Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Niebieska, współczuję tak częstych wizyt, ale nie ma na to sposobu, powiększająca się macica uciska na różne narządy, w tym pęcherz. A wstrzymywanie jest niewskazane. Co dopiero będzie w 3 trymestrze, kiedy to dziecko będzie uciskać...
Lanusia w tak wczesnei ciazy za czeste sikanie odpowiedzialny jest hormon hcg bo zwieksza przeplyw krwi w organizmie i nerki szybciej pracujaw 3 trymestrze niestety wszystkie nas to czeka ja poki co ciesze sie ze tylko raz wstaje
Niebieska biedulko zycze aby to sie troszke uspokoilo
Niebieska lubi tę wiadomość
-
U mnie to parcie na mocz zależy od pozycji, w której się znajduję. Jeśli siedzę albo chodzę to go nie odczuwam niemal wcale, rzadko chodzę do toalety w ciągu dnia. Ale jak się położę, po chwili muszę wstawać. Moim zdaniem powinno być tak w trakcie siedzenia, bo jak leżę to na nic nie uciskam przecieżAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny!
Ja wpadam się przywitać po paskudnym tygodniu. Praca, praca, praca i miałam wrażenie, że w ogóle z niej nie wychodziłam. Koniec miesiąca, koniec roku. A jedna koleżanka jest na l4 od kilku miesięcy i nadal nie uznali za konieczne jej zastąpić.
Chciałam pogratulować wszystkim Mamusiom, które widziały serduszka swoich kruszynek. Ja widziałam moje dawno temu (w 6t3d dzidzia miała 7mm i biło jej serduszko) i już chciałabym zobaczyć znów, a to dopiero 28-go
Kasika... współczuję z całego serca. Mam nadzieję, że organizm szybko przyjdzie do siebie i zostaniesz jeszcze w tym roku szczęśliwą mamusią!
Lanusia, super, że wróciłaś do domu i możesz odpoczywać bez tych wszystkich stresów związanych z naszą służbą zdrowia.
W nocy wstaję tylko raz. Czasem w ogóle. Ale to prawdopodobnie dlatego, że ja wypijam dwa i pół litra do godziny 16, a potem może jeszcze szklankę herbaty lub mleka. Właśnie po to, aby się nie budzić i nie musieć w nocy wstawać. Zanim opracowałam ten patent, to było ciężko.
Co do miejsca zamieszkania, to ja także jestem ze śląska.
I wrócę do tematu papierosów. Wszystkie zbeształyście Jus, a ja muszę powiedzieć, że podziwiam ją za to, że wyraziła swoją opinię wbrew wszystkich i pomimo iż była właściwie sama, to broniła swojego zdania. Może troszkę ostro podeszła do popalających osób, ale ja również uważam, że nie można niczego tłumaczyć nałogiem. To że coś robimy lub nie robimy, jest tylko sprawą naszych decyzji. Ja w życiu nie zapaliłam papierosa, więc może nie powinnam się wypowiadać. Ale jestem za to nałogowym kawoszem i potrafiłam wypić po trzy-cztery kawy dziennie. Od dnia testu nie wypiłam żadnej, a jak idziemy w pracy z koleżankami na przerwę na kawę, to piję kubusia. Chociaż czasem mnie skręca, bo mamy tam fantastyczny ekspres, w którym można różne cuda robić! Tak samo odstawiłam gorące kubki i zupki chińskie, które uwielbiam i jadłam po kilka tygodniowo. Po prostu powtarzam sobie, że moje dziecko zasługuje na wszystko co najlepsze. A to są rzeczy, które mogę dla niego zrobić naprawdę małym kosztem.
Baa.. nawet oszczędzając przy tymMoni&, positive, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
ElvinuTi wrote:
Chciałam pogratulować wszystkim Mamusiom, które widziały serduszka swoich kruszynek. Ja widziałam moje dawno temu (w 6t3d dzidzia miała 7mm i biło jej serduszko) i już chciałabym zobaczyć znów, a to dopiero 28-go
O to mój maluszek miał podobne wymiary w 6 tyg. 1 dniu - 6.8 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 17:00
-
ElvinuTi wrote:Hej Dziewczyny!
Ja wpadam się przywitać po paskudnym tygodniu. Praca, praca, praca i miałam wrażenie, że w ogóle z niej nie wychodziłam. Koniec miesiąca, koniec roku. A jedna koleżanka jest na l4 od kilku miesięcy i nadal nie uznali za konieczne jej zastąpić.
Kasika... współczuję z całego serca. Mam nadzieję, że organizm szybko przyjdzie do siebie i zostaniesz jeszcze w tym roku szczęśliwą mamusią!
Lanusia, super, że wróciłaś do domu i możesz odpoczywać bez tych wszystkich stresów związanych z naszą służbą zdrowia.
W nocy wstaję tylko raz. Czasem w ogóle. Ale to prawdopodobnie dlatego, że ja wypijam dwa i pół litra do godziny 16, a potem może jeszcze szklankę herbaty lub mleka. Właśnie po to, aby się nie budzić i nie musieć w nocy wstawać. Zanim opracowałam ten patent, to było ciężko.
Co do miejsca zamieszkania, to ja także jestem ze śląska.
I wrócę do tematu papierosów. Wszystkie zbeształyście Jus, a ja muszę powiedzieć, że podziwiam ją za to, że wyraziła swoją opinię wbrew wszystkich i pomimo iż była właściwie sama, to broniła swojego zdania. Może troszkę ostro podeszła do popalających osób, ale ja również uważam, że nie można niczego tłumaczyć nałogiem. To że coś robimy lub nie robimy, jest tylko sprawą naszych decyzji. Ja w życiu nie zapaliłam papierosa, więc może nie powinnam się wypowiadać. Ale jestem za to nałogowym kawoszem i potrafiłam wypić po trzy-cztery kawy dziennie. Od dnia testu nie wypiłam żadnej, a jak idziemy w pracy z koleżankami na przerwę na kawę, to piję kubusia. Chociaż czasem mnie skręca, bo mamy tam fantastyczny ekspres, w którym można różne cuda robić! Tak samo odstawiłam gorące kubki i zupki chińskie, które uwielbiam i jadłam po kilka tygodniowo. Po prostu powtarzam sobie, że moje dziecko zasługuje na wszystko co najlepsze. A to są rzeczy, które mogę dla niego zrobić naprawdę małym kosztem.
Baa.. nawet oszczędzając przy tym -
"Częstsze niż zwykle oddawanie moczu w I trymestrze spowodowane jest z jednej strony rozluźniającym działaniem progesteronu na miedniczki nerkowe i moczowody, a z drugiej uciskiem macicy ciężarnej na pęcherz moczowy, co prowadzi do zmniejszenia jego pojemności. W tym czasie bowiem macica znajduje się w obrębie miednicy małej, czyli nie wyczuwa się jej poza spojeniem łonowym. W II trymestrze zaburzeń w oddawaniu moczu być nie powinno. Mogą pojawić się znowu pod koniec III trymestru, kiedy to część przodująca płodu (najczęściej główka) kierując się ku wejściu do miednicy małej, uciska pęcherz moczowy, zmniejszając jego objętość.
Powyższych zaburzeń w oddawaniu moczu nie można uniknąć ani nie należy ich leczyć. Niemniej zawsze trzeba poinformować o tym lekarza opiekującego się ciężarną. Ponieważ najbardziej uciążliwe są one w porze nocnej, stąd korzystnie jest nie spożywać płynów 1-2 godziny przed udaniem się spać. "Aggie, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
A znow na noc pije masakrycznie duzo, w ciagu dnia nie czuje potrzeby jakos (?). No i wstaje potem 3-4 razy, ale jak w pracy jestem i sie opije do wieczora to tylko raz, czyli jak przed ciaza.
Co do fajek, ok, Jus wyrazila zdanie swoje, sluszne zapewne, ale nie koniecznie musiala sie poslugiwac slowami jakie uzyla. Zadna z nas glupia nie jest i wie, ze to szkodzi dzidzi, ale czasem to jest silniejsze. Ja juz tyle razy rzucalam, ze to masakra jakas, wytrzymywalam pare tygodni, pare miesiecy i wracalamza duzo ludzi dookola mnie pali, a ja mam za slaba wole. Ale pochwale sie, ze dzis w ogole nie spalilam fajka (zlapalam dymka z rana po ktorym sie porzygalam i wiecej nie ruszylam) i mam nadzieje, ze dzis dam rade wytrzymac kompletnie bez palenia.
Lanusia, po pierwsze czasami "brzmisz" jakbys byla najstarszanie uwlaczajac Ci oczywiscie, mam na mysli taka dojrzalosc. Po drugie to my prawie po sasiedzku
podobno zaczeli chyba u Was robic nasz ketchup wloclawski?
Lanusia93, Paulia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kada24, czytam, ale tylko zaufane strony, wieści na przykład z Kafeterii omijam szerokim łukiem, czasem spojrzę na takie brednie, ale tam nie ma żadnego podparcia, związku z rzeczywistością. Już nie mówiąc o kulturze języka, jaką można tam dostrzec... A lubię sobie porozwiązywać swoje problemy przy internecie zamiast co chwilę wydzwaniać do lekarza
I tak później z nim większość spraw konsultuję i on też wspomniany wcześniej ucisk na pęcherz wytłumaczył mi powiększaniem macicy.
Aggie, brzmię czasami dojrzale? Hihi to dla mnie komplement, bo lat mam 19, a wyglądam na 16, zawsze muszę okazać dowód w całodobowym
Jak się kiedyś zapoznamy na facebooku to zobaczysz na jaką małolatkę wyglądamA wiek nie ma nic do dojrzałości, znam kobiety trzydziestoletnie, które postępują jak małolaty. Troszkę w życiu przeszłam, wiele problemów mnie spotkało i może to spowodowało u mnie dojrzałe podejście do niektórych tematów.
Po sąsiedzku? A Ty skąd jesteś, bo jakoś nie zauważyłam?
Tak, mamy taki zakład Agros Nova i obiło mi się o uszy, że zaczął produkcjęA to nie dlatego, że mieli zamknąć fabrykę, gdzie był oryginalnie wyrabiany?
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
MalutkaEve, ja robiłam wszystkie na NFZ, ale mi się poszczęściło. Pewnie będziesz musiała zapłacić za toksoplazmozę, HIV.
MalutkaEve lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013