X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wlasnie tez mam takie bole miesiaczkowe.. Trwaja jakis czas i mijaja..
    Zastanawiam sie czy nie brac nospy, ten magne b6 jakos nie pomaga.. A wrecz zaczelam miec te skurcze odkad biore te tabletki, ale to moze akurat zbieg okolicznosci..

Aaa aggie wspolczuje ze musisz isc do pracy, ale dobrze ze piatek i znowu wolne wiec dasz rade :)
    Aggie napewno masz racje.. Chyba czlowiek scisniety jest spokojniejszy, to samo jak np czlowiek jest zalamany placz ei ktos go przytuli to chyba czuje sie bezpieczniej.. Moze czasami tak zawine jak juz nie bede miala sil jak bedzie synek plakal.. Ale bede probowala stosowac te metody bez owijania takiego.. A wlasnie on tam tez luzno wiazal nozki ze mogly troche fikac wiec mysle ze tak moga lezec..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 08:46

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos cięcia, dla mnie to jakaś przerażająca wizja, chociaż gin mi powiedział, że przy pierwszym porodzie lepiej naciąć i zszyć równe krawędzie niż masz popękać i wtedy szycie jest trudniejsze i nie bedzie takie precyzyjne jak po nacięciu, ale różnie o tym mówią. w zasadzie to nacięcie to jedya rzecz, której się boję, bólu jakoś się tak nie obawiam.

Dziewczyny jakie kupiłyście( bądź macie w planach) materacyki do łóżeczka?

Magda2013 lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja sie po czesci ciesze ze moj synek bedzie mniejszy to latwiej bedzie rodzic i byc moze bez nacinania :D
    Ale swoja droga jak ogladalam porodowke na tlc to byly porody w Anglii i tam naciecie krocza zdarzylo sie doslownie kilka razy, zazwyczaj nie nacinali a u nas chyba rutynowo to robia :/ takze my bedziemy cwiczyc a oni swoje :/

Ale jesli zszycie jest prawidlowe to nie przeszkadza :-) moja siostra miala jedno naciecie przy synu i dwa przy corce :(
    Ale jakos nie narzeka na zadne aspekty zycia teraz ;-)
    Agapast ja planuje lateksowo-kokosowy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje komplikacji przy porodzie.. Ze bede rodzila rodzila rodizla i nagle okaze sie ze wody sa zielone, ze trzeba szybko na cc.. Oby tylko nie za pozno. Dlatego chce miec swoja polozna ktora sie bedzie na mnie skupiala i bedzie kontrolowala sytuacje.. Bede spokojniejsza.. Bolu jakos tez sie nie boje, wiem ze dam rade.. O nacieciu wole nie myslec.. Moja siostra mowila ze najgorsze bylo zszywanie dla niej, ze bol nie do opisania..

Dolaczam do pytania Agapast.. Jakie materacyki? Ja dalej nie wiem, ale chyba te kokos gryka pianka? Cos takiego..

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie K0bitki:)chcaiłabym Wam poodpisywac,ale spiesze sie..bo dzis ide niestety do szpitala:(

mam nietolerancje glukozy..a moje wyniki z 75g to: na czczo 83, po godzinie 167,a po dwoch 195..i gdyby nie ten ostatni wyniki to byloby ok..beda mi robic chyba jakis profil glukozy..a po wtorkowej wizycie wszystko ok z malutka..wazy 700g. cwiczy juz oddychanie:)dobra lece..trzymam za Was kciuki:*

MILA, Camille87, Dodi, positive, celia lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila trzymaj sie w szpitalu! Wazne ze z malutka jest wszystko dobrze! Powodzenia!

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla ale ja nie dodawalam zadnego filmiku :P

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mala mi dala link z filmikiem :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i skonczyla sie sielanka..moj maz mnie wczoraj tak wkur.... ze az sie poplakalam a on powiedzial ze sie nie mam uzalac nad soba :/ powiedzial ze jestem leniwa :( kurw....codziennie obiad gotuje i jak przychodzi z pracy to zaraz je..dzwigam zakupy..bo praktycznie codziennie po cos ide.Sprzatam a on mi wyskakuje z takim czyms ze nic nie robie.

Ale sie wkurw...wczoraj jak nigdy,poszlam juz spac przed 21 a on wzial swoja posciel i tez poszedl do innego pokoju. Nie odzywam sie do niego, od dzis niech sobie sam gotuje,jesli wogole umie. Bo przez prawie 4 lata malzenstwa raz tylko obiad ugotowal. Ale zeby kolacje zrobil dla nas..czy sniadanie to nic..tylko sobie szykuje.

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana! Mój mąż dzis juz poszedł do pracy po majoywm weekendzie i urlopie 3 dni i sie przy nim tam rozleniwiłam ze moge spac do 9 hehe:P
    Obejrzałam właśnie ten filmik. Ciekawy, ale to owijanie wydaje mi sie krępowaniem dziecka. Wiem, że facet gadał, że to takie wrażenie sprawia a tak naprawdę dziecku jest wygodnie no ale jestem sceptycznie nastawiona do takiej metody. Może teraz tak mówie, a jak sie synek urodzi to inne podejście bede miała, nie wiem.
    Daria, tak jak Ty nie boję sie tego bólu, dam radę, nawet tego zszywania wiem ze bedzie bolało, boje sie po prostu komplikacji przy porodzie. Niech boli jak cholera, byleby synek urodził sie zdrowy :)

celia lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-)

Mika trzymaj się kochana, będzie dobrze. Ja dzisiaj odbieram wyniki glukozy też sie dopiero dowiem :-P

Daria to Mika a nie Mila idzie do szpitala ;-) i proszę wypluj to ha ha ;-) a że jestes w ciązy to ci wybaczam pomyłki ;-)

Kada ja ostatnio mamie storczyka kupiłam :-) tez fajny na prezent ;-)

Magduś niech sobie sam dzisiaj ugotuje a ty jak on wróci wyjdź i idź na spacer lub gdzieś :-P ;-)

Dziewczyny ja mam jakaś masakrę z zadyszką :-( wejdę tylko po schodach albo szybcie niz zwykle zrobię jakieś czynności i normalnie nie umiem oddechu złapać :-P :-(

co do materaca to ja kupiłam:
    http://allegro.pl/materac-danpol-gryka-kokos-pianka-lux-120x60x9-i4160022516.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:18

Dodi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Madzia przykro mi takiej sytuacji.. Faceci czasami nie pomysla. Zwlaszcza ze my w ciazy! Kurde.. Zero zrozumienia..
    Moj czytal ta ksiazke i wlasnie tam jest duzo o tym.. O udanym zwiazku, o tym ze po urodzeniu dziecka narastaja konflikty.. Sa 4 powody: brak snu, nierowny podzial obowiazkow, brak towarzystwa, depresja.. Ze cos z tego moze pryzczynic sie do sporych klotni.. Ze kobieta duzo wiecej pracuje w domu.. Nameczy sie a faceci czesto niedoceniaja..
    Trzymaja sie kochana! I badz twarda..

Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mika trzymaj sie tam, wazne ze z mala wszystko w porzadku :)

Daria, dzis czwartek, kochana :P juz z tego siedzenia w domu nie wiesz jaki dzien tygodnia :P ale az sama spojrzalam w kalendarz :P Co do skurczy to u nas nie daja czegos takiego jak nospa, kiedys zapytalam lekarza "rodzinnego" czy moge cos dostac na bolesne miesiaczki, a on do mnie z ryjem ze albo chce dziecko albo lagodne miesiaczki (swoja droga tak co drugi trzeci cykl nie bylam wstanie wyjsc z lozka nawet takie bole).

Co do materaca to nie pomoge, bo tutaj w UK troche inne robia, ja kupilam piankowy, juz z zabezpieczeniem przeciwko zalaniu :P

MILA, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Hej wszystkim :-)

Mika trzymaj się kochana, będzie dobrze. Ja dzisiaj odbieram wyniki glukozy też sie dopiero dowiem :-P

Daria to Mika a nie Mila idzie do szpitala ;-) i proszę wypluj to ha ha ;-) a że jestes w ciązy to ci wybaczam pomyłki ;-)

Kada ja ostatnio mamie storczyka kupiłam :-) tez fajny na prezent ;-)

Dziewczyny ja mam jakaś masakrę z zadyszką :-( wejdę tylko po schodach albo szybcie niz zwykle zrobię jakieś czynności i normalnie nie umiem oddechu złapać :-P :-(

Aaaa hahaha wisz co? Ja widzialam ze cos zle napisalam, ale nie wiedzialam co.. Sprawdzalam i mysle nie no dobrze.. Ale zawias... Tfffuuuuu!!!!
    O biedna Mike nasza mi chodzilo :(

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    O Mika trzymaj sie tam, wazne ze z mala wszystko w porzadku :)

Daria, dzis czwartek, kochana :P juz z tego siedzenia w domu nie wiesz jaki dzien tygodnia :P ale az sama spojrzalam w kalendarz :P Co do skurczy to u nas nie daja czegos takiego jak nospa, kiedys zapytalam lekarza "rodzinnego" czy moge cos dostac na bolesne miesiaczki, a on do mnie z ryjem ze albo chce dziecko albo lagodne miesiaczki (swoja droga tak co drugi trzeci cykl nie bylam wstanie wyjsc z lozka nawet takie bole).

Co do materaca to nie pomoge, bo tutaj w UK troche inne robia, ja kupilam piankowy, juz z zabezpieczeniem przeciwko zalaniu :P

Hahahaha masakra :P nie wiem co dzisiaj sie ze mna dzieje :P
    Tutaj tez nie ma tabletek takich, dlatego kupilam sobie zapas w polsce :)

MILA, Aggie lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu co te chlopy sobie mysla :/ ja czasem zastanawiam sie czy moj nie mysli ze leniwa jestem, bo jak mam wolne to ja nie ugotuje (w ogole nie gotuje bo nienawidze tego robic) i poogarniam tak zeby wygladalo na czysto, bo nie mam sily :P A jak taki z Twojego cwaniak, to podszykuj tylko sobie cos do jedzenia a ten niech sie martwi zakupami i gotowaniem :P nie denerwuj sie :*

MILA, Ruda27, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria co ty piłas od rana :?????? :-D

Aggie, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria Baby Brain :P nie martw sie, mi sie to czesto zdarza :P Chlop moj ma ze mnie czasem niezla polewke :D

celia lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika w szpitalu bedziesz pod obserwacją i pod dobrą opieką:) Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok, ustabilizujesz cukier, dobra dieta i przetrwasz jeszcze te 3 miesiace:*

Mila ja tez czesto łapie zadyszke, a do domu wchodze na 3 pietro. Wcześniej to wskakiwałam jak sarenka, a teraz ide powoli jak żółw czasem sie ociągam:P

Madzia, faceci czasem nie rozumieją nas ehh, wydedukuj mu to wszystko czarno na białym , wykrzycz sie niech zrozumie ze Ty tez masz obowiązki a jak przyjdzie dziecko na świat to tych obowiązków bedzie 10 razy więcej. Nie płacz kochana, bądź twarda, pokaż mu i niech Cie doceni. Każdy ma prawo bys sfrustrowany, wiadomo praca itp. ale trzeba sie nawzajem rozumieć.

Dodi, MILA lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Ja dziś wstałam o 8, a teraz popijam inke :)

Mika najważniejsze ze malutka rośnie zdrowo!Powodzenia w szpitalu !
    Madziu to nie ładnie Twój mąż sie zachował!! Myślę ze nie przemyślał tego co powiedział... nie denerwuj sie!
    Co do ciecia to tez sie go obawiam najbardziej, ale nic zobaczymy jak to będzie bo tak naprawde dopiero przed samym porodem będziemy znaly wage dzidzi bo teraz nie ma co sie sugerować ze jest np. za mala czy za duza, bo to wszystko sie moze zmienić.

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ