X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mąż ogląda... ja w tym czasie sobie czytam. Na tych ćwierćfinałach czy coś wcześniej to czasem mu się też przysypiało. ale dziś choćby nie wiem co to pewnie wytrwa do końca :D

Magda, no jak pójdzie nie po mojej myśli to za 19 dni o tej porze już powinnam być mamuśką pełną parą :D

MILA, Moni&, Ruda27, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy wy też tak macie ale ja podczas zmywania naczyń lub wieszania prania mam dosłownie po chwili taki ból pleców i brzucha jakbym miała już rodzić :-( no nie da się nic normalnie zrobić :( a gdzie tam jeszcze miesiac :-( załamka :-P
    a już nawet nie myślę że idą upały :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 20:43

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila tez mam tak i zaraz nogi puchna

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluś ja tak nie mam wiec nie pomoge, kochana nie forsuj się za bardzo!!

Wlasnie zobaczylam pogodę na przyszly tydzień...masakra jakaś po 30 stopni jak my damy rade ??!?? o.O

MILA lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myslalam ze tylko ze mna tak zle ze chlopa wolac do mycia :P wczoraj Darek musial mi pomoc glowe umyc, bo w wannie przy jego pomocy ujdzie, ale jak mam stac pod prysznicem i te rece do gory wyciagac to czuje sie jak po maratonie :P z glowa w dol tez probowalismy, te\z nie daje rady :P ale jeszcze z wanny sama wychodze :P

od kilku dni, pare do kilku razy na dzien boli mnie brzuch, jakby taki paskudny skurcz i sie ruszyc przez niego nie moge... ale nie na calym brzuchu tylko tak od dolu do 1/3 wysokosci brzucha... jedyne co pomaga to polozenie sie na boku, to normalne czy moze to jest ta skracajaca sie szyjka?

U nas meczy sie nie oglada :P raz ogladalismy, chyba dwa lata temu z reprezentacja Polski i taka wiocha wyszla ze wstyd ogladac :P ja wole pokopac pilke a Darek... well... nie jest tak w druzynowe sporty :P

Sylka, MILA, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja mam wlasnie tak samo ze po chwili stania bola mnie plecy ale tylko z prawej strony. Wtedy musze usiasc albo sie polozyc.

Glowe to ja myje zawsze rano pochylajac sie nad wanna. Ale musze byc na czczo bo po jedzeniu nie moge sie nachylic :D Ale nawet juz na czczo coraz ciezej mi to idzie,jutro mnie czeka mycie :D

A nogi to ja mam juz spuchniete od rana do wieczora :( praktycznie do wysokosci kolana mam spuchniete.

Kajoni no to zostalo Ci juz wielkie odliczanie :)

Kajoni lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila jesli chodzi o naczynia mam tak samo :( wieszac prania nie wieszam jako ze suszarka jest, ale pewnie tez by nie przyjemnie bylo...

Kajoni, ale Ci super ze wiesz kiedy swoje malenstwo utulisz :)

MILA, Kajoni lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja przez tych kilka chlodniejszych dni mam ciut lepsze te stopy, ale ida znowu upały...matko znowu nie będę mogła chodzić :-(

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Nie nadrabiam Was bo bym zginęła :D wyłapałam tylko, że nie tylko u mnie hormony buzują. Wczoraj strzeliłam na Pawła takim fochem, że dawno już takiego nie było. :D Bo też już nie mogę w tym domu i mi odpierdziela. Nie lubię sama chodzić na spacery, zresztą trochę się już boję, bo nie raz jakiś skurcz mnie złapie, wolę nie chodzić nigdzie daleko sama. Też już bym chciała żeby malutka była, tylko żeby ten połóg nie był taki koszmarny jak to niektórzy straszą. ;) No i z fb wiem, że Pekinka już urodziła, jejku jak super. :D <3
    Mila, wiem o czym mówisz. Też nie mogę zmywać, ze 3 talerze i 2 kubki umyję, a plecy bolą jakbym ze 3h na nogach stała. Ale tylko plecy, brzuszek mnie nie boli. Brzuszek dosyć często atakuje podczas spacerów. Muszę przystanki robić, czasami na ławce przysiąść. ;) Trzeba przetrwać. Jeszcze trochę, a zapomnimy, że w ogóle byłyśmy w ciąży. Jak maleństwa Nam przesłonią cały świat. :D
    Magda, ja się dziwię, że możesz w taki sposób umyć głowę. Ja tylko pod prysznicem. :D Co najgorsze, teraz muszę codziennie, bo coś mnie tak hormony przyatakowały w ostatnich 2 tygodniach, że na drugi dzień po umyciu mam włosy, jak bym ze 4 dni nie myła. Okropne. Nogi mi na szczęście nadal jakoś nie puchną, może troszeczkę. Odpukać. ;) Różne miewam dni. Czasami mogę wszystko, a innym razem sapię przy każdej głupiej czynności jak jakaś spasiona słonica. :P

MILA, Ruda27, Moni&, Sylka, Magda2013, celia, Aggie, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO JA SIĘ KĄPIĘ tylko pod prysznicem na stojąco inaczej sobie nie wyobrażam :-P

młody mi uciska na szyjkę jak by zaraz miał wyleźć :-P boli jak nie wiem, ale też nie wyobrażam sobie żeby urodzić przed 37 tc :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i prawda jest taka, że jak są takie dni upału czy cuś, że jest mi źle i się męczę i cierpię bo coś boli, to każdy dzień mi się wydaje tak długi jak cały tydzień :-P

kiedy wg belly zaczyna się 9 msc??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:37

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna nastraszyła, że brzuszek mam już nisko. Wolałabym nie rodzić przed terminem, jeszcze tyle do ogarnięcia. :O A ja teraz patrzę i patrzę na ten brzuszek i cholera obniżył się, ma rację. Julka zwolnij!

Kajoni lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, zerknęłam na zdjęcie Mili i mi się przypomniało. Zobaczcie dziewczyny te brzuszki. :)
    http://www.boredpanda.org/transforming-beautiful-pregnant-bumps-into-works-of-art/

Ruda27, Magda2013, celia, MILA, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    no i prawda jest taka, że jak są takie dni upału czy cuś, że jest mi źle i się męczę i cierpię bo coś boli, to każdy dzień mi się wydaje tak długi jak cały tydzień :-P

kiedy wg belly zaczyna się 9 msc??
    Miluś od 36 tc

MILA lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Mila jesli chodzi o naczynia mam tak samo :( wieszac prania nie wieszam jako ze suszarka jest, ale pewnie tez by nie przyjemnie bylo...

Kajoni, ale Ci super ze wiesz kiedy swoje malenstwo utulisz :)

Ja też tak mam zwłąszcza jak wieszam pranie, od razu łapie mnie zmęczenie...:/

MILA lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporquette super brzuszki :-)

Amela dzięki czyli jak belly mówi od 36 tc to tak naprawdę od 37tc ;-)

amela lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak was czytam to wspolczuje, wy macie tyle dolegliwosci. Ja w sumie nie narzekam. Fakt jak stoje chwile przy zmywaniu to zaczynaja bolec plecy, czasami jak siedze, ale zmieniam pozycje i jest ok :)
    Brzuch tak nie boli, owszem ciezko jest ale nie ma tragedii.. Obracam sie w nocy z wielkim walkiem i koldra, wstaje tez w miare ok :P nogi tak nie puchna, pierscionki dalej schodza, odpukac czuje sie dobrze :)

Ewa super te malowidla na brzuszku sa :D

Ale mecz ciekawy co :D

celia, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane <3

Nie rodzę, wszystko u nas w porządku. Ale dziękuję za troskę. Kamilko, przepraszam, że nie odpisałam, ale zablokowali mi konto i nie miałam jak doładować :(

Od razu przepraszam za taką nieobecność, ale nie miałam internetu. A w piątek skończyła mi się ważność konta i nawet głupiego smsa nie mogłam wysłać :( Ale już jestem i będę :)

Więc, po pierwsze: Pekinko, ogromne gratulacje! Ta wiadomość tak mnie poruszyła, że do tej pory nie mogę wyjść z podziwu. Czekamy na relację i zdjęcie synka :* Fajnie, że masz to już za sobą ;)

Pieluszek tetrowych mam 10 i 2 flanelowe. Jak chyba wszystkie z nas będę używać pampersów (tj. najpierw próbuję z Dadą), a tetra do wycierania buźki, do wózka.

Torbę mam już spakowaną, brakuje mi tylko dopakowania kilku drobnych rzeczy- szczoteczka, ładowarka. No i nie mam jeszcze tego pechowego wózka :/

Niby chciałabym już rodzić, ale mam wrażenie, że ciągle coś jest niegotowe... Jutro zacznę generalne porządki i może w środę po zdjęciu pessara jakoś to pójdzie... Na razie wlewam w siebie herbatę z liści malin i duuużo chodzę po domu, piorę ręcznie, masuję brzuch. A skurcze są często, tylko że niezbyt uciążliwe. Chyba że pojawi się rwa kulszowa albo miesiączkowy ból...

W środę mam wizytę u lekarza, tylko na zdjęcie krążka i pobranie wymazu (miałam już robiony, ale w laboratorium wdały się jakieś bakterie, coś im zarosło i trzeba powtórzyć.. Brak słów).

A teraz parę słów po piątkowym USG (36t5d)... Mała ważyła 2969g, więc jestem przeszczęśliwa <3 Do porodu gotowa, lekarz mówi że mogę sobie już kombinować, ale wolałby, żebym jeszcze z tydzień potrzymała. Wody w normie, nie zmniejsza się ilość. I co tam jeszcze... Chciałabym już ją zobaczyć na żywo, a nie jako czarne plamy na monitorze :D

Wybaczcie, że taka okrojona ta wiadomość, ale piszecie tak dużo, a mnie właśnie przepowiadające biorą i ciężko pisać :D

Ależ zazdroszczę Pekince, że ma to już za sobą. Szok, szok :)

Do jutra <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 22:49

celia, MILA, Ruda27, amela, Aggie, Camille87, Kajoni, Dodi, Moni&, Magda2013, mala_mi, pekinka82 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Lanuśka to dobrze ze wszystko OK ;-) zaglądaj cześciej :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia dobrze, że się odezwałaś :) Malutka już prawie 3 kg :) super
    Miluś dokładnie belly liczy do przodu tydzień ;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ