Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja w swoim zyciu rzucalam kilkanascie razy i najdluzej udalo mi sie nie palic pol roku poczym znow wracalam do nalogu i nie bylo madrego ktory by mi przetlumaczyl wiec ja Was doskonale rozumiem i doceniam wasze starania, zeby nie bylo
ja jestem w troche innej sytuacji- rzucilam jak sie dowiedzialam ze moja mama zachorowala na raka pluc wiec jakby nie patrzec jestem w grupie ryzyka i nierzucenie palenia byloby po prostu spisaniem sie na smierc a chce pozyc dluzej niz moja mama..
Ale moja siostra ktora tez palila, w obydwu ciazach tez rzucila bo p prostu od palenia ja odrzucalo wiec cos w tyk jest organizm sam wie ze to trucizna i jej nie chce!
Co do wplywu palenia na dzieci- tak na prawde nie mozna powiedziec o skutkach dobrych czy zlych bo nikt nie prowadzi badan na ciężarnych tak samo jak z alkoholem - jak to kowia lekarze nie ma bezpiecznej dawki alkoholu dla kobiety w ciazy bo kto to zbada narazajac dziecko? Jednak sam fakt istnienia przypadkow negatywnego wplywu palenia na dziecko juz powinien nas alarkowac i to ze ktos urodzil "zdrowe " dziecko palac nie powinno byc zadnym pocieszeniem. Ja moge mnozyc przypadki.
Ostatnio dowiedzialam sie o znajomej ktora palila w ciazy i tak strasznie chwalila sie tym ze mimo to urodzila zdrowe dziecko - zdrowe do czasu az nie odkryli jakichs szram na serduszku ktore lekarze ocenili jako prawdopodobne nastepstwo palenia. My nie wiemy co palenie moze zlego spowodowac ale ja osobiscie nie chce sie o tym przekonac .. tyton to trucizna i nikt mi nie powie ze nie truje dzieciaczka palac..
Ale tak jak mowie to decyzja kazdej z Was. Znam ten bol nalogu wiec nie oceniam Was negatywnieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 09:28
Paulia87, MILA lubią tę wiadomość
-
Camilie87 przykro mi z powodu Twojej mamy:(
Ale musimy sie starac zeby nie zatruwac naszego Malenstwa, w koncu tak pragnełysmy doświadczyc cudu macierzynstwa, tak chcialysmy zajśc w ciąże ze teraz musimy to docenic i zapewnic Malenstwu najlepsze warunki do zdrowego rozwoju. Rzucic to świnstwo w cholere! Trzymam kciuki za wszystkie które chcą rzucic paleniePaulia87, Camille87, MILA, Lanusia93, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
No niestety rozrzut jest spory ja z ośrodka Polski więc tylko z Lenusia udał by radę spiknac się bo ona z Łomży ja Łodzi blisko... Gorzej z Mila bo chyba Śląsk z tego co pamiętam kawal drogi... Mamy kogos z nad morza???
Mila no dobra ja jestem Piotr hihi żart....
Dziś mi dolegaja tylko mdłości i mam nawet więcej siły więc poprasuje a co mi tamMILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
ja na szczescie nigdy nie palilam, moj maz rowniez, cala jego rodzine nie ani moja nie pali. wiec mamy spokoj
mam inne pytanko, skoro poruszamy tematy szkodliwych substancji na nasze maluszki.
dziewczyny czy farbujecie wloscy, no niestety jestem juz po 30tce no i musze cos zrobic !!!! zawsze robilam pasemka / balejaż tera zminely juz ok 3 m-c3 od ostatniego farbowanie i starsznie sie waham czy powinna w pierwszym trymestrez. chcialabym odczekac do II wiec do ok. 15 tygodnia, ale ja jestem dopiero w 9 tygodniu, wiec sporo czekania mnie czeka, a moja glowa mnie razi.
z roznych artukulow wynika ze w sumie farbowanie nie jest niebezpieczne bo tlyko farbuje sie wlos martwy, ale sam zapach amoniaku jest szkoliwszy. no i zeby najlepiej robic wlasnie pasemka to wtedy farba nie dotyka skory wlosow. co Wy robicie? bo nie wierze ze nie farbujecieMoni&, MILA, Miniak lubią tę wiadomość
-
Paulia, wiesz jak to sie mówi wszedzie dobrze gdzie nas nie ma:) Ale nie narzekam bo nie mieszkam w samym centrum ale na uboczu, jest cywilizacja ale tez duzo przyrody, uwielbiam spacery po polach, lasach itp, bynajmniej nie mam daleko wszedzie piechotkąMonis
[/link]
-
Ja jeszcze się pokuszę napisać coś na temat palenia w ciąży, dla mnie to jesteście nie poważne jak piszecie że lepiej zapalić jak się zdenerwować bardziej ŻENADA Skoro jesteście na tym forum to większość z Was miała problem z zajściem albo donoszeniem i robicie coś takiego swoim dzieciom na które tak długo czekałyście. I jeszcze któraś pisze ze bała się że poroni i dlatego zapaliła no to napewno tym papierosem pomogłaś dziecku. Ciekawe czy jakbyś wtedy jednak poroniła to czy winiłabyś siebie bo zapaliłaś czy cały świat bo jest niesprawiedliwy bo "młode pipy z gimnazjum zachodzą w ciąże i rodzą zdrowe dzieci"
Jesteście niedojrzałeMacca, anulek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Już o czym Ty mówisz kobieto!!!!!!!!!!
Miałaś kiedyś nałóg palilas wiesz jak ciężko jest rzucić kobiecie z nałogiem!!!!
Pisząc tak i wyrzucają błędy zamiast wspierać Nas w postanowieniu nie palenia to Ty jedziesz Nas i to Ty jesteś niedojrzala i bez jakiegokolwiek zrozumienia!!!!
Tak każda z nas miała problem z zajściem w ciążę ale też większość z Nas też ma problem z paleniem!!!!!
Uważam że w kupię siła a kopanie leżącego to nie miło z Twojej strony więc przemysl to co napisałaś....
Ja czuje się urażona!!![link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
hej dziewczyny miałyśmy sie wspierac a nie obrażac nawzajem. każda ma jakies słabości i niestety każda popełnia błedy. ja sie ciesze ze nie wpadłam w ten nałóg tak mocno bo od razu rzuciłam i w ogóle mnie nie ciągnie, ale rozumie te, które paliły kilka lat jest im napewno bardzo cieżko ale obrażaniem i wytykaniem ze robią źle nie pomozemy!
Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny