Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mnie glowa boli a musze ziemniaki ugotowac bo kopytka chcialam zrobic...
Kubus dzis caly dzien buszuje - zauwazylam ze jak siedze caly dzien w domu to on jezt bardziej ruchliwy a jak spaceruje albo cos w domu robie.to spiamela, pekinka82 lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:A mnie glowa boli a musze ziemniaki ugotowac bo kopytka chcialam zrobic...
Kubus dzis caly dzien buszuje - zauwazylam ze jak siedze caly dzien w domu to on jezt bardziej ruchliwy a jak spaceruje albo cos w domu robie.to spiCamille87 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Camila, domyślam się jak się czujesz
mnie od wczoraj głowa boli tak, że powoli zaczynam wymiękać
Nie wiem skąd ten ból. Nigdy nie byłam meteopatką, ale może w ciąży coś się poprzestawiało i spadające ciśnienie tak na nas działa?
Wypiłam drugą dziś kawę i jest ciut lepiej, ale tylko ciut
Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
co do proszku to wiem ze są dostępne Lovela, Dzidziuś i Bobas. Ja wybiorę po prostu, tańszy,(Lovela to jest chyba najdroższa) bo wychodzę z założenia ze tańszy nie znaczy gorszy. Poza tym przy drugim dziecku już sie ma inne spojrzenie na świat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:29
Camille87, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja probowalam sie zdrzemnac bo mnie tez cos glowa boli, ale nie moglam, tv mnie wkurzalo, wiec wlazlam do wanny z dobra ksiazka
glowa dalej boli, ale wytrzymam juz do pojscia spac. Sie biore za kolacje bo moj hrabia wraca niedlugo
mala_mi, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
ja bylam na spacerze, w pepco kupilam sobie leginsy, poogladalam ciuszki dzieciece po wyplacie kupie kilka rzeczy znowu. tez chce w tym miesiacu kupicrzeczy potrzebne do szpitala. ale jestem padnieta po tym spacerze, po drodze musielismy usiasc bo mnie plecy i nogi zaczely bolec. a teraz leze:P
moj synus tez jest bardziej aktywny gdy caly dzien nigdzie sie nie ruszam, a jak gdzies ide to siedzi cicho.
cos mialam jeszcze napisac ale oczywiscie pamiec mi troche szwankuje hehe:PDodi lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Fiołek, też się tym martwiłam, ze cieżko sie bedzie podjeżdżało, ale mój mąż twierdzi że się tyłem przecież wjeżdża i po problemie, uparł się. poza tym taki się lepiej składa do auta, a my mamy sportowe, takie nam pasowalo w naszym poprzednim życiu, teraz trzeba pomyśleć o zmianie...ale póki co pozostajemy przy myśleniu:)
w Łodzi pogoda raczej barowa, ale przyjaciółka mnie odwiedziła to miałam towarzystwo. zjadłyśmy szparagi zawinięte w szynkę, ser i ciasto francuskie, polecam! szybko się robi i smaczne. podobno kwas foliowy zawierają to dla mamusiek w sam raz:)celia lubi tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
Rany dziewczyny ... ale skrobiecie
Przeczytałam i już nic nie pamiętam
Najważniejsze - Positive kochana mocno ściskam Ciebie i brzuszekTeraz już pod opieką wszystko się ułoży, a maleństwo na pewno jest silne skoro już tyle waży
Kada ja dziś też mam studniówkę
Amela, dzięki za pamięćNa szkole rodzenia było super
Dużo mądrych rzeczy pani mówiła. Kilka, które mi w głowie utkwiły
1) 3 pierwsze miesiące życia dziecka to jak IV trymestr, odpowiadamy na każdą potrzebę maleństwa. To nie jest czas na wdrażanie dyscypliny, np jedzenie co 3 godziny, nie reagowanie na płacz, żeby nie rozpuścić itp. Powiedziała nawet, że jeśli trzeba to bierzmy dziecko do siebie do łóżka. Na oduczenie przyjdzie czas
2) Nie ma diety na czas karmieniaOna uważa, że jeśli dziecko ma jakieś krostki albo jest niespokojne nie możemy od razu szukać przyczyny w tym co zjadłyśmy. Że może być szereg innych przyczyn. A poza tym różnorodna dieta bodźcuje kubki smakowe dziecka i tym samym wpływa na jego rozwój
3) Wspomniała też, że badania wskazują, że dzieci urodzone przez cc są częściej większymi wrażliwcami, dużo więcej potrzebują stymulacji, przytulania. Z tej kwestii poleciła książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" H. Karp. Mala_mi o Tobie szczególnie pomyślałam
Generalnie pani ma 20 lat doświadczenia jako położna i ma 4 dzieci, tzn. 1 + trojaczki (urodzone przez cc)Potem ćwiczyliśmy m.in. oddechy - fajna zabawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:54
Ruda27, mala_mi, Moni&, pekinka82, Camille87, MILA, amela, Dodi, Magda2013, positive, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Celia dzieki za porady, jak tylko sie czegos nowego dowiesz to od razu dziel sie tym z nami:) ja prawdopodobnie do szkoly rodzenia nie pojde, sa zajecia darmowe alr w parach i w godzinach rannych, poludniowych kiedy moj maz jest w pracy wiec odpada, a w weekendy nie ma.
celia lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Celia, dziękuję kochana za pamięć:* Poszukam tej książki. Polecam też Tracy Hogg "Język niemowląt" - dużo cennych rad jak rozpoznać charakter dziecka i sprostać jego wymaganiom, a przy tym nie oszaleć. Chyba Mila pytała o poradniki, więc kieruję tę pozycję do niej
Też słyszałam o tej teorii czwartego trymestru. Celia, ja zamierzam swoją córę rozpieszczać okrutnie, zwłaszcza na początkumądre słowa tej pani ze szkoły, że na oduczanie jeszcze będzie czas
Ciekawe jak to jest z tą dietą podczas karmienia. Podczytuję dziewczyny z kwietniowego wątku i widzę, że borykają się z monotonnym jedzeniem, by nie narażać dziecka na uczulenie, a z kolei moje koleżanki w większości jadły wszystko (byle w miarę lekkostrawne) i nie miały problemów z kolkami. Zobaczymy. Osobiście mam nadzieję, że mimo cc uda mi się załapać na karmienie cycem, bardzo bym chciała..
celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość