Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej... nadrabiam was od rana na raty bo stale mnie coś odrywa...
magda przykro mi z powodu twojej sytuacji... musisz być twardsza bo z tego co czytam to twój mąż chyba nie do końca rozumie jakie są zagrożenia w ciąży...
jakby mi mój kazał wodę kupić to bym go chyba rozniosła w strzępy...
rozumiem gotowanie obiadów ... ale ty nie jesteś niewolnicą... bez przesady a to że jesteś w domu nie oznacza że masz skakać koło niego...
moni super że z twoim synkiem wszystko dobrze ... kawał chłopaka z niego
Aggie sytuacja w sklepie masakra... też mi się cisną różne słowa... brak kultury ponad wszystko...
mika kochana... ja cię bardzo dobrze rozumiem... trzymam kciuki by szybko ci uregulowali te cukry...
co do filmiku... oglądałam podobny z kobietą i ona też te dzieci tak krępowała... w szpitalu po urodzeniu robią tak samo...
no i to syczenie do ucha... by przypomnieć dzwięki przepływającej krwi z macicy...
wydaje mi się że jak mała będzie dawała mi popalić będę próbowała tych metod...
pisałyście jeszcze o szczoteczkach... ja kupiłam zwykłą z canpola... miękką...
a materac ten sam co mila chcę kupić czekam tylko do wypłaty bo nie wiem na ile mogę sobie pozwolić...
kasieńka trzymam kciuki za wizytę !!!
Moni&, MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a może wczoraj coś słodkiego jadłaś...? bo tak mi się właśnie kojarzyło że ty bardziej z niedocukrzeniem miałaś problem niż z za wysokim cukrem...
pomierz jeszcze kilka dni pod rząd może to jakiś jednorazowy wybryk... -
Kada, podczas badania obciążenia glukozą pielęgniarka powiedziała mi, że glukometr jest omylny i trzeba brać margines błędu w granicach 15% w górę lub w dół. Dla uwiarygodnienia tych słów pokazała to na moim przykładzie: po pobraniu krwi zamoczyła w niej końcówkę z glukometru - wynik był 91, a na wydruku z laboratorium, który odbierałam następnego dnia miałam wpisane 78.
Myślę, że nie masz co się martwić na zapas. Przy najbliższej okazji zbadaj sobie poziom cukru w laboratorium (to koszt ok.7zł).
-
Kada, mi w piątek lekarka powiedziała, jak byłam na glukozie, że z palca glukometrem jest zawsze wyższy cukier. Bo ja miałam na zleceniu napisane, że z żyły ma być pobór, ale jak nie dam rady 3 razy z żyły, to ten pierwszy może być z palca. A w przychodni właśnie mi powiedziała, żeby trzymać się jednego sposobu bo jest różnica i z palca jest właśnie wyższy o punkt, ale Wy macie trochę inne jednostki. Anyway, z palca wyższy cukier wychodzi.
-
nick nieaktualny
-
nosz kurde jakby mi maz kazal wode nosic to wrr. na szczescie on sam mi zakupy wyrywa z reki jak idziemy. nie moge narzekac, bo zawsze byl kochany a teraz jeszcze bardziej. wszystko zalezy od charakterow, trzeba byc po prostu bardziej twardym, walczyc jak lwica:)
kada mierz codziennie cukier a jak bedzie sie powtarzac to idz na badanie.Aggie lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMonia moj tez mi zakupy wyrywa.. Nawet jak niose tylko sok czy mala siateczke a on caly obladowany to bierze ode mnie i ide prawie pusto
Nie moge narzekac na opieke z jego strony, robi mi swieze soczki, owocowe salatki.. Przynosi co chce, podaje wszystko.. Mowi ze mam nie sprzatac.. Ze mam sie nie przemeczac, nie ruszac sie gwaltownie i pilnuje mnieczasami az zabardzo wyolbrzymia
Kada napewno dziewczyny dobrze mowia.. Nie masz problemow z cukremAggie lubi tę wiadomość
-
moj maz tez taki jestes od czasu wyjscia ze szpitala non stop buczy pomnie jak cos chce zrobic hehe wiec dzis przyjezdza z urlopu i bedzie sprzatal hehe a jutro okna bedzie mył
a wogole mam ochote jechac do HM cos dzieciom kupic heheWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 11:00
-
nick nieaktualnyWłączyłam laptopa bo na smartfonie już nie posiedzę na forum
Siedziałam na allegro i szukałam rzeczy dla małego i znalazłam sprzedawcę, który ma praktycznie wszystko od rożka przez pieluchy tetrowe/flanelowe, wkładki laktacyjne, butelki smoczki itp - może wam się przyda, bo warto za jedną opłatą zamówić wszystkoja jeszcze się rozejrzę na mieście i porównam ceny czy się opłaca ale myślę, że tak
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=11763&order=d&us_id=24529242
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 11:08
Ruda27, positive, kada24, MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość