X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam niebieska super wiesci :D wpadaj czesciej na forummm

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może teraz w 9 m-cu będę częściej. Bo ostatnie 2 dni zamierzam pracować. Chociaż u mnie zawsze na obietnicach się kończy :P

Ponoć teraz wizyty u lekarz powinny być co tydzień a ja mam dopiero za 3 tygodnie (od dzisiaj już tylko 2). Jak Wy macie?

Camille87 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje nowych tygodni! :D
    Paulia, Niebieska super ze sie odezwalyscie! No niestety koncowka bywa meczaca ja tez mam bole krocza, spojenia i wlasnie tak jak Niebieska - gdy sie poloze to najgorzej boli.. ale juz nieduzo nam zostalo :)

Paulia ja nad morzem bylam na poczatku czerwca wiec porod mi raczej nie grozil ;) tym bardziej ze nie bylo sezonu wiec i drogi puste, moj maz najbardziej bal sie porodu na autostradzie :P teraz obawialabym sie podrozy!

Co do firanki to bede musiala pogadac z tesciowa zeby odprula tasme i przeszyla na druga stronę bo sama mysl ze jest na lewej mnie wkurza :/

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja mam co dwa tyg i rzeczywiście powinny wizyty już częściej...:)

Niebieska lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja mam co dwa tygodnie - najblizsza we wtorek (38tc) a poprzednia wlasnie 2 tygodnie temu w 36tc obawiam sie ze teraz juz beda co tydzien..

Niebieska lubi tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to ja coś źle odczytałam haha przez ten upał i ciąża jak Pekinka mówi odmóżdża mnie:)

Camille87, pekinka82 lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic poczekam jeszcze 2 tyg, zacznę wtedy 38 tydzień. Potem chyba będzie częściej. Niestety mój lekarz idzie na urlop i będzie ktoś w zastępstwie. Mam zamówioną położną do porodu. Na szczęście już po urlopie. No i widziałam porodówkę. Jakoś nieswojo się tam czułam. Nie mogę uwierzyć, że tak niewiele nam zostało. To takie nierealne :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Paula zdarza sie ;-)
    Kurde wasi lekarze na urlop ida ciekawe jak moj czy cos planuje, mam nadzieje ze nie!

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin na szczęście teraz jest na urlopie 4-14.07 a 15.07 mam wizytę a moja ginka na NFZ już po urlopie bałam się urlopów bo jakbym zaczęła rodzić a moja szyjka to 1 cm i nie było by mojego gina byłabym spanikowana..:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chodzi o to ze chodzi sie prywatnie i placi tyle kasy zeby byc spokojna podczas porodu tym bardziej w sytuacji przedwczesnego porodu a tu jaki zonk jakby poszedl na urlop! Moj gin jest pracoholikiem wiec moze nie urlopuje :P

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 16 lipca wizytę tez się nie umie doczekać widzenia he mąż zaczyna być przerażony przyjścia na świat Mateusza

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide po jutrze :D
    Moj maz tez jest przerazony, dla niego jest to takie nierealne, zreszta dla mnie czasem tez ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo!

Ja juz sama, maz pojechal :( smutno mi bardzo :(
    Mozliwe ze nastepy raz przyjedzie juz na porod..

Kamila kurcze u Ciebie juz praktycznie ciaza donoszona :D ale Ci fajnie :)
    Aggie udanej imprezki u mamy :)
    Niebieska ciesze sie ze u was wszystko ok! :)
    Paulina kurcze Ty sie nameczysz :( trzymaj sie jeszcze troszke..

Moj gin sie mnie zapytal czy robimy wizyte za 2 tygodnie, mozliwe ze to bedzie juz ostatnia.. Plus raz w tygodniu ktg mam robic..

Pochwale sie naszymi zakupami :)
    i53wvc.jpg
    Koszulke oczywiscie tatus wybieral i sowke mala do powieszenia :)

23vhlhd.jpg
    Wozek tylko gondola, spacerowke tez wpinalismy, ale odlozona jest w worku bo jeszcze toeche minie nim ja uzyjemy :P
    Kolor fotelika taki: sam pokrowiec, bo juz sciagnelismy do prania :P
    2cpomli.jpg

pekinka82, Niebieska, Camille87, Magda2013, amela, MILA lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, dzieki za zyczenia dla mamy :) milo ze sie znow odezwalas :)

Kada gratuluje 35tyg :D

Niebieska fajnie ze sie w koncu odezwalas :) Gratuluje 36 tyg :D waga super i Twoja i Kacperka :) Ja tez mam takie bole jakby krocza czy kosci plus jakby na szyjke napieralo :(

Kamila, wspolczuje z ta firanka :P wiem jak to jest jak cos w oczy kluje :P ale przynajmniej masz kogos kto to naprawi :)

Jesli chodzi o przerazenie zwiazane z pojawieniem sie nowego czlonka rodziny... to mnie czasem lapie panika :P Darek spokojny jak idiota :P moze to kwestia wieku ;)

Daria, super zakupy :D ta sowa jest przeslodka :) gondola w tym wozku wyglada fajnie :) gratuluje udanych zakupow, i wspolczuje rozstania z mezem, ja bym tak nie potrafila, mi ciezko jak ma na weekend do brata jechac :P zwykle jedna nocka :P

Ruda27, Niebieska, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria....Widzę , że mały będzie miał opiekę sówek :) Zakupy super :)
    Wózek widać, że bardzo zwrotny, lekki i sylwetkę ma bardzo zgrabną :)
    No gratuluje udanych zakupów :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak pekinka, sowki kroluja :P jeszcze mam posciel, kocyk, przewijak z sowkami :P

Dzieki dziewcyzny :) wozek prowadzi sie naprawde super :) jest zwrotny, przednie kolka sie blokuja, ale mamy tez kola na wymiane, podwojne przednie :) wiec moze byc 3 lub 4 kolowy :D

Aggie ciezko jak sie rozstajemy, trochr jestesmy przyzwyczajeni, ale teraz trudniej jak dziubek jest w brzuszku i takie wyczekiwanie..

Ja ogolnie nie mam co narzekac na ciaze.. Czuje sie dobrze, czasami cos zaboli, plecy brzuch itd ale daje rade :)

Camille87, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria sliczne ciuszki i sowki :D ten kombinezonik jest swietny!!
    Wspolczuje rozstania z mezem, mam nadzieje zw zdazyliscie sie soba nacieszyc, jesli wiesz co mam na mysli B)
    Wozek zgrabny, niech sie dobrze prowadzi! :)
    A ciaze mam donoszona we wtorek :-) niech mi tylko gin powie ze synek sie dobrze rozwija i zaczynamy akcje <3 maz juz rece zaciera :P

A u nas po koszmarnym upale w koncu pada deszcz! Cudowne ochlodzenie :D

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dziekuje! :) ja z kombinezonu tez jestem bardzo zadowlona :D uwielbiam takie ubranka dla dzieci :) w tesco kupilismy

Mezem sie troche nacieszylam heh, dzisiaj pierwszy raz bylo <3 troche pobolewalo pozniej... Ale jaki maz zadowlony :P chociaz co chwile bylo czy mu nie szkodzi, itd pozniej pytal co 2 min czy sie rusza :P

Musze ta herbate zamowic bo nie widze innej opcji na przyspieszenie.. Chyba ze okaze sie ta cc, juz troszke sie na nia nastawiam

Kamila ja tez czekam na deszyk, okropna duchota

pekinka82, Camille87, ona20, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada gratki z okazji 35 tc :P

Paulia,Niebieska hej :) super ze u was wszystko ok :)
    Daria sliczne to wszystko :)
    Camilla dobre z ta firanka :D ja znajac siebie zostawilabym tak jak jest :D
    U nas juz pada od 13 z przerwami i z burza od czasu do czasu ale nic a nic sie nie chce ochlodzic. Za oknem prawie 30C.

Moj gin juz chyba mial urlop. A ja ide jutro na wizyte :) ale pewnie bez usg. 2 tyg.temu mialam to teraz nie bedzie robil.Ciekawe pozniej kiedy bedzie wizyta.

Tez bylam ogladac porodowke,wogole prawie sie tam poplakalam :P co to bedzie jak sie Maja urodzi :D

Mi tez jest juz ciezko,w nocy nie moge spac.Nie mam sily sie obrocic ani podniesc z lozka. Wogole juz nie bede siadala do wanny bo coraz ciezej jest mi sie z niej wygramolic :D
    ehh..gdzie sie podziala ta moja zwinnosc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:21

Niebieska, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona20 to sa skurcze przygotowujace macice do porodu. Ja mam juz je po kilka razy dziennie i sa coraz bardziej dokuczliwe i lekko bolesne.

ona20 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ