Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lenusia!!!! Ja też w siebie wierzę chcę mieć zdrowe dzidzi i zrobię wszystko by tak było!!!
    nie zapale wiem o tym!!!

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zaburzenia snu nie umie usnac a jak usneto nawet mysz by mnie obudzila

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Miniak Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się działo...
    Ogromna radość z powodu wszystkich dobrych wieści, oby tak dalej...
    kasika... trzymaj się...:(
    Powiem Wam, że strasznie aktywne jesteście, nie było mnie 2 dni, a tu tyle do czytania...:)
    Moje drogie, wczoraj stuknęła mi 30!!! Normalnie strach się bać;P
    Znalazłam niedawno swoje postanowienia z czasów dawnych, z 15 lat minęło...
    Okazało się, że napisałam kiedyś, że chciałabym urodzić dziecko do 30...:):)
    Zaliczacie???
    Wczoraj też dałam dyrektorce zaświadczenie o ciąży i... zaskoczyła mnie na maksa.. bardzo się ucieszyła i gratulowała...nawet mnie po brzuchu pogłaskała;P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ckai9n735g5k509x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny jak tak czytam o lekarzach ktorzy pozwalaja ciezarnym palic to mi sie noz w kieszeni otwiera :/ siostra mojej przyjaciolki palila w 3 ciazach bo rzekomo jak twierdzil lekarz nerwy wynikajace z checi i niemoznosci zapalenia gorzej wplywaja na ciaze niz samo palenie. GOWNO PEAWDA !! Cala trojka urdzila sie przedwczesnie i ma astme! Najmlodsza corka jak miala kilkanascie miesiecy o maly wlos nie zmarlaby w nocy! Zaczela sie dusic nie mogla zlapac oddechu byla cala sina i gdyby nie tata ktory nie spal i zadzwonil po pogotowie Zuzi nie byloly juz na swiecie :/ i to wszystko przez faje! DziewcYny nie badzcie glupie i nie palcie ja tez bylam w nalogu od gimnazjum wiec palilam ponad 12 lat! Rzucilam i zyje nic mi nie jest wam tez jie bedzie, 16 stycznia mija rok odkad rzucilam palic i przez ten czas nie zapalilam ani jednego fajka ani jednego buszka. Jestem zdrowsza bogatsza o kilka tysiecy zlotych a teraz w ciazy wiem ze nie szkdze dzidzi.
    Musicie byc silne a nalog to kwestia umyslu i nastawienia.. dla dziecka da sie wytrzymac wszystko!

Gosiaczek, Jus1985, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniak wrote:
    Ale się działo...
    Ogromna radość z powodu wszystkich dobrych wieści, oby tak dalej...
    kasika... trzymaj się...:(
    Powiem Wam, że strasznie aktywne jesteście, nie było mnie 2 dni, a tu tyle do czytania...:)
    Moje drogie, wczoraj stuknęła mi 30!!! Normalnie strach się bać;P
    Znalazłam niedawno swoje postanowienia z czasów dawnych, z 15 lat minęło...
    Okazało się, że napisałam kiedyś, że chciałabym urodzić dziecko do 30...:):)
    Zaliczacie???
    Wczoraj też dałam dyrektorce zaświadczenie o ciąży i... zaskoczyła mnie na maksa.. bardzo się ucieszyła i gratulowała...nawet mnie po brzuchu pogłaskała;P

Wszystkiego naj! :) piekny wiek ja jak najbardziej zaliczam ;)

Miniak lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika :(:(:(:( Bardzo mi przykro kochana, az mnie brzuch rozbolal :/ 3maj sie i nie poddawaj,tak bardzo chcialam zeby bylo wszystko dobrze u Ciebie... Racja,takie malolaty 16-17stki ida na dyske raz sie bzykna i od razu zachodza w ciaze. Rodza zdrowe dzieci. A potem sie okazuje ze dziecko to przeszkoda. Dlaczego swiat jest taki niesprawiedliwy ?? Smutna informacja na koniec dnia...

Camille moja kolezanka w dwoch ciazach palila przez caly jej okres i takze od czasu do czasu pila piwa i dzieci urodzila zdrowe. Oczywiscie jeszcze wszystko moze wyjsc w wieku pozniejszym...niewiadomo.
    Ja na szczescie nie pale i nigdy nie palilam i wcale mnie do tego nie ciagnie. A jak ide do znajomych ktorzy pala to jak przychodze do domu to moje ciuchy sie nadaja tylko do prania. Fee.. smierdzi caly pokoj.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Oj Lenusia pozwolę sobie jeszcze na parę buchow bo Lekarz mi kazał że jak mnie bardzo przycisnie to lepiej zapalić niż się męczyć bo mecze dziecko i tak zaszlam w ciąże zainfekowana cała nikotyna więc kazał zapalić jak bardzo bym pragnęła...
    Ale jak biorę że dwa buchy to zaraz mam odruch wymiotny aż do gardła podchodzi!!!dziś nie paliłam w ogóle bo nie mam ochoty ale wczoraj wzięłam bucha od męża mam ciężej bo maż pali jak smok nie w domu ale cZuje i bardZiej ciągnie!! Od momentu ujrzenia 2 kresek nie wypaliłam całego papierosa tak jak pisałam tak po buchu..

Paula to tak jak ja ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia, mi starsznie ciezko bylo rzucic, i w sumie to stsralam sie ograniczac, az do czasu mdlosci, teraz nie moge nawet usiasc obok mojego jak byl palic :P takze sprawa sie za mnie rozwiazala.

A teraz cos bardziej kontrowersyjnego, moja mama nie palila jak byla ze mna w ciazy, urodzilam sie wczesniakiem wagowo (3 tyg w inkubatorze), przy reszcie ciaz palila normalnie (jak odrzucalo nie palila), nie rzucala, moje dwie siostry i dwoch braci byli i sa kompletnie zdrowi. Dziwne?
    Nie popieram palenia w ciazy, wiem ze mozna sie chociaz starac ograniczyc itd. ale ja tez slyszalam ze nie mozna calkowicie rzucic w ciazy, tylko stopniowo, przy mdlosciach sama sprawa sie konczy :) mam nadzieje ze i ja wytrwam :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja paliłam przez rok, przymierzałam sie juz do rzucenia tego świnstwa. jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży kilka dni przed strasznie mnie odrzucało od papierochów, ale paliłam no bo w pracy sie nie dało nie palic. od mometu pozytywnego testu nie zapaliłam ani jednego papierosa i w ogóle mnie nie ciągnie. a nawet lepiej sie czuje nie paląc. gdy Maleństwo sie urodzi nie wróce do tego nałogu bo chce zeby mame kojarzyło pachnącą perfumami a nie papierosami. moja teściowa gdy była w ciąży z moim meżem paliła ale ograniczała, lekarz nie pozwolił jej całkowicie rzucic - tak jak piszecie dlatego zeby dziecko miało mniej stresu...w każdym razie mój M jest zdrowym chłopem jedynie co to nie cierpi papierosów:P wiec moze cos w tym jest

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze że myślalam ze mnie zlinczujecie, pogryziecie itp... Ale się milo zaskoczyłam!!!! Powiem jedno jesteści. CUDOWNE!!!
    Bałam się napisać Wam o tych fajkach bo już wcześniej padł taki temat na krótko.. Jest to ciężki nałóg serio palę juz 13 lat to szmat czasu i jest ni ciężko na prawdę tak jak pisała Aggie przez mdłości nie palę choć mysle nie raz ale bym zapaliła tylko prosiłam męża by można nie zostawial fajek i schował przede mną! Nie będę Was czarowac że jest super i przychodZi mi to z łatwością właśnie NIE!!!
    Jest mi ciężko i to bardzo tylko po moich 2 poronieniach które nie mają związku z paleniem bo tez rzucalam od razu to teraz już tupnelam noga nie będę palić i zrobię wszystko by dotrwać w postanowieniu!!!
    Wczoraj się pobeczalam bo czułam od męża fajki i co powiedział że od jutra czyli dziś też rzuca!!!! Kupił jakieś leki i nie zapalił jeszcze dziś!!!! Oby wytrwal to i mi będzie łatwiej!!!!

Aggie, MILA, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża to najlepsza kuracja odwykowa moim zdaniem:P A jeśli Twój mąż jeszcze rzuci palenie to Tobie napewno bedzie łatwiej, a i podwójna korzyśc bedzie :) Zróbcie to dla Maleństwa. Gdy sie urodzi to zamiast wywalac krocie na faje mozecie kupic cos dla Maleństwa :) Ja mimo ze nie paliłam długo to jednak z czasem tych papierosów było coraz wiecej, coraz wiecej pieniedzy na fajki sie wydawało a teraz widze znaczna różnice w wydatkach wiec ogromy plus :) Najwiekszym plusem jest oczywiscie zdrowie przyszłej mamusi i malenstwa :) wiec wytrwamy kochane w tym Nowym Roku, naszym szczesliwym w postanowieniach bo dla Kogoś łatwiej wytrwac niz tylko dla siebie.

Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, was sierpniówki :) Ja co prawda jestem wrześniowa ;) ale zajrzałam do Was z ciekawości i akurat trafiłam na temat palenia. Ja też mam ten problem :( Co prawa nie palę zwykłych fajek, ale palę papierosa elektrycznego i też mam straszny problem z odstawieniem go. Przestałam go brać do pracy, ale cały czas mnie ssie i myślę tyko żeby wrócić do domu i złapać buszka :( Papierosy jakie by nie były to okropny nałóg. Sama się nie mogę nadziwić własnej głupcie jak człowiek może być tak przyzwyczajony do dymiącego patyczka :(

MILA lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Aggie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz super meza, mi obiecal moj ze sprobuje ograniczyc, to i tak duzo :P ale krzycze na niego jak chce sie przytulic a ja fajki czuje bo mi sie robi bardziej niedobrze, i jakby mniej teraz pali, albo tak sie ukrywa zeby sie w oczy nie rzucalo:)

MILA, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • adakarola Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - bardzo, bardzo mi przykro... Trzymaj się kochana!!!

uwo9s65gmo9u27eh.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to jak dzień szczerości to dzien szczerości!!! mam na imię Andrzej !!
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    . nie no żart oczywiście he he he :-D

Paulina ja tez sie nie odzywałam w tym temacie bo wiem jakie jest do tego podejście większości :-P a ja dalej podpalam :-( duzo duzo mniej ale jednak :-P gdy jestem w domu jest OK, ale w pracy :-P ledwo przyjdę i już mi się chce :-( wiem jak to jest bo ja tez długo palę więc ... :-(
    ale mam takie wyrzuty sumienia ze szkoda słów. W domu łatwiej bo mąż nie pali wiec nie czuje takiej potrzeby i potrafię wytrzymać, zapomnieć.

ALe całkowicie odradzam e-papierosa. Nie wiadomo tak naprawdę jakie substancje pomocnicze tam dają. Nie jest to zbadane

też twierdzę, że ciąża to najlepsza kuracja odwykowa - damy radę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 08:41

Aggie, Paulia87, Paulia87, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobimy tak, te które nie potrafią poradzic sobie z nałogiem niech wstawią suwaczek "nie pale juz..." i niech to bedzie taka mała motywacja ;) trzeba szukac różnych sposobów, a my musimy sie wspierac! :)

MILA, Paulia87, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale tak właśnie sobie myslę że szkoda ze nie mieszkamy wszystkie bliżej siebie. Teraz jest tak ze mamy wspólne problemy i przeżycia, fajnie byłoby się móc spotykać w jakiejś kawiarence na pogaduchy cy cuś :-D

Aggie, Moni&, Paulia87, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Dziewczyny, zrobimy tak, te które nie potrafią poradzic sobie z nałogiem niech wstawią suwaczek "nie pale juz..." i niech to bedzie taka mała motywacja ;) trzeba szukac różnych sposobów, a my musimy sie wspierac! :)

wstawię jak poczuję że moge ;-)

Aggie, _Cleo_ lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez wstawie jak bede mogla, chwilowo dalej chce mi sie palic, przypale, zlapie buszka i tyle bo potem sie nie dobrze robi :P

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo świetnie by sie było razem spotkac a tu każda z innego końca Polski

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ