X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa jakos tak wymyslilam vedac na zakupach no i dawno nie jadlam zeberek:P moj przyszedl wyglodzony z pracy to zjadl taka porcje ze hoho, ale to dobrze, zznaczy ze umiem gotowac:P
    Daria dokladnie koniec zamartwiania sie, nasze dzieciaczki urodza sie zdrowe i silne:) musimy myslec pozytywnie bo dolujac sie i zamartwiajac tylko szkodzimy naszym maluszkom.
    swoja droga to nie mamm w czym po domu juz chodzic, wszystkie bluzki sa za krotkie, wystarczy juz ze spie w koszulkach męza:P
    spadam stad, jedziemy na jakis spacer a potem moze na ognicho i na ziemniaczki z ogniska do rodzicow. trzeba wykorzystac pogode bo weekend ma byc deszczowy:/

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darius odrzuca mnie od piwka....

Pare razy coś poczułam, ale to i tak mniej niż 10...fuck

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia milego ogniskowania :)
    Ja wlasnie tez mam problem w czym po domu chodzic :/ pol brzucha wystaje :P
    Quendi probowalas wszystkiego pewnie co?? Kapiel czy cos? Ja bym pewnie wieczorem na ip pojechala.. Oby sie odezwal szybko Twoj lobuz maly bo on chyba lubi tak mamusie postraszyc

• Aggie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super ze sie okazalo ze z malenstwem jednak dobrze :D waga superasna :)

Magda, ja pierdziele :/ wspolczuje... no kurna jaka ku*wa trzeba byc zeby ciezarna okrasc :/ co za swiat...

Daria, a to nie jest tak ze po ok 32tyg maluchy zmniejszaja aktywnosc bo im juz ciasniej? moze to to?

Quendi, jak nic a nic nie czujesz ruchow to jedz na ip, ale ja bym jeszcze poczekala, moja niedobra jak za dnia cisza to w nocy bryka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 18:35

Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie no tez tak czytalam, ze teraz zmniejszaja aktywnosc, ale i tak to martwi.. Czuje go jak mam wybrzuszenie i twarde i tak dluzszy czas potrafi byc,

Quendi i jak??

• Quendi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :,,,-( nic. Wczoraj się wybrzuszał, w poniedziałek kopał dużo, dzisiaj środa i znowu się ze mną bawi....

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko ... a ja Twoja mama.

Camille87, Aggie, MILA, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi nie zamierzasz jechac an ip??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Quendi jakie piekne slowa.. :)
    Kochana Twoj maluch czesto Ci robi takie hece, ale na tym etapie trzeba byc czujnym, a lezalas na plecach? Pooddychaj przepona maly sie na pewno odezwie!
    Daria u Ciebie mam nadzieje tez Nataniel kopie!

Aggie w pewnym momencie faktycznie dzieci maja mniej miejsca i slabiej ruchy sie cUje ale ja Kube czuje prawie caly czas po lewej nogi wyciaga na srodku dupka kreci ;)

Bylam w kauflandzie po ta lovele ale nie bylo ani promocji ani proszku :/ albo promocji w ogole.nie bylo albo sie juz skonczyla.. no nic ja razie piore w bobini wlasnie piore kaftaniki czapeczki skarpetki i lapki niedrapki :)

Tamto pranie poprasowalam i juz wisi w szafie :D

P.s. nie moge z mojego ojca - dzwonil dzis do mnie i mowilam mu ze polozna do mnie przychodzi a ze on przygluchawy czego nie uslyszy co dopowie i powiedzial mojej siostrze ze ja w szpitalu :P siostra zdenerwowana do mnie dzwonila :P

Ruda27, Aggie, MILA, Lanusia93, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariu nie wiem Kochana....dam mu czas do jutra...zawsze musze się denerwować. ..

Masz Kamilka racje-czesto mam takie jazdy..
    Ja miałam raptem 2 dni temu usg i wszystko było ok.

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila hehe ale sie usmialam z tego co Twoj tata przekazal dalej :P

Moj Nataniel sie rusza, ale jednak juz nie tak mocno, mi sie wydaje ze on by sie chcial bardziej wypychac, ale mam zbyt twardy brzuch i nie moze :( jedynie jak leze na boku widze jak sie rusza tam jest jakby miekka skora.. Ja mam tez po lewej stronie nozki, po prawej tak blizej pepka pupka i plecki, bo widze jak ciagle sie tu wypycha, ale czasami tez na odwrot jest :P

Kamila ale fajnie ze juz ubranka wisza :) to musi cieszyc co :)
    Ja narazie jestem na etapie przygotowywania torby do szpitala.. Ubranka dla malego bede prala od poniedzialku chyba..
    Kurde jak mi sie zle oddycha i ciezko
    Nie wiem czy to dobre cisnienie mam 105/62 i puls 115..

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja bym nie czekala jakby caly dzien sie maly nie odzywal.. Ja wiem ze Twoj lubi platac takie figle, ale na tym etapie nie ma co zwlekac jednak.. Oby sie szybko maly odezwal i nie denerwowal mamy...

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę się oszczędzać...leżeć... itp
    Szyjka się skraca,ale mam nie panikować...tylko stosować do zaleceń lekarza.

• Aggie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah Kamila, to siostra pewnie zestresowana :P

A ja bylam u mamy, prosila zebym sie z siostra pogodzila... ale ja nnie potrafie isc do niej, co mialabym powiedziec? mam dac jej satysfakcje? dlaczego? oddalabym jej wszysciusienko, ale ciuszkow nie skojarze co kupilam ja, a co inni w prezencie :( mam jej to tez oddac? i kiedy ja kupie te ciuszki? darek tez powiedzial ze w koncu sie pogodzimy, zebym dala spokoj, i zebym nie kupowala swoich rzeczy jak juz sa... a mnie sie wyc chce, bo bedzie mi taka ",..." wypominac :( nie wiem co robic, czy schowac dume do kieszeni, czy wpierdzielac nas w dlugi i byc z czescia rodziny na bakier? wybor, zaden kurna wybor :/

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Pekinko, to odpoczywaj, lez i nic nie rob poza zaleceniami lekarza. Jeszcze kilka tygodni, dasz rade :)

pekinka82 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelkinka bylas dzisiaj u lekarza? Ile cm ma szyjka?
    Aggie ja bym sie nie odzywala raczej, ale ja to uparciuch jestem :P

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz nie podawał nigdy wymiarów szyjki :/

• Aggie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, ja tez jestem uparta i dumna, ale nie lubie z bliskimi sie klocic... Ja jestem typowy Lew, ahh :( siedze i wyje, bo nie wiem co robic... ciuszki dzis skonczylam prac ;( sytuacja bez wyjscia zeby wilk byl syty i owca cala... :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast, wspaniałe wiadomości! :) I bardzo dobrze, że się upewniłaś i prosiłaś o kolejne USG. Jak ja leżałam w szpitalu to chodziłam za lekarzami jak wariatka z tysiącem pytań, prośbami o USG, bólami :D
    Magda2013, co za sytuacja :O Współczuję Ci bardzo kochana :* Jakby najbardziej Ci taki stres był teraz potrzebny.. :/ Wiem, że to mało pocieszające, ale telefon i karta zostały, to ogromny plus! Na dokumenty się połasić... :/
    Camille87, ale się uśmiałam z Twojego taty, ładną rewelację sprzedał :D
    Quendi, trzymam kciuki, żebyś za chwilę dostała solidnego kopa od kawalera :D
    Aggie może mieć rację z tym zmniejszeniem aktywności po 32 tygodniu. Ja jej nie odczułam (whyyyyy?), ale może Wasze dzieciaczki są bardziej uprzejme ;)
    Moim zdaniem odpuść sobie na razie kontakty z nią, jakby nie istniała. Za tydzień zadzwoń jak już emocje opadną.
    Ruda27, myślę dokładnie tak samo, JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ. Co chwilę, dosłownie każdego dnia, dzieje się coś takiego. Dobrze, że media to nagłaśniają, ale niewiele to daje jak widać :/ Z biedną Sunset czekali do TEGO TYGODNIA!
    Podczas mojego porodu muszę mieć przy sobie koniecznie ogarniętą osobę! Nie wejdę na porodówkę sama. Ja też się schizuję na tej końcówce trochę... Ale sobie wmawiam: "U nas nic złego nie może się stać, to dotyczy obcych ludzi, ale nie mnie i dziewczyn z forum".
    Mam niemal identyczne ciśnienie- 112/63, puls 106
    pekinka82, malutko już zostało, każdy kolejny dzień przybliża nas do naszego ogromnego szczęścia <3 Mi też skraca się szyjka, 2 lipca (sto lat, sto lat Kamilka) dowiem się czy pessar ładnie trzyma i kiedy możemy go zdjąć, mam nadzieję, że 9 lipca.

Stałam dziś z babcią 20 MINUT (!!!) przy kasie w Kauflandzie.
    Ciężarne się przepuszcza? Kto to słyszał? Przed ciężarne trzeba się wepchnąć!

pekinka82, Ruda27, Magda2013, Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia...Musi być dobrze..Nie może być inaczej..

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla promocja na Lovele byla do wczoraj :P pisalam duzo duzo wczesniej juz o tym..chyba 12stego jak dobrze pamietam :)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ