X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadam sie z Kamila, szlafrok powinien byc. Przeciez nie tylko sie lezy w lozku, ale jak sie wychodzi z sali to jest wiele ludzi a my bysmy tak w koszuli paradowali? Ooo nie, nie pokaze sie z moimi groszkami, obolala i gruba :P
    Kamila wlansie fajńie, ze ten szlafrok cienki jest. Jak dojdzie prosze napisz jaki on jest i daj zdjecie z bliska jak bedziesz mogla :)

Mala mi, to zawijanie kurde. Taki kokon.. Ale widac pomaga. Moze raz sprobuje, ale bede starala sie te metody stosowac bez tej pierwszej i bez mocnego potrzasania :P

celia, mala_mi, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi ma racje dziewczyny. Ja rodziłam we wrześniu i w salach był po prostu upał , to była masakra. Gdybym jeszcze miała się w szlafrok ubrać to chyba by mnie wywieźli na OIOM :-P :-)

A co do chodzenia w koszuli po szpitalu to Kamlika zrobisz jak chcesz ale przeciez to jest kuźwa szpital !!! jak chcesz sie tam ubierać i gdzie ty chcesz chodzić w ogóle. :-)

mala_mi, Dodi, pekinka82 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeciez logiczne ze nie lezy sie w sali w lozku w szlafroku.. Ale jednak wypadaloby miec jakis ze soba.. Roznie moze byc, moze trzeba bedzie dluzej w szpitalu zostac.. I dla mnie to ze to jest szpital, nie znaczy ze mam tam paradowac w koszuli nocnej bo jednak czasami chyba sie z pokoju wychodzi..

Camille87 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uwazam ze szlafrok mozna miec chociazby na wszelki wypadek jakis cienkutki. czulabym sie niwkomfortowo chodzac po szpitalu w samej koszuli.
    roznie to bywa z karmieniem po cc, ale moja kolezanka karmila normalnie po cc. bys moze trzeba wiecej cierpliwosci i ale napewno sie da:)
    ale jestem juz spiaca. ogladam zielona mile i zaeaz padne wiec dobranoc kochane:*

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ukladam puzzle i zaraz spac :)
    Dobranoc Monia :)
    Wiecie dzieczyny co z Jus??

amela, Camille87, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak przeczytałam o cc a ze jestem zielona w temacie to uwierzyłam :) dobrze ze jednak tak nie jest :)!

No wlasnie nie mamy pojęcia co z Jus, tez juz o niej myślałam parokrotnie.

Ja wlasnie zjadłam arbuza :) Zuzi smakuje tak samo jaki mi :)

Aaa i zapisałam sie na warsztaty "będę mama" z gazetki "mamo to ja" bedą w Szczecinie 26 maja :)

Ruda27, MILA, Camille87, Dodi, Moni&, celia lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole miec jakis szlafrok!
    Faktycznie Jus juz dawno nie pisala, Paulia tez nic sie nie odzywa jakos!
    Ja za chwile tez do mycia i spać :)

Madzikovy, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie cienki szlafrok jak szlam do szpitala z kolka nerkowa wiec juz nie kupuje i mam problem z głowy ale na pewno go zabiorę do szpitala.

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Oj tam to szpital i tak wiedzą że jesteśw tej kkoszuli ja się nie przejmuje normalnie bym latala

No wiesz Kada jak sie nie przejmowalas to super, ja sie przejmowalam i lepiej sie bede czuc jak bede troche oslonieta ni kazdy musi i chce mnie ogladac w koszuli..

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jestem tego samego zdania co Daria - nikt nie mowi o lezeniu w lozku w szlafroku, w zasadzie w sali poporodowej jest lazienka wiec spacerowac nigdzie nie trzeba ale np jesli bylaby taka sytuacja ze trafiamy do szpitala wczesniej i trzeba zrobic usg to u nas usg robi sie na innym pietrze i przechodzi sie przez izbe przyjec i kazdy Cie oglada :/ byc moze sie nie przyda ale wole miec, ten co ja zamowilam jest z bawelny wiec sie nie zgrzejemy w razie czego.. Daria jak tylko przyjdzie zrobie fotke i zdam relacje :-)

Ja bylam teraz na spacerze z mezem i psiakiem bo mi niedobrze po kolacji :-( ostatnio coraz czesciej mdlosci kiewam :/
    Mala mi ten filmik obejrzalam z mezem i obydwoje bylismy w szoku! Tlko zastanawia mnie jedna rzecz - jesli owijamy dzieciatko i uspokajamy je i chcemy potem je wlozyc dl lozeczka to odwijamy je? Bo wiem ze jak dzidzia ma nozki wyprostowane to niedobrze dla bioderek lepiej jak spi swobodnie hmm?

Dobranoc wszystkik.ja tez zaraz sie klade..

Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz od 6 nie śpię dziś urodziny mojej mamy więc muszęjjakiś prezent kupić wejdę do leroy Merlin jak z l 4 pojadę do pracy to jej jakiś kwiat na plac kupie

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Kamila znowu masz mdlosci.. Ojj wspolczuje..
    Kada najlepszego dla mamy! :)
    Ja jak zwykle obudzilam sie za wczesnie, ale pogoda dzisiaj ladniejsza, czas chyba wybyc z domu :P ale to pozniej pojade na sklepy pochodzic :)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello! ja miałam juz pobudkę o 3.30, Michałek zamówił sobie 2 kanapeczki i kakao! moja wina, chciałam go wieczorem oszukać i zjadłam malutką kolację bo nie byłam głodna, ale moje dziecko się nie nabiera na takie sztuczki. jeszcze pospalam z 2 godz, ale u mnie ciągle ktoś ma remont i o 7 zaczynają wiercić...!
    Kobiety, o jakim zawijaniu dziecka piszecie? chyba coś ominęłam, więc jeśli wstawiałyście jakiegoś linka, to poproszę jeszcze raz.

Aggie, celia lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu skurcze lapaly w nocy nospa forte szła w ruch i takie dziwne uczucie ciągnięcia w dół mam eh mąż juz wie pow ze jak wróci to wieczorem na ktg pojedziemy

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-)
    Ja tez juz sie obudzilam, chwile po mnie Kubus sie przeciagnal po skosie ;-)
    U mnie za oknem slychac dzwiek koszenia trawy takze wnioskuje ze jest ladnie dzis tez :-)

Agapast na poprzedniej stronie Magda2013 dodala link do filmiku na youtube - cofnij sie i zobacz.
    Milego dzionka :-)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada ja tez tak cos czuje te skurcze.. Dzisiaj tez bol lekko miesiaczkowy.. Wlasnie czytam o skurczach i porodach.. Zeby cwiczyc miesnie Kegla.. Wiec zaczynam haha :P
    Kada jedz bo kurde Ty to masz chyba za czesto te skurcze takie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jakis czas temu zaczelam cwiczyc ale niestety nie robie tego codziennie :P
    Ale.te.cwiczenia sa dobre na to zeby nie miec problemu z nietrzymaniem moczu pod koniec ciazy i po porodzie, wypadaniem macicy po porodzie i ogolnie cwiczac miesnie pochwy mamy duza sznase na brak naciecia bo jej sciany sa elastyczne :-) ale ja jakos w to nie wierze, w pl to chyba rutynowo tna :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 08:23

• Aggie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka tutaj tez mowia o cwiczeniach miesnia kegla, dodatkowo jesli je wycwiczysz pomaga w gojeniu sie rany po porodzie. No i sa jeszcze inne plusy silnych miesni kegla ;)

Filmiku jeszcze calego nie ogladalam, ale wypowiem sie na samo owijanie. Mocne przytulanie/sciskanie powiedzmy tulowia juz bylo omawiane w psychologii i ma zastosowanie nie tylko dla ludzi. Chodzi o to ze jesli kogos kto panikuje, jest wystraszony, niespokojny mocno obejmiemy, zaczyna wydzielac sie jakis hormon ktory uspokaja po chwili ta osobe i mozna ja puscic (wiec sadze ze nie trzeba klasc w tym kokonie do lozeczka). To samo robi sie z krowami ktore ida na uboj, sa wprowadzane do waskich korytarzy zeby byly spokojne idac na smierc. Wiem, to nie ma nic wspolnego z tematem dzieci, ale dla udowodnienia, ze to dziala. Swoja droga mysle ze wystarczy dobrze przytulic maluszka zeby sie uspokoilo, albo chociaz te nieszczesne nozki luzniej zawinac, bo chodzi o gorna czesc ciala przede wszystkim.

Dzis do pracy musze isc, kolezanka wczoraj dzwonila ze dzieci jej chore i chyba nie przyjdzie dzis :( no coz... i tak ostatni dzien zmiany :P

Ruda27, Camille87, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoja droga, od wczoraj czuje takie bole jakby miesiaczkowe, nie jakies mocne, ale sie troche wystraszylam, i zeby nie fakt ze przeszlo po chwili to bym pewnie do szpitala jechala, czy to te skurcze braxtona czy jak mu tam?

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja juz jakis czas temu zaczelam cwiczyc ale niestety nie robie tego codziennie :P
    Ale.te.cwiczenia sa dobre na to zeby nie miec problemu z nietrzymaniem moczu pod koniec ciazy i po porodzie, wypadaniem macicy po porodzie i ogolnie cwiczac miesnie pochwy mamy duza sznase na brak naciecia bo jej sciany sa elastyczne :-) ale ja jakos w to nie wierze, w pl to chyba rutynowo tna :/

Wlasnie o tym czytam, mam nadzieje ze nie bede nacinana.. Biore sie za te cwiczenia i moze to cos pomoze.. Najbardziej o to nacinanie mi chodzi i latwiejszy porod

Camille87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ