X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ide w nastepnym tygodniu w srode, zobaczymy co ten tutaj powie.. Najbardziej jestem ciekawa co z wodami i szyjka..
    Ja jem juz drugiego loda snickersa :P zamiast obiad cos poszykowac haha siedze na forum :P

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Monia pociesze Cie - mi sie tez zrobily rozstepy na boczkach :/ male.bo male ale ja je widze..

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to bede trzymac kciuki!
    Ja mam we wtorek :)
    Ide makaron gotowac, dobrze ze wczoraj rosol ugotowalam B)

Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 minuto wygodnie jest nawet na podlodze ale nie kazda bedzie miala taka szczescie:P mi kolezanka ostatnio polecila skakanie na piłce bo urodzila w 5 hardkor, ja cos czuje ze sie bede dlugo męczyc :P
    ja tez nie umiem klamac, zreszta przed moim bym niczego nie ukryla, za dobrze mnie zna:P on jedyny wiedzial o egzaminie wtedy, rodzince nie powiedzialam bo najwiecej telefonow bylo zawsze z pytaniami i jak tam itp.

celia, Camille87, positive, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski cieszcie sie i korzystajcie bo to jeszcze 2 miesiace i potem juz takiej laby nie bedzie, nie bedzie wylegiwania sie w lozeczku do poludnia bo maluszki nas beda budzic z samego rana:P jak sie tego nie moge doczekac:)

Camille87, amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze raz dziękuję kochane :D
    Daria, ależ ja nie kłamałam, po prostu nie mówiłam całej prawdy :P U mnie też zawsze dzwoni w ciągu dnia, ale jeśli akurat jeździłam, oddzwaniałam później. MałaMi tak jak napisałaś najważniejsze, że cel osiągnęłam, w razie wojny mogę z maleństwem jeździć i jestem niezależna, a o to mi chodziło :)

Tyle się rozpisałyście o dbaniu o siebie, że idę za chwilę nogi wydepilować :P
    Posprzątałam częściowo w szafie i niestety jestem w stanie włożyć może ze 3 sztuki sukienek letnich o.O
    W ogóle jestem przerażona, bo jakby nogi mi sflaczały ... :O Generalnie nie ma szans, żebym spodenki założyła, a o sukience na ramiączka nie wspomnę :/
    Tylko legginsy mi pozostały ...

Camille87, mala_mi, Moni&, Ruda27, Sylka, Kajoni, positive, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ja wczoraj widzialam kobiete, pracownice orange ktora wyszla w uniformie w krotkiej spodnicy a nogi jak galarety, jej jedno udo bylo jak moje dwa o cellulicie nie wspomne a w ciazy nie byla! I po tym pomyslalam sobie ze mam gdzies co sobie ludzie pomysla jest goraco a ja nie bede sie gotowac :/ fakt ze sukienka byla do kolan wiec najgorsze zaslaniala ale jak wiatr zawial to sie trochs unosila wiex domyslam sie ze moje biale nieopalone uda tez ujrzaly swiatlo dzienne :P ale ludzie patrzyli glownie na brzuszek bo w tej sukienxe wyjatkowo duzy byl ;) opalilam sie ladnie ramiona az za.ladnie bo pieka :(

No ale wiadomo jak macie sie zle czuc lepiej zaslonic nogi, ja olewam ludzi B)

mala_mi, celia, Moni&, Ruda27, Sylka, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    5 minuto wygodnie jest nawet na podlodze ale nie kazda bedzie miala taka szczescie:P mi kolezanka ostatnio polecila skakanie na piłce bo urodzila w 5 hardkor, ja cos czuje ze sie bede dlugo męczyc :P

Pilka jest chyba w wyposazeniu kazdej sali porodowej, moja siostra tez skakala :) nam polozna na sr caly czas powtarza ze pierwsza faza porodu jest baaardzo bolesna i moze trwac do 16 godzin wic ja siw psychicznie nastawiam tez na dlugotrwaly bol ...

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.

Czy ktorejs z Was lekarz powiedzial ze macie malybrzuch jak na dany tydzien?
    Ja dzis sie zmartwilam bo mi na wizycie tak powiedzieli i kazali przyspieszyc kolejna wizyte w szpitalu:(

t60z7qg.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karamba....nareszcie!!!!!!! Kama.... <3 nie rób tak wiecej :(
    Kamcia a Ty sie normalnie opalasz ?? Chronisz jakoś brzuszek czy cos???

Ja mam dziś takiego lenia w d... ze szok. Jest tak gorąco, ze nawet nie chce mi sie noga ruszyć. Leze w cieniu pod drzewem bo boje sie na słońce wystawiać.

Camille87, Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mały brzuch? Pierwsze słyszę... Każdej brzuch jest inny, inaczej wyglada i u jednych jest większy a u drugich mniejszy, wystarczy spojrzeć w temacie "nasze brzuszki i dzieciaczki" .....

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja mam mały ale lekarz mic nie mówi na temat brzucha, ważne co w środku. dawaj fotkę, porównamy. a dzieciak prawidłowo sie rozwija?z

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi najwazniejsze zeby malenstwo sie dobrze rozwijalo a brzuch nie ma nic do rzeczy, lekarz nie powinien Cie tak straszyc. rownie dobrze ktoras moze miec za duzy brzuch jak na wiek ciazy, kazda z nas ma inna figure i rozne tendencje do przybierania na wadze. dla pewnosci zglos sie do szpitala ale napewno bedzie wszystko w porzadku.

ja sie nie opalam, wolw siedziec w cieniu w tym roku:P

Kama, troche mnie podbudowalas z tymi rozstepami,.nie jestem sama hehe :P a smaruje sie zawsze w te same miejsca, na brzuchu rozstepow brak a na boczkach i udach wyszly no ale coz uroki ciazy:)
    widzisz jak mozna sie dowartosciowac wychodzac do ludzi? od razu czlowiek traci kompleksy:) moze ja tez jeszcze sama siebie zadziwie i wyskocze w sukience w to lato kto wie:D
    brr jak so ie pomysle o tych bolach to ciary przechodza, ale z drugiej strony wiem ze jestem silna i bede myslec tylko o tym zeby Kacpercio sie zdrowy urodzil:)

Camille87, Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie wyskocze w sukience. Nie ma opcji. Źle sie ze sobą czuje i nie wyglądam dobrze. Mam luźne, przewiewne spodnie. Trudno, najwyżej dupa mi sie ugotuje, a gorzej juz nie bedzie z upalem wiec luz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:08

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby zmierzyla glowe i kosc udowa i w dolnej granicy normy jakna ten tydzien jesli wziasc pod uwage granice bledu na tej maszynie co ja uzyla do USG (+/- 16 dni) wiec jak teraz jestem 28t 3 dni to tam pokazywalo glowka i kosc udowa 26+5 czy jakos tak- juz nawet nie pamietam dokladnie bo z nerwow zapomnialam ale cos kolo tego.

Wiec tym brzuchem tyle sie nie przejelam co tymi wymiarami. Mam nadzieje ze mnie zobacza w szpitalu wczesniej niz za miesiac teraz i powiedza poprostu ze taka moja ''uroda''. Mala sie rusza duzo i serduszko dobrze bije bo to tez sprawdzila.

Camille87, celia lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a co ma wielkosc brzucha? Przeciez sprawdza sie parametry dziecka a nie wielkosc brzucha tym bardziej ze wcale nie uwazam aby Twoj byl za maly! A co z dzidzia? Rosnie prawidlowo?

Madziu ja sie opalam tak przy okazji bo codziennie spaceruje z siostra :) brzuszek mam zawsze zasloniety chociaz siostra, co mnie zdziwilo, troche brzuch odslaniala jak byla w ciazy :O ja tak nie robie i tak mam skore na brzuhu ciemniejsza niz na udach nie wiem czemu :P

Monia mi sie tez wydaje ze jestem silna ale to sie okaze w lipcu/sierpniu ;)

Madzikovy, Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Trudno, najwyżej dupa mi sie ugotuje, a gorzej juz nie bedzie z upalem wiec luz.

Hahaha dobra jestes :D najwyzej sudokrem od dzidzi sie pozyczy :P

Madzikovy, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a moze chodzilo o ilosc wod? Moze masz za malo? Hmm u mnie tez sa rozbieznosci kosc udowa i brzuszek mniejsze o ponad tydzien ale gin nie mowil ze cos nie tak..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja godzinke leze na słońcu i wystawiam ręce i buzie aby nie byc taka blada, ale brzuch zakrywam poduszka aby sie nie nagrzewal. Myśle ze to nie szkodzi, bo tak jak Ty chodzisz tak i ja mam te same części ciała wystawione.

Domi no to moze lepiej jak to sprawdza, będziesz spokojniejszy ale uważam ze wielkość brzucha nie ma nic do rzeczy.

Camille87, Ruda27, Domi IRL, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Hahaha dobra jestes :D najwyzej sudokrem od dzidzi sie pozyczy :P
    Trzeba go jeszcze mieć :P bo póki co jeszcze nie kupiłam :)

Camille87, celia lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ