X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;-)
    Mika gratuluje 34tc :-)
    Ja na plazy przykrywalam brzuszek pareo (obwiazywalam sie) - to wsystarczy.
    Co do dretwienia rak to nie mam, ale Amela pisala ze wieksza dawka magnezu jej pomogla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 08:10

Moni&, Mika 28, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!
    wczoraj zasnelam przy tv jal niemowle:P
    Mika gratuluje 34 tygodnia!:)
    Kamilka, moj maly w ciagu miesiaca prawie 900 g przybral wiec pewnie Twoj do 3 kg juz bedzie dochodzil:)
    mi lekarz powiedzial ze wszystko jest ok i moge rodzoc naturalnie, no ale ryzyko cesarki zawsze jest, eh oby wszustko poszlo szybko sprawnie i bez komplikacjo bo tego sie boje
    co do opalania to sie po prostu nie opalam, wole w cieniu posiedziec:P nadrobie we wrzesniu przed chrzcinami i pojde kilka razy na solar:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 08:16

Mika 28, Camille87, Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi wczoraj tez niewiele brakowalo a spalabym w salonie :P
    Ale dotrwalam do koncowki meczu i karnych :P

W sumie nie tyle wagi jestem ciekawa co wymiarow - czy rosnie zgodnie z tygodniami ciazy bo waga to i tak przyblizona, teraz Kuba nabiera tluszczyku a tego usg nie wazy ;-) no i ta nerka mi glowe zaprzata..

Ja mimo wypoczynku nad morzem i tak jestem biala nie martw sie :P w przyszlym roku bedziemy sie opalac bez obaw!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 08:29

Moni&, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka Ja tyle tych tabsów z magnezem łykam że nie wiem czy to dobrze czy źle ze 4 w ciagu dnia i nie wiem czy mogę więcej bo wiadomo witaminy tez mozna przedawkować mi ten magnez bardzo pomaga na skurcze łydek ale jak się skończyły skurcze przypałętało się inne diabelstwo :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni Przez okres połogu nie można korzystać z solarium, z resztą chyba byś się źle poczuła opalając się. Troche słońca nie zaszkodzi, witamina D też jest bardzo ważna, po co ją łykać skoro można ją mieć za darmo.
    Oczywiście nie leżeć plackiem na słońcu.

Moni&, amela lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ale jaka dawka tego magnezu? Bo w sumie nie wazna ilosc tabletek tylko dzienna dawka jaka przyjmujesz.

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez się witam z rana co do opalania ja nie opalam bo nie wolno się opalać zbytnio

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Mika zalezy jaka dawke magnezu bierzesz. niektore dziewczyny biora po 9 tabletek nawet!
    Seneka wiem ze solarium oczywiscie dopiero po połogu, zobaczymy moze uda mi sie chociaz nogi opalic bo to jest tragedia hehe:P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to nie prawda ze nie wolno sie opalac, ja pytalam ginekologa i pozwolil tylko okrywac brzuszek i wiadomo z umiarem nie lezec plackiem caly dzien.

amela lubi tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 34 tyg .:D

Mika ja biore 9 tabletek , tak kazał mi gin :) biore 3 razy dziennie po 2 tabletki maglek b6 i 3 razy dziennie po 1 asparginian :) mój gin mówi ze w ciąży ciężko sie magnez przyswaja i tłumaczył mi ze w szpitalu daja duzą dawke i to dożylnie często :)

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja

Jak siedzialam na sloncu to przykrywalam brzuszek recznikiem obowiazkowe nakrycie glowy ale i tak dlugo nie wysiedzialam i uciekalam w cien co jakis czas....
    Sylka ja tez mam hemoroidy i to od dziecka- 9 roku zycia poza tym krwawia mi bardzo na szczescie po porada h nie byly znaczaco bolesne
    Dzis kolejne zakupy no i w tyg ost pranie i prasowane poza tym musimy przygotowac sie do remonu to znaczy farby mamy ale jakes tasmy itp cos do odkazenia a w trakcie kupic lozko pitrowe i szafe do chlopcow pokoju....

Zycze Wam przyjemnej niedzieli

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, gratuluje 34 tyg. :) ja slyszalam, ze jak sie chce lezec na plazy na sloneczku, to brzusio trzeba zakryc, najlepiej mokrym recznikiem, tak lekarz mowil kilka lat temu mojej kolezance, i tak tez zrobila.

Mi sie skora sama opala mimo ze wybierac drogi ocienione :P a zawsze mialam problem ze zlapaniem kolorku :P a teraz to nie wiem co sie dzieje :P pewnie hormony jakies.

Kamilko, pewnie Kubus juz jest spory :) fajnie, ze jeszcze mozecie podgladac swoje pociechy zanim sie pojawia :) a co z ta nerka?

Ona rowniez gratuluje 34 tyg :D

Dzis urodzinki mojej maminki :D niedlugo wychodzimy zrobic niespodzianke :)

Magda2013, ona20, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to udanej imprezki....

Aggie lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze zasnelam :-) obudzial mnie tata telefonem jak zwykle zreszta..

Aggie.na ost badaniu gin stwierdzil nieznaczne powiekszenie miedniczki nerkowej w lewej nerce. Na razie mowil zeby sie nie przejmowac bo powiekszenie jest male a poza tym czesto sie zdarza w ciazy poczym sie cofa, ale bedzie to kontrolowal bo jesli sie nie cofnie trzeba bedzie to spr po porodzie i w najgorszym wypadku leczyc urologicznie.. troche sie martwie als wierze ze bedzie ok!

Aggie wszystkiego najlepszego dla mamy i udanej zabawy :)

Ona gratuluje 34 tygodnia ;)

Aggie, ona20, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Amela widze ze mamy ta sama dolegliwosc :( kurcze jutro bede musiala powiedziec lekarzowi o tym,moze jakas masc mi przepisze. Normalnie tak mnie bola te dlonie ze masakra,coraz gorzej :( az sie plakac chce.
    A nogi wczoraj mialam opuchniete i po nocy wcale mi ta opuchlizna nie zeszla do konca. Dzis znowu beda jak balony.

Daria faktycznie ma duza glowke Twoj synus,moze to przez to wielowodzie co mialas ? chociaz to usg jest niedokladne.

Moim zdaniem troche slonca nie zaszkodzi,wiadomo zeby nie lezec plackiem na kocu. Chociaz w cieniu tez jakies promienie zawsze przejda.

Amela gratulacje 37 tc :) a Mika tobie 34 tc :)

Jade zaraz do galerii do h&m,musze kupic jakic stanik jeszcze i moze legginsy :D

amela, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie udanej imprezy ;)

Aggie lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, Kamila Madziu, dzieki :)

Mysle, ze jak lekarz mowi zeby sie chwilowo tym nie martwic to nie zaprzataj sobie glowki tym :) u nas dzieciaczki sa zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 11:18

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze któras z was tak miała ,ale ja nie wiem o co chodzi..
    tak jakby mi sie napiął cały brzuszk .. jakby go spięło tak jak np po długich ćwiczeniach jakby mięśnie były spięte czy cos takiego i twardy .. prócz tego czuje sie jakbym nie wiedziała co z soba zrobic chodze po domu połoze sie to nie dam rady wyleżec dziwne uczucie takie...

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona20 wrote:
    Dziewczyny moze któras z was tak miała ,ale ja nie wiem o co chodzi..
    tak jakby mi sie napiął cały brzuszk .. jakby go spięło tak jak np po długich ćwiczeniach jakby mięśnie były spięte czy cos takiego i twardy .. prócz tego czuje sie jakbym nie wiedziała co z soba zrobic chodze po domu połoze sie to nie dam rady wyleżec dziwne uczucie takie...

TO SĄ SKURCZE MACICY- MACICA TRENUJE DO PORODU :) I MOGĄ BYĆ BOLESNE,ALE NIE MUSZĄ... BARDZIEJ CZUĆ DYSKOMFORT GDY NAPINA SIĘ BRZUCH ...

ona20, Dodi lubią tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale on jest cały czas napięty .;/

‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ