X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to takie niepojete jak piszecie ze was tak bola ruchy maluszkow :P ja takich sytuacji nie mam, wypina sie fakt, ale nie zebym az tak cierpiala :P

Kajoni no nie dziwie Ci sie.. Ja to bym dawala mojemu zeby obieral ziemńiaki, kroil na salatki czy do obiadu. Na siedzaco tez moze cos pomoc :P nie ma obijania sie :P

A piesek super juz taki duzy :)

Ja wlasnie zjadlam obiad.. I zas nudzenie sie. Juz nie moge sie doczekac dziecka, mam nadzieje ze nie bede miala jak inne swieze matki typu baby blues i inne depresje siedzenia w domu. Ja to sie zajme dzieckiem, bede mogla patrzec na niego, bawic sie i zajmowac.. Bo samemu oszalec idzie

celia, Magda2013, Moni& lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj schodzi nizej i na krzyz uwiera i jest glowa w dol ulozony (chyba) po ostatniej wizxsycie byl

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Daria, takie rzeczy to też mu każę robić, ale to tak na prawdę nic w porównaniu z wynoszeniem np. miski z praniem, u nas z poziomu -1 na 1, po tylu schodach, z takim brzuchem i uciskiem na tą rwę. a to jest niestety taki ból, jakby się miało cały czas naciągnięty mięsień połączony ze skurczem. I to tak na cały lewy pośladek i lewe udo, dochodzi niemal do kolana. Ale jestem twarda, wytrzymam.
    A Adaś to nie raz takie baja bongo odstawia, że szok. Jak na tych Waszych filmikach. Jak nie raz wypchnie nogę to robi mi się kwadratowy brzuch. :D

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kajoni wspolczuje, rzeczywscie masz nieciekawie.. Ale widac teardzielka jestes, oby szybko mezowi sciagneli gips!

Moj tez jak sie wypchnie to brzuch mega niesymetryczny haha, taka pupka czy nozki, kochane to jest :)

Kajoni, Moni& lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez po lewej stronie jest wiekszy brzuch

Kajoni lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jak teraz spalam to Kuba sie obrocil i teraz z prawej strony ma nogi :D

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh Daria znam to uczucie. Miewam takie wahania nastrojów ze już mnie to na maksa wk.... :P

celia, Ruda27 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, Ruda, dotarłam po tygodniu zaległości.... masakra bo chyba 2 dni na raty Was czytałam, raz zasnęłam nawet i pewnie część moich odnośników będzie już nieaktualnych to coś tak skrobnę ;) :*

Sylka podziwiam Cię za tą pracę, ale skoro masz okazje to trzeba ją wykorzystać ;) ponadto mam nadzieję, że Twoje podejrzenia odnośnie hemoroidów odeszły w niepamięć ;) z tego co mi wiadomo to ponoć faktycznie to boli a mnie się też krew zdarzała, ale to przy zatwardzeniach tak jak dziewczyny pisały. Cieszę się, że po wizycie wszystko ok z synusiem ;) mówisz Twój gin wygląda jak święty Mikołaj? :D ślicznie wyglądasz z brzuszkiem :) a jeśli chodzi o pampersy to przysłałabyś jakiegoś tira do PL :D

Amela ja Cię normalnie podziwiam kochana, że Ty tak śmigasz po tych marketach budowlanych itp. ale skoro jesteście już tak daleko z urządzaniem to teraz nie ma zmiłuj się ;) ważne, że już niedługo na swoim będziecie :) super, że na wizycie wszystko w porządku i Nelka ma się dobrze <3 fajnie, że udało Ci się coś ustalić w sprawie łóżeczka i mam nadzieję, że dotrzymają słowa ;) śliczna laseczka z brzuszek z Ciebie :)

Daria ja również mam nadzieję, że mimo to iż Maluszek ma większą główkę to lekarz podejmie dobrą decyzję odnośnie porodu i wie co robi a ogólnie będzie wszystko dobrze <3 przecudne zakupy dla Nataniela :) przecudnie wyglądasz na zdjęciu wow..... :* no i super, że na ktg wszystko w porzadku :) a jeśli chodzi o mężowe zakupy to całkiem, calkiem ładne :)

Mika28 gratuluję 35 tygodnia ;)

Kamila niezły numer miałaś z tą firanką hehe a myślałam że ciąża odmóżdża a jednak zdarza się na odwrót :P Twój brzuszek też cudny :) już niedługo i zniknie :/ super wieści po wizycie i miło ze strony Kubusia że nie rośnie na wielkoluda by łatwiej było Ci rodzić ;) wanienka i wiaderko superrrr i śliczny zielony kolorek :D

jeśli chodzi o męża to wiem coś na ten temat i na nasze szczęście ciąże przebiegają póki co bardzo łagodnie i to im pozwala na zbyt wiele moim zdaniem :/ kiedyś też mojemu wykrzyczałam że może lepiej tfu tfu tfu jakbym przez połowę ciązy leżała to wiedziałby ile jest w domu rzczy do zrobienia a tak to tego się nie zauważa....

Seneka posłuszne to Twoje dziecię i fajnie, ze się już w kanale ustawia do wyjścia :)

Niebieska cieszę się, że się odezwałaś i że u Kacpercia wszystko w porządku :)

Mila miło, że wróciłaś ;) wychodzi na to, ze już skończyłaś pracę? super... w końcu masz troszkę czasu "dla siebie" ;)

Magda świetnie, że na wizycie ok i szyjkę masz faktycznie długą :D

mala mi widzę, że i u Was wieści świetne :) super i byle jeszcze te niecałe 4 tygodnie wytrzymać ;) cudny apartament Klary :) bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego taty :( tulę <3

Celia super fura dla Justysi ;) no i następna laska z Ciebie <3 jak Wy te brzuszki zgubicie to o resztę chyba się martwić nie musicie bo nie wygląda na to byście sporo przytyły w innych częściach ciała :) taka panią z Ukrainy w moim domu to jestem ja heheh :D

Aicha równie ładny wózek ;)

Ona fajnie, ze na wizycie wszystko ok. Szkoda że tak po łebkach to usg masz robione i nic nie widzisz, bo to przecież najważniejsze dla nas z całego badania :P fajny brzucholek :)

Madzikovy Ty też ślicznie wyglądasz tzn. Twój brzuszek bo się tak kamuflujecie wszystkie z twarzami :P oczywiście wyrazy współczucia kochana, tulę Cię mocno.... :*

Ewa masz śliczny, malutki, zgrabniutki brzuszek :)

Aicha świetnie prezentujesz się z brzuszkiem :) ja miałam leukocyty i bakterie w moczu, ale wystarczy źle pobrać i już coś wychodzi a w ciąży się to ponoć zdarza, więc ja bym nie panikowała a we wtorek się dowiesz pewnie co gin na to.

Magda bardzo ładny brzuszek :) mam wrażenie, ze bardzo podobny do mojego tzn. też talii brak i kształt jakiś taki zbliżony, chyba ze mi się tylko wydaje :D no i rewelacja, że udało Wam się załapać na USG :) już nie taka mała Ta Twoja mała :) przepiękne zdjęcie <3

Moni& kolejny super brzuchol :) fajny masz bęben ;P dobrze, że ból gardła odpuszcza powoli bo to faktycznie nic przyjemnego :/

no i prosze następna ciężarna laseczka :) Agapast piękny brzuszek....

Kasieńko jaka córcia już duża.... i Ty też już finiszujesz, super :) no i wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy ślubu ;)

Nasza córcia będzie prezentem na 5 rocznicę ślubu :)

Aggie mam nadzieję, ze poród wynagrodzi Ci wszystkie męki jakie przechodzisz w ciązy i będzie szybko i bezbolesny ;)

Quendi cieszę sie, że się odezwałaś i generalnie wszystko w porządku aczkolwiek widze, że sporo się u Ciebie dzieje :)

No i w sumie pod koniec dopiero, ale mega niespodzianka Pekinko :) serdecznie Wam gratuluję, że synek jest już z Wami. Mam nadzieje, ze czujesz się dobrze i maluszek również ;) buziaki :* - swoją drogą Kada dzięki za cynk :)

Witaj Kajoni :)

Mila jestem.... nie rodzę póki co jeszcze i nie jestem nawet na to gotowa :P a mam taki chory zwyczaj, że jak mnie nie ma to najpierw musze nadrobić i polajkować a potem się ewentualnie odezwę :P

no i jak skończyłam to teraz musze się zbierać bo jedziemy z m coś zjeść bo mi się gotować nie chciało, więc dokończę pewnie jak wrócimy wrr....

celia, kada24, Camille87, MILA, Magda2013, Ruda27, Kajoni, Aggie, mala_mi, Sylka, amela, Moni&, Kasieńka:), Sproquette, Lanusia93 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo dodi wrocila hehehe

Dodi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Dodi ale esej B)

Dodi lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak by byla na bierzaco by tyle nie zajmowala hehehehe

dodi mysle ze nie do chińskiej co ??

Dodi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dodi nareszcie?? to gdzie się dzisiaj stołujecie ??? :-)

Widzę ze sporo nas ma w tym tygodniu wizyty :-) bedzie co opowiadac??

Kajoni, Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, Dodi, ale wypowiedź, ale dzięki Tobie i ja jestem bardziej na bieżąco.

Ja byłam w swoim 33 tygodniu na usg 3d, tym wzrostowym, to mój Adaś miał 2012g, mówiła mi pani doktorkowa, że dzidziolek idzie książkowo z wymiarami i do porodu powinien ważyć jakieś 3400-3500.
    Za to konsultacja ortopedyczna na której byłam, to powiem, że masakra :/
    Ja mam usztywniony prętami kręgosłup, to się mnie idioci pytają czy mam te pręty na stałe :] miałam powiedzieć, że nie, co wieczór sobie je wykręcam na noc... po czym pytają się mnie jak chcę rodzić, to pytam, czy mogę naturalnie, to powiedzieli, że nie, no to kurde po co głupie pytanie. Potem się mnie pyta, czy pasuje mi 1 sierpnia termin, to ja znowu pytam, czy można np. wcześniej, to się on mnie pyta, że a po co... normalnie powiem Wam, że takich fachowców to dawno nie spotkałam. W sumie było ich 5 osób - konsultantów - gdzie jeden z nich zajmował się otwieraniem drzwi ciężarnym...

celia, MILA, Ruda27, mala_mi, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajoni twoj synus tez duzy bedzie moj w 28+3d mial 2078g

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada toc Ty na wizycie jakos ponad dwa tygodnie temu bylas to na pewno nie byl 28 tydzien ;-)

Dodi lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz kamila ciaza hehe 32+3d hehehehe 2078g

Camille87 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow Dodi zes wypracowanie "czasla" :P super ze wrocilas :) mysmy sie wczoraj stolowali na miescie :P znaczy w mc donaldzie :P

No, komoda prawie pusta, siostra powinna jeszcze dzis ja sobie zabrac i bede mogla rozlozyc kojec zeby wietrzal :) wrzuce pare maskotek, zawiesze zabaweczki i powinno w salonie juz byc widac ze mala w drodze :P jak na razie tylko wozek tu jest :P

Dodi lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni no co za typy :P nic tylko smiac sie z takich debili.... i to lekarze? masakra :P czyli masz cc na 1 sierpnia? ale Ci fajnie :P

Kajoni lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ale się uśmiałam z twojego posta ha haha :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam z zapartym tchem wiadomości o Pekince. GRATULUJĘ kochana, chociaż pewnie nie doczytasz tych słów po powrocie, bo forum rośnie jak na drożdżach:P wiec jeszcze nie raz złożę Ci gratulacje gdy pojawisz się po powrocie ze szpitala. Trzymam kciuki za synka, by z łatwością zaadoptował się do świata poza brzuchem :)
    A niedawno napisałam, że jestem ogromnie ciekawa która z sierpnióweczek pierwsza zostanie mamą. Szczerze mówiąc stawiałam na Camilkę, a tu proszę - niespodzianka:)

Amela, lista piękna :) zaczęło się odhaczanie kolejnych mam :D :D :D No a ja na poważnie zabieram się za pakowanie. Dałam sobie termin do wtorku, bo jutro idę na pogrzeb i pewnie nie będę miała głowy do myślenia o szpitalnej torbie..

Dodi, ale miałaś meeega długą lekturę! Po dłuższej przerwie zwykle nie mam tyle samozaparcia, by brnąć przez niezliczone zapisane strony ;) Ale przynajmniej Twój post jest konkretny i zawiera samą esencję :P

MILA, podobnie jak i Ty nie wyobrażam sobie życia bez wiatraka. Ratuje mnie przed ugotowaniem się ;)

MILA, Sylka, celia, amela, Camille87, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ