Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczek wrote:Moja dzisiejsza beta: 65288,71,
TSH- 3,56
Wcześniejsza beta 23.12.13 (854) i tsh: 4,670 -dostałam leki eutyrox 25 ale jak widać spdło niewiele...i beta 27.12.2013- 3597..
Jutro mam wizytę u endokrynologa a jak myślicie z tą betą?!! -
nick nieaktualnyMarderkowa - zgadzam się z Tobą, są dziewczyny które bardzo mało tyją w ciąży a dzieci rodzą duże (tu przykładem jest moja siostra, położna po porodzie mówi: a gdzie Pani to dziecko zmieściła? Bo miała tak płaski brzuch a córa 4kg). Ale wydaje mi się że jeśli przyszła mama je dużo i tłusto zwiększa szanse na to że dziecko również będzie większe.
Znalazłam taką info:
"Ogromny wpływ na wagę urodzeniową malca ma m.in. sposób odżywiania się mamy w ciąży. Liczy się nie tylko to: ile, ale także: co jadła. Jeśli jej dieta zawierała sporo tłuszczu, a mało warzyw, dziecko może być otyłe. Gdy zaś w jej diecie było za mało białka, smyk może urodzić się chudziutki. Na wagę maluszka wpływa także styl życia mamy (np. unikanie papierosów, kawy, alkoholu) i choroby przebyte przez mamę w ciąży."
Ale raczej nie w I trymestrze ciąży..Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
mala_mi wrote:CELIA, gdy byłam u laryngologa (z powodu wymiotów mam strasznie nadwyrężone gardło:/) to powiedział, że w ciąży jedyne dozwolone tabletki na ból gardła to strepsils z miodem i cytryną. Pani w aptece jednak mnie nastraszyła, że jak nie muszę to lepiej nic nie brać
Może spróbuj domowe sposoby: miód, czosnek, płukanie wodą z solą albo rumiankiem lub szałwią. To na pewno nie zaszkodzi.
Trzymam kciuki za wszystkie nasze wizyty lekarskie! Jak już niejedna z Was mówiła: mniej stresu więcej optymizmuJa idę do dr jutro.
a ja słyszałam z kolei ze strepsils jest zabroniony w ciązy, zawiera tez alkohol wiec jak bolało mnie gardziołko płukałam szałwią i wodą z solą. do tego herbatka z miodem, cytryna. pomogło:)Jus1985 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Boże modlę się dziewczynki o to by już żadna od Nas nie odeszła!!!
Te dziewcZyny które straciły swoje maleństwa wiedzą jak czuje się Kasika a te które nie straciły wyobrażają sobie jaki to ból i rozgoryczenie!!!
Trzymaj się Kasika!!!!Lanusia93, Camille87 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kasika8303, Jezu... Tak strasznie, strasznie mi przykro. Aż mi łzy poleciały. Nie ma słów, którymi opisałabym jak bardzo Ci współczuję, kochana
Życzę Ci, aby w następnej i następnej ciąży już nigdy nic takiego Ci się nie przytrafiło. Odpoczywaj, słońce, nabierz sił.
Wszystkiego dobregoPaulia87, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny