X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za ciasto Daria?

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm z truskawkami :P chyba takie zwykle ciasto i w srodku truskawki i bita smiete kupilam :P
    Ciasto podobno pyszne i latwiutkie wiec sprobowalam i czekam na efekty :)

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omnomnomnom :D

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria daj przepis... ja lubie z ciastami kombinowac :D to jest jedyne co lubie w kuchni robic :D a jakby kto jeszcze znal jakis przepis z gruszkami (sie mi za duzo kupilo:P ) to bylabym super happy :D a teraz do lozka, pozniej zajrze :*

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jek wyjdzie to dam zdjecie :P

Aggie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria koniecznie daj fotke i przepis :)
    Moje ciasto to juz historia ;)
    Ale wczoraj jak sobie pierdzielnelam kawalek 10x10 i nalozylam na to bita smietane to wygladalam jak typowa ciezarna :P maz sie smial ze mnie ;)

Ja opalam nogi bo mam tak samo jak Daria ze wydaja sie oblesne a dodatkowo mi naczynka pekaja :( niestety to genetyczne bo i moja mama miala i siostra ma...

Teraz wymyslilismy z mezem zeby w czerwcu pojechac na kilka dni nad morze :) tylko zastanawiamy sie czy jechac sami do Gdyni do brata czy znalezc plaze gdzie mozna zabrac pieska.. znacie jakies miejsca gdzie na plaze mozna zabrac psa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:18

Ruda27, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila haha no napewno to musial byc uroczy widok :D
    Ja tez mam naczynka na nogach, plus one takie grube i sflaczale no jednym slowem nogi mam fuujj :P

Ja nie znam takich miejsc, ale zazdroszcze :P ile macie nad morze??
    My napewno za rok pojedziemy nad morze, a za 2 lata planujemy na mazury :P trzeba w koncu nasza piekna polske pozwiedzac :P

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja siedze teraz w fotelu i patrze na te moje nogi i widze gory i doliny takie nkerownosci ze masakra :/ mam nadzieje ze uda mi sie tego pozbyc po porodzie :/

Nad morze mamy jakies 300 km nie jestem pewna ale ze 3 godzinki autem ;)
    Chcialabym tego futrzaka zabrac ze soba ale nie mam pojecia gdzie nas wpuszcza z nim na plaze :(

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos bladości, moja gin mi powiedziala, ze jesli bardzo chce to moge sie posmarowac balsamem brazujacym, takim bez kofeiny, wiadomo, ze nie ciągle ale co kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:31

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast moze to i jest jakas mysl ale dla mnie wszystkie te kremy strasznie smierdza i brudza reczniki i ubrania :/

• agapast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no śmierdzą! fakt, ale czy brudzą, to raczej nie...najlepiej wieczorem sie posmarować, rano wziąć prysznic i po smrodzie:)

Camille87 lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja mysle ze mozna na jakies plaze z psami. Najlepiej poczytaj na necie

Aga a to fajnie :) ciekawe czy mozna takie chusteczki brazujace :P kiedys tego uzywalam na twarz i ramiona.. Ja lubie taki sapach jak po solarium jakby spalona skora :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys uzywalam kremu brazujacego i jak sie wycieralam po myciu to recznik żółty byl :/ Daria hehe ja wlasnie tego zapachu nie lubie :P

No bede musiala popatrzec na necie za tymi plazami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciacho :)

Jem 2 kawalek juz :P
    m3lgh.jpg

Camille87, mala_mi, celia, Sylka, pekinka82, Aggie, Moni&, MILA, Kajoni, positive, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zesz w morde, Daria ale cudo!:D
    Oj zjadlabym jeszcze takiego cieplutkiego mmmmmmmm slina do kolan :P
    Dawaj przepis raz dwa B)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam tsk jak podala Paulinka :)

- 4 jajka
    - 1 szkl cukru
    - 2 szkl maki
    - 1 kostka margaryny
    - 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
    - owoce sezońowe

Ubic piane z bialek, dodac cukier i na koncu zoltka. (To ubijamy mikserem. Ja najpierw ubija sztywna piane z bialek i potem dopiero po trochu dosypuje cukier, potem dopiero po jednym zoltku) Mase wymieszac z maka i proszkiem do pieczenia (ja mieszam kazde ciasto drewniana lyzka). Wlac ciepla, rozpuszczona margaryne. Wszystko wymieszac.
    Na wysmarowana tluszczem i wysypana bulka tarta blache wlewamy ciasto. Nakladamy owoce.
    Zostawic troszke ciasta i polac po owocach (ja zostawilam za duzo i owoce wplynely do ciasta)
    P.s przepis jest na duza blache bo ja zrobilam w malej tortownicy i wyszlo meeega wysokie i dlugo sie pieklo
    Temp z termoobiegiem to ok 170 st i piec ok 30-40 min ale trzeba sprawdzac wiadomo

Camille87, Aggie, Moni&, positive, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosciutkie :) moze jutro zrobie! Jutro robie tez tort dla mezusia na 29 urodziny B)

Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo sama tort :D a jaki??

• kada24 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym roku na urodziny kupuje ciasto a co mi tam nie bede stac przy garach jak juz wystac nie umie...

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale dałaś czadu :)
    Idę sobie ukroić mojego sernika. Ciekawe czy wyszedł ;)

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ