X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!
    Mi sie snily glupoty dzis za tl mezowi sie snilo ze z Kubusiem bylismy na meczu ale byl za maly i nas nie wpuscili :P

Monia sto lat!! Duzo zdrowka zdrowka i szczescie a reszta sama przyjdzie :-)
    Oczywiscie szybkiego bezbolesnego porodu <3

Amela gratulacje rozpoczecia 38tygodnia, Madzia Madzikovy tez zaczyna dzis?
    U nas ladna pogoda wiec dzis ruszam tylek na spacer bo jutro z rana ide na pobranie krwi..

Ruda27, amela, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakas probke kremu na sutki, tez podobno dobry, moze powinnam zaczac smarowac, z polski znajomy mi przywiezie Medeli, bo polozne polecaja, i tez sie boje co to bedzie jak maluszki beda korzystac z sutkow, skoro teraz tak mnie bola :P

Daria, mnie to boli jakby szyjka ale raczej w trakcie najbardziej, pozniej troszke po, ale niedlugo... jak wspomnialam o tym lekarce to stwierdzila ze pewnie moja glowa mi mowi ze nie powinno sie <3 stad te bole.

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kamilko:*
    a Amelka gratuluje nowego tygodnia:)
    u mnie pogoda dzis ładna, a mnie katar dalej męczy mam wode morska prenalen ale to jakos nie pomaga. chyba trzeba to przemeczyc do porodu:P

Camille87, amela lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Moni:*******

wicie co mam czuja ze z tych sierpnioweczek zrobia sie co niektore lipcoweczki:)mamy polowe lipca wiec do konca jeszcze sporo czasu..

znowu nadchodza upaly:(

Ruda27, Moni&, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela gratuluje nowego tygodnia! :) teraz mozna rodzic :D
    Kamila no to maz mial sen :D

Ja robie sniadanko potem wezme sie za prasowanie bo ciagle jak sie cos dokupuje to nowe prania sa haha :P

Camille87, amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sutki tez bola ale nie jest to jakos uciazliwe zeby mi nawet koszula przeszkadzala. A czy te sutki masz poranione? Bo bepanthen dziala na rany, uszkodzenia nie na sam bol chyba..

Monia ja na katar uzywalam Disnemar to tez woda morska ale mi szybko katar przechodzil i fajnie nos udraznial a mozna u maluszkow stosowac wiec sie przyda :)

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Daria dlatego ja juz tez nic nie kupuje :P ostatnio jak mi kolezanka ubranka w prezencie przyniosla to tez sie smiala ze tylko kolejny problem bo pranie :P ale ja tam sie nie gniewalam ;-)

Ruda27, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kamila ja tez sie nie zloszcze na te prasowania i prania.. W koncu i tak nie mam zawiele do roboty :P
    Potem otwieram materacyk, troche go przetre i wyczyszcze w koncu wozek. Popoludniu ide do sklepu, musze kupic stanik, gaziki i ta herbate.. Bede gotowa :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje się dziś uporać już z całym praniem, jeszcze pieluszki tetrowe musze poprac i włożyć do torby.

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo chyba dzisiaj 2 lipcowki sie rozpakuja :D

• kada24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduje się z bólem i skurczami standard u mnie heh Monia sto lat:***

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Monis, wszystkiego najlepszego! Kolejnych lat razem pelnych milosci, radosci o spelnienia! Buzi, buzi, buzi!

Ja wyjatkowo w nocy dzis spalam :-). Zwykle jak juz sie jasno robi za oknem to ja bym mogla juz wstawac, ale wczoraj poszlam dosc pozno spac, to moze dlatego. Udalo mi siie final ogladnac do konca haha

Ja mam tez tyle ubranek, ze teraz jak ktos chce mi jakies kupic to mowie, ze tak na powyzej polrocznego dziecka :-)

Mnie sutki jakos nie specjalnie bola. Smaruje brzuch i piersi ciagle rossmanowym balsamem. A strasznie wkurzylam sie bo cycki mi prawie nie urosly a mam na nich rosztepy jak cholera a na brzuchu prawie nic, moze trzy malusie kreseczki na boczkach. Ale te cycki? Rozumiem jakby urosly, ale tak to nie podoba mi sie to :/

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, kada dzieki:*
    kada a Ty jeszcze nie ródz, poczekaj chociaz 2 tygodnie :P
    Kamila ale maz mial sen hehe to pewnie przez ogladanie meczu wieczorem:p mi sie jeszcze pekinka snila ale juz nie pamietam co

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria dzkeki ze przypomnialas o herbacie!! :D
    Ja lipcowki tez podczytuje wlasnie, biedne tyle czekaja i doczekac sie nie moga ale w koncu koze cos ruszy :-)

Ja pieluszki juz mam poprane, ile tych pieluch bierzecie do szpitala?

• kada24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zaciskac pipke przez 2 tyg w środę mam wizytę no chyba ze dziś już nie wytrzymie to zadzwonię do ginekologa i podjadę dziś a w środę mąż po l4

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha na lipcowek jeszcze plumb ma cesarke dziś i 2 rodzące

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja mam 2 flanelowe i 3 tetrowe spakowane do szpitala.
    Kada no moze lepiej zadzwon i jedz sprawdzic co i jak

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, moj szpital ma stronke i na stronce jest lista rzeczy jakie trzeba zabrac ze soba i tam mam napisane ze 6 pieluch tetrowych chyba. Nie wiem czemu tak duzo.
    http://www.szpital.ujastek.pl/site/98/ tu link do tego

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wow 6 szt.. U mnie jest napisane 2 szt tetrowych.
    Ja sie nie martwie jak cos ktos mi podrzuci jak bede czegos potrzebowala. Do tego mam 2 malutkie reczniczki :)

Kajoni lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Kajoni:*
    kurde ale emocje na lipcowkach:)
    ja biore 3 albo 4 tetrowe do szpitala. flanelowych nawet nie mam. w rossmanie sa pampersy newborn za 44 zl 78 szt jak myslicie oplaca sie?
    ja juz pranko ostatnie robie pieluszki piore i szlafrok no i ochraniacz do lozeczka bo dostalam mam jeszcze dostac ciuszki od znajomej ale prac na razie nie bede bo i tak mam tego duzo, na biezaco pozniej pranie jak sie urodzi juz:)
    Kamila dzieki wyprobuje ta wode morska, bo od miesiaca mnie meczy katar a teraz jeszcze bardziej szczegolnie w nocy zapchany nos wrr

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ