X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kamila nie nie wyrzucam nic :P
    U mnie taka graciarnia, nie wiem gdzie ten wozek upchnac jeszcze :/
    Aga ja tez uzywam na codzien lactacyd, ale mysle ze tantum rosa najlepsze na rany i do szpitala i wzielam tego jelenia bo malutka buteleczka byla plus mam chusteczki lactacyd :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis prawie caly dzien leze, a tez mialam w palanach syf w szafie ogarnac :P
    Musze rozdzielic ubrania w ktorych chodze od tych za malych przedciazowych.
    Ale dzis len totalny..

• agapast Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeezu, u mnie to samo, wydaje mi sie ze mieszkam w śmietniku, wyjelismy dziś wozek z pudeł i już w ogóle masakra!

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • ona20 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie mój gin blisko mojego terminu idzie na urlop ..

A my sobie pogrillowalismy :) znajomi byli z dzieckiem małym to poszłam z nim na chwilke na spacer :) i teraz czas sobie poleżeć :)

Camille87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tatmtum rosa jest bardzo dobra na rany po cieciu krocza szybko sie goi :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada a jak uzywalas tego tantum rosa? bo ja ciemna masa jestem :P a musze online zamowic z pl i nie wiem dokladnie co...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla dokladnie to niepamietam,bylam za bardzo przejeta na tej porodowce :P ogolnie mowila ze ok 4 osoby sa przy porodzie. Chyba ze znowu cos pokrecilam ;)

Ja mam tez japonki pod prysznic i kapcie.

Dobrze ze napisalyscie o wodzie,w sumie mam ja na liscie ale mam 1,5 l :D faktycznie lepiej mniejsze i z dziubkiem spakowac. Jutro dokupie.

Do higieny intymnej mam ten plyn lactacyd femina,tantum rosa tez kupie ale po porodzie bo nie wiem czy bede rodzic sn czy cc.

A co macie spakowane dla mezow ? wogole o tym nie pomyslalam...

A o kladzeniu dziecka na materacu tez nie slyszalam. To na poczatku na gryce klasc ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore maja juz tantum rosa - mozecie dac linka do tego plynu? :?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to sa saszetki. Rozpuszcza sie w wodzie i podmywa..

Aga no u mnie to samo :/ a w pokoiku sie gniezdze u mamy to juz w ogole..

Sasiad nawala muzyka, mnie zaczynaja nerwy juz lapac :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja dla mojego meza pakuje jakies spodenki, koszulke i wygodne buty.. Plus jakies batony z czekolada, rogala 7days i woda :P kanapki to jak cos mama podrzuci albo tam cos kupi jak to dlugo bedzie trwalo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria no wlasnie saszetki? Bo ja znalazlam "irygator 500ml" tantum rosa to gotowy plyn chyba nie?

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a pakujesz to w swoja torbe czy w osobna ?

Ja mowie do mojego ze musze mu tez spakowac jakies ubrania,picie a on mowi- no..i mielonke turystyczna i pasztet drobiowy :D :D

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla tu na doz pl maja takie saszetki http://www.doz.pl/apteka/p8478-Tantum_Rosa_proszek_do_sporzadzenia_roztworu_500_mg_10_saszetek

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tez mam irygator ale ja nie wiem czy to sie powinno? Bo to plyn do srodka, w sumie moze racja bo w srodku tez sa rany..

Madzia hahaha no Twoj przygotowany by byl na dluzsze posiedzenie ju haha
    Ja mojego chce sprobowac do mojej torby zmiescic, do bocznej przegrodki zeby wyciagnal od razu, 3 toreb brac nie chce :P

Magda2013 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale saszetki tez sa do irygacji.. chyba bede musiala w aptece zapytac...
    Co do pakowania dla meza to ja mu biore tylko klapki na zmiane zeby sie nie kisil w jakichś sportowych butach - tak nam polozna doradzila no i jakies batoniki dla nas obywu :-) a zeby wziac prysznic i sie przebrac to pojedzie do domu bo to kilka minut autem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maz musi miec ubranie na Zmiane. W szpitalu sie w czyste sie przebrac, a nie w czystych przyjechac :P
    Kamila ale saszetki sa do podmywania a nie irygacji. Chyba ze sa jeszcze inne

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie widzialam te saszetki na poltora litra wody, siostra mowila ze ona duzo tego uzywala, podmywala sie po kazdej toalecie, i ciekawa bylam czy tak sie to robi :P no i nie wiem ile mozna trzymac zrobiona butelke tego np.

Ja mojemu jakies batony i czekolade do torby wrzuce, kanapki to mama zrobi, a kawa mam nadzieje bedzie dla niego w automacie (chociaz na oddziale dla siebie moge zrobic wiec moze i jemu bym mogla). Nie wiem tylko co wlozyc dla siebie do ubrania, bo nie chce latac potem miedzy skurczami i myslec :P chyba kupie sobie jakies spodnie dresowe i na dno wrzuce z jakas bluza, tak chyba najwygodniej bedzie.

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz nie wiem jak z tymi saszetkami...

Aggie a na co Ci te spodnie i bluza? Do szpitala?
    U nas na przyjeciu od razu koszula i szlafrok :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:20

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nie myslalam ze mozna te saszetki do butelki zrobic i nosic ze soba do ubikacji. Dobry pomysl!
    Kiedys porownywalam sklad plynu z irygatora a z tych saszetek.. Troche rozny ale napewno oba dobre..

Aggie Ty w szpitalu bedziesz tylko 1 dzien nie? Ja mam 2 koszule spakowane i szlafrok :P

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff nadrobilam:P
    Niebieska, Pahla fajnie ze sie odezwalyscie!:)
    gratuluje rozpoczetych nowych tygodni:*
    ja wtym tygodniu zamierzam torbe juz spakowac, kupic reszte niezbednych rzeczy w tym tantum rosa, klapki pod prysznic i jakis cienki szlafroczek bo mam ttlko taki frotowy a w tym.napewno bedzie za goraco. no i dobrze ze przypomnialyscie o wodzie:P
    Daria wspolczuje rozstania z mezem, ale juz niedlugo i bedziecie razem:) i to w 3:)) sliczby wozek i te zakupy w sówki no miodzio:)
    ja nie wiem jak jest w moim szpitalu ile osob jest przy porodzie, kurde nic nie wiem, musze sie tak wybrac:p
    Daria fajnie ze <3 z mezem wow po takim poście to musiala byc nowosc hehe. myamy tez sobie ostatnio pozwolili, troche sie jeszcze bałam ale juz nie tak jak kilka tyg temu.
    my bylismy posiedziec nad woda troche a potem u rodzicow na ogrodku, zapowiadalo sie na deszcz ale na szczescie nie padalo,.powialo troszke przynajmniej nie bylo tak duszno.
    teraz pije mleko z miodem bo mnie cos gardlo od rana pobolewa:/ mam nadzieje ze szybko przejdzie. zazyje jeszcze przed snem tantum verde.
    dzis jak chodzilismy to zlapal mnie ból brzucha jak na okres i brzuch twardnial wiec chyba macica przygotowuje sie juz do porodu:) nie moge sie doczekac juz mojego skarbka <3

Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ