X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Monia trzymam kciuki za wizytę... Też dzisiaj idę do swojego, ale tylko po L4... I wątpię by zrobił mi USG.....

Nezumi...za Ciebie też trzymam kciuki :) Dasz radę u dentysty <3
    A co do remontu to witaj w gronie, mamy podobną sytuacje... I też koczuję u rodziców.

Dziewczynki gratuluję nowych tygodni i ostatnich trymestrów (Aggie, MILA) :)

Boshe...mnie od wczoraj o 8 budzą odgłosy wiertarki...bo ktoś z bloku obok wierci i wierci...i nie ma w tym umiaru... i tak do wieczora...

MILA, Aggie, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekineczka dzięki ;-)

Aggie gratulacje III trym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 08:57

pekinka82, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamalam sie ;( nie wiem czy pisalam, ale lekarka zaproponowala uzywanie rozgrzewajacych plastrow na plecy... pomysl srednio mi sie podobal bo drogo wychodzi... ale wlasnie mial mi Darek je przykleic a tu sie okazuje ze nie wolno ich naklejac centralnie na skore ;( ja musze w pracy sie przebrac w za wielki uniform, wiec tam nie ma sensu naklejac, a nie wytrzymam w robocie i w jakiejs koszulce od spodu :( ehh za godzine wychodze... a mni sie wyc chce...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Mam nadzieje ze Kamila zaraz napisze, ze moze wczoraj miala zly dzien i dzisiaj juz jest ok :) czekamy na Ciebie!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Nezumi wspolczuje ze musisz do dentysty.. Ja bylam i mialam znieczulenie, podobno lepiej niz stres matki, ale to mialam w 2 trymestrze nie wiem jak tera jest..

Ja zara jade na ta kontrole, troche sie stresuje bo wiem ze beda chamscy :/ na szczescie moj jedzie ze mna.. Trzymajcie kciuki prosze..
    Odezwe sie jak wroce!

Dodi, Aggie, Sylka, pekinka82, Magda2013, positive, Moni& lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria na jaką kontrolę i kto ma być chamski?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za Ciebie Ruda i za Pekinke tez trzymamy kciuki :) Aggie gratuluje 3 trymestru, Mila Tobie rowniez gratulacje. U mnie skwar juz niemilosierny, a ja musze gotowac zupke na przystan... dzis jedziemy to taka pogoda, ze w chalupie nie idzie wyrzymac.

pekinka82, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Co to tutaj za akcje dziwne?! Kurcze Kamila, wrzuć na luz. Przecież ta lista została zrobiona dla naszej informacji, a nie żeby sobie dopiekać które dziecko jest większe a które mniejsze. Każda z nas jest w innym momencie ciąży, każda ma inną budowę, inny wiek więc nasze dzieci też będą miały inne wymiary. Przecież to by było chore gdyby wszystkie nasze dzieci urodziły się identyczne. Atak klonów :P

Nezumi wiem co przeżywasz, ja też strasznie nie lubię chodzić do dentysty, ale jak trzeba to trzeba :*

Monia, Pekinka powodzenia na wizytach <3

Aggie gratuluję III trymestru, a Pekince 29 tygodnia :)

Dziewczyny czy Wy też tak źle śpicie w nocy? Kurde ja się strasznie męczę, wstaję bardziej zmęczona niż się kładę :( Ciężko mi się oddycha, bolą mnie ręce, nogi, biodra.. Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Dziś pół nocy przełaziłam po mieszkaniu bo już dostawałam furii, że spać nie mogę :(

MILA, Aggie, pekinka82, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrzuć jakieś fotki tej przystani, jestem ciekawa jak to wygląda :-)

pekinka82 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila gratuluję 27 tygodnia, a za Ciebie Daria bardzo mocno trzymam kciuki :*

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Widzę, że małe zamieszanie postało, ale czasem to oczyszcza atmosferę :P
    A tak po prawdzie to załamać mogłabym się ja i Amela, bo nie dość, że najdrożej płacimy za wizytę, to ostatnie badanie usg miałam w 21tc czyli połówkowe ;)
    A Wy przynajmniej na bieżąco jesteście z wag swoich "pulpecików" :P

Kamilka luz, bo w zasadzie nie wiadomo, która wersja lepsza, ta lżejsza czy cięższa, no i powtórzę sakramentalne - najważniejsze, że zdrowe :)

Aggie witam na 3 levelu :)

Quendi ja chodzę do szkoły rodzenia przy szpitalu na żelaznej do małgosi gierady-radoń. A Ty gdzie się zapisałaś?

Sylka ja też ostatnio mam problemy ze snem. Zasnę owszem, ale potem budzę się w środku nocy i masakra, bo ile to można zdzielać chłopa łokciem :P Ruda co do chrapania, łączę się w bólu :/

pekinka82, Magda2013, amela, Dodi, positive, Moni& lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wstawilam na fb pare fotek ktore mialam, zrobie inne to zobaczycie poki co to takie przypadkowe.

MILA, celia lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia mój też chrapie, ale całe szczęście wystarczy Go szturchnąć ;)
    Ja mam problem, bo co chwilę budzę się na siku, a jak już chcę zasnąć to taka jakaś niespokojna jestem, bolą mnie nogi, brzuch. Wszystko mnie boli :( Nie mogę sobie miejsca znaleźć i wiercę się pól nocy..

celia lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy fajna ta przystań, fajne miejsce żeby oderwać się od życia codziennego :)

Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Milę.....Madzikovy wrzuć jakieś fotki z przystani :)

Mnie też ciężko spać.... kręcę się i wiercę..Wczoraj miałam bóle pleców...Coś jak nerwoból .... gdy oddychałam głębiej odczuwałam ból od płuc do kręgosłupa..Dzisiaj już lżej.....

Madzikovy, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila jestem na kontroli z ubezpieczalni bo mam ZA DLUGO L4! Jestem
    2 tygodnie i juz dostalam list ze mam sie stawic.. Tu nie ma l4 na ciaze, mam wspisane bol plecow i pewnie beda chamscy i niemili.. Wiem bo kolezanka juz 2 razy miala taka kontrole.. Jest ludzi w cholere, chyba z 2 h czekania :/

Madzia cudnie macie na tej przystani :) ale zazdroszcze :)

Dziewczyny za wasze wizyty tez trzymam kciuki! Czekamy dzisiaj na mile wiesci :)
    Ja dzisiaj 30 tydzien uuu :) chociaz wydaje mi sie ze dopiero jutro sie zaczyna, a dzisiaj ostatni dzien 29.. Ale belly inaczej liczy wiec niech bedzie :P

Sylwia ja tez zle sypiam.. Ciagle sie przewracam na boki, mam wrazenie ze co pare minut doslownie :/ meczace sa te noce..

pekinka82, MILA lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka juz wrzucilam na fb bo na kompie nie mam tych zdjec i nie moge tu wrzucic na forum :)
    Odskocznia jest, nie ma co... ale meczy mnie te pakowanie...

Ruda27, pekinka82 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria trzymaj się tam... :*

Ja rano wstaję bardziej zmęczona niż jak się kładę ... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 09:53

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to ze przy takiej pogodzie nie mozemy sie wylegiwac na sloncu :( a tak lubilam sie opalac

amela, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mam to samo, noce są jakieś meczące, to przekręcanie się, nie mówiąc o świadomości żeby spać na lewym boku, czasami mnie biodro boli. Jestem w szoku, że Polska jest takim przyjaznym krajem dla przyszłych mam i można siedzieć na zwolnieniu od pierwszego dnia...polityka prorodzinna haha, tylko czasami nie ma gdzie wracać po tym zwolnieniu,ale to szczegół:)

Ruda27, celia, Magda2013, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria trzymam kciuki :)

Madzikovy a daleko macie od domu na przystań ??

Ruda27 lubi tę wiadomość

‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ