X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Monia pysznej kawusi na mieście :-)

Kamila wiem ze nas czytasz wiec przestań unosić się dumą i przyłaź z powrotem ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila spokojnie... moja cytrynka też jest mniejsza niż wskazuje termin ... a do tego co wizytę przesuwa mi się termin porodu... ale cieszę się że dziewczyny zrobiły listę...

a jeżeli chodzi o wagę to jak leżałam w szpitalu ordynator mnie uspokajał... że ta waga to orientacyjna jest ustala się ją na podstawie pomiarów ... a tak na prawdę maluszki mogą mieć mniej cm a więcej tłuszczyku... przekonamy się po porodzie...

i jeszcze rozbieżności wśród dzieci są mega... ja zawsze przeglądam gazetę gdzie pokazane są zdjęcia nowych mieszkańców naszego powiatu... i wymiary ich/ waga... matko czasem różnią się ok 2 kg...

więc nie gniewaj się dłużej... nikt nie chciał cię urazić....

a i chciałam wam napisać że od dziś są w lidlu i biedronce akcje z akcesoriami dla dzieci i mam... między innymi będą biustonosze do karmienia...

lanusia też byłabym za oddaniem piesków do schroniska... może znajdzie się ktoś kto je przygarnie... nie mam zaufania do takich zwierząt... jakby nie patrzeć są obce... nigdy nie wiesz jak zareagują na malutką...

Magda2013, Ruda27, celia, pekinka82, MILA, Lanusia93, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Lanusia nie znam sie za bardzo na pieskach,bo nigdy nie mialam. Ale tak jak dziewczyny mowia oddaj tamte malutkie do schroniska-oni sie nimi zajmna, zaszczepia je i odrobacza. Kto wie jakie choroby przenosza takie pieski :/ skoro ten Twoj, ktorego macie w domu juz ma robaki to tamte na pewno tez.

Camilla wracaj na forum nie rob scen :P

Madzikovy :D

Aggie a ile potem bedziesz miala tego macierzynskiego?
    Positive dzieki za info,wlasnie dzis jade do biedronki :)

A ja dzis na obiad robie wrapy z kurczakiem.Pranie sie wypralo i lece potem na zakupy :)

Ruda27, positive, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, pytalas wczoraj i mialam odpisac :P najwidocxzniej z pustej lepetyny wylecialo :P 9 miesiecy platnego... ale nie wiem ile dostane bo to nie z miejsca pracy a z urzedu (nie przepracowalam wystarczajaco dlugo w miejscu gdzie pracuje) i to sie wacha miedzy 30 a 130 funtow tyg., potem moge skorzystac z 3 miesiecy bezplatnego, ale nie oszukujmy sie, kogo na to stac.

Plastry naklejone na plecy, rozgrzewaja dobrze, zobaczymy czy zdadza egzamin w pracy. Milego dnia <3

pekinka82, MILA, Magda2013, Ruda27, celia, positive, Lanusia93, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Aggie mam nadzieję, że plastry pomogą...Ja smaruję się amolem na wszelkie bóle...
    Stara babcina receptura i niezawodna jak dla mnie :)

celia, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam o poranku :)

Nawet nie wiecie jaki ogromny ciężar mi spadł z ramion - w końcu mam wolną głowę od tych jazd i radośnie mogę przystąpić do .. sprzątania :P Muszę się nareszcie ogarnąć z rzeczami dla Justysi, no i swoimi też. Eleganckich pracowych ciuszków to raczej długo nie założę, nie wspominając, że w większość nie wejdę :P

Lanusia, ja się tylko podpiszę pod tym co dziewczyny pisały. Mimo, że nie zgłosisz do weta, że masz takie psiaki na podwórku, to i tak Wy będziecie tratowani jako właściciele. Zważ Wasze możliwości finansowe i bezpieczeństwo i oddaj je do schroniska. Daj znać co z maluchem, biedactwo :/

Kamilka podpisuję się pod petycją "WRACAJ" ;) Rany, przecież powód obrażenia jest kompletnie niewspółmierny do reakcji :O Nie fochuj się już tylko wracaj, toż to ostatnia prosta i trzeba się wspierać :)

Aggie to jednak dziwny kraj o.O Przecież ewentualne skracanie się szyjki jest niebezpieczne, ale łatwo coś z tym zrobić, gdy się wie. Szkoda słów, uważaj na siebie :)

A ja dziś zrobię chłodnik :) Oczywiście pod warunkiem, że się ruszę z kanapy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 10:19

Magda2013, pekinka82, Aggie, Sylka, Lanusia93, MILA, Moni&, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga :) sorki ze tak dopytuje.Moj maz byl ciekawy jak tam wyglada z macierzynskim. Ale pozniej bedziecie dostawac jakies pieniazki na dziecko?

Mam w Angli kuzyna,ktory pojechal tam do pracy,sciagnal swoja zone z dwojka dzieci i on sam tylko pracowal jego zona nie bo jej sie nie oplacalo bo dostawali jakies pieniadze od panstwa. Tak samo mojego meza kolega pojechal,zona urodzila 3 corki i tez nie pracowala a on pracowal na pol etatu. I zyli jak paczki w masle :)

Aggie lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jak bys sie zglosila do szpitala i powiedziala ze mialas rano jakies plamienie i ustalo? moze wtedy by Cie przebadali jak nalezy. Nie mozesz tak pokombinowac i nasciemniac troche ?

positive, Aggie, pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie aggie to samo sobie pomyślałam co magda... pościemniałabym że mam skurcze musieliby cię zbadać czy szyjka ci się nie skróciła...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, bo nie jest tak zle tutaj, jak jeden rodzic pracuje, mi nie zalezy ns ike godzin wroce do pracy, cos tam bedzie sie nalezalo, ale szkoda mi rrzygnowac calkiem z niej bo jest dobrze platna.

A co do sciemniania... Ja nie potrafie klamac. Ale obiecuje zadzeonic dzis do poloznej, jesli nie pomoga, to w momencie kiedy poczuje sie ciut gorzej bede jechac na IP. Dziekuje wam za wsparcie :-)

W drod,e do pracy, nie luczac dzis, zostanie mi 15 dni do urlopu!

celia, Lanusia93, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie tez jestem takiego zdania.. Zeby cos posciemniac. Wiadomo ze sie nie powinno, po co wylowywac wilka z lasu? :( ale jak nie masz wyjscia?
    Napisalam smsa do Kamilki i nie odpisala jeszcze :(
    Ja ostatnio w netto kupilam koszulke ciazowa ze stopkami na brzuchu :P zaloze w weekend :D
    Ja wlansie mysle co na obiad. Mialam pomysl ryz z mieskiem i pieczarkami. Macie jakis przepis na dobra taka kombinacje?
    I chce ciasto zrobic ale za malo truskawek mam :P moze maz pojedzie pozniej kupic :P

celia lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenyyyy jeszcze się nie ubrałam dobrze, nie umalowałam, a już jestem cała mokra :/

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, a może to jest właśnie rozwiązanie- schronisko. Tylko że strasznie mi szkoda :/ Muszę to przegadać z P. jak wróci.
    Moni&, masz rację... Suka na pewno nie była szczepiona, to takie wiejskie psy, właściciel nie żyje od 2 lat, a psy z tego co widzę w przerwie między karmieniami żywią się padliną, jedzą szczury, ptaszki :O A jak podaje im miskę nie podchodzą od razu, ale czekają aż się oddalę i dopiero zabierają się za jedzenie. Fajnie, że mnie rozumiecie, bo naprawdę chętnie zaszczepiłabym te psy itp., ale po pierwsze- pieniążki, a po drugie nie mam nawet możliwości ich upilnować, latają gdzie chcą, pojawiają się w porach karmienia, więc na bank za miesiąc byłyby gorzej zarobaczone niż dziś.
    Ruda27, dokładnie, musimy myśleć o dziecku, a nie o tym że pieski sobie lubią spać na tym podwórku.. Z dzieckiem bym na podwórko nie mogła wyjść nawet, bo może to jakąś wściekliznę przywlecze...
    positive, mi też przesuwa się termin porodu na każdej wizycie :D I to jak.. Najpierw na 5 sierpnia, a teraz... na 12 sierpnia o.O
    Magda2013, bo te robaki przenoszone są w czasie ciąży przez sukę i podczas karmienia..

Sytuacja wygląda dzisiaj tak:
    Piesek całą noc przespał- co się nigdy nie zdarzyło. Nawet jak obudził się o 5 to nie piszczał, nie prosił o wejście na łóżko tylko leżał w kartonie kilka minut czekając aż wstanę. Zrobiłam mu kleiku ryżowego z bananem i marchewką (na wodzie!), ale nie chce jeść. Pić wody też nie chce, ale on nigdy wcześniej jej nie pił, chociaż go nakłaniam. Na początku był bardzo apatyczny, próbował się pozbyć jednej glisty, ale chyba za bardzo bolał go brzuszek, odpuścił, poszedł spać. Byliśmy na spacerku to troszkę się ożywił i czekamy cierpliwie na P., będzie za 2 godziny..
    Mma prawdziwego pecha- zawsze wtedy kiedy potrzebuję pomocy zostaję sama. Jakaś złośliwość losu :/

Już Wam nie marudzę, dam tylko znać po wizycie u weterynarza, muszę się troszkę położyć, bo miałam zakodowane w psychice, że muszę być czujna i budziłam się dokładnie co godzinę (!), później nie mogłam długo zasnąć.
    Dziękuję za wszystkie rady <3

celia, Ruda27, Moni&, Aggie lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

U Was piękna pogoda, a u mnie deszcz, który tak mnie ululał, że dopiero wstałam :) Teraz mnie nosi, ale co tu robić w taką pogodę....

Lanusia przykra sprawa ze szczeniaczkiem, ale podpisuje się obiema rękoma pod tym co mówią dziewczyny - resztę psów powinnaś oddać do schroniska. Nie wyobrażam sobie małego dziecka na podwórku z psami, które ani nie są odrobaczone ani zaszczepione.. Brrrrr.. Aż mam gęsią skórkę jak sobie pomyśle.

Aggie podziwiam Cię, że dajesz sobie radę w pracy, podziwiam Twoje samozaparcie, ale.... Pamiętaj, że nosisz w sobie swój największy skarb i to wszystko odbywa się też jej kosztem. Rozumiem, że chcesz być z malutką jak najdłużej po porodzie, ale z drugiej strony pomyśl, czy nie narażasz jej teraz za bardzo, czy nie zaszkodzisz jej pracując tak długo... Martwią mnie Twoje dolegliwości, bóle pleców, skurcze i ta szyjka... 3mam za Ciebie kciuki, wiem, że jesteś w trudnej sytuacji, ale może czasem warto odpuścić... Zostało Ci dosłownie kilka dni pracy, a z dnia na dzień czujesz się coraz gorzej i coraz bardziej się martwisz. Pamiętaj, że wszystko odbija się na Twojej Majeczce.... Wybacz mi moją szczerość, dla mnie po prostu jest niedopuszczalne, ze w tej sytuacji nie możesz iść na zwolnienie.. Już dosyć złego przeszłaś. Wystarczy!

Positive dobrze, ze mówisz o tych promocjach :) Właśnie zabieram sie za przeglądanie gazetek ;)

Celia pewnie dziś jesteś pełna optymizmu i energii :) Cel osiągnięty. Jeszcze raz gratuluję! Nie powiedziałaś nam jak mąż zareagował?!

KAMILAAA WRACAJJJJJ!!!!!

Lanusia93, positive, celia, Ruda27, Aggie, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście już, już miałam brać się za sprzątanie ... no ale odpiszę :P

Mój M prawie się obraził, że mu nic nie powiedziałam, ale cieszył się, choć chyba nie dociera do niego myśl, że będzie się musiał zacząć dzielić autem ;D
    Mój plan był bardzo tajny, bo nawet mój instruktor nie wiedział, że mam egzamin. Więc też był w szoku, gdy uprzejmie mu zakomunikowałam, że już się nie spotkamy na lekcjach :D :P
    Przepraszam, że tak w kółko o tym, ale jestem tak szczęśliwa :D To był taki mój wyrzut sumienia od 7 lat o.O, kiedy to się poddałam po 1 niezdanym egzaminie.
    No ale obiecuję, że już koniec, wybaczcie ciężarnej ;D

Lanusia trzymam kciuki za malucha, będzie dobrze :)

Ruda27, Lanusia93, Sylka, Moni&, Aggie, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia... ja to chyba z tydz chodziłam w euforii po zdanym egzaminie... a gdy odbierałam je z wydziału komunikacji to prawie się poryczałam... bo u mnie też ciążyły mi jak wrzód na D...

ja dzisiaj jakaś taka nakręcona jestem... wyrywa mnie wszędzie byle by w domu nie siedzieć, już pół dnia sobie zaplanowałam... jakiś niespodziewany przypływ energii... póki nie wyjdę na dwór w ten upał...

celia, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)
    Lanusia tak mi przykro z powodu pieska...mam nadzieje że piesek szybko odzyska siły, daj koniecznie znać po wizycie u weterynarza!!! Tu u mojej mamy są dwa pieski jamnik i chihuahua bardzo je kocham <3 wiec wiem co przezywasz! Co do tych pozostałycz szczeniaczków to moze zapytaj weta co najlepiej zrobić w tej sytuacji, u mnie wiele z lecznic weterynaryjnych leczy zwierzaki na dotacje z gminy, wystarczy przynieść zwierzaka a oni go zaszczepią itd,

U mnie dziś skwar jak nie wiem. Moje nogi trochę lepiej, są troche mniej opuchnięte niż wczoraj ale jeszcze trochę są...i bola mnie stopy pod spodem, chyba się naprawdę wczoraj za bardzo nałaziłam... dziś odpoczywam cały dzien!

Lanusia93, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis smaczny obiad robie mmm kotlet schabowy surowka z kapusty bialej sama robilam ziemniaki i marchewki mini mmmmmmmmm pycha a u mnie tez goracoooooooooooo mega goraco siedze w domu non stop bo puchne i ciezko mi sie ruszac

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Biedronce są na pewno ciuchy dla nas. Byłam na moment-nie bardzo lubię Biedronke ale jest koło rodziców i poszłam z Mami. Kupiłam legginsy, piżamke i koszule do karmienia. Leggibsy 25 zl, koszula 35zl i pizamka 35zl. He he. Staniczki i majtochy mam.

Goraco paskudnie....
    Jutro jadę zobaczyć co z moją pracą dyplomową-chce mieć już z głowy. ..

Kamila tak Cię wszyscy proszą. Nie obrażaj się Słońce! ! Nie ma o co. Mój Szkrab też Malusi ale czy to ważne? ? To nie rywalizacja, bo o co???
    U mnie zawsze takie tabelki, mierzenie wagi, obwodu brzuchala wywołują uśmiech na buzi.
    Już jestem za stara:-)

Ruda27, Sylka, celia, positive, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusiu z psiakiem będzie oki. Trzeba koniecznie odrobaczyć-kosztuje to grosze!! Tak jak pisała Pekinka. Mały wyzdrowieje. Na pewno jeszcze zrobi kupke z robakami-skutek leku.
    Może być smutny-bo to go boli. Szybko dojdzie do siebie.
    Nie zarazisz się, nie dotykaj tych odchodów (tzn. nie zbieraj). To są pasożyty odzwierzęce.
    Trzymaj się dzielnie! !
    Wiem jakie to uczucie co do innych psiaków, ja to straszna psiara jestem; -)

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ