Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
8485 mój mamaluszek jest mniejszy o 8 dni i crl mam napisane 9,56 mm.... Lekarz tłumaczył mi że ciąża może być młodsza nawet 2 tygodnie....
Moja koleżanka urodziła dziewczynkę w sierpniu i mała jej fakt czas na usg była młodsza o 1,5 tyg i ona urodziła o 1,5 tyg później niż termin...
Także 8485 nic się nie denerwuj kochana ważne że serduszko bije...[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
ze jest troszke mniejszy ale serduszko bije i za mam sie nie martwic ze bedzie dobrze najwazniejsze ze serce bije a mniejszy moze byc przez krwiakaalbo owulacja mi sie przesuneła
Lanusia93, Niebieska lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
Witam dziewczyny U Nas wszystko dobrze, dostałam pierwszą dawkę leków, te które brały Heviran to wiedzą jak dziwne jest po nim samopoczucie, zawroty głowy, senność. P. pojechał do apteki zrealizować receptę, kupił mi maść, więc się smaruję z nadzieją, że szybko się pozbędę tego dziadostwa. Rozmawiałam z lekarzem, zapewnił mnie, że dziecku nic nie zagraża. Podobno zrobią mi jeszcze USG dla mojego własnego spokoju przed wypisem ze szpitala, ale ja o to wcale nie prosiłam... Nawet słowem o tym nie wspomniałam, hmm... Poleżę jeszcze tydzień, bo około 5 dni, tygodnia trwa kuracja na opryszczkę. A to już moje drugie zakażenie, boję się, że kiedyś zarażę P., ale przez 2 lata się nie zaraził, więc może jest nosicielem, u mężczyzn to idzie bezobjawowo. Na pewno porozmawiam z nim, żeby się przebadał. I będę stosowała jakieś leki raz do roku, profilaktycznie, chyba Heviran właśnie. Niech to już przenigdy nie wraca!
Dzisiaj położyli do mnie jakąś babę, 50-letnią. Nie mogę z nią wytrzymać, prosto w oczy mi ubliża. Kurde no, zbulwersowało mnie zachowanie pani z rejestracji, o której pisała niedawno jedna z Was, a tutaj usłyszałam takie słowa od pacjentki, popierdolonej kobiety:
1. "Pani taka młoda i tu leży? Co pani dolega?" (no, wyglądam młodo... Ale to znaczy, że nie mogę mieć jakichś problemów i być na ginekologii? Więc mówię jej, że jestem w ciąży)
2. "W takim wieku? W ciąży?" (jak się zmarszczyła...)
3. "To nie umiałaś się zabezpieczyć?" (o kurwa, tu mnie powaliła na podłogę. Mówię jej spokojnie, że mam 20 lat i dziecko planowane)
4. "A co pani robi w życiu? (...) Ta, studiuje i dziecko planowane. Ciekawe za co się utrzymacie (...) Ta, facet cię utrzyma".
I więcej nie rozmawiałyśmy, nie odzywam się do niej, włączyłam sobie telewizję za swoje pieniądze i co chwilę przełączam kanały, śpię, zaprosiłam koleżankę w odwiedziny. Nie chcę, żeby powiedziała do mnie choćby słowo! I ona jeszcze pali papierosy w łazience na korytarzu i wraca z tym smrodem na salę. Jakim prawem ona się wpieprza w moje życie?! Dobrze, że już jutro wychodzi... Może jak to czytacie nie wygląda to jakoś potwornie chamsko, nawet P. powiedział, żebym ją olała, ale nie potrafię Wam opisać, jak mnie to zdenerwowało, zabolało. Chciałam jej odpowiedzieć coś bardzo, bardzo nieprzyjemnego. Ale darowałam sobie. W życiu nie spotkałam tak bezczelnej osoby, która mi wmawia, że moje dziecko jest niechciane, jest wpadką i nie damy rady się utrzymać. Może jutro będę się z tego śmiała, ale na chwilę obecną... Mam nadzieję, że zarazi się moją opryszczką! Tylko nie wiem jak jej podrzucić moją bakterię hahaha
8485, gratulacje, bądź spokokna, kochana. Serduszko bijeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 17:12
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Hihi z tą opryszczka Lenusia dobry pomysł....
Nie przejmuj się głupim babskiem... Ale ja bym ja pojechała mam ciężki charakter i nie pozwalam sobie na takie zachowanie obcych mi ludzi powiedziałabym jej grzecznie ale weszloby jej w pięty!!!!
Na zasadzie a Pani ma dzieci?? Ile miała Pani lat ooo w tak późnym wieku nie bała się Pani ze ur się chore przecież czym wcześniej rodzi się dzieci to są zdrowsze....
Albo wie Pani mój narzeczony jest prezesem dużej spółki i da radę utrzymać Nas z malenstwem i dZiękuję za zainteresowanie... Można zalatwic taka babę...Lanusia93 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyLanusia ja nie mam takiej cierpliwosci a i mowie wprost co mysle wiec bym jej ladnie odpowiedziala zeby zapamietala choc czasem moze warto ugryzc sie w jezyk i sie nie denerwowac
Co do palenia - jak ja lezalam czekajac na zabieg lyzeczkowania obok mnie tez lezala babka ok 60lat i jarala fajki jak glupia i pamietam ze miala takie dlugie zolte od petow paznokcie. Na naszej duzej sali byla lazienka ale sale obok mialy oddzielna z prysznicami i wc gdzie ta stara chodzila i jarala w oknie. Ktoregos razu sie w wkurzylam i jej powiedzialam ze z tamtej lazienki korzystaja panie z sal obok ktore byly tuz przed porodem i to nieladnie z jej strony ze ona im tam nasmrodzi tymi fajami! Kobietom w ciazy szkodzi dym tytoniowy wiec zaczela palic na dworzu poza tyk strasznie w nocy chrapala i nikt przez nia jie mogl spac ( a nylo jas tam lacznie 8 kobiet) i znow ja jej powiedzialam ze niemilosiernie chrapie i zeby rzucila palenie bo to przez to ale ona wielbila wrecz papierosy i mimo ze jej maz umarl od palenia na raka pluc ona mowila ze jej nie szkodza ehhh