X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_ mi na pewno Ci się uda karmić :) Ta położna swoje trojaczki urodziła przez cc i karmiła je do 5 miesiąca o.O
    A książka, którą poleciła dotyczy właśnie dzieci urodzonych przez cc :)

Z tą dietą to faktycznie dość rewolucyjnie, ale brzmiała wiarygodnie :) Mówiła, że powinnyśmy jeść to co w ciąży. I jakby faktycznie coś się działo to zrezygnować z czegoś, a nie odrzucać coś na wszelki wypadek, bo może uczulić ;)

Aha i jeszcze powiedziała, że samym mlekiem karmimy do 6 miesiąca i nie ma sensu wprowadzać wcześniej innych rzeczy :)

mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, ja dziś czytałam ze jest cieżko z tym karmieniem po cc a ja tez będę mieć. Strasznie sie martwię bo chce dziecko karmić piersią.

celia, mala_mi, pekinka82, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia karmić tylko mlekiem, a dopajać??

celia lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia, ta położna faktycznie ma doświadczenie :) rozsądnie brzmi to co piszesz.
    A książka, o której wspomniałaś jest w skrócie omówiona w tym filmie (to właściwie instruktaż obsługi maleństwa):
    http://www.youtube.com/watch?v=L0js5C3z1ws
    Polecam go obejrzeć, bo facet (pediatra) działa na dzieci jak jakiś Copperfield :)

celia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu z tego co zrozumiałam, chodzi głównie o nie wprowadzanie jakiś zupek, słoiczków itp. Bo ponoć w 6 miesiącu następują jakieś zmiany np. zanika u dziecka odruch wypychania (jak mu się coś wkłada do ust to do 6 miesiąca wypluwa je. Więc usilne urozmaicanie po prostu nie ma sensu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:25

Madzikovy, mala_mi, Dodi, Magda2013, Kajoni lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Celia <3 świetne rady

celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mnie teraz niepokoi to te karmienie po cc. Czytałam w jakimś miesięczniku dla mam ze moze byc ciężej. I nie wiem w takim razie ....muszę mieć laktator juz w szpitalu, czy jaki grom? Boże...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu nie martw się na zapas. Ona wykarmiła trójkę, więc na pewno się da :)

Z tego co wiem laktator jest na szpitalnym wyposażeniu, gdyby była potrzeba po porodzie. Pytanie czy we wszystkich szpitalach :/

A tak w ogóle, trzeba też zaufać własnemu instynktowi. Nie wszytko co świetnie się sprawdziło u kogoś tak samo dobrze wpłynie na naszego brzdąca :)

Madzikovy, nick nieaktualny, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Celia fajne rady :-) ciekawe kiedy do mnie sie odezwa z tej sr :-( mieli zadzwonic ale chyba sie przypomne jutro ;-)
    A ja w koncu po dlugim namysle kupilam ta koszule z owieczkami ;-) i szary szlafrok do szpitala bo mam tylko taki dlugi cieply zimowy...
    Ide sobie kanapki na kolacje zrobic :-) moj maz caly dzien poza domem bo bedzie robil remont znajomym w lokalu w ktorym otwieraja sklep :-( niby troche kaski wpadnie ale za to siedze sama caly czas ehh :(

celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy tu za głupotki piszecie ze po CC są problemy z karmieniem? ze niby czemu?? co miało by być powodem>>?? Ja też miałam CC a mleka tyle w moich małych cycuszkach ze musiałam młodą sama w nocy budzić do karmienia bo cycki mi rozsadzało.
    Moja kumpela to samo - pierwszy syn CC - karmiła, teraz drugi się urodził i wczoraj go dopiero od cycka odstawiła bo skończył pół roku :-) więc nie wierzcie w takie bzdury !!!!!!

celia, nick nieaktualny, mala_mi, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila z nami :)
    A wyslij jaki masz szlafrok, ja tez szukam i szukam.. Chcialam taki bawelniany ale cos ala bluza i widzialam raz w cubusie i poszedl ze na drugi dzien juz nie bylo :/
    Najbardziej podoba mi sie wskazowka nr 1 :) ze mozna dziecko brac do lozka bez wyrzutow sumienia :D
    Celia bedziemy wdzieczne za kazde info po Twoich lekcjach :P i innych dziewczyn tez co beda miec szkole rodzenia :)

celia, nick nieaktualny, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi dzieki za linka :) zapisze sobie to :D
    Kurde mi sie tak to zawijanie dziecka niepodoba, ale facet mowi konkretnie i widac to jest dobre dla malenstwa.. Musze przemyslec :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:04

mala_mi lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila popieram :) Nie ma co na siłę szukać sobie zmartwień :)
    W każdym razie ta moja położna słówkiem nie wspomniała, że cc wpływa na laktację :)
    A problemy z laktacją można mieć niezależnie jak się rodziło.

A powiedz czy zauważyłaś u swojej małej większą wrażliwość np. na metki w ubraniach albo różne tworzywa?

nick nieaktualny, mala_mi, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja mam ten szlafrok:
    http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-szary-l-xl-i4210417942.html
    Podpatrzyłam go u Lolki z lipcówek, pisała że jakościowo ok, nie jest super miekki ale myślę, że jak się go w płynie upierze będzie dobrze :)
    Pytałam ja tez o rozciągliwość materiału ale już się nie odzywała więc zamówiłam bo i tak większego rozmiaru nie było :P

nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc (takiej na zimno) dłużej czeka się na laktację, bo organizm nie od razu się orientuje, że już jest po porodzie. Dlatego karmienie zwykle można zacząć nieco później, a sporo mam nie ma cierpliwości, by czekać. Tak przynajmniej gdzieś wyczytałam :)

Kada, to zawijanie mi też wydaje się dziwne, ale gdy patrzyłam jak facet jakby za dotknięciem magicznej różdżki uspokajał tym malucha, to postanowiłam spróbować :) Choć nie chce mi się wierzyć, że to naprawdę tak działa.

Dziewczyny, a naprawdę potrzebny Wam szlafrok? Będziemy rodziły latem, a na oddziałach zawsze jest gorąco, więc może okazać się zbędnym zakupem.

Aaaa, i jeszcze jedno: po kąpieli ból głowy minął :) Co za ulga! Oby już nie wrócił..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:14

nick nieaktualny, nick nieaktualny, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć letni szlafrok ale i tak zapewne nie będę używać juz raz miałam przy córci w lipcu i leżał he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu za tydzień do lekarza mąż juz kombinuje jak dyżur zamienić żeby jechać ze mną do gin strasznie się martwi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi nie bardzo tak po szpitalu w samej koszuli chodzić.. w końcu to piżama, a w szpitalu dużo ludzi również wizytujących...
    Ja po łyżeczkowaniu pod koniec lipca miałam szlafrok i cały czas w nim chodziłam poza sala, tym bardziej że miałam usg a gabinet usg na w ogóle innym piętrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:25

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam to szpital i tak wiedzą że jesteśw tej kkoszuli ja się nie przejmuje normalnie bym latala

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia bardzo fajne rady :) ja lece we wtorek, mama nadzieje ze tez dowiem sie wielu przydatnych rzeczy :)
    Kamilka fajny szlafrok, ja tez szukam jakiegoś :)

celia, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ