X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_ mi na pewno Ci się uda karmić :) Ta położna swoje trojaczki urodziła przez cc i karmiła je do 5 miesiąca o.O
    A książka, którą poleciła dotyczy właśnie dzieci urodzonych przez cc :)

Z tą dietą to faktycznie dość rewolucyjnie, ale brzmiała wiarygodnie :) Mówiła, że powinnyśmy jeść to co w ciąży. I jakby faktycznie coś się działo to zrezygnować z czegoś, a nie odrzucać coś na wszelki wypadek, bo może uczulić ;)

Aha i jeszcze powiedziała, że samym mlekiem karmimy do 6 miesiąca i nie ma sensu wprowadzać wcześniej innych rzeczy :)

mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, ja dziś czytałam ze jest cieżko z tym karmieniem po cc a ja tez będę mieć. Strasznie sie martwię bo chce dziecko karmić piersią.

celia, mala_mi, pekinka82, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia karmić tylko mlekiem, a dopajać??

celia lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia, ta położna faktycznie ma doświadczenie :) rozsądnie brzmi to co piszesz.
    A książka, o której wspomniałaś jest w skrócie omówiona w tym filmie (to właściwie instruktaż obsługi maleństwa):
    http://www.youtube.com/watch?v=L0js5C3z1ws
    Polecam go obejrzeć, bo facet (pediatra) działa na dzieci jak jakiś Copperfield :)

celia, Ruda27, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu z tego co zrozumiałam, chodzi głównie o nie wprowadzanie jakiś zupek, słoiczków itp. Bo ponoć w 6 miesiącu następują jakieś zmiany np. zanika u dziecka odruch wypychania (jak mu się coś wkłada do ust to do 6 miesiąca wypluwa je. Więc usilne urozmaicanie po prostu nie ma sensu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:25

Madzikovy, mala_mi, Dodi, Magda2013, Kajoni lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Celia <3 świetne rady

celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mnie teraz niepokoi to te karmienie po cc. Czytałam w jakimś miesięczniku dla mam ze moze byc ciężej. I nie wiem w takim razie ....muszę mieć laktator juz w szpitalu, czy jaki grom? Boże...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu nie martw się na zapas. Ona wykarmiła trójkę, więc na pewno się da :)

Z tego co wiem laktator jest na szpitalnym wyposażeniu, gdyby była potrzeba po porodzie. Pytanie czy we wszystkich szpitalach :/

A tak w ogóle, trzeba też zaufać własnemu instynktowi. Nie wszytko co świetnie się sprawdziło u kogoś tak samo dobrze wpłynie na naszego brzdąca :)

Madzikovy, Ruda27, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Celia fajne rady :-) ciekawe kiedy do mnie sie odezwa z tej sr :-( mieli zadzwonic ale chyba sie przypomne jutro ;-)
    A ja w koncu po dlugim namysle kupilam ta koszule z owieczkami ;-) i szary szlafrok do szpitala bo mam tylko taki dlugi cieply zimowy...
    Ide sobie kanapki na kolacje zrobic :-) moj maz caly dzien poza domem bo bedzie robil remont znajomym w lokalu w ktorym otwieraja sklep :-( niby troche kaski wpadnie ale za to siedze sama caly czas ehh :(

celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy tu za głupotki piszecie ze po CC są problemy z karmieniem? ze niby czemu?? co miało by być powodem>>?? Ja też miałam CC a mleka tyle w moich małych cycuszkach ze musiałam młodą sama w nocy budzić do karmienia bo cycki mi rozsadzało.
    Moja kumpela to samo - pierwszy syn CC - karmiła, teraz drugi się urodził i wczoraj go dopiero od cycka odstawiła bo skończył pół roku :-) więc nie wierzcie w takie bzdury !!!!!!

celia, Camille87, mala_mi, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila z nami :)
    A wyslij jaki masz szlafrok, ja tez szukam i szukam.. Chcialam taki bawelniany ale cos ala bluza i widzialam raz w cubusie i poszedl ze na drugi dzien juz nie bylo :/
    Najbardziej podoba mi sie wskazowka nr 1 :) ze mozna dziecko brac do lozka bez wyrzutow sumienia :D
    Celia bedziemy wdzieczne za kazde info po Twoich lekcjach :P i innych dziewczyn tez co beda miec szkole rodzenia :)

celia, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi dzieki za linka :) zapisze sobie to :D
    Kurde mi sie tak to zawijanie dziecka niepodoba, ale facet mowi konkretnie i widac to jest dobre dla malenstwa.. Musze przemyslec :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:04

mala_mi lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila popieram :) Nie ma co na siłę szukać sobie zmartwień :)
    W każdym razie ta moja położna słówkiem nie wspomniała, że cc wpływa na laktację :)
    A problemy z laktacją można mieć niezależnie jak się rodziło.

A powiedz czy zauważyłaś u swojej małej większą wrażliwość np. na metki w ubraniach albo różne tworzywa?

Camille87, mala_mi, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja mam ten szlafrok:
    http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-szary-l-xl-i4210417942.html
    Podpatrzyłam go u Lolki z lipcówek, pisała że jakościowo ok, nie jest super miekki ale myślę, że jak się go w płynie upierze będzie dobrze :)
    Pytałam ja tez o rozciągliwość materiału ale już się nie odzywała więc zamówiłam bo i tak większego rozmiaru nie było :P

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc (takiej na zimno) dłużej czeka się na laktację, bo organizm nie od razu się orientuje, że już jest po porodzie. Dlatego karmienie zwykle można zacząć nieco później, a sporo mam nie ma cierpliwości, by czekać. Tak przynajmniej gdzieś wyczytałam :)

Kada, to zawijanie mi też wydaje się dziwne, ale gdy patrzyłam jak facet jakby za dotknięciem magicznej różdżki uspokajał tym malucha, to postanowiłam spróbować :) Choć nie chce mi się wierzyć, że to naprawdę tak działa.

Dziewczyny, a naprawdę potrzebny Wam szlafrok? Będziemy rodziły latem, a na oddziałach zawsze jest gorąco, więc może okazać się zbędnym zakupem.

Aaaa, i jeszcze jedno: po kąpieli ból głowy minął :) Co za ulga! Oby już nie wrócił..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:14

Camille87, Ruda27, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć letni szlafrok ale i tak zapewne nie będę używać juz raz miałam przy córci w lipcu i leżał he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu za tydzień do lekarza mąż juz kombinuje jak dyżur zamienić żeby jechać ze mną do gin strasznie się martwi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi nie bardzo tak po szpitalu w samej koszuli chodzić.. w końcu to piżama, a w szpitalu dużo ludzi również wizytujących...
    Ja po łyżeczkowaniu pod koniec lipca miałam szlafrok i cały czas w nim chodziłam poza sala, tym bardziej że miałam usg a gabinet usg na w ogóle innym piętrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:25

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam to szpital i tak wiedzą że jesteśw tej kkoszuli ja się nie przejmuje normalnie bym latala

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia bardzo fajne rady :) ja lece we wtorek, mama nadzieje ze tez dowiem sie wielu przydatnych rzeczy :)
    Kamilka fajny szlafrok, ja tez szukam jakiegoś :)

celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ