Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzia ja ogladalam nasza porodowke, i chcialabym juz tam byc
tak sobie siebie wyobrazalam jak tam dzialam haha
Pekinka no troche maniajeszcze chce mate edukacyjna sowa
ale to mysle, ze ktos nam kupi
aaa pieluszek to mam pare z sowami haha, narazie styknie
Kurde az nic sie nie chce.. Zjadlam duuuzo arbuza, teraz toffifi i czekam az cos pusza w tvDodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria no ja po delikatnym serduszkowaniu tez odczuwalam bole jakbysmy sie grzmocili cala noc
Fajny ten kombinezonik, moze zagadam ze szwagrem on pracuje w tesco moze by mi kupil bo w mojej miescince nie ma tesco
Co do lisci malin to podobno nie przyspiesza porodu tylko go ulagwia bo wplywa na macica ale dokladnie nie wiem, chyba wiesiolek przyspiesza
Magda witaj w klubie ociezalych nocna pora
Pekinka niezle u nas leje i burza non stop - dobrze niech sie warzywa na dzialce napijapekinka82, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
Pekinka u nas tak samo,padalo a juz za chwile chodniki byly suche
Daria ja tez tam sobie wyobrazalam jak leze na lozku i sie dre a przednemna lekarz i poloznea z boku stoi maz hehe
A ja nie mam nic slodkiegoani nawet ciasteczka
pekinka82, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camilla aha..nie wiedzialam. Ogolnie u nas sa ok 4 osoby przy porodzie,to myslalam ze lekarz tez
Wogole nic nie kupilam sobie z ubran,kupilam tylko kosmetyczke w rosmanie. Spakuje kosmetyki i juz torba do szpitala prawie gotowa
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda no chyba ze u Ciebie w szpitalu jest jakos inaczej ale nie sadze
a co to za 4 osoby sa przy porodzie? Bo u mnie chyba tylko dwie polozne jesli nie jedna!
Ja mam juz obydwie torby spakowanedla mnie i dla Kubusia, tylko te nieszczesne kapcie musze kupic..
A wy zabieracie jakies oddzielne klapki pod prysznic czy cus?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 18:00
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa spakowalam jeszcze wode mineralna (polozna odradzala wszelkie smakowe wody i napoje bo czasami zdarza sie wymiotowac podczas porodu) i kawe dla meza bo sadI ze z naszym szczesciem to akcja zacznie sie w nocy
Ja musze sobie kupic jakies klapki pod prysznic bo nie mam zadnych.. -
ale jestem zla na wozek nasz teraz z mezem skladalismy go i wsadzalismy fotelik na probe i dupa blada ciezko sie go zdejmuje nie ma przyciskow dodatkowych i ciezko sie ten fotelik zdejmuje ale tak pozatym wozek jest lekki i fajnie sie go prowadzi maz gada ze moze jutro do komisu podjedziemy i moze da sie zamienic na inny ehhhh
-
nick nieaktualnyKamila tez juz mam 2 male wody w torbie. Najlepiej takie butelki z dziubkiem, zeby chociaz zwilzac usta, bo z normalnych moze czasami byc ciezko, a tak to maz pomaga
Jeszcze musze jakies energetyczne batony spakowac dla meza, kawy nie bo podobno mozna zrobic na oddziale, albo w automatach sa..
Klapki akurat mam na basen kiedys kupilam gumowe heh
Wlasnie wrzucilysmy pokrowiec z fotelika, mam nadzieje ze nic sie z nim nie stanie..Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ruda, mam ten sam kombinezon i też lubię ten wzór w sowy, nasze dzieci mają ten sam styl...narzucony przez rodziców hehe.
Kurde, Wy nawet macie wody w torbach, dzięki za podpowiedź, nawet bym na to nie wpadła...jutro muszę spakować.
Ja mam szkołę rodzenia już zaliczoną, weekendowy kurs, w sumie 12 godz, pielęgnacja, poród, pierwsza pomoc i jak nosić podnosić itp.
z ciekawostek, jeśli chodzi o materacyk, podobno producent podaje, że najpierw kładziemy na kokos, później gryka, ale fizjoterapeuta mówił, że to pomyłka, ponieważ ważne żeby najpierw gryka, później kokos.Ruda27, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamila tzn cale obicie mozna sciagnac i wyprac, a wole wyprac bo maluch w lato bedzie nawet golym cialkiem dotykal fotelika. Wy nie pierzecie??
Ja juz tez mam swoj kubek i sztucce spakowanewiem ze sa na oddziale, ale wole miec swoje i tak..
Co macie do higieny intymnej do torby? Ja kupilam malutki zel z bialego jelenia plus tantum rosa wezme
Aga hehe no to maluchy beda modniarskie z sowami
Ja nie wiem jak to z tym materacem, ale kladzie sie na poczatku na tej twardszej stronie nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:19
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAa nie zrozumialam Cie Daria bo myslalam ze "wyrzucilas" pokrowiec i myslalam ze chodzi Ci o jakiez opakowanie
a chodzi Ci o ta czesc na ktorej dzieciaczek siedzi to ja juz to mam wyprane i schowane w wozku
Do higieny kupie sobie tylko tantum rosa
Co do materaca to obydwie strony sa chyba rownie twarde, ta z gryka to czuc granulki takieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:25