Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87, hahaha dobre :D Ja się powstrzymałam, bo głupio byłoby mi z nią leżeć do rana w takiej atmosferze, wolę się nie odzywać ani słowem. Dobrze, że P. przyszedł dosłownie 10 minut po jej komentarzach to zobaczyła jakiego mam porządnego mężczyznę i rozmawiał o pracy, więc pewnie zakumała, że damy sobie radę, bo później skomentowała: "O, zaradny chyba. I starszy". Pokiwałam głową i poszła pod prysznic, niestety jej ręcznik tam nie wisiał, bo chętnie bym go lekko zainfekowała :D
    Z Waszymi dzieciaczkami wszystko będzie w porządku, po prostu są ciut mniejsze, a to kwestia milimetrów i tydzień różnicy :) Wszystko musi być dobrze, to Nasze największe szczęścia, więc muszą być zdrowe <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • MILA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak gin podaje CRL 0,9 tzn ze dzidzia ma 9 mm ;-)

Lanusia ty to masz przeboje ha ha ha cierpisz za nas wszyskie spotykając takie głupie baby ;-) daj se na luz i nie przejmuj się a jak sie znowu odezwie to zapytaj jej czy nie ma ze sobą krzyżówki zeby sie czymś zajeła bo pieprzy od rzeczy a ty nie masz ochoty jej słychac ;-)

8485 nie przejmuj sie ;-) często na początku ciązy są takie różnice a potem od drugiego trymestru jak dzidzia zacznie rosnąć to zobaczysz ;-)
    Mi na dzień przed porodem powiedziano ze moje dziecko jest niewymiarowe :-O
    na dzień przed porodem !!! Kur... czujecie blusa ?? przez 9 msc ciązy
    żadne USG nie wykazało że moje dziecko ma za małe rączki i nóżki w stosunku
    do reszty, a tu jestem w szpitalu , dzień przed porodem gin robi mi USG
    i takie rzeczy gada :-( możecie sobie mnie wyobrazić :-( jak ja płakałam
    Boże jak sobie przypomnę, !! mówiłam jak to możliwe ze nic wcześniej nie wykazały badania, Boże dlaczego mi to robisz ?? Miałam dość, nie chciało mi się żyć !!
    wyłam jak bóbr a razem ze mną mój mąż !! Kiedy obudziłam sie po porodzie
    a byłam pod narkozą bo miałam cesarkę mąż siedział przy moim łóżku. Scena jak z najgorszego filmu. Otworzyłam oczy i miałam tylko tyle siły zeby zapytać męża
    "jak ona wygląda" ?? on na to: JEST PIĘKNA !!! normalnie znowu się teraz poryczałam jak o tym piszę. Teraz Milenka ma 7 lat i jest śliczna i wymiarowa i ma strasznie niewyparzony dziub ha ha ha :-D
    Boże uchroń nas od takich lekarzy i niespodzianek :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 17:51

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to też miałaś przeboje.... Ja to jestem pyskol więc bym wypaliła babie...
    Mam nadzieję ze Nasze maluszki z 8485 nadrobia ważne że serduszka bija...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 17:54

MILA lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, to dobrze, że potrafisz zadbać o swoje, umiesz się odezwać, ja wolę przemilczeć, dopiero jak ktoś mnie poważnie zdenerwuje to się odważę. Albo odnoszę mylne wrażenie, albo niektórym ludziom brak mózgu. Palić tak, żeby innym to przeszkadzało. Trzeba jakoś umieć funkcjonować w tym społeczeństwie i nie być dla siebie złośliwym. Ale dla niektórych to zbyt wiele... A ja leżę na sali dwuosobowej, taka sala VIP hihi :D Mam prywatną łazienkę, każdy chciałby tu trafić i jak ta kobieta wyjdzie to inna już sobie zaklepała po niej miejsce. Oby była lepsza od tego małpiska.
    Należy jej się, ona obrabia wszystkim dupę przez telefon, jakieś jej znajome leżą tu w szpitalu i wydzwania do matki i ją informuje o nowinkach. I zapytała mnie jakie relacje mam z tymi lekarzami, że leżę na tej sali (no, ku**, przecież ona też leży) i że oni skaczą obok mnie. Skaczą? Skaczą?! A to, że musiałam się przez godzinę o no-spę prosić albo o receptę na maść to tego już nie widzi? Chyba chodzi jej o to, że ordynator do mnie przyszedł i wyjaśnił mi wszystko dokładnie o tych lekach i o tym jak mam postępować, a później poszłam do jego gabinetu po receptę i razem wybieraliśmy lek, bo miał wątpliwości czy nie dać mi innego. Nie wiem kto niby nade mną skacze i co ona mi sugeruje.
    A teraz mnie zapytała: "Co ty tak ciągle tam piszesz? Jakąś pracę?". Miałam ochotę jej powiedzieć, że obrabiam jej właśnie dupę z innymi ciężaróweczkami :D :D
    Dobra, już się nie denerwuję, bo moje dziecko nie będzie cierpiało przez takiego kogoś. Z resztą, zaraz odwiedzi mnie koleżanka ze studiów (specjalnie po nią zadzwoniłam) to trochę odetchnę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 21:13

MILA, celia, Camille87, Miniak lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, współczuję kochana :* Ciekawe co za lekarz takie brednie wymyślił. Cymbał, a nie lekarz. Skąd on to sobie w ogóle wytrzasnął skoro wcześniejsze badanie nic takiego nie pokazało i czemu do cholery coś takiego Ci powiedział? Dziecko miało zaraz wyjść na świat, a on z jakichś chorych przyczyn tylko Cię zestresował. Oni to potrafią napsuć krwi, bo są autorytetem w swojej dziedzinie i znają się (powinni się znać) na tym, czym się zajmują. Lepiej nie podważać ich zdania. Więc jeśli lekarz Ci mówi, że dziecko niewymiarowe to bierzesz to za pewnik, a potem jest jak jest, dzięki Bogu córeczka zdrowa. I wymiarowa ;)
    Ale właśnie z uwagi na takie zasłyszane historie nie mam już całkowitego zaufania do lekarzy i dlatego pytałam kilkakrotnie o ten Heviran, czy na pewno jest bezpieczny dla dziecka i zanim mi go podali wysłali do mnie ordynatora :D

"Boże uchroń nas od takich lekarzy i niespodzianek" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 18:03

MILA, Gosiaczek lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• MILA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Lanusia masz rację :-( z tym zaufaniem do lekarzy bywa różnie, tym bardziej że jednen mówi tak a drugi ma całkiem odmienne zdanie :-P i jak tu potem nie pytać wujka Googla o rady??? ;-) nie ma sie co dziwić ze siedzimy na necie, na forach i pytamy inne laski co i jak? bo nie ma to jak doświadczenie w praktyce, a nie ta ich teoria książkowa ;-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 spokojnie, masz tydzień różnicy tylko, ja mam prawie 3 tyg. No i jak jest serduszko to najważniejsze. Jutro idę do gina zobaczyć ile podrosło no i czy ma już serduszko. Oby było. Jak będzie to już przyrzekłam Wam- NIE BĘDZIE WIĘCEJ ZAMARTWIANIA SIĘ!!!

Mila matko, co za historia. Naprawdę trzeba brać poprawki na tych lekarzy.

Lanusia takie babska nie maja swojego życia, stąd interesują się innymi. Muszą plotkować!!!!

Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • celia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 najważniejsze, że serduszko bije, a ze wzrostem szybko nadrobi :)
    A jak z krwiakiem? Zmniejszył się?

Ja już na szczęście nie plamię. Nie pojechałam do szpitala, bo jednak była to tylko brązowa krew, więc utleniona. Myślicie, że dobrze zrobiłam?

Camille87 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis boli brzuch raczej macica eh...

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie mogę doczekać aż zobacze <3 mojego skarbu....żeby tylko wszystko było dobrze...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Niebieska niemożliwe kochana!!! W 5 tc serduszko jeszcze nie bije... Więc ciąża musi być starsza min 6 t i 4 d.....

Wiem, wiem, machnęłam się :) Kalkulator pokazywał 7 tydz. 0 dni :P Troszkę namieszałam, przepraszam :) Mi właśnie w 7 tyg. też biło serduszko maluszka. Sorki za wprowadzenie w błąd ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 19:21

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485, ja myślę, że wszystko będzie ok. Ważne, że serduszko bije :) A resztę jeszcze nadgoni :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ta baba ma ewidentnie problem ze soba, nie nawidze ludzi ktorzy kogos nie znaja a sie w zycie wpieprzaja :/ dodatkowo chyba nie ma sie komu wygadac skoro cie tak zagaduje hehe najlepiej traktowac jak powietrze to moze dotrze do tej pustej mozgownicy :P

Kasika bede trzymac kciuki za jutrzejsza wizyte, na pewno zobaczysz serduszko!!!!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Ja też się nie mogę doczekać aż zobacze <3 mojego skarbu....żeby tylko wszystko było dobrze...

Gosiaczku bedzie dobrze :) przepraszam za pytanie ale wdze ze chyba szybko udalo Ci siw zajsc w ciaze po stracie, prawda? <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    8485 najważniejsze, że serduszko bije, a ze wzrostem szybko nadrobi :)
    A jak z krwiakiem? Zmniejszył się?

Ja już na szczęście nie plamię. Nie pojechałam do szpitala, bo jednak była to tylko brązowa krew, więc utleniona. Myślicie, że dobrze zrobiłam?

Najwazniejsze ze nie plamisz juz :)
    Ale jesli sie znow zacznie ( nie daj Boze ) to lepiej jedz..

celia lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia myślę że tak. skoro nie miałaś bóli
    to myślę że nie ma się co nakręcać negatywnie :-)

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krwiak bez zmian ani sie nie zmiejszy ale tez sie nie zwiekrzyl
    dziewczyny lekarz zapislam mi nospe 2*1 tab na co to jest przeciez mnie nic nie boli?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • MILA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    krwiak bez zmian ani sie nie zmiejszy ale tez sie nie zwiekrzyl
    dziewczyny lekarz zapislam mi nospe 2*1 tab na co to jest przeciez mnie nic nie boli?

ja myślę ze to przeciw skurczom macicy :-)

Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 dokładnie przeciw skurczom, na rozluźnienie.

Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Kasika, Ty chyba pisałaś o tym, że zdarzają się plamienia w dniu potencjalnej @?
    Bo te moje dzisiejsze były dokładnie po 32 potencjalnego cyklu :)
    Ehhh, naprawdę niesamowite to wszystko.

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika daj koniecznie znać co i jak po wizycie ja mocno trzymam kciuki za Was kochana MAŁY/ŁA bądźcie silni!!!!!!
    Zapodam Nowy wątek myslalyscie dziewczynki o imionach?? Wiem że to wcześnie ale sobie wczoraj z tej radości z mężem pogrzebalismy i my już mamy:-)

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ