Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJoł! Dziekuje Daria :*
Wpiszcie na ta nieszczesna liste mojego Kubunia 1108 (29t).
Ja sie nie obrazilam po prostu bylo mi smutno.. i to nie hormony bo ja nadal sie martwie czy aby na pewno wszystko ok, mam nadzieje ze najblizsza wizyta roswieje moje watpliwosci.
Uznajmy ze nie bylo tematu
P.s. pewnie was nie nadrobieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:10
Moni&, Sylka, pekinka82, Kajoni, celia, Ruda27, kada24, Madzikovy, Aggie, MILA, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dobrze gadacie dziewczyny! Ciąża to okres kiedy mamy się czuć piękne i wyjątkowe
Mój mąż na każdym kroku zapewnia mnie, ze wyglądam ślicznie w ciąży i że bardzo pasuje mi brzuszek. Od znajomych też bardzo miło słyszeć komplementy
Nie chcę być taką brzydką, "rozlazłą" babą w ciąży. Nawet jak siedzę cały dzień w domu to muszę mieć umyte włosy i zrobiony delikatny makijaż
Nawet kupiłam sobie zestaw do robienia manicure hybrydowego, żeby mieć ładne i zadbane paznokcie
Ciąża to piękny stan i mam zamiar wspominać go bardzo pozytywnieMoni&, pekinka82, celia, Ruda27, mala_mi, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny zgadzam sie z Wami, ciaza nie usprawiedliwia nas w niczym i nalezy o siebie dbac a nie chodzic w worach po kartoflach i zrzedzic wiecznie, trzeba eksponowac brzuszek, sexi sie ubierac i usmiechac sie. tez chce ciaze wspominac jako cos pieknego (zapominajac o momentach schizowania i zamartwiania sie czy wszystko jest ok:P)
noooo Kamilcia wreszcie sie odezwalas! :** nie obrazaj sie wiecej:) bo nakopiemy do d...hoho zartuje. kochana z Twoim Kubuniem napewno jest wszystko ok, ile jest takich dzieciaczkow ktore maja jakas czesx nieodpowoednia do wieku ciazy a wszystko jest ok i dziecko rodzi sie duze. tak jak pjsaly dziewczyny wczesniej albo Kubus nadrobi i urodzisz pulpecika 4 kg albo bedzie rosl sobie swoim tempem i szybciutko urodzisz 3kg bobaska:) wiem, ze sie stresujesz bo kazda z nas ma rozne schizy i sie boi, bo my po prostu nie dowierzamy ze wlasnie NAS spotyka takie wielkie szczescie i niedlugo bedziemy mialy takie slodkie maluszki przy sobie:) wydaje mi sieze nie warto teraz sie "chwalic" wagą naszych maluszkow bo to jest tylko waga przyblizona a przy porodzie bedzie sie roznic, chwalic to sie bedziemy zdjeciami naszych maluchow jak sie urodza i ile beda wazyc:) czy duzy czy maly to beda takie nasze slodkie bobolki
)
Camille87, pekinka82, Sylka, celia, Ruda27, mala_mi, positive, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
ja na dzień dzisiejszy Kamila, wiem, że mój mały w 21 tyg. miał 350g. tak że ja zostaję w tyle. Tyle płacę za wizyty a mi mówić nie chce. Ale będę miała 3/4d 14 czerwca to się wszystko dowiem
Mykam jeść obiadek i brać pszczółkom miodekmiłego popołudnia
Camille87, celia, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia ja to wszystko wiem
tym bardziej ze moj gin nie mowil nic zlego na jego wielkość tylko ze urodzi sie mniejszy 3200-3300..
No dobra, nie ma co smutac, nabralam wiary w mojego syncia i musi byc dobrze!
pekinka82, Moni&, Sylka, Ruda27, mala_mi, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
no to i tak bedzie olbrzym jak 3300
a tym bardziej jak gin nic nie mowi:) ok zostawmy smutki w tyle:) wlasnie zjadlam arbuza
tesciowa byla na zakupach i mi kupila hehe:) jak to dobrze byc w ciazy, wszyscy wokolo tacy dobrzy
Kajoni a to Ty jakas pasieke masz?smacznego:*
Ruda27, pekinka82, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyNooo Kamilcia
Napewno jest zdrowy chlopczyk! Co ja mam powiedziec? Moj ma wiekszosc czesci starszych o 4 tygodnie nawet.. Glowke ma duza, ale wierze ze jest dobrze, czytalam ze wiele dziewczyn mialo tak a dzieciaczki urodzily sie zdrowe i najlepsze ze waga i wielkosci byly inne niz na usgjednak te usg czesto sie myla, to nie jest nigdy dokladne
Co do zadbania o siebie to zgadzam sie z wami
Chociaz ja nie myje wlosow codziennie, ale malne sie troche i ubiore nawet po domu w dresach jak jestem to chce wygladac ladnie a nie niechlujnie.. Bo juz kwidys mi maz powiedzial ze sie zaniedbalam.. Fakt siedzislam w domu i nic mi sie nie chcialo, wlosow nie umylam i makijaz byl minimalny.. Wiec od tego czasu staram sie wygladac ladnie..
W ogole jak bylismy w polsce, pojechalismy do tesciowej i przyszla ciotka, wujek i inni i kazdy po kolei ze ladnie wygladam, LADNIE PRZYTYLAM.. Wujek to juz w ogole sie nie czailze przytylo mi sie w barach ze taka baba i ze napewno minimum 10 kg ale napewno wiecej
ale wiem ze nie mowili tego chamsko, a ja nie mam sie co obrazac bo w koncu wiem jak wygladam
Musze tez takie pumpy 3/4 kupic na lato.. Pekinka gdzie i za ile kupilas?Camille87, Moni&, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
U siebie znalazłam taki malusi butik... Wszędzie są wzorzyste ...
Ale ja w takich z wzorkami wyglądam jak GLORIA XXXXXXL...I znalazłam w jednolitym kolorku denim...i beżowe....długie i drugie takie właśnie 3/4, ale można z nich zrobić długie....Koszt długie 32zł, te drugie 46zł...I mają pas ciążowy, no jestem zachwycona-bo nie miałam nic na cieple dni....Ruda27, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria az 4 tygodnie? Co jest az tak duze?
Ja odkad scielam wlosy to ladnie mi sie ukladaja (jak je po myciu odpowiednio wysusze oczywiscie) i nie przetluszczaja sieja tez lubie ladnie wygladac i makijaz mam zawsze, ale przy obecnych upalach zastanawiam sie nad sensem nakladania go bo wszystko splywa
Wczoraj na sr zalozylam krotkie spodenki, nie mialam kompletnie sie w co ubrac i maz mi kazal, widocznie nie przeszkadza mu moj cellulitbylam jedyna ktora miala odkryte nogi a reszta dziewczyn sie pocilam w jeansach i adidasach!
Wczoraj widzialam sale porodoweciarki mnie przechodzily az...
Ruda27, Moni&, celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
CELIA, serdecznie gratuluję prawka
Będziesz komunikacyjnie niezależną mamą
No a za to, że udało Ci się zachować całą akcję w tajemnicy wielki szacun
Przy okazji podliczyłam ile lat temu zdawałam egzamin i wyszło mi, że... 19! Ta liczba trochę mnie zdołowała, bo poczułam się mega staro:/
Ładne staniki do karmienia są w Kappahlu - dziś sobie kupiłam. Na dokładkę dostałam bon rabatowy na 20% na ubranka dla małejA że uwielbiam ich dziecięcy styl (taki trochę retro), to planuję w najbliższym czasie zrobić tam zakupy
Kamilko, moja córcia też będzie mała - bo i ja, i mąż do wielkich nie należymy. Więc nie martw się, obie będziemy zamykały listę jako posiadaczki filigranowych maleństw
Camille87, Ruda27, Moni&, celia, Sylka, Kajoni, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria ja ostatnio uslyszalam ze przytylam na buzi wrrr to mnie najbardziej drazni bo to moj najwiekszy kompleks zawsze byl. ale co tam potem sie ostro eezme do roboty:D i potem bedzie zeeero slodyczy, teraz sobie nie odmawiam bo kiedy potem bedzie taki okres bez wyrzutow sumienia:P
tez musze pomyslec jeszcze o jakichs spodniach na lato cienkich bo w dzinsach ciazowych w takie upaly brrrr nie ma opcji.
Kamila bylas ogladac szpital? co takiego strasznego bylo w tych salach porodowych?
ja myje co drugi dzien wlosy ale jak mi sie nieraz zle uloza podczas snu i cos odstaje to musze umyc bo inaczej caly dzien sie wkur...Camille87, Ruda27, celia, Sylka, positive, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyKamila bylam w 28+3 i maly mial glowke, brzuszek na ok 29-34 tydz! Glowka wieksza wlasnie..
wyobrazasz sobie moje stresy??? Czytalam ze wiele dziewczyn mialo rozbieznosci nawet o 2 miesiace...!! Ale dzieci rodzily sie zdrowiuteki i bylo oktakze tego sie trzymam..
Ty tez nie masz sie co martwic, to wylicza sie na takiej podstawie, a moze Kubus na wizycie mial pusty brzuszek i od razu inny wynik..
Ja krotkich spodenek nie zalozemasakra jak beda mega upaly
az wstyd koszulke na ramiaczkach zalozyc
Pekinka ale Ci sie fajnie udalo..Moni&, Camille87, celia, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
-
no wlasnie celia wiedzialam zapomnialam Ci pogratulowac prawka! no i szacun ze utrzymalas wtajemnicy wszystko:) ja zdalam.za 6 razem, po 5 chxialam sie poddac ale zrobilam sobie 2 miesieczna przerwe, potem kilka godzin doszkalajacych wykupilam, nie powiedzialam nikomu o egzaminie i zdalam:) we wrzesniu beda 3 latka jak mam prawko.
mala_mi fajna okazje trafilas z tym kuponem rabatowym:) tez lubie styl retro. a moj M juz sobie marzy ze bedzie małego ubieral w slodkie male koszule i robil mu irokeza
pekinka ja tez nie lubie wzorzystych bluz bo wygladam jak pulpet szczegolnie terazWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:02
Ruda27, mala_mi, Camille87, celia, Sylka lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMagda dzieki
Monia tak zwiedzalismy oddzial polozniczo - noworodkowy, sale poporodowe sa super, jedno- lub dwuosobowe ale sale porodowe ... najgorsze byly lozka, w dwoch salach byly tak stare wygladaly jak z horroru! Moja siostra na jednym takim rodzila i mowila ze wygodneale rodzila na nim 5 minut tylko!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:44
Moni& lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa prawko zdalam za 1 razem
byly to poczatki z moim i nie chcialam zeby przyszedl na egzamin
na,egal o ktorej jest ale nue chcialam powiedziec, wczesniej raz cos wspomńialam i pamietal date i czekal na mnie na placu
stresowalo mnie to jeszcze bardziej, ale jak wjechalam na placyk po jezdzie po miescie i okazalo sie ze zdalam jej jakie szczescie pobieglam fo mojego i rzucilam mu sie w ramiona.. Tak sie cieszylam ze przyjechal i cźekal na mnie tyle czasu
U mnie by nie bylo szans zebym w tajemnicy to robila teraz.. Mimo ze maz w pracy to i tak zawsze dzwoni czy pisze co robie a ja nie potrafie klamacmala_mi, Camille87, Moni&, celia, Aggie, Sylka, pekinka82, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm Daria ja nie przypuszczalam nawet ze taka moze byc rozbieznosc
ale skoro czytalas o takich przypadkach i dzieci rodzily sie zdrowe to tego sie trzymaj!
A Ty bylas juz na tej wizycie w austrii??
Celia, ja rowniez gratulujeja tez zdalam za pierwszym razem pamietam tez ze byl upal ale to byl wrzesien i inne okolicznosci
No tak.. wczoraj zrobilam wszystko w domu a dzis leze i forumRuda27, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość