X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popadało z 30 minut i to solidnym deszczem.... aż zrywał parasolki ludziom.... Zagrzmiało 3 razy...............i wszystko wyschło w 5 minut :/ :/ :/

I NADAL UPAŁ I DUCHOTA :/

Daria to już jest sówko-mania :) :) :) :) :) :) :) :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja ogladalam nasza porodowke, i chcialabym juz tam byc :P tak sobie siebie wyobrazalam jak tam dzialam haha
    Pekinka no troche mania :P jeszcze chce mate edukacyjna sowa :) ale to mysle, ze ktos nam kupi :P aaa pieluszek to mam pare z sowami haha, narazie styknie :P

Kurde az nic sie nie chce.. Zjadlam duuuzo arbuza, teraz toffifi i czekam az cos pusza w tv :P

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria no ja po delikatnym serduszkowaniu tez odczuwalam bole jakbysmy sie grzmocili cala noc :P
    Fajny ten kombinezonik, moze zagadam ze szwagrem on pracuje w tesco moze by mi kupil bo w mojej miescince nie ma tesco :/
    Co do lisci malin to podobno nie przyspiesza porodu tylko go ulagwia bo wplywa na macica ale dokladnie nie wiem, chyba wiesiolek przyspiesza ;)

Magda witaj w klubie ociezalych nocna pora :P
    Pekinka niezle u nas leje i burza non stop - dobrze niech sie warzywa na dzialce napija ;)

pekinka82, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka u nas tak samo,padalo a juz za chwile chodniki byly suche :D
    Daria ja tez tam sobie wyobrazalam jak leze na lozku i sie dre a przednemna lekarz i polozne :D a z boku stoi maz hehe

A ja nie mam nic slodkiego :( ani nawet ciasteczka :(

pekinka82, Ruda27 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jem arbuza :) a w piekarniku pizza!

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda przy porodzie sn nie ma lekarza tylko jak cos sie dzieje ;)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla aha..nie wiedzialam. Ogolnie u nas sa ok 4 osoby przy porodzie,to myslalam ze lekarz tez :)

Wogole nic nie kupilam sobie z ubran,kupilam tylko kosmetyczke w rosmanie. Spakuje kosmetyki i juz torba do szpitala prawie gotowa :)

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no chyba ze u Ciebie w szpitalu jest jakos inaczej ale nie sadze ;-) a co to za 4 osoby sa przy porodzie? Bo u mnie chyba tylko dwie polozne jesli nie jedna! :)

Ja mam juz obydwie torby spakowane :-) dla mnie i dla Kubusia, tylko te nieszczesne kapcie musze kupic..
    A wy zabieracie jakies oddzielne klapki pod prysznic czy cus?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 18:00

Magda2013 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro powinnqm dostac zamowienie z apteki i tez dopakuje torbe dla synka i jutro raeczy od meza.. I beda spakowane :)
    Kamila ja mam japonki pod prysznic plus papcie do chodzenia..
    u mnie nie wiem il osob jst przy porodzie, podejrzewam ze 2

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam jeszcze wode mineralna (polozna odradzala wszelkie smakowe wody i napoje bo czasami zdarza sie wymiotowac podczas porodu) i kawe dla meza bo sadI ze z naszym szczesciem to akcja zacznie sie w nocy :P

Ja musze sobie kupic jakies klapki pod prysznic bo nie mam zadnych..

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem zla na wozek nasz teraz z mezem skladalismy go i wsadzalismy fotelik na probe i dupa blada ciezko sie go zdejmuje nie ma przyciskow dodatkowych i ciezko sie ten fotelik zdejmuje ale tak pozatym wozek jest lekki i fajnie sie go prowadzi maz gada ze moze jutro do komisu podjedziemy i moze da sie zamienic na inny ehhhh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tez juz mam 2 male wody w torbie. Najlepiej takie butelki z dziubkiem, zeby chociaz zwilzac usta, bo z normalnych moze czasami byc ciezko, a tak to maz pomaga :P
    Jeszcze musze jakies energetyczne batony spakowac dla meza, kawy nie bo podobno mozna zrobic na oddziale, albo w automatach sa..
    Klapki akurat mam na basen kiedys kupilam gumowe heh :P

Wlasnie wrzucilysmy pokrowiec z fotelika, mam nadzieje ze nic sie z nim nie stanie..

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda dobrze ze przypomnialas o tych wodach hehe musze kupic i wsadzic do torby

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• agapast Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, mam ten sam kombinezon i też lubię ten wzór w sowy, nasze dzieci mają ten sam styl...narzucony przez rodziców hehe.
    Kurde, Wy nawet macie wody w torbach, dzięki za podpowiedź, nawet bym na to nie wpadła...jutro muszę spakować.
    Ja mam szkołę rodzenia już zaliczoną, weekendowy kurs, w sumie 12 godz, pielęgnacja, poród, pierwsza pomoc i jak nosić podnosić itp.
    z ciekawostek, jeśli chodzi o materacyk, podobno producent podaje, że najpierw kładziemy na kokos, później gryka, ale fizjoterapeuta mówił, że to pomyłka, ponieważ ważne żeby najpierw gryka, później kokos.

Ruda27, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas niby tez mozna zrobic kawe ale ja wole wziac ze soba, kupie takie male opakowanie wezme kubek i lyzeczke :-) a wode to tak jak piszesz z dziubkiem cisowianke 0,75l.

A ten pokrowiec to potrzebny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast mi wlasnie pani w danpolu to powiedziala zeby najpierw na gryce klasc bo gryka spelnia tez funkcje masujace :-)

agapast lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tzn cale obicie mozna sciagnac i wyprac, a wole wyprac bo maluch w lato bedzie nawet golym cialkiem dotykal fotelika. Wy nie pierzecie??

Ja juz tez mam swoj kubek i sztucce spakowane :) wiem ze sa na oddziale, ale wole miec swoje i tak..
    Co macie do higieny intymnej do torby? Ja kupilam malutki zel z bialego jelenia plus tantum rosa wezme

Aga hehe no to maluchy beda modniarskie z sowami :D

Ja nie wiem jak to z tym materacem, ale kladzie sie na poczatku na tej twardszej stronie nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:19

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jak dusznooooooooo juz mam dosc!!!!!!!!!! a padalo u nas zabami hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• agapast Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się na tantum rosa, bo na co dzień używam Lactacyd i jest bardzo dobry, więc wezmę, a tantum rosa to chyba bardziej w celu przyspieszenia gojenia, tak?

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa nie zrozumialam Cie Daria bo myslalam ze "wyrzucilas" pokrowiec i myslalam ze chodzi Ci o jakiez opakowanie :P a chodzi Ci o ta czesc na ktorej dzieciaczek siedzi to ja juz to mam wyprane i schowane w wozku :-)

Do higieny kupie sobie tylko tantum rosa ;)
    Co do materaca to obydwie strony sa chyba rownie twarde, ta z gryka to czuc granulki takie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:25

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ