Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • magdar15 Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie przyszle sierpniowe mamusie :)
    ja rowniez dołaczylam do Waszego grona. wczoraj bylam na drugiej wizycie u ginekologa no i mam wrescie zalozona karte ciazy :)
    jest to moje drugie dziecko i druga ciaza. malenstwo ma 1,9 cm i jest "idealne" co do wielkosci poniewaz wczoraj zaczelam 9ty tydzien a badanie wykazalo 8w2d :)
    ciesze sie niezmiernie ale tez obawiam :) jak kazda przyszla mamuska.

Camille87, MILA, celia, Niebieska, Lanusia93, Miniak, Magda2013 lubią tę wiadomość

abnzd5qper3gm9x4.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdar witamy serdecznie na naszym skromnym wątku :-)!!!
    Witam z ranca kochane dziewcZynki..
    Od rana mdłości są nieubłaglne... Az mnie ciągnie do wymiotow...biegunka przeszła już się czuje dobrze... Tylko drugi dzień głowa mnie boli migrena....
    Kasika tak bardzo mocno trzymam kciuki!!!

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • positive Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzyma kciuki i ja będę zaglądać i czekać na wieści...

Dziewczyny a do mnie przyplątała się opryszczka na ustach... mam nadzieję że nie wpłynie na małego... camile doczytałam twój post i pójdę po HERPEX może też mi pomoże..

byłam wczoraj na wizycie... ale usg trwało 15 sek... tylko sprawdzili czy bije serduszko... widziałam że maluszek urósł ale nie zmierzyli go... za dwa - trzy tyg pójdę prywatnie to porządnie się przyjrzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 09:55

MILA, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    A ja zaraz jadę krwi odpuścić na badania eh

Kada i co dostalas to skierowanie od rodzinnego lekarza?

• 8485 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj wzielam ta nospe i bolal mnie brzuch i jajniki czy to dobrze?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • adakarola Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was porannie!
    Wczoraj byłam w takiej euforii, że nie miałam nawet czasu wejść na forum i napisać o wizycie.
    Otóż, moje kochane dziecko ma już niecałe 3 cm, ma główkę, rączki, brzuszek, nóżki i pływa sobie wraz z balonikiem, który Pani Doktor nazwała żartobliwie "lodówką" :). Nawet do nas machał jak go z mężem podglądaliśmy. Pani doktor powiedziała, że umie się ładnie zaprezentować :). Czad!!! Poza tym wszystko dobrze, badania super, narządy moje super. Kolejna wizyta 5 lutego, 28 usg genetyczne z testem PAPPA, który jak pisałam wcześniej wykonam. Już nie mogę się doczekać usg, bo zapisaliśmy się na 4D + dostaniemy płytę z nagraniem :):):) na pamiątkę.
    Także dziewczyny, jak widać nasze biadolenie było zupełnie bezzasadne - każda z nas ma się dobrze, dzieciątka są zdrowe, pięknie rosną, więc proponuję wprowadzić więcej optymizmu na naszym forum!!!
    Co do zabobonów - ja w 3 tygodniu już kupowałam rzeczy dla dziecka, ja akurat mam hopla na tym punkcie i mam w nosie co ktoś sobie na ten temat myśli, dla mnie to jakieś niedorzeczne gadanie, to "zapeszanie". W weekend przywiozłam kilka kartonów ubranek po moich bratankach, do przejrzenia, a wczoraj po usg wyszłam z MatherCare z siatami bo nie mogłam się powstrzymać. Dziewczyny, polecam każdej z was, nastara fenomenalnie, jest to świetna zabawa dla nas i naszych partnerów.
    Jeśli chodzi o imiona - ja już od kilku lat mam i trwam przy swoim postanowieniu.
    Wszystkim chorym, a szczególnie Lanusi leżącej , życzę dużo zdrówka i sił!!!

MILA, celia, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

uwo9s65gmo9u27eh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive ja sie smaruje i chyba sie zmniejsza :) tylko ze wczoraj przez sen pazjokciem rozdrapalam ta opryszczke az z bolu sie obudzilam :(

Ja dopiero sie obudzilam, wczoraj na wieczor bylo mi strasznie niedobrze ale jakos zasnelam..
    Od rana mam chcice na miszanke wedlowska :O wczoraj zjadlam dwa TRUFLE ale tam w skladzie jest alk wiec wiecej nie jadlam ( co prawda nie byl plynny tylko taki posmak tego alk 1, 3% ale wolalam nie ryzykowac) :) glowa boli mnie tez za dlugo spalam.. Aggie wspolczucia ze musisz isc do pracy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adakarola super wiesci :) zreszta jak wszystkie po ostatniej wizycie :)
    Dzidzia duza !! A w ktorym tyg ciazy jestes? Bo suwaczek odlicza do porodu ;)

O do zabobonow jesli ktos w nie wierzy pewnie sie spelniaja ja nie wierze i tez juz przed ciaza kupilismy lozeczko materacyk posciel itp itd :D jak poznam pldc tez wezme od siostry ubranka do przejrzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 10:38

• positive Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille a czy w ulotce jest napisane że można w ciąży stosować...?

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisane jest jak na kazdej ze przed zastosowaniem skontaktowac sie lekarzem ale mi gin mowil o kilku roznych masciach z ktorych tylko zapamietalam zovirax - pani w aptece powiedziala ze w herpexie jest ta sama substancja czynna co w zoviraxie a ten kosztuje 2x tyle co herpex bo reklamowany ;)
    Wiec spokojnie mozesz uzywac, gdybym miala watpliwosci to bym nie uzywala a pamietaj ze tez w ciazy jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 10:52

positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdar15 witaj :-D

AdaKarola super wieści :-D ale duża ta twoja fasolka jak na 7 tc :-D

Positive to czekamy na następną wizytę ;-)

positive lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA nic innego nie robię tylko czekam ;-)
    na wczorajszą też czekałam jak nie wiem co...

teraz następne badanie chcę zrobić tak by załapać się od razu na genetyczne.

ja też robię już zakupy... póki co unisex ...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaKarola super wieści. Mały model.

Co do biadolenia, dziewczyny już Wam obiecałam, że jak tylko kropek będzie dziś miał 1,2 cm i będzie serduszko to nie martwię się już dalej. Ale jak będzie mniejszy z brakiem serduszka to sam gin powiedział, że będzie wtedy pewny, że ciąża się źle rozwija. Wierzcie mi nie biadoliłabym, nie martwiłabym się gdyby zarodeczek miał serduszko, które już 2 tyg. temu powinien mieć. Umrę dziś pod gabinetem, ale co nas nie zabije....

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adakarola super :) Rany, ale w którym jesteś tygodniu, bo już naprawdę całkiem pokaźna ta Twoja Fasolka :D

Dziewczyny ratunkuuuuuuu, co mogę wziąć na ból gardła??? :(

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika bądź dobrej myśli...
    trzymam mocno kciuki

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia są takie tabletki na gardło prenalen z maliną i propolisem

celia lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Adakarola super :) Rany, ale w którym jesteś tygodniu, bo już naprawdę całkiem pokaźna ta Twoja Fasolka :D

Dziewczyny ratunkuuuuuuu, co mogę wziąć na ból gardła??? :(

Celia mi pani w aptece pozwolila tantum verde do ssania sa bezpieczne i skuteczne :)

• adakarola Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie bez sensu ten mój suwak. Dzisiaj go zmienię. Jestem w 9 tyg i 3 dniu ciąży dokładnie, także mój bobas jest w sam raz :). Postaram się też wrzucić fote.
    Kasika, wybacz jeśli cię uraziłam. Nie pisałam o biadoleniu w kontekście uzasadnionych obaw o dziecko. Miałam na myśli obawy zupełnie irracjonalne, tak jak to mi się np zdarzało ;). Trzymam za ciebie kciuki i jestem pewna, że będzie dobrze.

celia lubi tę wiadomość

uwo9s65gmo9u27eh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    AdaKarola super wieści. Mały model.

Co do biadolenia, dziewczyny już Wam obiecałam, że jak tylko kropek będzie dziś miał 1,2 cm i będzie serduszko to nie martwię się już dalej. Ale jak będzie mniejszy z brakiem serduszka to sam gin powiedział, że będzie wtedy pewny, że ciąża się źle rozwija. Wierzcie mi nie biadoliłabym, nie martwiłabym się gdyby zarodeczek miał serduszko, które już 2 tyg. temu powinien mieć. Umrę dziś pod gabinetem, ale co nas nie zabije....

Ja Ciebie rozumiem..
    Ale wierze ze wszystko bedzie dobrze :)

• celia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Kasika trzymam kciuki z całej siły. Będzie dobrze, musi być. Wizytę masz na 16?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ