X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-)

Oj dziś dzień pelen zakupów i łazenia po sklepach budowlanych...:-\ dopiero teraz można odetchnąć :-)

Monia gratuluje 36 tygodnia:-) Sylka Tobie 34 :-)

Positive fajnie ze się odezwalas i wszystko u Was dobrze:-)

Daria na USG u mojego gina była większa o jakiś tydzień półtora a juz tydzien pozniej na tym darmowym usg 2-3 wiec nie wiem czy to akie wiarygodne to darmowe... cieszę się ze po wizycie wszystko dobrze :-) oj już nasze maluszki takie duże :-) a u Ciebie ile Malý ma większą główkę? Chyba w normie ?

Agapast ja tez mam sudocream a moja mama ze mną i siostra używała właśnie linomagu i bylo ok:-) a kupilam sudocrem bo byl akurat w promocji, a alantan tez kupie bo sama go często uzywam do różnego rodzaju otarc i tym podobnych i jest super:-)

Madziu mnie tez bola dołonie okropnie a rano mogę pomazyc żeby je zgiąć :-\ a nogi tez mam dziś jak balony :'(

Kamilka moja mala tez zmieniła stronę, teraz nóżki ma z lewej a pupe wypina z prawej:-)

Camille87, Sylka, Moni&, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie już wczoraj zauważyłam że Mila się dawno nie odzywała.

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila pije sporo wody ostatnio.. Tak z 1.5 litra..
    Wspolczuje kolejnego rozstepa.. Ja narazie mam pare kropek na boczku

Ale moj maluch sie dzisiaj wierci! Wypycha prawie caly czas az czasami zaboli..

Anita 2 tyg to norma w odchyleniach, u mnie bylo 5-6 tygodni dlatego sie martwie.. Zobaczymy co gin powie na nastepnej wizycie. Prawde mowiac chyba wolalabym cc ze wzgledu na ta glowke, zeby nie bylo ze nagle jakies komplikacje i sie dzidzia zatkala :(

Wozka dalej nie rozpakowalismy bo czasu nie bylo, ale jutro to zrobimy i dam zdjecie :)
    My dopiero niedawno z urodzin malego wrocilismy, meza to tak wymeczyli ze juz ma dosc haha :P

Aaa co do kremu ja mam sudocrem i linomag zamowilam wlasnie z cynkiem... Myslalam ze to ten lepszy a widze dupa. Bede musiala kupic inny. Albo zamowilam bepanthen to moze wystarczy dla niego i na moje sutki :P

• amela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria na pewno lekarz podejmie właściwą decyzję, nie martw się :) A dziś gin Ci mówił o ile jest większa główka ? Wiesz moja też dziś się wypycha że hej, normalnie czuje jej nogi pod skóra :D

Ja mam też bepathen dla siebie i chyba dokupie do tego sudocremu alantan jednak

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, jest glowa o 6 tyg wieksza.. Caly czas tak leci z ta glowka, ale jak sprawdza wszystkie przeplywy i w glowie jest prawidlowe, wiec moze taki jego urok.. Po rodzicahc, bo my tez wielkie lby mamy :P napewno ebdzie dobrze, wierzymy w to!

Hehe te wypychanie jest niezle, pierwszy raz tak mocno :)

Ja moze tez alantan kupie :)

amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria u mnie tez sie zaczelo od kropek na boczkach :(
    Ten rozstep na brzuchu to na szczescie ponizej pepka wiec raczej malo widoczne miejsce ;-)

Kurn z ta glowka to dziwnie, tzn ze teraz mial glowke na 40tydzien? :O
    Tez mysle jak Anitka ze na pewno lekarze podejma odpowiednia decyzje!

Anitka wspolczuje opuchniec i dretwienia rak, moje nogi odziwo nie puchna ale moze nie chodze tyle co Ty! Akurat teraz macie tyle lazenia w zwiazku z domem..

Ja musze ten bepanthen kupic na brodawki..

amela, Ruda27 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria na pewno, skoro gin mówi ze wszystko jest w porządku to na pewno tak jest ! :) moja z kolei ma długą kość udową, więc ma długie nogi.. o jakieś 3,5 tygodnia :D

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez nogi pod skora czulam bo blisko pepka kopal, swietne uczucie ;-)

amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wiesz myśle że po prostu tak mam, wcześniej jeszcze jak nie mieliśmy tyle latania to już mi puchły ;/ jesteś tą szczęściarą której nie puchną :)ale to jest uciążliwe strasznie... najgorsze są wieczorem ;/
    a musze Wam powiedzieć że odkąd biore ten magnez to tak mi ręce nie drętwieją, fakt bolą mnie te dłonie ale już nie budze się w nocy z rękoma całymi zdrętwiałymi !

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny jak tak patrze na te nasze suwaczki to uświadamiam sobie ze to już tak blisko :) :D

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita wspolczuje puchniecia nog :( wiele kobiet na koncowce ma ta dolegliwosc niestety.. A tu ejszcze takie upaly sie szykuja..

Kamila juz ma glowke na 41 tydzien.. Caly czas jest ona o pare tygodni do przodu. Nie widac nic nieprawidlowego w strukturze, lekarz powiedzial ze nie ma sie raczej czym martwic. Ze jak cos da mi skierowanie do szpitala na cc czy cos takiego. Zobaczymy za 2 tygodnie, ale chyba bede sama nalegala na ta cc.. Nie chcialam, ale boje sie komplikacji i nie chce ryzykowac jak glowka taka duza bedzie..

Anitka super ze taka dluga kosc udowa! Ja to sie martwilam ze moj ma ktorka ( rozne sie naczytalam, zespol downa itd) ale ma nozke prawie jak tydzien ciazy wiec chyba nie powinnam sie stresowac...

amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, że jeżeli cokolwiek by zaniepokoiło Twojego gina to na pewno by Ci o tym powiedział ! więc nie masz się czym martwić :) a z tym cc to faktycznie może będzie to bezpieczniejsze dla malucha!? Ja też mam wizyte za 2 tygodnie w poniedziałek i zobaczymy jak tam moja malutka urosła :D

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria no to w takiej sytuacji nie sadze zeby ginekolog nalegal na porod sn.. po co masz sie meczyc, mieliby Cie nacinac itd.. no i rodzilabys wczesniej, w konkretnym terminie :-) pewnie jako pierwsza z nas!

Anita ja tam nie chce chwalic, bo jak sie z braku rozstepow cieszylam tak zaczely wyrazić na potege..

A tak swoja droga to ten czas leci tak szybko! U mnie zaraz na suwaczku 2 tygodnie wybija ! :O

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila masz racje.. Obojetne mi jaki porod, byleby bylo dobrze.. Powoli zaczynam sie nastawiac na cc..

Mi rozstepy napewno niedlugo powieksza sie i wyjda.. Trudno :P

Z tym czasem macie racje :) juz 36/37 tygodnie.. Niesamowite :D

Anita to czekamy na wiesci ile na Twoja mala :) to juz ostatnia wizyta z usg nie? Potem jak cois w szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 23:43

Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam czerwcowki to dziewczyny po cc niezle sobie radza wic nie ma sie co bac, ja mialabym gorzej bo nikogo do pomocy - minus cc to dluzsza rekonwalescencja :(

Ja mam wizyte we wtorek, maly pewnie 3kg jeszcze nie osiagnie tak mi sie wydaje, miesiac temu mial ponad 1900g..

amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tak to już bedzie ostatnie :) a następne już mam nadzieje tuż że przed porodem w szpitalu :)

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do spania bo jutro znowu rano jedziemy na budowe.. DOBRANOC <3 SŁODKICH SNÓW ;D :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to jaki jest obwod glowki?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna ale mecz! Zamiast spac to siedze..
    Ale zaraz zmykam!
    Dobranoc!!

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana dziewczyny powiedzcie mi czy Wy się też opalacie ? Jakoś przykrywacie brzusiu? bo teraz tak gorąco ze czas na plazy się pobyczyć i sie zastanawiam jak ochronić brzuszek

no i strasznie drętwieją mi ręce czy któraś tez to ma i jakoś sobie z tym radzi bo mnie cholerka bierze :(

Ja już zaczełam 34 tydzień ten czas szybko leci aż mnie przeraża :(
    Miłego weekendu życzę :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ