Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_ mi na pewno Ci się uda karmić
Ta położna swoje trojaczki urodziła przez cc i karmiła je do 5 miesiąca
A książka, którą poleciła dotyczy właśnie dzieci urodzonych przez cc
Z tą dietą to faktycznie dość rewolucyjnie, ale brzmiała wiarygodnieMówiła, że powinnyśmy jeść to co w ciąży. I jakby faktycznie coś się działo to zrezygnować z czegoś, a nie odrzucać coś na wszelki wypadek, bo może uczulić
Aha i jeszcze powiedziała, że samym mlekiem karmimy do 6 miesiąca i nie ma sensu wprowadzać wcześniej innych rzeczymala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
Celia, ta położna faktycznie ma doświadczenie
rozsądnie brzmi to co piszesz.
A książka, o której wspomniałaś jest w skrócie omówiona w tym filmie (to właściwie instruktaż obsługi maleństwa):
http://www.youtube.com/watch?v=L0js5C3z1ws
Polecam go obejrzeć, bo facet (pediatra) działa na dzieci jak jakiś Copperfieldcelia, Ruda27, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Madziu z tego co zrozumiałam, chodzi głównie o nie wprowadzanie jakiś zupek, słoiczków itp. Bo ponoć w 6 miesiącu następują jakieś zmiany np. zanika u dziecka odruch wypychania (jak mu się coś wkłada do ust to do 6 miesiąca wypluwa je. Więc usilne urozmaicanie po prostu nie ma sensu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:25
Madzikovy, mala_mi, Dodi, Magda2013, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Madziu nie martw się na zapas. Ona wykarmiła trójkę, więc na pewno się da
Z tego co wiem laktator jest na szpitalnym wyposażeniu, gdyby była potrzeba po porodzie. Pytanie czy we wszystkich szpitalach
A tak w ogóle, trzeba też zaufać własnemu instynktowi. Nie wszytko co świetnie się sprawdziło u kogoś tak samo dobrze wpłynie na naszego brzdącaMadzikovy, Ruda27, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow Celia fajne rady
ciekawe kiedy do mnie sie odezwa z tej sr
mieli zadzwonic ale chyba sie przypomne jutro
A ja w koncu po dlugim namysle kupilam ta koszule z owieczkamii szary szlafrok do szpitala bo mam tylko taki dlugi cieply zimowy...
Ide sobie kanapki na kolacje zrobicmoj maz caly dzien poza domem bo bedzie robil remont znajomym w lokalu w ktorym otwieraja sklep
niby troche kaski wpadnie ale za to siedze sama caly czas ehh
celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co wy tu za głupotki piszecie ze po CC są problemy z karmieniem? ze niby czemu?? co miało by być powodem>>?? Ja też miałam CC a mleka tyle w moich małych cycuszkach ze musiałam młodą sama w nocy budzić do karmienia bo cycki mi rozsadzało.
Moja kumpela to samo - pierwszy syn CC - karmiła, teraz drugi się urodził i wczoraj go dopiero od cycka odstawiła bo skończył pół rokuwięc nie wierzcie w takie bzdury !!!!!!
celia, Camille87, mala_mi, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila z nami
A wyslij jaki masz szlafrok, ja tez szukam i szukam.. Chcialam taki bawelniany ale cos ala bluza i widzialam raz w cubusie i poszedl ze na drugi dzien juz nie bylo
Najbardziej podoba mi sie wskazowka nr 1ze mozna dziecko brac do lozka bez wyrzutow sumienia
Celia bedziemy wdzieczne za kazde info po Twoich lekcjachi innych dziewczyn tez co beda miec szkole rodzenia
celia, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMala mi dzieki za linka
zapisze sobie to
Kurde mi sie tak to zawijanie dziecka niepodoba, ale facet mowi konkretnie i widac to jest dobre dla malenstwa.. Musze przemyslecWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:04
mala_mi lubi tę wiadomość
-
Mila popieram
Nie ma co na siłę szukać sobie zmartwień
W każdym razie ta moja położna słówkiem nie wspomniała, że cc wpływa na laktację
A problemy z laktacją można mieć niezależnie jak się rodziło.
A powiedz czy zauważyłaś u swojej małej większą wrażliwość np. na metki w ubraniach albo różne tworzywa?Camille87, mala_mi, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria ja mam ten szlafrok:
http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-szary-l-xl-i4210417942.html
Podpatrzyłam go u Lolki z lipcówek, pisała że jakościowo ok, nie jest super miekki ale myślę, że jak się go w płynie upierze będzie dobrze
Pytałam ja tez o rozciągliwość materiału ale już się nie odzywała więc zamówiłam bo i tak większego rozmiaru nie byłoRuda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
Po cc (takiej na zimno) dłużej czeka się na laktację, bo organizm nie od razu się orientuje, że już jest po porodzie. Dlatego karmienie zwykle można zacząć nieco później, a sporo mam nie ma cierpliwości, by czekać. Tak przynajmniej gdzieś wyczytałam
Kada, to zawijanie mi też wydaje się dziwne, ale gdy patrzyłam jak facet jakby za dotknięciem magicznej różdżki uspokajał tym malucha, to postanowiłam spróbowaćChoć nie chce mi się wierzyć, że to naprawdę tak działa.
Dziewczyny, a naprawdę potrzebny Wam szlafrok? Będziemy rodziły latem, a na oddziałach zawsze jest gorąco, więc może okazać się zbędnym zakupem.
Aaaa, i jeszcze jedno: po kąpieli ból głowy minąłCo za ulga! Oby już nie wrócił..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:14
Camille87, Ruda27, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała mi nie bardzo tak po szpitalu w samej koszuli chodzić.. w końcu to piżama, a w szpitalu dużo ludzi również wizytujących...
Ja po łyżeczkowaniu pod koniec lipca miałam szlafrok i cały czas w nim chodziłam poza sala, tym bardziej że miałam usg a gabinet usg na w ogóle innym piętrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:25