X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej myszki :) ja juz w domu. Babka byla spoko, chyba minute tam bylismy, a cźekania ponad 2 :/ wypisala juz l4 do 2.06 i od 3.06 mam macierzynski :) takze uffff :D

Myslalam ze Kamilka juz cos napisala, ale cisza :( mam nadzieje, ze cos wplynely na nia nasze slowa i wroci, bo bez sensu jak jej nie bedzie z nami.. :(
    Madzia wspolczuje migren.. Ale mysle ze nie masz co robic badan, raczej to dolegliwosc ciazowa i sama widzialas ze niejedna z forum to przechodzila.. :(
    Mila masakra ze boli Cie kosc ogonowa.. Ja nie wiem jaki to bol na szczescie.. Cos jak sie dlugo siedzi az pupa boli?
    Ja narazie takich zlych dolegliwosci procz twardniejacego brzucha nie mam.. Duszno mi, ale nie dziwne jak juz takie upaly,.
    Musimy dziewczyny zawsze miec buteleczke wody ze soba najlepiej. Moja sis tez polecila mi taka mgielke i mozna sie spryskac na twarz i dekolt, zawsze cos pomoze jak beda mega upaly :)

Kupilam truskawki :) mam nadzieje ze slodkie, bo juz od pami co stoi ze straganem, wiec powinny byc lepsze mimo ze drogie w cholere :/ dzisiaj na obiad koperkowa z wczoraj i na drugie makaron z truskawkami mmm :D

MILA, pekinka82, Madzikovy, Lanusia93, amela, Magda2013, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria można tak powiedzieć. Tylko to nie bolą pośladki tylko ta kość. A to jeszcze gorsze. No i super że masz L4 :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to co zamierzasz? Bedziesz dzwonila do lekarza?

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda.... cieszę się, że wszystko poszło po Twojej myśli...super :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....Byłam na długim spacerze i zakupach ..... Ja nie wiem co to będzie za miesiąc, gdy będą upały..... Ledwo doszłam do domu.... Nogi to mi w d...weszły...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny damy rade :) pozniej nie bedzie dlugich spacerow a krotkie :) w domu przy wiatraku i bedzie ok :) szybko zleci i bedziemy na spacerki z maluchami chodzily :D

pekinka82 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub zostanie nam przesiadywanie na ławce, balkonie czy tarasie z książką w ręku :)
    Z nogami w chłodnej wodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 13:54

Ruda27, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie no wytrzymam do wizyty w przyszły wtorek :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie juz przeprowadziłam. Ledwo żyje. Tragedia...jaki skwar....a lato sie dopiero zaczyna.

Ruda cieszę sie ze masz te L4 i nie trafiłas na jakiś chamow. Nerwy zaoszczedzone. Po drugie tez myślałam ze moze Kama sie odezwała, ale boje sie ze to nie gorszy dzien a obrazila sie na dobre :/

MILA a lezenie na ta kość nie pomaga?? Bo moze to od siedzenia skoro masz prace biurowa.

Pekinka wierze jak sie czujesz...

Ruda27, pekinka82, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka jasne :) damy rade :D
    Mila to dobrze ze masz tak szybko wizyte :) ja w nastepna srode, ciekawe co ten tu lekarz powie o wodach..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a jak często Ci twardnieje brzuch?

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jak stoje i chodze to prawie caly czas :/ i nie sa to sekundy ale miniuty.. Jak ide na spacer 20 min to caly czas jest napiety :/ ale jak leze widze roznice jak np faluje przy ruchach, dzieki magnezowi bo zwiekszona mam dawke

Madzikovy lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch też jest twardy, napięty gdy spaceruję.....

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo mi tez twardnieje często w ciagu dnia, jak chodzę, czasem jak leze. I zastanawiam sie czy to normalne a zapomniałam spytać gina :(

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pytałam o twardy brzuch.....To jeśli nie boli ...to raczej ok.
    Jak chodzę mam napięty i twardy brzuch....Ale inaczej odczuwam te skurcze....I jeśli są niebolące to OK.

• Quendi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Celuś ja się zapisałam na Madalińskiego...mam najbliżej. Zajęcia od 15 do 18 co poniedziałek. ..a 28 musze iść do gins pisemko o braku przeciwwskazań. ..heh. Martwie się że nie dam tam rady i coś zaraz zacznie mnie boleć. ...

Miłego popołudnia, Pekinka mi też nogi wchodzą masakrycznie w d....i zawsze nie wiem co na siebie włożyć-jak mówi mój Tatko-w czym wystąpić:-)

pekinka82, celia, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, mieszkam z moim P., powolutku sobie wszystko układamy... Jest dobrze, muszę przyznać, ale nie chcę zapeszyć ;) Byłam zdecydowanie zbyt nerwowa, o każdą głupotę robiłam awanturę i obrażałam się na cały dzień, a to może wybić z rytmu :D Teraz kiedy jestem "normalniejsza" nasze relacje są takie jak być powinny. Gotuję, troszkę sprzątam, nerwy odsunęłam na bok i zapanował upragniony spokój :)
    amela, też myślę, że latem może być ciężko... Jest koniec maja, wcale przeraźliwych upałów nie ma, a ja odczuwam dużo wyższą temperaturę, robi mi się słabo, boli mnie głowa, jestem wykończona. Co będzie w lipcu... :O
    Ruda27, super że sprawa załatwiona. I smacznego ;) Ja wczoraj nażarłam się truskawek i wyskoczyła mi swędząca wysypka na brzuchu, piję wapno :( Ach to moje łakomstwo...

Ruda27, amela, celia, Sylka, Aggie, mala_mi, Moni& lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • agapast Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, lepiej to zgłoś lekarzowi, ja mam też te skurcze i lekarz mówi, że jeśli szyjka sie nie zmienia to nie ma sie co stresować, ale trzeba mieć to pod kontrolą. i tak jak dziewczyny, mam dość często i szczególnie podczas chodzenia, chociaż jak leżę i siedzę też. nie głaskać, nie dotykać brzucha, tak mi zalecono, czasami ciężko się powstrzymać.

pekinka82, Madzikovy lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze mam taki brzuch bo za duzo wod jest.. Czytalam ze to jeden z objawow.. Skurczy nie czuje, albo nie umiem ich po prostu rozpoznac :/ ciezko mi z tym brzuchem jak jest taki napiety dluzszy czas.. Nie wiem czy brac czesciej nospe, narazie sam magnez biore
    Dzisiaj mnie tak strasznie klulo po lewej stronie pod zebrem, jakby taka mocna kolka ze musialam sie zgiac, raczej to nie byl kopniak malego bo jesli takie maja byc to masakra bol okropny :P ale przeszlo na szczescie

Lanusia mam nadzieje, ze ulozy wam sie juz calkiem..
    Aga co do glaskania to mi sie ciezko pohamowac.. Chyba nie ma godizny zebym nie dotknela brzucha..

celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia masz racje, co to bedzie w lipcu...;/ Ja mam cały czas stopy spuchnięte, dzis dużo sie nałaziłam moze to tez dlatego, jeszcze na 16:30 jade na sr wiec nie odpocznę ;/
    Daria ciesze się że wszystko poszlo ok :)
    Ja szykuje sie do sr
    do pozniej ;)

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ