Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja również chciałam się pochwalić ovu wyznaczył mi termin porodu na 30 sierpnia, ale byłam dziś na usg i wyszło że 24 sierpnia.
Natomiast co istotniejsze:
Widoczne 2 pęcherzyki ciążowe; jeden zarodek z serduszkiem bijącym 121 u/min. 7,4 mm.
i drugi pęcherzyk ciążowy o nieregularnych zarysach i wymiarach ok 1 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym... Lekarz powiedział, że ten drugi pęcherzyk może być młodszy i dlatego jest mniejszy, ale powiedział też że może się wchłonąć .. z jednej strony super informacja, bo słyszałam serduszko, a tu się dowiedziałam że jest i drugi pęcherzyk-którego się nie spodziewałam, ale z całego serca chcę aby przetrwał....Camille87, Macca, MILA, Lanusia93, Aggie, Niebieska, Jus1985, celia, Miniak lubią tę wiadomość
-
anulek bedzie dobrze trzymamy kciuki u mojej szwagierki tez nic nie bylo widac w 5 tyg tylko jeden bo byla w szpitalu bo ja strasznie brzuch bolal a jak poszlo na wizyte za 3 ty byl juz 2 zarodki i chlopcy zdrowi beda miec juz 2 miesiace
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 20:35
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Wam za słowa otuchy ,ale cały czas los mniejszego jest niepewny..
W każdym razie i tak jestem szczęśliwa i jutro zapisuję się do ginekologa już na NFZ; co lepsze do ginekologa od ciąz mnogich -trochę jestem uprzywilejowana i termin wizyty na po 20 stycznia więc nie jest źle z tym czekaniem. I Wam dziewczyny gratuluję kruszynek, oczywiście trzymam za Was kciuki.
Mam jeszcze niemądre pytanie? JAK dodać suwaczek?Niebieska, Macca, Miniak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny po długiej przerwie !
Ja sylwka spędziłam w warszawskim klubie i dopiero teraz wróciłam do domu (wrocław). U mnie standardowo mdłości i brak apetytu. Jem bardzo mało a i tak brzuch mi wywala. Myślę, że zaczyna pojawiać się już brzuszek ciążowy. Należę raczej do osób szczupłych i nie umiem się przyzwyczaić o tego napęczniałego brzucha. Ale czy to możliwe tak wcześnie?
Ja za badania zapłaciłam prywatnie 134 zł
- morfologia
- toksoplazmoza
- glukoza
- grupa krwi
Ktoś pytał o hematokryt. Ja mam poniżej kreski też jakieś wskaźniki związane z tymi czerwonymi krwinkami (jakieś objętości itd). Ale się tym nie przejmuję, ponieważ normy dla kobiet w ciąży są inne niż te dla typowego człowieka.
Ja na następną wizytę idę dopiero około 11 tyg. Wydaje mi się, że nie trzeba tak co chwilę chodzić na badania. Lekarz nie zalecił wcześniej. A w tym czasie będzie już można te genetyczne badania zrobić.
Czasem się martwię czy wszystko jest ok. Któraś z Was napisała, że zarodek nie rozwijał się już od 9 tego tygodnia a dowiedziała się dopiero w 11- tym. Jak to jest możliwe?? To nie ma żadnych objawów, że coś może być nie tak. Jak poznać, że wszystko jest ok?? -
anulek wrote:A ja również chciałam się pochwalić ovu wyznaczył mi termin porodu na 30 sierpnia, ale byłam dziś na usg i wyszło że 24 sierpnia.
Natomiast co istotniejsze:
Widoczne 2 pęcherzyki ciążowe; jeden zarodek z serduszkiem bijącym 121 u/min. 7,4 mm.
i drugi pęcherzyk ciążowy o nieregularnych zarysach i wymiarach ok 1 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym... Lekarz powiedział, że ten drugi pęcherzyk może być młodszy i dlatego jest mniejszy, ale powiedział też że może się wchłonąć .. z jednej strony super informacja, bo słyszałam serduszko, a tu się dowiedziałam że jest i drugi pęcherzyk-którego się nie spodziewałam, ale z całego serca chcę aby przetrwał....
Zazdroszczę Anulek , też bym chciała dwójkę. Ja sama mam siostrę bliźniaczkę :D -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny