Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni&, "gdy Maleństwo sie urodzi nie wróce do tego nałogu bo chce zeby mame kojarzyło pachnącą perfumami a nie papierosami". Bardzo ładnie to brzmi
Naprawdę świetny pomysł z tym suwaczkiem, już ustawiłam
Paulia87, powodzenia. Dla Ciebie i męża oczywiście
Aggie, jak P. przytula się do mnie po papierosku to aż mnie odrzuca. Ja tak nie śmierdziałam jak paliłamAlbo zwyczajnie tego nie czułam.
MILA, przeczytałam Twoje wyznanie "Kurde to jak dzień szczerości to dzien szczerości!!! mam na imię Andrzej !!" i o mało z krzesła nie spadłam ahahhahaaMasz rację, e-papieros to okropne świństwo, nie wiadomo co tam jest dorzucane, żeby przypominało nikotynę. Też o tym myślałam, że fajnie byłoby mieszkać bliżej siebie, a jesteśmy rozrzucone po całej Polsce. A wspólne wyjście do kawiarenki z wózeczkami albo na spacer do parku byłoby wspaniałe
Jesteście takie fajne, że kolejną ciążę musimy sobie zaplanować razem, żeby wypadał podobny termin
Paulia87, ja z Łowicza, między Łodzią a WarszawąZnani jesteśmy z łowickich dżemów, mleka i innych przetworów.
magdar15, nie farbuję, bo nie mam potrzeby. Ale są podobno jakieś bezpieczne dla dziecka farby.Moni&, Aggie lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Moni&, "gdy Maleństwo sie urodzi nie wróce do tego nałogu bo chce zeby mame kojarzyło pachnącą perfumami a nie papierosami". Bardzo ładnie to brzmi
Naprawdę świetny pomysł z tym suwaczkiem, już ustawiłam
Paulia87, powodzenia. Dla Ciebie i męża oczywiście
Aggie, jak P. przytula się do mnie po papierosku to aż mnie odrzuca. Ja tak nie śmierdziałam jak paliłamAlbo zwyczajnie tego nie czułam.
MILA, przeczytałam Twoje wyznanie "Kurde to jak dzień szczerości to dzien szczerości!!! mam na imię Andrzej !!" i o mało z krzesła nie spadłam ahahhahaaMasz rację, e-papieros to okropne świństwo, nie wiadomo co tam jest dorzucane, żeby przypominało nikotynę. Też o tym myślałam, że fajnie byłoby mieszkać bliżej siebie, a jesteśmy rozrzucone po całej Polsce. A wspólne wyjście do kawiarenki z wózeczkami albo na spacer do parku byłoby wspaniałe
Jesteście takie fajne, że kolejną ciążę musimy sobie zaplanować razem, żeby wypadał podobny termin
Paulia87, ja z Łowicza, między Łodzią a WarszawąZnani jesteśmy z łowickich dżemów, mleka i innych przetworów.
magdar15, nie farbuję, bo nie mam potrzeby. Ale są podobno jakieś bezpieczne dla dziecka farby.Aniołek (*) 12.03.2013
-
Jus1985, rozumiem ciążę i nerwy, ale nie rzucajmy pod swoim adresem takich tekstów. Każdy robi to na co ma chęć. Ja ostatnio spotkałam pod laboratorium ciężarną, brzuch ogromny, paliła. Nie potępiam, bo sama paliłam przez pierwsze 2 tygodnie. Wiem jaki to jest nałóg, a ten co nigdy nie palił nie zrozumie. I nie ma prawa decydować za obce osoby. Jestem zdania, że prędzej straciłabym dziecko przez skurcze macicy i potworne nerwy niż pół papierosa w 7 tygodniu. A kłócić się nie będę, bo to mojemu dziecku dopiero szkodzi.
Na szczęście już tak długo nie palę, że mogę spokojnie powiedzieć, że do nałogu nie wrócęTak mocno trzymam za Was kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 15:15
Aggie, positive lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Camille87 wrote:O matko Moni to wspolczuje tyle razy wstawac to ku*wicy mozna dostac
nooo można, a najgorsze jak coś fajnego sie sni i sie wybudzam bo chce mi sie siusiu i musze isc bo nie zasne:P na szczescie nie mam pozniej klopotów z zaśnieciemMonis
[/link]
-
Paulia87, leżę i oglądam telewizję
Samopoczucie dobre. Obudziłam się przed 12, zjadłam lekkie śniadanie i od razu obiad. A teraz siedzę sobie i czytam co się u Was dzieje
Może zaraz posprzątam w pokoju, bo bałagan sam się narobił podczas mojego pobytu w szpitalu
Camille87, mam ten sam problem. Studiuję, więc będę miała spore, trzytygodniowe zaległości,z a naukę powinnam się zabrać, ale to małymi kroczkamiOd jutra planuję czytać Robinsona Crusoe, a później przejrzę notatki. U nas też pogoda średnia, pochmurno za oknem, momentami wiatr porządnie zawiewa. Poćwiczyć nawet nie mogę, lekarz zabronił, ale na spacer bym poszła.
Paulia87, a ja dziś robię sobie chińszczyznę, taką przyprawę mam Fix do potraw chińskich, bo sama nie umiałabym tego skonstruować. Dokupię mięso, ryż i na kolację sobie dogodzę
MILA, kiedy będzie to puszczone w telewizji? Pomachaj do Nas
A mi wrócił smak na mięso. Zjadłam w szpitalu pulpety (teściowa przyniosła), hamburgera, trochę kotleta. I teraz ciągnie mnie do chińszczyzny.
Aniołek (*) 12.03.2013
-
_cleo_ -7tydz3dni 11mm serce 143
niebieska- 6tydz1dzien 6.8mm serce...
8485 - 8tydz 1 dzien 9mm serce 150
kada24- 7t4d 16mm 165serce(wizyta byla 2.01
magdar15 - 8tydz 2d 19mm serduszko 170
celia - 9t0d 23mm serduszo 162
domi IRL- 9t2d 20.1mm serduszko 163
camille87 - 10t4d 37mm serduszko 177
-
celia, super
Świetne wiadomości. Czyli on teraz zakrzepnie i nie będziesz plamić, dobrze rozumiem?
8485, ja w nocy nie wstaję, raz na jakiś czas się zdarzy. Ale mam takie dni, że jak położę się już spać to muszę wstać kilka razy. Jeszcze kilka tygodni temu wstawałam po 5 razy zanim usnęłam, ale teraz wystarczy 2 razy.Aniołek (*) 12.03.2013
-
Mam takie głupiutkie pytanie... Tydzień temu robiłam sobie spaghetti, sos ze słoika Dawtona. Wykorzystałam pół słoika, wstawiłam resztę do lodówki. Jak go dzisiaj zjem to jest możliwość, że się zatruję? Bo na słoiku jest napisane "Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godzin". Pachnie normalnie.Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyFaktycznie Lanusia pisalas ze z Lowicza jestes
wasze dzemy kazdy zna
Ja tak jak pisalam znow moge jesc miesko i wlasnie na obiad smaze udkaprzed chwila zjadlam kanapke z poledwica i CZOSNKIEM tak mnie naszlo
Mi juz przeziebienie minelo wyzlopalam cala butle prenalenu i jest gittylko nie moge sobie poradzic z bolem glowy ewidentnie za dlugo spie
Jakbyk wstala o 12 jao Lanusia to by mi chyba mozg rozerwalo!
Jezu 4-8 razy na siusiu w nocy?! Masakra jakas a moze cos z pecherzem?? -
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Mam takie głupiutkie pytanie... Tydzień temu robiłam sobie spaghetti, sos ze słoika Dawtona. Wykorzystałam pół słoika, wstawiłam resztę do lodówki. Jak go dzisiaj zjem to jest możliwość, że się zatruję? Bo na słoiku jest napisane "Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godzin". Pachnie normalnie.
Ja przed ciaza bym zjadla ale teraz wolalabym nie ryzykowac..
Pachnie ladnie bo tam chemia jest w przeciwnym wypadku by sie zepsulo od razu.
Zebys sie Kochana nie zatrula.. chyba nie wartoLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Powiem szczerze, że ja nawet przed ciążą nie umiałam ocenić, czy coś jest zepsute czy nie po smaku, zawsze P. próbuje.
Camille87, masz rację, przecież nie będę oszczędzać na 3 zł
Mam drugi słoik, nie będę ryzykować.Camille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Powiem szczerze, że ja nawet przed ciążą nie umiałam ocenić, czy coś jest zepsute czy nie po smaku, zawsze P. próbuje.
Camille87, masz rację, przecież nie będę oszczędzać na 3 zł
Mam drugi słoik, nie będę ryzykować.
Wiesz najgorsze jest mieso zepsute, warzywa czy np nabial raczej az tak nie szkodza ( ja czasem serki po terminie jadlam i nic mi nie bylo ale teraz maz wyrzuca:P) ale tak jak piszesz nie warto oszczedzac za 3zl skoro masz drugi sloikWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 16:02
-
Camille87 wrote:
Jezu 4-8 razy na siusiu w nocy?! Masakra jakas a moze cos z pecherzem??
Przed ciążą wstawałam raz w nocy. Pęcherz w porządkuJak tylko zaszłam, to się zaczęły nocne wędrówki do kibla
Ale wiele razy chodzę też zanim zasnę, a zasypiam długo. Także od 2 m-cy mam nieprzespane nocki
ale jakoś żyję
-
Niebieska, współczuję tak częstych wizyt, ale nie ma na to sposobu, powiększająca się macica uciska na różne narządy, w tym pęcherz. A wstrzymywanie jest niewskazane. Co dopiero będzie w 3 trymestrze, kiedy to dziecko będzie uciskać...Aniołek (*) 12.03.2013