Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Daria daj przepis... ja lubie z ciastami kombinowac
to jest jedyne co lubie w kuchni robic
a jakby kto jeszcze znal jakis przepis z gruszkami (sie mi za duzo kupilo:P ) to bylabym super happy
a teraz do lozka, pozniej zajrze :*
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaria koniecznie daj fotke i przepis
Moje ciasto to juz historia
Ale wczoraj jak sobie pierdzielnelam kawalek 10x10 i nalozylam na to bita smietane to wygladalam jak typowa ciezarnamaz sie smial ze mnie
Ja opalam nogi bo mam tak samo jak Daria ze wydaja sie oblesne a dodatkowo mi naczynka pekajaniestety to genetyczne bo i moja mama miala i siostra ma...
Teraz wymyslilismy z mezem zeby w czerwcu pojechac na kilka dni nad morzetylko zastanawiamy sie czy jechac sami do Gdyni do brata czy znalezc plaze gdzie mozna zabrac pieska.. znacie jakies miejsca gdzie na plaze mozna zabrac psa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:18
Ruda27, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila haha no napewno to musial byc uroczy widok
Ja tez mam naczynka na nogach, plus one takie grube i sflaczale no jednym slowem nogi mam fuujj
Ja nie znam takich miejsc, ale zazdroszczeile macie nad morze??
My napewno za rok pojedziemy nad morze, a za 2 lata planujemy na mazurytrzeba w koncu nasza piekna polske pozwiedzac
Camille87, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiesz ja siedze teraz w fotelu i patrze na te moje nogi i widze gory i doliny takie nkerownosci ze masakra
mam nadzieje ze uda mi sie tego pozbyc po porodzie
Nad morze mamy jakies 300 km nie jestem pewna ale ze 3 godzinki autem
Chcialabym tego futrzaka zabrac ze soba ale nie mam pojecia gdzie nas wpuszcza z nim na plazeRuda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
a propos bladości, moja gin mi powiedziala, ze jesli bardzo chce to moge sie posmarowac balsamem brazujacym, takim bez kofeiny, wiadomo, ze nie ciągle ale co kilka dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:31
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamila ja mysle ze mozna na jakies plaze z psami. Najlepiej poczytaj na necie
Aga a to fajnieciekawe czy mozna takie chusteczki brazujace
kiedys tego uzywalam na twarz i ramiona.. Ja lubie taki sapach jak po solarium jakby spalona skora
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWklejam tsk jak podala Paulinka
- 4 jajka
- 1 szkl cukru
- 2 szkl maki
- 1 kostka margaryny
- 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
- owoce sezońowe
Ubic piane z bialek, dodac cukier i na koncu zoltka. (To ubijamy mikserem. Ja najpierw ubija sztywna piane z bialek i potem dopiero po trochu dosypuje cukier, potem dopiero po jednym zoltku) Mase wymieszac z maka i proszkiem do pieczenia (ja mieszam kazde ciasto drewniana lyzka). Wlac ciepla, rozpuszczona margaryne. Wszystko wymieszac.
Na wysmarowana tluszczem i wysypana bulka tarta blache wlewamy ciasto. Nakladamy owoce.
Zostawic troszke ciasta i polac po owocach (ja zostawilam za duzo i owoce wplynely do ciasta)
P.s przepis jest na duza blache bo ja zrobilam w malej tortownicy i wyszlo meeega wysokie i dlugo sie pieklo
Temp z termoobiegiem to ok 170 st i piec ok 30-40 min ale trzeba sprawdzac wiadomoCamille87, Aggie, Moni&, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny