X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka, ta herbata wzmacnia miesnie macicy, co wplywa na sprawniejszy porod

parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin

:)

seneka lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie skoro sie nie ściąga to nie ma innego wyjścia :)
    Daria to sie kuruj bo to nie czas na chorowanie.
    Kama, to niedobrze, mi dziś tez często twardnieje brzuch i zaczynam sie bać. Do tego juz 8 razy wstaje do kibelka w nocy. A pieska szkoda... Nameczy sie teraz.
    U mnie w szpitalu każą wziąć tylko w razie co pampersy i chusteczki. Nic wiecej. Tzn mogę mieć swoje ubranka ale nie muszę i zastanawiam sie nad tym. Pieluch tetrowych brać nie muszę.

Dziewczyny czy Wy tez juz czujecie smeranie dziecka o szyjke?? Bo ja juz pare razy tak miałam....

A Kama ja tez jednak mam 38 tydzien :) tak jak Madzia bo równo lecimy.

Amelka proszę zmien mi termin na 29 lipiec cc. Moj lekarz ma wtedy dyżur i o ile nic sie wcześniej nie zdarzy po południu Zuzanka bedzie juz z nami.

Ruda27, Camille87, Sylka, Aggie, amela, positive, Magda2013, MILA, celia, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to dobrze ze to tylko mala powierzchowna ranka..
    Zazdroszcze ze jedziecie nad jeziorko :)
    Moj maz moze przyjedzie na weekend, ale chyba zacznie cos robic tam u tesciowej gdzie mamy mieszkac, wiec tez nie pokorzystamy.. Chociaz juz mu powiedzialam o przytulankach ze musza byc haha :P

Kupie sobie syrop i tabletki prenalen, ostatnio tez mi pomogly.
    Kamila kiedy odbeirasz herbate? Ja od dzisiaj zaczynam pic :D
    Powiem wam ze chcialam masaz brodawek zrobic, niby 15 min dziennie sie powinno, ale ja po pol min juz mam dosc bo to troche boli :/

Camille87, Madzikovy, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Madzia nie zwrocilam uwagi ehh, wic Tobie rowniez gratuluje :-)
    Smyranie po szyjce tez czuje dosc czesto, wierci sie glowka i chyba raczkami tam wymachuje ;-)

Daria herbate odbierze moj maz pojechal tam wlasnie bo bylam w zielarskim ale okazalo sie ze maja w drugim a ze goraco to sie nie wracalam i pani powiedziala ze mi przywiezie z tamtego drugiego sklepu do tego ;-)

Daria masaz brodawek? Ja nie robie :P ja nie przyspieszam porodu, natura wie co robi i urodze kiedy Kuba bedzie gotowy, staram sie nie nakrecac bo jak czytam lipcowki to to strasznie frustrujace musi byc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 13:29

Ruda27, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila z tego co widac obojetne czy sie probuje przyspieszyc czy nie to i tak wlasnie jak piszesz natura wie co robi :) ale probowac nie zaszkodzi :) i napewno wezme sie za wieksze sprzatanie, dluzsze spacery itd :D nie chce ciazy przenosic

Super ze maz Ci herbate odbierze :) ja popoludniu ide po moja

Madzikovy gratuluje! :)
    A smyrania ja czuje zadko tam na dole.. Teraz mnie cos boli szyjka, albo maluch sie mocno tam gniecie

Camille87, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, probowac nie zaszkodzi :-)
    Mi chyba czas szybciej leci jak sie nie skupiam na porodzie ;-)
    Jutro pewnie znow mnie gin zgasi zamknieta szyjka :P

Rozmawialam dzis z siostra o ktg czy miala robione to powiedziala ze jej lekarz nje kierowal a jak byla 2 dni po terminie i pojechala do szpitala na ktg to jej odrynator powiedzial ze moga jej zrobic ale wtedy bedzie musiala zostac 2 dni na obserwacji, kuzwa co za pojebany szpital :/
    Zbacze co gin jutro powie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mi tez dnie leca, mimo ze nie mam wiele zajc to czas leci mi szybko :) nie mysle non stop o porodzie wiec spokojnie czekam, narazie mi sie nue spieszy, byle by nie bylo po terminie :P

Rzeczywiscie bez sensu zeby ktg zrobic trzeba zostac w szpitalu :/ ja nie wiem jak jest u nas, na szczescie ta polozna znajoma mi robi na swoich zmianach

Camille87 lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a konsultowałyście ze swoim lekarzem picie tej herbatki?

Ja od wczorajszej wiadomości o porodzie Pekinki uświadomiłam sobie, że to blisko...
    Ciekawa jestem bardzo jak tam jej maluszek, jaką miał wagę i czy wszystko z nim dobrze.
    mój waży dopiero ok 2200 to niech lepiej siedzi w brzuchu.
    Kamila, ile Twój Kuba waży?

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) ale mam nadzieje poczekać do 29 :) i oby małej sie tez nie spieszylo, ale ten twardniejacy brzuch mnie przeraża...

Agapast...póki co nie wiemy nic od Pekinki. Ale to prawda, ze to juz blisko.... Nikt sie nie spodziewał, ale tak naprawdę teraz wszystko sie moze zdarzyć. Ja dlatego lecę dziś do domu rozpakowywac rzeczy po remoncie. Tak naprawdę nawet nie wiem kiedy zakładać pościel w łóżeczku itd

agapast lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam w sklepie i kupilam sobie paste łososiowa takiej ochoty dostalam mniam:)
    bylam w rossmanie kupic kilka rzeczy typu maszynki do golenia, musze męza wziac znowu i niech porzadnie sie mna zajmie bo buuuusz :P
    Daria kuruj sie kochana, wszyscy tera chorzy bo to lato takie popier... ja dzisiaj takiego ataku kaszlu dostalam bo mialam suchy a teraz juz troche mokry ze myslalam ze urodze bo mnie tak brzuch zaczal bolec.
    przeszlam troche, postalam w sklepie i plecy bolaly znowu nieziemsko. a dzisiaj mąz mnie chyba zabierze na pizze, powiedzialam mu ze to ostatni dzwobek bo po porodzie wlaczy mi sie czerwona lampka-wyrzuty sumienia hehe nie bedzie zadnej taryfy ulgowej:P
    Kamilcia biedna Twoja psinka:(
    Madzia to juz tuz tuz 29 lipiec!:D
    u mnie juz wszyscy w rodzinie wyczekuja sie nastawiaja ze jeszcze 2-3 tygodnie heh ja sie nie nastawiam ale chcialabym:P
    masaz sutków jest kuszacy ale robiony przez męza:P ale to poczekam jeszcze z tydzien z tym :D
    a na ktg moj lekarz chyba tez nie wysyla bo kolezanki ktorym ciaze prowadzil tez nie mialy robione ktg przed porodem, urodzily zdrowe dzieciaczki, jedna to naeet blizniaki urodzila sn, pelen podziw. oczywiscie jak sie nic nie dzieje bo jak cos by mnie zaniepokoilo to gnalabym na ip chocby mieli mnie zostawic i mialabym juuz rodzic :p

Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ktg od 38 tyg zlecają, ale ja mam już, bo kiedyś mi zrobili(jak były podejrzenia hipotrofii) i mały akurat jakoś się słabo ruszał, więc moja Pani doktor zleciła mi robić co tydzień, tak dla spokoju. moje dziecko, to ma takie fochy, jakieś usg, ktg czy inne badanie to on się odwraca albo idzie spać, a ledwo co wstanę z leżanki i on już szaleje. a na tym ktg to właśnie najlepiej żeby się ruszał, wtedy zapis jest prawidłowy.

Magda2013 lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, wyrzuty swoją drogą, ale to że pewnych rzeczy nie wolno to druga sprawa. tez zjadłam wczoraj pizze i jeszcze sobie dziś 2 kawałki odgrzałam:)
    jedz, na zdrowie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na czerwcowkach pisaly o tym masazu brodawek wiec chcialam sprobowac, ale chyba to nie dla mnie :P nawet jakby maz mi robil, to juz napewno nie w formie masazu :P

Monia no ostatni dzwonek na takie jedzonko :P pozneij karmiac piersia nie bedziemy mogly se na wiele pozwalac heh

Madzikovy ale Ci fajnie, jeszcze 2 tygodnie, wiesz kiedy co i jak :)
    Madzikovy ja mysle, ze posciel to moze nawet maz zalozyc jak sie jest w szpitalu, nawet po powrocie bo to w koncu raz dwa.. :P
    Ja wyczyscilam wozek i teraz na balkonie sie wietrzy :)

Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja Ruda :) musi dać sobie radę. A 29 juz niedługo. Ale dziewczyny ja sie nie nastawiam... Równie dobrze moze to juz byc w każdej chwili i to mnie paraliżuje.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia czemu paralizuje? W ogole czemu masz cc? Przepraszam jak pisalas ja zapomnialam..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo im bliżej tym bardziej mam wrażenie ze nie jestem gotowa. Psychicznie. CC bede mieć bo mam przesunięte kręgi w kregoslupie, ktore naciskaja mi na nerw i 2 lata temu przez 3 miesiące nie mogłam ruszyć nogami i lezalam w łóżku. Dlatego teraz Ortopeda mi zabronił porodu naturalnego, bo powiedział ze nie daje mi gwarancji na to ze wstane z łóżka po porodzie.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Madzia no to rzeczywiscie powinnas miec cc.. Ale nie martw sie napewno bedzie dobrze, chocby sie akcja teraz zaczela to biora Cie na stol przeciez :) nie stresuj sie i tak dacie sobie rade

Madzikovy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast moj Kuba w 37t0d wazyl 2700 wiec okruszek, mi sie do porodu nie spieszy :-) a co do herbaty to nie konsultowalam z lekarzem to nie jest zaden lek zadna chemia tylko ziolka :-)

Monia na ta paste lososiowa to mi narobilas ochoty :D

A ja mam jakies nudnosci kurna zaraz zwymiotuje :/

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ktg to zapytam gina czy bylaby mozliwosc zrobienia go podczas jego dyzuru, mkze zagada z ktoras polozna i mi zrobi, on jest pezystojny to tam wszystkie babki sikaja za nim haha moze nie odmowia, kiedys tez mnie wzial na lewo na usg bez przyjecia na oddzial..

Jesli nie wyjdzie to trudno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 14:38

• amela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu gratuluje 38 tc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 14:42

Madzikovy lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ