X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • agapast Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palenie w domu to masakra. Ja przed ciążą popalałam sobie, ale nie wyobrażam sobie palenia w chacie. Kiedyś pojechaliśmy do teściów i mój mąż już im zapowiedział, że mają przy mnie nie palić, to teściu tak się nie mógł powstrzymać, że już wychodziliśmy, ubieraliśmy się a on zapalił, teściowa go zjechała a on na to "Tomek się jakoś wychował w dymie, to jego dziecko też może". Kurde, jak ja się wkurzyłam, sama sobie bede decydowała co może moje dziecko. i jak ja mam im później dziecko zostawić? jak przy mnie jara, to pod moją nieobecność na pewno sobie nie odpuści.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Aga.. Jak pozniej dziecko zostawic. Ja wiem ze moja mama nie bedzie palila napewno przy malym.. Ale i tak smrod jest w domu juz..
    Ja dziecka tu nie bede chciala czesto zostawic, niech sie nawet mama obraza.. Ja nigdy nie palilam i nienawidze papierosow!

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja paliłam przez rok ale teraz niecierpie papierosów jeszcze bardziej niż wczesniej jak jeszcze nie zaczełam palić. i nie chce do tego nałogu wracac bo dziecko bedzie przecziez czuło ten zapach na ubraniach, włosach. aga nie dziwie sie ze sie wkurzyłas, bo jak można tak mówic? niech sie cieszą, ze zdrowe dziecko wychowali mimo palenia w jego obecnosci ale tak sie nie powinno robic...

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa jeszcze żaden lekarz nie przyszedł wrrrr juz mnie coś tu łapie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ale u mnie dzis piekna pogoda :)
    Aicha nie martw sie wielkoscia brzuszka, wazne aby organy w srodku sie prawidlowo rozwijaly :) u Kubusia tez brzuszek byl mniejszy o poltora tygodnia ale na kolejnej wizycie byl juz wiekszy - moj gin mowi zawsze ze trzeba brac poprawkę na blad pomiaru! Ale niech sprawdza :)

Daria z tym paleniem to dobrze se sprawe stawiasz jasno! Albo nie pala w domu albo Cie nie ma! Moja znajomantak ojca oduczyla palic bo powiedziala ze taki smierdzacy ma nie podchodzic do wnuka :P i rzucil calkowicie.. kiedys inaczej myslano ze palenie nie szkodzi teraz wiadomonze nawet bierne palenie szkodzi dziecku.. oby sie rodzicie opamietali!! ;)

Sylka, Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-)

A mi od rana cięzko, gorąco :-P siedze z wentylatorem i nogami na stole :-P
    ciężko mi się oddycha okrutnie :-P
    Ok 13.00 jadę z córką na basen :-)
    Nie wiem jak wy ale mi się tak źle spi w nocy ze jakaś masakra :-( nie dość że cieżko to tak ciepło że masakra jakas :-(

Aicha mam nadzieję że wszystko jest ok kochana, strasznie trzymam kciuki za ciebie i maleństwo

Positive i oczywiście pamiętam o Tobie, wszystko będzie ok :-)

Powodzenia na wizytach dziewczyny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 09:19

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! :)

A u mnie dziś deszcz :) To dobrze :) Ja dziś jakoś dziwnie spałam. Wczoraj do późna walczyliśmy w sypialni, łóżko jest przestawione i musiałam zmienić stronę do spania, żeby łatwiej było mi wstawać do łazienki w nocy i tak jakoś dziwnie mi było. Nie mogłam się odnaleźć ;)

Daria dziś mąż skręci łóżeczko, więc wstawię już zdjęcie na gotowo :)

Aicha trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*

Jeśli chodzi o palenie - u mnie nie ma tego problemu. W najbliższej rodzinie nikt nie pali, poza tym mieszkamy sami, więc dziękuję Bogu, że nie muszę się męczyć z upierdliwym nałogiem i ogólnie z innymi mieszkańcami... Nie sądziłam, że kiedykolwiek tak będę doceniała święty spokój :P

Ja muszę się ogarnąć i jechać do biura z dokumentami dla pracodawcy...
    Wspominałam wczoraj, że w końcu dostałam wypełniony dokument od mojego lekarza?! Czekałam na niego od lutego...!!!

Ruda27, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, to mialas dzien wczoraj :D fajnie tak przegadac tyle godzin z kolezankami :D

Positive, trzymam kciuki, aczkolwiek wiem ze bedzie dobrze :*

Aicha... nie przejmuj sie, mam nadzieje, ze lekarka jest przewrazliwiona, kazda z nas inaczej przechodzi ciaze, ja mimo ze pierwsza ciaza mam calkiem spory :P nic na to nie poradzisz, badz dobrej mysli :*

Sylka, pochwal sie zdjeciami :D ja tez po poprzestawianiu musialam zmienic strone spania, po pierwsze dlatego ze nie zmiescilabym sie w szpare miedzy sciane a lozko zeby wyjsc :P a Darek to szczypior :P a dwa to po mojej stronie mam krok do lozeczka :) ciezko sie bylo przyzwyczaic ale dalam rade, po prostu jak Darek wstaje to turlam sie na jego strone :P

U nas pochmurno, ale duszno :/ dzis jedziemy na akupunkture na plecy :P mowilam ze nie lubie igiel? wczas nie? ale to jedyne co moga dla mnie zrobic, wiec trza zacisnac zeby.
    Przez ta klotnie z siostra, zapomnialam ze mialam wczoraj fantastyczny humor, udalo mi sie zakupic okulary ktore mi sie podobaly (jedne byly tansze drugie drozsze ale w drozszych lepiej sie czulam) za polowe ceny :D sie przy "kasie" okazalo ze ostatnia para i juz ich nie produkuja :D wychodze z tego optyka, slonce caly dzien swiecilo, goraco itd, a tu ciemno jak... wiadomo :P dojechalam do swojego przystanku, Darek juz caly mokry od deszczu, ja ledwo z busa wylazlam cala przemoczona, ale ryja cieszylam... nie wiem czemu :P cieszyl mnie ten deszcz :P to nic ze wyrzynac mozna bylo ubrania :D

Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Trzymam kciuki...

Aicha nie martw się, moje maleństwo też miało różnice w wielkościach...I lekarz powiedział, że to normalne... Wszystko się wyrówna :)

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGGIE...GRATULUJĘ 3 Z PRZODU :D

Aggie lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka dzieki :D jejuuu sie doczekalam tej magicznej trojki :D <3

pekinka82, Magda2013, Ruda27, kada24, Sylka, Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Postitive trzymam kciuki za wizyte <3 bedzie dobrze :)
    Aicha u mnie tez glowka byla mniejsza o ok 1,5 tyg do tylu i byla owalna a teraz sie jakos unormowalo wszystko choc i tak nie jest idealnie rowno. Nie martw sie :)
    Lanusia-ciesze sie ze wszystko ok :) lez i wypoczywaj :)
    Kada zebys czasem do porodu nie zostala w tym szpitalu :P
    Daria Twojemu tacie widocznie nie zalezy zeby wnuk byl z nim. Jak mowisz ze jemu bez roznicy czy Ty bedziesz z nimi mieszkac czy nie. Przeciez teraz jest goraco nie zmarznie na balkonie,to co mu szkodzi tam palic? Moja mama tez wychodzi na balkon jak do nas przyjezdza a tata na szczescie nie pali.

U nas dzis znowu Sahara..a ja dzisiejszej nocy sie dorobilam 3 kolejnych babli od komarow :/ juz mam 7. Ale najlepsze jest to ze mojego meza wogole nie gryza :D a przeciez spimy razem. Nie czaje tego.

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie gratulacje 3o tyg :) super !

Dziewczyny mam pytanie,co kupilyscie lub bedziecie kupowaly do obcinania paznokci? :)

Aggie lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo śmieszne właśnie był ordynator przebadal mnie i jeszcze usg serca uhholter będzie bo mam szmyry na aorcie i jeszcze gdzieś

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie juz mam 8 babli,wlasnie przed chwila na twarzy kolenjego znalazlam :/ szlag by to trafil cala jestem pogryziona.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia glowka sie robi owalna bo przygotowuje sie do porodu :) musi sie dostosowac do kanalu rodnego :P
    Co do mojego taty, to nie zalezy mu zeby byl z wnukiem duzo. Moj tata to nie jest typ hmm rodzinny, opiekunczy itd.. Ja mu nawet dziecka na rece nie bede chciala dac :P

Bylam u lekarza zalatwic termin i mam 30.06 mam nadzieje, ze uda mi sie pozalatwiac co musze zbey miec wypelniona karte ciazy austriacka..
    Upal jest okropny :/ nie da sie oddychac ani chodzic :/
    Kupilam truskawki znowu ale kurde niedobre jakeis :/ myslalam ze w polsce sa lepsze ale juz 3 raz kupilam, za kazdym razem u kogos innego i sa niespecjalne :/ w austrii byly lepsze, a my myslalam ze tu beda bez porownania :/

Sylwia czytajac Twoj post, zastanowilam sie czy dobrze zadecydowalam o porodzie tutaj a nie w austrii,. Ale chyba jednak ze wzgledu na sam porod wole w polsce. Tu im ufam. Moj gin wykryl wielowodzie, a tam powiedzieli ze jest ok.. Tam zawsze jest ok :/

Aggie gratuluje 3 :) super wyglada co? :D
    Ja 33 tydzien zaczelam :) jeszcze 5 tyg i ciaza donoszona sialalala :D

Aggie, MILA, pekinka82, Sylka, Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:

Dziewczyny mam pytanie,co kupilyscie lub bedziecie kupowaly do obcinania paznokci? :)

Nozyczki, zaokraglone dla dzieci i niemowlat :) ja mam canpola

Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miałam narazie KTG wszystko jest w porządku czekam teraz na usg juz ponad 2 godz moze wreszcie po mnie ktoś przyjdzie i dowiem sie co i jak. Dam znac pozdrawiam :-*

Aggie, MILA, pekinka82, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha będzie dobrze poczekasz zapewne jeszcze bo oni maja czas

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha dobrze ze ktg w porzadku :) dawaj znac :*

Daria faktycznie u Ciebie 33 tydz :D gratuluje :* jej ale leci :P a myslalam ze sie zwolni czas :P

Wlasnie kolejna porcje prania wstawilam dla Malej :) zostanie pewnie jedna jeszcze, ale to przy okazji, nie bede sie spalac za szybko z tym, na spokojnie :) jeszcze musze poogarniac w swojej szafie :( tam jakas masakra jest, a zawsze mialam jak w wojsku poukladane :/ co ta ciaza ze mna robi :P

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ