Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczynki wlasnie przekopalam 20stron w poszukiwaniu wielkosci maluszkow waszych I tak mi wpadlo do glowy ze moze zrobimy taka liste;)
_cleo_ -7tydz3dni 11mm serce 143
niebieska- 6tydz1dzien 6.8mm serce...
8485 - 8tydz 1 dzien 9mm serce 150
dopiszecie sie??Niebieska lubi tę wiadomość
-
AdaKarola nie uraziłaś mnie
Co TY
Pisze tylko, że przyrzekam że jak będzie dziś ok, to koniec z zamartwianiem się. Zostanie leniuszkiem i już. Zresztą ma to po tatusiu
Tak na 16 mam wizytę.celia lubi tę wiadomość
-
Moja dzisiejsza beta: 65288,71,
TSH- 3,56
Wcześniejsza beta 23.12.13 (854) i tsh: 4,670 -dostałam leki eutyrox 25 ale jak widać spdło niewiele...i beta 27.12.2013- 3597..
Jutro mam wizytę u endokrynologa a jak myślicie z tą betą?!!Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
CELIA, gdy byłam u laryngologa (z powodu wymiotów mam strasznie nadwyrężone gardło:/) to powiedział, że w ciąży jedyne dozwolone tabletki na ból gardła to strepsils z miodem i cytryną. Pani w aptece jednak mnie nastraszyła, że jak nie muszę to lepiej nic nie brać
Może spróbuj domowe sposoby: miód, czosnek, płukanie wodą z solą albo rumiankiem lub szałwią. To na pewno nie zaszkodzi.
Trzymam kciuki za wszystkie nasze wizyty lekarskie! Jak już niejedna z Was mówiła: mniej stresu więcej optymizmuJa idę do dr jutro.
celia lubi tę wiadomość
-
8485 wrote:dziewczyny mam pytanie czy jest jakis sposob aby maluch szybciej urusł?
dużo jeśćMoja szwagierka dużo jadła i miała bardzo dużą córeczkę. Podobno zachodzi korelacja między jedzeniem a wielkością płodu
Ale nie wiem, czy na tak wczesnym etapie ciąży czy dopiero później (jak rosną mięśnie i szkielet)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:17
-
8485 wrote:dziewczyny mam pytanie czy jest jakis sposob aby maluch szybciej urusł?
Pozwole sobie na mały żarcik (bez urazy), można jeść drożdże i popijać ciepłym mlekiem.
A tak na serio to na pewno nie ma, to BIOLOGIA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_Cleo_ wrote:ja wybralam lilly-ann a jak chlopak to max leo anbo nico (maxymilian leonardo I Nicholas) nad meskikmi glowi sie moj mezczyzna
ło matko brzmi ładnie, ale jakoś dla mnie, mieszkającej w Polsce dziwnie zagraniczne imiona brzmiąTy mieszkasz w Anglii więc Jędrzeja nie wybierzesz hehe bo sobie język połamią inni
Miniak, _Cleo_ lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, wybaczcie, ale ja nie rozumiem, jaki wpływ ilosc jedzenia ma na dziecko w brzuchu, szczególnie na tak wczesnym etapie na jakim jestesmy.
Znam dziewczyny, które przytyły bardzo mało i urodziły duże dzieci i na odwrót, wiec chyba to nie jest żadna reguła. Dzieckiem steruje biologia i hormony a nie ilosc pochłanianego jedzenia. Tak naprawde na tym etapie ciązy powinnismy jesc jedynie 300 kcal dziennie wiecej, czyli równowartość 1 pączka, czy z 2 dodatkowe większe kanapki...