X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na zakupach z bratem i mamuśką :)
    właśnie gotujemy sobie bób . :) mm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 10:03

Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wszyscy jedza bòb;-)
    Ona ta Twoja siostra faktycznie upierdliwa.. ja mimo tego ze czasem jest mi ciezko to nie lubie narzekac nigdy nie lubilam. Ciaza to nie choroba i jesli przebiega bez komplikacji to trzeba sie spiac i dawac rade:-)
    My chcemy isc na spacer ale czekamy bo jakies chmury ida
    Sylwia mmm faworki

ona20, Magda2013, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona20...jaka jest pomiędzy wami różnica wieku i w którym miesiącu jest siostra???

Camille87 lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, cudo te rampersy :) mam takiego czegos sporo od siostry i sie zastanawialam nad ich funkcja :P czy do spania czy do...? no wlasnie :P

Monis, dziekuje :) a malutkiej juz sie doczekac nie moge :P u nas wychodza rozwazania za kim pojdzie Maya, za moja rodzina czy Darka :)

Sylka wspolczuje, ja nawet nie chce wiedziec co to chyba :( podobno jest nieprzyjemne, mam nadzieje, ze u Ciebie to nie hemoroidy tylko jakis falszywy alarm :) Ale mi smaka na faworki zrobilas :P w tlusty czwartek ostatnio zrobilam i ... nie zjadlam nawet jednego przez mdlosci :P

Ona, i dobrze ze powiedzialas siostrze co myslisz :) a kij jej w oko jak sie obrazila, bedziesz miala swiety spokoj przez jakis czas :) smacznego :P ja nadal nie kupilam sobie boba :P

a ja bylam u siostry (tej najmlodszej, co ma byc matka chrzestna) na kawie i ciastku a moj Skarb kochany posprzatal :) a teraz bedziemy pyszny obiadek zajadac :D

Sylka, Camille87, ona20, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo matko! Zrobiłam chyba z milion faworków (tak na prawdę to tylko miskę ;)) i umieram... Jednak zagniatanie i wałkowanie ciasta to nie robota dla cieżarnej.. Tak mnie wszystko boli, ze aż odechciało mi się jeść :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, dobra jesteś! w sumie pisałaś, że pogoda barowa, u nas jest taki upał, że chyba na balkonie można by było je usmażyć:)

Sylka lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to brać się dziewczynki, co będę sama cierpieć :P :D

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście mam mniej wymagające zachcianki, dzisiaj piłam pepsi, chyba drugi raz w ciąży. zrobiłam sobie z lodem i cytrynką i stwierdziłam, że z whisky byłaby lepsza haha
    ogólnie mam fazę na tosty, więc też luzik, łatwe w przygotowaniu:)

Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co macie do smarowania pupy? ja kupiłam sudocream ale na szkole rodzenia położna mówiła, że linomag czy alantan są lepsze, bo nie zawierają cynku, który wysusza...sama już nie wiem, bo byłam przekonana do tego sudocream i kupiłam taki dość duży

• Sylka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wypiła whisky z colą :) hehe pewnie bym padła po jednym drinku ;)

Ja też mam sudocrem i bepanthen.

agapast lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na chwilke powiedziec tym co mieszkaja w UK w mothercare jest super wyprzedaz do 70%off jakis czas wrocilismy i naprawde zrobilismy duze zakupy np buty dla chlopcow na zime kupilam jedne za 4,8 a drugie za 5 Fa przecenione z 20 i tak samo dla maluszka zeby z 12f byly za 3,50 jutro tez sie wybieram na zakupy i mam nadzieje ze cos jeszcze kupie poza tym jest to dobry sposob np na zakup prezentow siwateczny bo zabawki tez poprzeceniane np puzzzle z 10 za 3 F kupilismy bo moj 3,5 latek uwielbia puzzle i niezle mu to ukladanie wychodzi wiec teraz jestesmy na etapie co tydzien nowe puzzle i to takie ktore moj 5 letni synek nie ulozy:d

Aggie lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona siostra faktycznie upierdliwa, ja mimo ze zaraz 38tydzien zaczne mam 19kg na plusie i brzuch przez ktory nie moge siedziec jakos chodze, robie zakupy sprzatam i gotuje, moj maz sam sie dziwi ze zaraz rodze a smigam :) wiadomo czasem boli to tu to tam czasem sobie poleze i ponarzekam ale nie ma co z siebie ofiary robic. Nastepnym razem powiedz siostrze ze jak teraz narzeka to co to bedzie pod koniec? ;-)

Aggie te ramperay kupilam z mysla o upalach wlasnie bo pytalam polozna co mam wizac do ubrania (myslalam ze dzieck po porodzie musi byc cieplej ubrana bo szybciej traci cieplo) i powiedziala mi ze jak bedzie goraco to mozna same body i skarpetki lub wlasnie rampersy i skarpetki, jak troche chlodniej to body i polspiochy, takze z mysla o tym kupilam te rampersy to moja jedyna sztuka a bede mogla uszczuplic wyprawke do szpitala :-)

Sylka kurna te faworki to bym tez zjadla! ;-) ostatnio tez na tlusty czwartek robilam mmm

M pojechal odwiezc tesciowa i siostre, ja wstawilam naczynia do zmywarki i teraz odpoczywam, dzis w ruch poszedl wiatrak bo nie dalam rady pot lecial ciurkiem :(

Do pupy mam sudokrem kupiony w promocji 10zl za 2 opakowania ale zastanawiam sie czy nie dokupic linomagu bo tez slyszalam ze dobry ale czy jest sens? Mam tez puder z nivea :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 18:04

Aggie, Sylka, ona20, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedna rzecz, moze wam sie przyda :) polozna mi doradzila zeby lepiej brac ubranka rozpinane na srodku (body, kaftaniki itp) a nie wkladane przez glowe bo nie majac wprawy w ubieraniu latwiej nalozyc takie rozpinane :)

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kami, myslalam ze to jak bodziaki te rampersy :P ale tez myslalam ze dzidzia cieplej powinna byc ubrana, a tu patrz nie powinno sie przegrzewac malca :) w pl to moga sie Wam przydac takie, tu... nie wiadomo :P

Ninkapa, dzieki za cynk, u mnie niestety nie ma w Preston mothercare :( bo chetnie bym sie przeszla i Darka o zawal doprawila :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem Aggie jak u was ale u nas ma byc cieplo, dodatkowo porodowki i sale poporodowe sa bardzo sloneczne wiec nastawiam sie na gorac :P
    A rampersy to w zasadzie tak jak bodziaki tyle ze nogaweczka dluzsza.. tesciowa tylko zwrocila uwage cY nie beda za ciasne w udkach, o tym nie pomyslalam ale nie sadze zeby Kuba byl klopsem :P

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach faktycznie pisalas ze miedzy wami dwa tygodnie roznicy, teraz tylko mi sie zle skojarzylo jak napisalas o brzuszku jak na 5msc.. jedyne pocieszenie to takie ze juz niedlugo urodzi i moze skonczy sie uzalac nad soba, oby nie bylo gorzej bo to uchujec idzie :P

ona20 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po kinder balu heheh brzuch mi się napina eh chociaż mąż robił zabawy eh moja mama przepowiedziala termin porodu dziś jak przy córci powiedziała ze 8 lipca urodze to urodziłam a teraz powiedziała ze 28/29 lipiec urodze

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja Ci współczuje... Jejku zeby taka siostra była okropna...
    Kamila cudne rampersiki :) ja mam chyba z 5 par :P
    Dzisiaj kupiliśmy taki świetny kombinezon, apaszki i maskotke :D wystawie jutro zdjęcia :)

Sylwia współczuje jak masz hemoroidy :( oby to nie to.. Ja tez sie boje, bo od paru dni mam zatwardzenia i mecze sie bardzo :( ale staram sie nie przec i mało na wc siedzieć bo od tego sie robią wlasnie hemoroidy :/

Co do ubranka w szpitalu to ja biorę bodziaki i polspiochy i spiochy.. A napewno lepsze są te z przodu zapinane dużo wygodniej dla świeżych rodziców :P

Miłego wieczorku babeczki! :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila fajne ramperski i niebieskie hehehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a duzo wody pijesz? Ja pije 1,5l wody i ok 1litra mleka i nie mam problemu z zalatwianiem a nie jem wcale duzo owocow majacych blonnik czy jogurtow. Wspolczuje bo masz racje zatwardzenia, parcie moga powodowac hemoroidy..

Co do rampersow to sama nie wiem czemu wczesniej ich nie kupowalam a nawet w lumpeksie mi sie nieraz w oczy rzucily.. te sa fajne bo sa na dlugosci rozpinane wiec sama powinnam sobie poradzic z zalozeniem.
    Czekamy na foto zakupow, a co z wozkiem? ;-)

Kada no ciekawe czy wyrocznia sie sprawdzi :P

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ