X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulek, ale super wiadomość! Oby to drugie maleństwo okazało się człowieczkiem na kolejnym USG. Moja mama urodziła bliźniaki, a lekarz podczas pierwszego USG pytał jej, czy nie plamiła, bo widzi ślad po jeszcze jednym pęcherzyku (miałaby trojaczki...), więc ten zanik bliźniaka to nie taka rzadka sytuacja. Ale wierzę, że u Ciebie maluszek podrośnie i urodzisz dwójkę skarbów <3
    Niebieska, ja również należę do tych dużo szczuplejszych i u mnie widać brzuszek tylko wieczorami i to bardzo słabo, jak się porządnie najem, ale to pewnie głównie przez wzdęcia. W ciągu dnia i jak wstaję rano bardzo delikatnie wystaje, nikt by nie podejrzewał 10 tygodnia ciąży. Ale każda z nas ma inną budowę ciała itd, jak najbardziej może zaczynać być widoczny. Niestety nie ma czegoś takiego jak objawy ciąży obumarłej... Ja sama chodziłam 2-3 tygodnie z maluszkiem w brzuchu, któremu serduszko nie biło. Jedyne, po czym mogłam się tego domyślić to brak mdłości i objawów ciążowych. Ale byłam bardzo zmęczona, bolał mnie kręgosłup, brzuch, bo hormon wciąż się utrzymywał na dość wysokim poziomie.
    kasika8303, ale zostajesz z nami na sierpniówkach ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. Lanusia :) to w takim razie cieszę się, że mam nudności i bolące piersi. A jak brzuch mi rośnie, to tym bardziej jestem zadowolona :P
    No nic trzeba wierzyć, że wszystko będzie ok :)

Macie też dziewczyny wstręt do mięsa ? ja bym mogła jeść tylko rosół i ziemniaki w różnych postaciach. A jutro ugotuję ogromny gar zupy ogórkowej, już nie mogę się doczekać :D

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wstret do miesa tez! Ostatnio jak robilam gulasz to go zwrocilam wiec d tamtej pory gotuje zupy :) dzis te robilam kalafiorowa. Wyjatkiem sa hot wingsy z kfc te jadlam wczoraj i baaardzo mi smakowaly ;)

Niebieska lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:

Czasem się martwię czy wszystko jest ok. Któraś z Was napisała, że zarodek nie rozwijał się już od 9 tego tygodnia a dowiedziała się dopiero w 11- tym. Jak to jest możliwe?? To nie ma żadnych objawów, że coś może być nie tak. Jak poznać, że wszystko jest ok??

Nie było żadnych objawów. Może ze dwa razy pobolał mnie brzuch koło tego 9tc ale później nic, ani krwawienia ani bólu. Dopiero usg pokazało że serduszko nie bije a zarodek przestał się rozwijać okolo 3 tyg temu. Nie życzę nikomu takiego przeżycia

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie jadam mięsa wolę same ziemniaki pod każdą postacią i owoce a słodycze nie za koniecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 23:09

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus a ci z objawami ciazy? Mialas je nadal czy ustapily? Wiem ze to straszne przezycie ja tez stracilam ciaze ale troche w innych okolicznosciach.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 00:19

• Malutka1983 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się ciesze dziewczynki z Waszych bąbelków :) super, że wszystko u Was w porządku :) ja wczoraj tez widziałam swojego bąbelka :) ma 1,06cm i jest młodszy o 2 dni :) ale najważniejsze, że serduszko pięknie biło :) aż się popłakałam.....

MILA, Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

34bw3e3kxkbdfw86.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska nie zmienię suwaczka bo tam się zaznacza ostatnia @ a ani ja ani lekarz nie wiemy kiedy było zapłodnienie. Teraz to jest takie gdybanie, bo jeśli było późno zapłodnienie to jest wszystko ok, bo jak na 6 tc to gin powiedział, że jest ok, wymiary i rozwój kropeczka, a jeśli zapłodnienie było jak być powinno, to jak na 8tc zarodek nie rozwija się prawidłowo. Teraz trzeba czekać do 09.01 ile podrośnie.

Dziewczyny pewnie, że zostaję z Wami :-) za 2-3 tyg. się może okazać, że kropek nadgonił i termin wróci mi na połowę sierpnia.

Co do mięsa, to myślałam, że tylko ja tak mam :-) Nie tknę mięsa za chiny!!!I powiem Wam, że ryby też nie bardzo. Jem zupy tylko i to najlepiej kwaśne typu kapuśniak lub ogórkowa :-) MNIAM :-) A z zachciewajek to mam ochotę non stop na pomidora z mozzarellą :-)

MILA, Niebieska lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo też zależy od sprzętu. Wczoraj i 09.01 idę na USG na NFZ to powiem Wam obraz daje wiele do życzenia. U prywatnego gina jest dużo wyraźniejszy. Na NFZ się na serduszko nie nastawiam jeszcze, ale 14.01 mam wizytę prywatną to już liczę, że serduszko zobaczę.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam wizyte na 12:50 stresuje sie jak cholera, chce miec to juz za soba i wiedziec ze jest wszystko dobrze. tyle co ja sie namodliłam przez ostatni czas to chyba nigdy :(
    co do miesa - tez mam wstret. ostatnio jadłam obiad i nie mogłam dojesc malutkiego kawałka miesa bo stawało mi w gardle i o mało pawia nie puściłam. ciekawa jestem bo organizm odrzuca to co jest niezdrowe dla naszego Maleństwa ale mieso jest potrzebne w diecie chociaz w małych ilościach bo zawiera żelazo. moze spróbuje przerzucic sie na ryby bo na mieso nie moge patrzec

MILA, Niebieska lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Monis :) czekamy na pozytywne wiesci..
    Mnie jutro ten stres o 15 czeka..

• MILA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tam od niczego nie odrzuca :-P nie wiem czy sie z tego śmiać czy płakać :-P ;-)

marderkowa, Niebieska, Macca lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Ja dzis wstalam o dziwo bez mdlosci hmm boli mnie glowa ale mdlosci nie mam..
    Co prawda jeszcze leze w lozku ale poki co jest znosnie ;)
    Ciekawa jestem czy zaczynaja ustepowac na dobre czy to chwilowa poprawa.. ;)

Moni trzymam kciuki nie ka sie co stresowac ;) ale jest szansa na serduszko u Ciebie :)

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Jus a ci z objawami ciazy? Mialas je nadal czy ustapily? Wiem ze to straszne przezycie ja tez stracilam ciaze ale troche w innych okolicznosciach.. :(
    Przy tamtej ciąży miałam jedyny objaw czyli wrażliwe piersi. Jak zarodek obumarł to nie przestały boleć tylko ból zmienił się na inny ale tego nie zauważyłam wtedy. W piersiach zaczęło tworzyć się mleko (bo organizm jakoś przestawił się na poporodowy).
    Nie wiem czy czytałyście ostatnio było głośno o kobiecie co miała z 80lat i nosiła w sobie obumarły płód ponad 40letni. To u mnie mogłoby być podobnie gdyby nie postęp

MILA lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja nie mam zadnych objawow nawet piersi mniej bola I ogolnie to sie z tego cieszylam ale czytajac was to juz sama nie wiem czy mam sie cieszyc czy plakac, chyba nie bede tu zagladac az do niedzieli (usg) bo zastanawiajac sie nad wszystkim to czytanie o tych wzystkich przypadlosciach jest straznie dolujace , nasze mamy nie mialy internetow googlow itp I urodzily zdrowe dzieci a to czytanie I zamartwiani w niczym nie pomaga, nic tym nie zmienimy bo co ma byc to bedzie...zamiaiast cieszyc sie I myslec o tym ze bedzizemy mamami juz za 8 mcy my tu tylko zamartwiamy sie I przerazamy czytajac o poronieniach itp ja wiem ze to jest straszne poronic ale mowienie o tym niczego nie zmieni kobietki, prosze was cieszmy sie I krzyczmy naokolo ta piekna nowine !! nie zamartwiajmy sie niepotrzebnie nie wspominajmy zlego ...

Ruda27, H30, Aggie, MILA, Camille87, Niebieska, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIĘKNIE TO NAPISAŁAŚ NIC DODAĆ NIC UJĄĆ :-)
    A tak swoją drogą to ja też mam wrazenie że czuję się aż za dobrze no ale to chyba dobrze że się nie męcze tylko cieszę się swoim stanem :-)

MILA lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Przy tamtej ciąży miałam jedyny objaw czyli wrażliwe piersi. Jak zarodek obumarł to nie przestały boleć tylko ból zmienił się na inny ale tego nie zauważyłam wtedy. W piersiach zaczęło tworzyć się mleko (bo organizm jakoś przestawił się na poporodowy).
    Nie wiem czy czytałyście ostatnio było głośno o kobiecie co miała z 80lat i nosiła w sobie obumarły płód ponad 40letni. To u mnie mogłoby być podobnie gdyby nie postęp

No co ty ???? :-O

Kurde Justa jak czytam twoje posty to mam dosyć :-P ale to dziwne że u
    ciebie zarodek obumarł,a żadnych objawów nie było? przeciez może dojśc do zatrucia organizmu? chyba że się mylę :-/ ?

A jak wtedy wygląda beta hcg? spada czy jak????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 10:00

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Cleo to chyba silniejsze poza tym to forum tez sluzy do wygadania sie o swoich obawach itp.. niestety nie zawsze jest pieknie i kolorowo czego chyba wiekszosc z nas juz doswiadczyla wiec to normalne ze sie martwimy. Fakt - czytanie o tym nie jest przyjemne i nie wzbudza pozytywnych mysli..
    Ale chba tego tematu nie da sie uniknac tak czy siak.. ale to ze sie martwimy nie znaczy ze nie wierzymy ze wszystko bedzie dobrze :D

MILA lubi tę wiadomość

• _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Wiesz Cleo to chyba silniejsze poza tym to forum tez sluzy do wygadania sie o swoich obawach itp.. niestety nie zawsze jest pieknie i kolorowo czego chyba wiekszosc z nas juz doswiadczyla wiec to normalne ze sie martwimy. Fakt - czytanie o tym nie jest przyjemne i nie wzbudza pozytywnych mysli..
    Ale chba tego tematu nie da sie uniknac tak czy siak.. ale to ze sie martwimy nie znaczy ze nie wierzymy ze wszystko bedzie dobrze :D

pewnie ze sluzy do wygadania sie wiec opowiadajmy jak morduja nas wymioty mdlosci albo jak dobrze sie czujemy albo jak zle , ale czy naprawde wspominanie tych zlych rzeczy jest nam potrzebne??

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    No co ty ???? :-O

Kurde Justa jak czytam twoje posty to mam dosyć :-P ale to dziwne że u
    ciebie zarodek obumarł,a żadnych objawów nie było? przeciez może dojśc do zatrucia organizmu? chyba że się mylę :-/ ?

A jak wtedy wygląda beta hcg? spada czy jak????
    Nie chciałam Was przestraszyć to że któraś nie ma żadnych objawów to nie znaczy że skonńczy się jak u mnie. Przecież można nie mieć ciążowych objawów a urodzić zdrowego dzidziusia.
    A z tym zatruciem może tak być można też nabawić sie sepsy i jeszcze ròżnych rzeczy. Ale każda kobieta ma inaczej.
    Ale absolutnie jak ja tak miałam to nie znaczy że wy też tak będziecie miały. Myślcie pozytywnie zamiast szukać na siłe dolegliwości u siebie.

_Cleo_ lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ