WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ale duży synek :-) co do CC nie martw się , przynajmniej zobaczysz małego jeszcze szybciej niż planowałaś, bo CC robi się między 10-14 dni wcześniej ;-)

Sylka a wiadomo ile maleństwo twoje waży? :-) serduszko ładnie bije :-)

Aggie znowu się musisz wkur...iać :-P ale u mnie nie ma dnia zeby mnie coś nie wkur...ło
    :-( także ....... chyba się wykończę :-(

Co do spotkania dziewczyny to ja bym wolała gdzieś bliżej Katowic :-)
    Do Gliwic mam daleko :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 18:39

Sylka, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aggie... wpsółczuję... wiesz ja bym chyba jej oddała te ubranka... niech sobie je weźmie i wsadzi ...
    super że chociaż z pismem ci poszło...

camila tu powtórzę... boski ten twój synuś no fotka pierwsza klasa... ale macie pamiątkę...

co do cc nie ma co się nakręcać... agapast to super określiła... natura wybierze...
    a tak na pocieszenie dodam (chyba zresztą już to pisałam) że oglądałam wielodzietnych i tam kobieta układała się w pozycji kolankowo-łokciowej tylko kolana miała na sofie a łokcie na podłodze by maluszek się obrócił... i się udało...

przyznam szczerze że dla mnie to dość dziwne było... ale grunt że poskutkowało...

sylka cieszę się że i u ciebie wszystko ok !!!

Sylka, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila nie wiem ile maluch waży, bo ja byłam tylko u "rodzinnego". Usg mam za tydzień w szpitalu, więc zobaczymy ile mały przybrał :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama dzieki :-) milo ssie czlowiekowi robi jak ktos pochwali Twoja ciezka prace :-) a ciezko pracowalam na to co potrafie, bo uczylam sie 2 razy w tyg po 4 h, pracujac ponad 40h tyg, bylo ciezko, ale sie oplacilo :-) i tak przez dwa lata :-P

Positive, oddalabym jej wszystkie ubranka, ale niespamietalam ktore ja juz kupilam, jakie dostalam od mamy itd, nie wiem co robic :-( napisalam smsa zeby podliczyla ile za ubranka chce, reszte jej zwroce :-( dziewczyny, ponad godzine wylam... Dalej mnie oczy pieka... Najlepsze jest to ze mi wypomniala to ze raz mi pieniadze pozyczyla, w zeszlym roku, na czynsz po tym jak odeszlam z pracy i czekalam na kase z posredniaka... A ja jej tyle razy pomagalam... Wiecie za co mnie wywalila z fb? Bo powiedzialam jej prawde, ze leniwa jest, ze nie chce jej sie pracowac i nigdzie nie moze zagrzac miejsca, przez 6 lat pracowala moze kilka miesiecy, zawsze wsadzila dupe do jakiegos faceta... A ja? Ja zawsze staram sie radzic sobie sami... Wprowadzilismy sie do chaty z niczym... Dalismy sami sobie rade, nikt sie nie zajaknal zeby pomoc, a ja nie prosilam... Ona zawsze o wszystkich prosi, wiec jak mi probowala wygarnac to ja powiedzialam co mysle, a prawda w oczy kole... Przepraszam was za to... Kamilka, ja tez sadze ze ona nienormalna jest ... I leniwa i zawistna...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nieraz z obcym sie czlowiek lepiej dogada niz z wlasna rodzina :/ ale ta Twoja siostra bezczelna,widac ze zalezy jej tylko na kasie. Ja bym nigdy od siostry(gdybym ja miala) nie chciala zadnych pieniadzy za ubranka ani tym podobne. No jak tak mozna?
    Masz racje prawda w oczy kole.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive cos w tym jest, nam polozna mowila zeby podloge na kolanach zmywac wowczas dzidzius sie odpowiednio uklada ;) gdzies czytalam ze wlasnie taka pozycja na kolanach i lokciach powoduje ze maluch ma wiecej miejsca i moze sie obrocic :) bede probowac tylko musze uwazac coby mnie maz od tylu nie zaszedl haha

Mila jak juz zapadnie decyzja o cc to bede szukac plusow i przypomne sobie wasze argumenty ;-)

Aggie widzisz gdyby to co powiedzialas nie bylo prawda nie usunelaby cie z fb, swoja droga to takie dziecinne.. mysle ze i tak ona wiecej brala od Ciebiw niz dawala wiec predzej czy pozniej przyjdzie koza do woza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:27

Dodi, positive, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi tylko tak cholernie przykro... Jeszcze brat sie obrocil przeciwko mnie :-( no nic, radzilam sobie sama, dalej tez sobie poradze, prosty przyklad dzis, na slepo zalatwialam sprawy bo po kroplam tylko ksztalty widzialam, nikogo nie poprosilam zeby poszedl ze mna do okulisty, mimo iz wiedzialam co mnie czeka, dalam rade? Dalam! Moja rodzina teraz to Darek i ten malenki cud pod sercem...

Kamilko rozbawilas mnie :-) ja to zberezna jestem bo stierdzilam ze lepiej co innego robic jak myc podloge :-P

Camille87, Dodi, positive, Magda2013, Sylka, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na was na prawde mozna liczyc, mimo ze sie osobiscie nie znamy i jestesmy daleko od siebie, dla mnie stalyscie sie moimi przyjaciolkami :-) dziekuje Wam za to <3

positive, Magda2013, MILA, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W porzadku Aggie, to normalne ze mozesz na nas liczyc ;)
    A co do mycia podlog tez mi przyszla na mysl inna czynnosc :P

Aggie lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde obchodu jak nie widać i nie słychać no masakra

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    :) bede probowac tylko musze uwazac coby mnie maz od tylu nie zaszedl haha

Hahahaha :D :D

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wspolczuje :( ta siostra jest naprawde okropna i niewporzadku..tez bym chciala jej dac pienaidze jak tak wypomina :/
    Ja bylam w sklepie, kupilam teuskawki ale okropne sa :/ i troche czeresni :D
    Sylwia jak sprawa ze szwagierka?
    Mila to gdzie bys wolala? Ja do katowic raczej nie przyjade :(

Aggie, Sylka lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi odpowiedziala na to zeby mi policzyla ile za ciuszki? Zebym sie nimi wypchala moze mi tylek bardziej urosnie :-D serio? O to tez musi byc zazdrosna?ze malo przytylam? Well, chwale sie wszem i wobec ze nie przytylam duzo biorac pod uwage ze palenie rzucilam :-D mam ja gleboko, nie bede sie nia przejmowac wiecej, pewno tylek mam juz niezle obrobiony, no coz...

positive, Camille87, Moni&, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie uśmiechnij się i się nie przejmuj

Aggie lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aggie dobra postawa... nie ma się co denerwować... przyjdzie w łaskę jak będzie czegoś sama potrzebowała...
    a kto wie czy znowu kasy nie potrzebuje że ci takie wypominki robi...

u mnie przez cały dzień nie było wody... masakra jakaś... przyszła przed chwilką... idę nałapać bo jak jutro też nie będzie to się chyba ugryzę...

ja proszę o kciuki jutro kolejna wizyta... ciekawe co znowu mi powie... boję się strasznie... zadręczam się czy malutka urosła i jak to moje cholerne łożysko...

Camille87, Moni&, Aggie, Dodi, amela, Sylka, MILA, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive bede trzymac kciuki! Malutka ostatnio nie byla wcale taka mala wiec na pewno rosnie ;-) !!

positive lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive i ja będę trzymać za Ciebie kciuki :)

• Aggie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ja tez jestem pewna ze malutka rosnie :-) z lozyskiem mam nadzieje tez bedzie dobrze, nie "nerwij" sie kochana <3
    A i pewnie masz racje co do kasy, ostatnio jej przygadalam ze i tak jest w lepszej sytuacji zeby isc do pracy, jak ja po urodzeniu malej, jej facet pracuje na jedna zmiane, i ma ona pcje pracy wieczorem i w weekendy, mi zostaja tylko weekendy bo Darek pracuje raz na rano raz na popoludnie, kazalam jej przestac plakac ze kasy nie ma tylko ruszyc tylek i isc do pracy... Ahh nie wazne juz.

A moj brzuchol coraz czesciej i mocniej faluje :-) i jak poloze reke to mnie skopie, a Darka jakby sprawdzala, jak juz on sie zaczyna niecierpliwic ze nic Maja uderza :-D coraz trudniej mi sie nie niecierpliwic, chce juz sierpien :-) a i spotkalam kolezanke, w 12 tyg jest :-D bedziemy robic randki wozkowe :-) a martwilam sie ze nie bede miala dzieciatych kolezanek :-P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymam mocno kciukii za jutro ;)<3
    Jeju Aaggie, nie rozumiem jak można tak sie zachować w stosunku do swoje siostry... !! nie rozumiem... postaraj sie juz nie denerwować, teraz najważniejsza jest malutka !!

Aggie, positive lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane <3
    Wreszcie w domu jestem :) Z internetem :D
    Mam założony pessar, bo szyjka skróciła mi się z 46 mm na 27 mm. Mam też drobne skurcze, ale raczej nie przekraczają na KTG 40-50%.
    Córcia już główką w dół i tą swoją głową snuje się w kierunku kanału rodnego, coś ją tam nęci i naciska mocno na szyjkę i pęcherz :( Pessar trochę odciążył, ale wizyty w toalecie co pół godziny+3 nocne odwiedziny się nie skończyły.
    Prawidłowe przepływy w tętnicy i żyle pępowinowej, PI w UA 1,30, PI w MCA 2,94. Nie znam norm, ale podobno ok. Łożysko II stopień dojrzałości.
    Zwiększona dawka luteiny, no-spa 3 razy dziennie, globulki dopochwowe (obowiązkowo przy krążku).

Jeśli ktoś chce porównać, wymiary z 30t5d:
    BPD 78 mm
    HC 279,9 mm
    AC 273,6 mm
    FL 58,7 mm

I co tam jeszcze... Mała ważyła w 31t4d 1764g <3
    Dogadaliśmy się co do imienia- Lilianna <3

Jestem baaardzo optymistycznie nastawiona, chociaż czeka mnie bezwzględne leżakowanie do 36 tygodnia, w 37-38 ściągamy krążek i ... niech się dzieje co chce :P

Dobrej nocki :)

Ruda27, Sylka, Dodi, Aggie, Camille87, Moni&, Magda2013, positive, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ