Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilka ale duży synek
co do CC nie martw się , przynajmniej zobaczysz małego jeszcze szybciej niż planowałaś, bo CC robi się między 10-14 dni wcześniej
Sylka a wiadomo ile maleństwo twoje waży?serduszko ładnie bije
Aggie znowu się musisz wkur...iaćale u mnie nie ma dnia zeby mnie coś nie wkur...ło
także ....... chyba się wykończę
Co do spotkania dziewczyny to ja bym wolała gdzieś bliżej Katowic
Do Gliwic mam dalekoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 18:39
Sylka, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
aggie... wpsółczuję... wiesz ja bym chyba jej oddała te ubranka... niech sobie je weźmie i wsadzi ...
super że chociaż z pismem ci poszło...
camila tu powtórzę... boski ten twój synuś no fotka pierwsza klasa... ale macie pamiątkę...
co do cc nie ma co się nakręcać... agapast to super określiła... natura wybierze...
a tak na pocieszenie dodam (chyba zresztą już to pisałam) że oglądałam wielodzietnych i tam kobieta układała się w pozycji kolankowo-łokciowej tylko kolana miała na sofie a łokcie na podłodze by maluszek się obrócił... i się udało...
przyznam szczerze że dla mnie to dość dziwne było... ale grunt że poskutkowało...
sylka cieszę się że i u ciebie wszystko ok !!!
Sylka, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Kama dzieki
milo ssie czlowiekowi robi jak ktos pochwali Twoja ciezka prace
a ciezko pracowalam na to co potrafie, bo uczylam sie 2 razy w tyg po 4 h, pracujac ponad 40h tyg, bylo ciezko, ale sie oplacilo
i tak przez dwa lata
Positive, oddalabym jej wszystkie ubranka, ale niespamietalam ktore ja juz kupilam, jakie dostalam od mamy itd, nie wiem co robicnapisalam smsa zeby podliczyla ile za ubranka chce, reszte jej zwroce
dziewczyny, ponad godzine wylam... Dalej mnie oczy pieka... Najlepsze jest to ze mi wypomniala to ze raz mi pieniadze pozyczyla, w zeszlym roku, na czynsz po tym jak odeszlam z pracy i czekalam na kase z posredniaka... A ja jej tyle razy pomagalam... Wiecie za co mnie wywalila z fb? Bo powiedzialam jej prawde, ze leniwa jest, ze nie chce jej sie pracowac i nigdzie nie moze zagrzac miejsca, przez 6 lat pracowala moze kilka miesiecy, zawsze wsadzila dupe do jakiegos faceta... A ja? Ja zawsze staram sie radzic sobie sami... Wprowadzilismy sie do chaty z niczym... Dalismy sami sobie rade, nikt sie nie zajaknal zeby pomoc, a ja nie prosilam... Ona zawsze o wszystkich prosi, wiec jak mi probowala wygarnac to ja powiedzialam co mysle, a prawda w oczy kole... Przepraszam was za to... Kamilka, ja tez sadze ze ona nienormalna jest ... I leniwa i zawistna...
-
Aggie nieraz z obcym sie czlowiek lepiej dogada niz z wlasna rodzina
ale ta Twoja siostra bezczelna,widac ze zalezy jej tylko na kasie. Ja bym nigdy od siostry(gdybym ja miala) nie chciala zadnych pieniadzy za ubranka ani tym podobne. No jak tak mozna?
Masz racje prawda w oczy kole.
-
nick nieaktualnyPositive cos w tym jest, nam polozna mowila zeby podloge na kolanach zmywac wowczas dzidzius sie odpowiednio uklada
gdzies czytalam ze wlasnie taka pozycja na kolanach i lokciach powoduje ze maluch ma wiecej miejsca i moze sie obrocic
bede probowac tylko musze uwazac coby mnie maz od tylu nie zaszedl haha
Mila jak juz zapadnie decyzja o cc to bede szukac plusow i przypomne sobie wasze argumenty
Aggie widzisz gdyby to co powiedzialas nie bylo prawda nie usunelaby cie z fb, swoja droga to takie dziecinne.. mysle ze i tak ona wiecej brala od Ciebiw niz dawala wiec predzej czy pozniej przyjdzie koza do wozaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:27
Dodi, positive, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość
-
Jest mi tylko tak cholernie przykro... Jeszcze brat sie obrocil przeciwko mnie
no nic, radzilam sobie sama, dalej tez sobie poradze, prosty przyklad dzis, na slepo zalatwialam sprawy bo po kroplam tylko ksztalty widzialam, nikogo nie poprosilam zeby poszedl ze mna do okulisty, mimo iz wiedzialam co mnie czeka, dalam rade? Dalam! Moja rodzina teraz to Darek i ten malenki cud pod sercem...
Kamilko rozbawilas mnieja to zberezna jestem bo stierdzilam ze lepiej co innego robic jak myc podloge
Camille87, Dodi, positive, Magda2013, Sylka, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAggie wspolczuje
ta siostra jest naprawde okropna i niewporzadku..tez bym chciala jej dac pienaidze jak tak wypomina
Ja bylam w sklepie, kupilam teuskawki ale okropne sai troche czeresni
Sylwia jak sprawa ze szwagierka?
Mila to gdzie bys wolala? Ja do katowic raczej nie przyjadeAggie, Sylka lubią tę wiadomość
-
Wiecie co mi odpowiedziala na to zeby mi policzyla ile za ciuszki? Zebym sie nimi wypchala moze mi tylek bardziej urosnie
serio? O to tez musi byc zazdrosna?ze malo przytylam? Well, chwale sie wszem i wobec ze nie przytylam duzo biorac pod uwage ze palenie rzucilam
mam ja gleboko, nie bede sie nia przejmowac wiecej, pewno tylek mam juz niezle obrobiony, no coz...
positive, Camille87, Moni&, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość
-
aggie dobra postawa... nie ma się co denerwować... przyjdzie w łaskę jak będzie czegoś sama potrzebowała...
a kto wie czy znowu kasy nie potrzebuje że ci takie wypominki robi...
u mnie przez cały dzień nie było wody... masakra jakaś... przyszła przed chwilką... idę nałapać bo jak jutro też nie będzie to się chyba ugryzę...
ja proszę o kciuki jutro kolejna wizyta... ciekawe co znowu mi powie... boję się strasznie... zadręczam się czy malutka urosła i jak to moje cholerne łożysko...
Camille87, Moni&, Aggie, Dodi, amela, Sylka, MILA, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Positive ja tez jestem pewna ze malutka rosnie
z lozyskiem mam nadzieje tez bedzie dobrze, nie "nerwij" sie kochana
A i pewnie masz racje co do kasy, ostatnio jej przygadalam ze i tak jest w lepszej sytuacji zeby isc do pracy, jak ja po urodzeniu malej, jej facet pracuje na jedna zmiane, i ma ona pcje pracy wieczorem i w weekendy, mi zostaja tylko weekendy bo Darek pracuje raz na rano raz na popoludnie, kazalam jej przestac plakac ze kasy nie ma tylko ruszyc tylek i isc do pracy... Ahh nie wazne juz.
A moj brzuchol coraz czesciej i mocniej falujei jak poloze reke to mnie skopie, a Darka jakby sprawdzala, jak juz on sie zaczyna niecierpliwic ze nic Maja uderza
coraz trudniej mi sie nie niecierpliwic, chce juz sierpien
a i spotkalam kolezanke, w 12 tyg jest
bedziemy robic randki wozkowe
a martwilam sie ze nie bede miala dzieciatych kolezanek
positive lubi tę wiadomość
-
Positive trzymam mocno kciukii za jutro
Jeju Aaggie, nie rozumiem jak można tak sie zachować w stosunku do swoje siostry... !! nie rozumiem... postaraj sie juz nie denerwować, teraz najważniejsza jest malutka !!Aggie, positive lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Kochane
Wreszcie w domu jestemZ internetem
Mam założony pessar, bo szyjka skróciła mi się z 46 mm na 27 mm. Mam też drobne skurcze, ale raczej nie przekraczają na KTG 40-50%.
Córcia już główką w dół i tą swoją głową snuje się w kierunku kanału rodnego, coś ją tam nęci i naciska mocno na szyjkę i pęcherzPessar trochę odciążył, ale wizyty w toalecie co pół godziny+3 nocne odwiedziny się nie skończyły.
Prawidłowe przepływy w tętnicy i żyle pępowinowej, PI w UA 1,30, PI w MCA 2,94. Nie znam norm, ale podobno ok. Łożysko II stopień dojrzałości.
Zwiększona dawka luteiny, no-spa 3 razy dziennie, globulki dopochwowe (obowiązkowo przy krążku).
Jeśli ktoś chce porównać, wymiary z 30t5d:
BPD 78 mm
HC 279,9 mm
AC 273,6 mm
FL 58,7 mm
I co tam jeszcze... Mała ważyła w 31t4d 1764g
Dogadaliśmy się co do imienia- Lilianna
Jestem baaardzo optymistycznie nastawiona, chociaż czeka mnie bezwzględne leżakowanie do 36 tygodnia, w 37-38 ściągamy krążek i ... niech się dzieje co chce
Dobrej nockiRuda27, Sylka, Dodi, Aggie, Camille87, Moni&, Magda2013, positive, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm