X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to super :) korzystaj poki mozesz :D

Ja ide na zakupy,zobacze jakie staniki maja bo jeszcze jeden musze dokupic.

Amela to czekamy na zdjecia :)

U mnie tez w szpitalu daja ubranka,mialam wziasc tylko pieluchy,chusteczki i pampersy ale ja biore swoje ciuszki. I tak sie zmiescilo wszystko do torby.

A slyszalam ze w niektorych szpitalach jest tak( w moim tak jest) ze jak sie nie ma fotelika samochodowego to nie dadza ci dziecka. Moj kuzyn musial od kolegi pozyczyc fotelik bo nie mieli swojego.

MILA, amela, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, super te razdy, najbardziej spodobala mi sie ta o paleniu, kolejna rzecz ktora powinna mnie trzymac przed powrotem do nalogu :D

Madzia, w uk tez tak jest, trzeba miec fotelik inaczej nie wydadza malucha, w sumie to dobrze, bo czesto zdarzaja sie nnieodpowiedzialni rodzice...

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie bidulko, masz się z tymi wymiotami ! Jeszcze troszke wytrzymasz <3
    A u mnie nie dają ubranek ;-/ musze zabrac 3 pary kaftaników, śpiochów, skarpetek i 2 czapeczki...nie stać ich nawet na ubranka?! :D

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja mysle ze to lepiej, nie wolisz miec swoich ubranek? Ja tam wole mimo ze u mnie na stronie nie jest napisane zeby brac ubranka, jedynie na wyjscie, ale skoro dziecko jest ze mna to wole je w swoje ubranka ubierac :)

Aggie wspolczuje! Trzymaj sie, juz niedlugo..
    Madzia gratuluje ciazy donoszonej! :)
    Mila ale Ci fajnie, korzystaj i wyleguj sie na kocyku :)

MILA lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez bym chyba wolala swoje ciuszki miec bo takiego maluszka trzeba czesto przebierac wiec nie wiem jak oni to sobie wyobrazaja ze ja bede chodzic i sie prosic o ubranka zeby mi dali. no zobaczymy. Mila dzieki za linka, potem poczytam :)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest tak ze daja szpitalne i co kapia zmieniaja a polozne na spotkaniu gadaly ze lepiej niech sa szpitalne niz nasze.... kurde kapiel nie pomogla

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja właśnie muszę zadzwonić do szpitala i dowiedzieć sie co muszę zabrać dla małej. Niestety nie mam tego napisanego na stronie. Mam nadzieje ze takiej informacji udziela mi bez problemu.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może macie racje, lepiej pewnie mieć swoje :)

właśnie przyszła mi paczka z pościelą, kołderką, podusią i przewijakiem :) Jeju jak ja bym już chciała to rozkładać ;(

Kajoni, Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w moim szpitau też dają ich szpitalne i dlatego lepiej nie dawać swoich bo mogą już do nas nie wrócić :-P a to z tego powodu że jak są ubrudzone to wszystkie wędrują do pralni i tyle. Dlatego ja wezmę tez tylko ciuszki na przebranie na wyjście. ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila nie ma prawa sie takie cos stac bo dziecko jest caly czas z mama.. Wiec one go nie przebieraja tylko mamusia :) chyba ze biora go na badania itd ale watpie zeby pomylily w tym momencie ciuszki :P takze o to ja sie nie martwie..

Anitka juz niedlugo :) ja prasuje i zaraz otwieram materacyk.. Tez juz bym chciala miec wszystko przygotowane najlepiej u siebie w mieszkaniu..

amela, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIe mam wyjścia, musze czekać..
    ale u mnie grzeje słonko 500824ms6eoy3c9b.gif

Dodi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela super ze Ci posciel przyszla :) my wczoraj z mama zamowilysmy, w srode powinna przyjsc :)

U nas nawet chlodek jest, ale ja jakas zamulona jestem :( ide poprasowac pieluszki, bo mi sie pierdylnik zrobil w salonie :P

Wiecie moze czym "przeprac" ta siatke od kojca? Mama dala mi swoj kojec po Zuzi, a jak to dzieci, pelno czekoladowych i bananowych plam na tej siatce...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, jak jest ściąganie, to jak bym wrzucila do woreczka na pranie i do pralki z proszkiem dziecięcym. A jak nie to...bedzie problem

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie jest sciagane :P i tu nastepuje klopot, bo jest strasznie poplamiony a nie chce zeby tak wygladal :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to spróbuj ręcznie gabka z proszkiem rozrobionym z proszkiem a potem recznikiem na mokro. Ja bym tak zrobiła. I pozostaw do wyschniecia

Aggie lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, taki byl moj pierwotny plan :) mialam nadzieje na cos latwiejszego i szybszego :P

A mi sie nic nie chce :(

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilam ze spaceru i kuzwa chyba ostatni raz to byl :/ ledwo doszlam do domu, cala spocona :/ brzuch mi twardnial doslownie co chwila a przez to i dusznosci mialam no masakra :(
    Ale kupilam sobie klapki pod prysznic (swoja droga jak je przymierzalam to pani ze zdumieniem stwierdzila ze chyba mi stopy nie puchna :) ) i zamowilam herbate z lisci malin :)
    Wzielam chlodny prysznic i siedze przy wiatraku zajadajac sie arbuzem :D

Co do pieluszek tetrowych to u mnie na wykazie ich wogole nie ma i siostra mowila ze jej jedna wystarczyla tylko po karmieniu do odbicia. Takze wezme jedna a jak cos to mi maz dowiezie u nas odwiedziny prawie caly dzien a jak porod sie zacznie wieczorem to pozwalaja mezowi zostac dluzej :-)

Magda gratuluje 38 tygodnia, ja myslalam ze to chodzi o Madzikovy ;-)

A tak w ogole to moj pies doznal kontuzji, rano maz z nim byl na dworze i rzucal mu pilke, pdawdopodobnie musial na jakies szklo wskoczyc bo z lapki mu krew leciala ale maz umyl lapke i zalozylismy bandaz, teraz tak smiesznie wyglada ;-)

Ruda27, seneka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila bidulek maly Twoj piesek. Ale mam nadzieje to nic powaznego..

Ja dopakowalam jedna tetrowa po tym jak pisalyscie wiec mam 4 :P
    Ja wlasnie zjadlam kalafiora mm :D

Aggie ja jak czyscilam lozeczko turystyczne to w misce mialam plyn lovele plus woda i sciereczka czyscilam :)

W ogole mnie dzisiaj gardlo boli :/ tego brakowalo zebym sie na koneic rozchorowala.. Musze kupic prenalen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 13:05

Camille87, Aggie, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ledwo przyszłam, najgorsze jest to że strasznie mnie stopy bolą ledwo chodzę, tak jakbym jakiś uraz miała.
    Jak ja bym chciała żeby za 2 tyg był finał :)

A co do tej herbaty z liści malin to w czym ona pomaga?

Camille87 lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria chyba nic powaznego, bo ogladalismy ta lapke i w sumie bardziej to mi na jakies mocniejsze przetarcie wygladalo niz na rozciecie, takze mysle ze szybko mu sie zagoi :-)

Wspolczuje bolu gardla, tantum verde do ssania najlepsze ;-)
    Ale mi sie nic nie chce, dobrze ze mam obiad z wczoraj to nie musze gotowac a dzis jedziemy nad jeziorko :-)

‹‹ 1523 1524 1525 1526 1527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ