X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kupilam Lovele. W rosmanie byla ta promocja po 13,99 ale moze jeszcze bedzie kiedys :) ja mam 2 paczki,narazie starczy :P

amela, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie znalazłam 5kg za 48 zł to zamowie :)

Dodi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przestalo padac ale slonca nie ma :-( maz kupil mi truskawki i mam koktajl mmm :D
    Co do proszku to mam lovele dostalam od siostry cale opakowanie :-)

benitka, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nudzi mi sie eh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pada i zimno znowu jest ;(

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie glowa boli a musze ziemniaki ugotowac bo kopytka chcialam zrobic...
    Kubus dzis caly dzien buszuje - zauwazylam ze jak siedze caly dzien w domu to on jezt bardziej ruchliwy a jak spaceruje albo cos w domu robie.to spi :-)

amela, pekinka82 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    A mnie glowa boli a musze ziemniaki ugotowac bo kopytka chcialam zrobic...
    Kubus dzis caly dzien buszuje - zauwazylam ze jak siedze caly dzien w domu to on jezt bardziej ruchliwy a jak spaceruje albo cos w domu robie.to spi :-)
    Moja Nelka ostatnio tez kopie i sie przeciaga calymi dniami :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camila, domyślam się jak się czujesz :( mnie od wczoraj głowa boli tak, że powoli zaczynam wymiękać :( Nie wiem skąd ten ból. Nigdy nie byłam meteopatką, ale może w ciąży coś się poprzestawiało i spadające ciśnienie tak na nas działa?
    Wypiłam drugą dziś kawę i jest ciut lepiej, ale tylko ciut :/

Camille87, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez brzydko.. Pada
    Mala mi moze wez apap?? Moze pomoze Ci troche..
    Ja zrobilam sobie salatke owocowa, siedze i sie tez nudze..

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do proszku to wiem ze są dostępne Lovela, Dzidziuś i Bobas. Ja wybiorę po prostu, tańszy,(Lovela to jest chyba najdroższa) bo wychodzę z założenia ze tańszy nie znaczy gorszy. Poza tym przy drugim dziecku już sie ma inne spojrzenie na świat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:29

Camille87, celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nie pilam bo mleko mi sie skonczylo a teraz juz za pozno na kawe :/
    Ale dzien dupiasty dzis na maksa :/

MILA, amela, mala_mi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja wlasnie jak z siostra rozmawiam to ona tez ma takie trzezwe podejscie po dwojce dzieci :-)
    Na szczescie, bo ja tez bym Bog wie co nakupowala ;)

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja probowalam sie zdrzemnac bo mnie tez cos glowa boli, ale nie moglam, tv mnie wkurzalo, wiec wlazlam do wanny z dobra ksiazka :D glowa dalej boli, ale wytrzymam juz do pojscia spac. Sie biore za kolacje bo moj hrabia wraca niedlugo :D

mala_mi, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja emilce pralam w Vizir i nic sie nie stalo ale teraz wypralam w loveli bo od szwagirki te ciuszki smierdzily i je 2 razy pralam bleee

Camille87 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam na spacerze, w pepco kupilam sobie leginsy, poogladalam ciuszki dzieciece po wyplacie kupie kilka rzeczy znowu. tez chce w tym miesiacu kupicrzeczy potrzebne do szpitala. ale jestem padnieta po tym spacerze, po drodze musielismy usiasc bo mnie plecy i nogi zaczely bolec. a teraz leze:P
    moj synus tez jest bardziej aktywny gdy caly dzien nigdzie sie nie ruszam, a jak gdzies ide to siedzi cicho.
    cos mialam jeszcze napisac ale oczywiscie pamiec mi troche szwankuje hehe:P

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiołek, też się tym martwiłam, ze cieżko sie bedzie podjeżdżało, ale mój mąż twierdzi że się tyłem przecież wjeżdża i po problemie, uparł się. poza tym taki się lepiej składa do auta, a my mamy sportowe, takie nam pasowalo w naszym poprzednim życiu, teraz trzeba pomyśleć o zmianie...ale póki co pozostajemy przy myśleniu:)
    w Łodzi pogoda raczej barowa, ale przyjaciółka mnie odwiedziła to miałam towarzystwo. zjadłyśmy szparagi zawinięte w szynkę, ser i ciasto francuskie, polecam! szybko się robi i smaczne. podobno kwas foliowy zawierają to dla mamusiek w sam raz:)

celia lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny ... ale skrobiecie o.O

Przeczytałam i już nic nie pamiętam :P

Najważniejsze - Positive kochana mocno ściskam Ciebie i brzuszek <3 Teraz już pod opieką wszystko się ułoży, a maleństwo na pewno jest silne skoro już tyle waży :)

Kada ja dziś też mam studniówkę :D

Amela, dzięki za pamięć :) Na szkole rodzenia było super :) Dużo mądrych rzeczy pani mówiła. Kilka, które mi w głowie utkwiły
    1) 3 pierwsze miesiące życia dziecka to jak IV trymestr, odpowiadamy na każdą potrzebę maleństwa. To nie jest czas na wdrażanie dyscypliny, np jedzenie co 3 godziny, nie reagowanie na płacz, żeby nie rozpuścić itp. Powiedziała nawet, że jeśli trzeba to bierzmy dziecko do siebie do łóżka. Na oduczenie przyjdzie czas ;)
    2) Nie ma diety na czas karmienia :P Ona uważa, że jeśli dziecko ma jakieś krostki albo jest niespokojne nie możemy od razu szukać przyczyny w tym co zjadłyśmy. Że może być szereg innych przyczyn. A poza tym różnorodna dieta bodźcuje kubki smakowe dziecka i tym samym wpływa na jego rozwój :)
    3) Wspomniała też, że badania wskazują, że dzieci urodzone przez cc są częściej większymi wrażliwcami, dużo więcej potrzebują stymulacji, przytulania. Z tej kwestii poleciła książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" H. Karp. Mala_mi o Tobie szczególnie pomyślałam :)

Generalnie pani ma 20 lat doświadczenia jako położna i ma 4 dzieci, tzn. 1 + trojaczki (urodzone przez cc) :D Potem ćwiczyliśmy m.in. oddechy - fajna zabawa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:54

Ruda27, mala_mi, Moni&, pekinka82, Camille87, MILA, amela, Dodi, Magda2013, positive, Kajoni lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia super ze nam to napisalas :) fajne rady, napewno sie przydadza :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia dzieki za porady, jak tylko sie czegos nowego dowiesz to od razu dziel sie tym z nami:) ja prawdopodobnie do szkoly rodzenia nie pojde, sa zajecia darmowe alr w parach i w godzinach rannych, poludniowych kiedy moj maz jest w pracy wiec odpada, a w weekendy nie ma.

celia lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia, dziękuję kochana za pamięć:* Poszukam tej książki. Polecam też Tracy Hogg "Język niemowląt" - dużo cennych rad jak rozpoznać charakter dziecka i sprostać jego wymaganiom, a przy tym nie oszaleć. Chyba Mila pytała o poradniki, więc kieruję tę pozycję do niej :)

Też słyszałam o tej teorii czwartego trymestru. Celia, ja zamierzam swoją córę rozpieszczać okrutnie, zwłaszcza na początku ;) mądre słowa tej pani ze szkoły, że na oduczanie jeszcze będzie czas :)
    Ciekawe jak to jest z tą dietą podczas karmienia. Podczytuję dziewczyny z kwietniowego wątku i widzę, że borykają się z monotonnym jedzeniem, by nie narażać dziecka na uczulenie, a z kolei moje koleżanki w większości jadły wszystko (byle w miarę lekkostrawne) i nie miały problemów z kolkami. Zobaczymy. Osobiście mam nadzieję, że mimo cc uda mi się załapać na karmienie cycem, bardzo bym chciała..

celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ