SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, Twoj maz jest dobry :P haha
    Co do wagi to okaze sie po porodzie, chyba nigdy dzidzius nie wazy tyle co wg usg, czytalam tez w internecie ze w obie strony bywaja duze odchylenia.. ja w zasadzie juz siw tym nie martwie :-)

A co do wizyt to ja juz zapowiedzialam ze jak urodze to na pewno poinformujemy rodzine i najblizszych znajomych ale odwiedziny w domu ;-) po pierwsze to dla zdrowia dla dziecka a po drugie nikt mnie bedzie ogladal takiej sfilcowanej po porodzie :P

Kajoni, celia, Moni& lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko boska o.O baby !!!! wy napierdzielacie z tym pisaniem !!

Magda stopy giganty :-P :-)

Monia mi dopiero teraz wszyscy mówią jaka to ja ruba byłam w poprzedniej ciązy, bo ze niby teraz wyglądam dużo lepiej ehhhh

zaraz poczytam artykuł Darii co to tam jest :-)

Ale jak tak codziennie wchodze wiedząc że Kamilka Daria Amelka są tak blisko ze juz bym chciała zebyście urodziły he he :-) zeby zobaczyć te maluszki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 10:09

Camille87, Ruda27, positive, celia, Moni&, amela, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zauważyłam lekko różową wydzieline myślałam że coś zacznie się dziać ale na razie cisza. Ja jak mam gdzies wyjść i mam się ubrac to już doła łapie bo nic na mnie już nie wchodzi:/, i zmagam się z bólem stawów okropnie boli mnie w nadgarstkach i stopach.

celia, Moni& lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Przerąbana w tym szpitalu bo ostatnie badanie jest o 12 w nocy a pozniej budzą o 5.30.. ;/ Jestem wykonczona :) prawie nie spałam , bo całą noc ktos sie darł "kur... , ratunku " hehe :)
    w koncu sobie o 8 przysnęłam a o 8.30 weszli z pełną parą na obchód aż skoczyłanm na łóżku . :)
    Wogóle obudzili nas o 5.30 i pytają sie mnie czy był stolec ja sie pytam kiedy a oni ze dzis :) zaczęłam sie smiac i mówie ze nie :) chyba logiczne ze spałam , a nie siedziałam w toalecie o 5 rano :)

A tak ogólnie to nic sie dalej nie dowiedziała, byłam na badaniu gin . i nic szczególnego . :) Mam nadzieje ze jutro wyjde , bo idzie oszalec.

MILA, Camille87, celia, Kajoni, Ruda27, Moni&, Sylka, Lanusia93, Magda2013 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camille mniejsze dziecko = łatwiejszy poród... mój brat urodził się z wagą 2800 i jak dla mnie to idealna waga... Ala mogłaby tyle ważyć...

No i pamiętaj że waga szacunkowa naliczana jest w zależności od wymiarów... a maluszek może być tłuściutki i ważyć więcej...

co do odwiedzin... ja mam nadzieję że przez mój dom nie przejdzie stado rodziny... zresztą będziemy prosić by dali nam choć tydz/ dwa na ogarnięcie rzeczywistości...

Camille87, Ruda27, Moni&, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka to moze sie szyjka rozwierac jak jest rozowa wydzielina :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buahahahah :-D ona ale się uśmialam :-D w tych szpitalach te pielęgniarki są niemożliwe.
    Przyłażą , budzą człowieka który nie wie o co kaman i pyta jaka temp, i czy był stolec o 5.00 rano ha ha jakas masakra :-P :-D no w sumie ja to nie wiem czemu ty na kibelku nie siedziałaś od 4.00 tylko spałas ?? dziwna jesteś ;-)

A te Kur... ratunku to chyba nie na porodówce ;-)??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 10:14

Ruda27, ona20, Moni&, celia, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ale esej :D
    Co do mojego terminu na liscie, to od pcozatku sugeruje sie terminem wg usg, w at tylko na to patrza.. Wg om mam na 6.08 mam nadzieje, ze jednak do konca lipca urodze :P

Kurde tyle napisalyscie ze pozapominalam :P
    Celia ja tez mam nerwy, jak moj sie pyta czemu jstem nerwowa.. Albo czy wstalam lewa noga, to jescze bardziej mnie dobija :P
    Mila my tez czekamy, ciekawe kiedy nastepna poleci, ja codziennie rano wchodzac mam nadzieje,mzobaczyc jakas fajna wiadomosc zwiazana z porodem :P
    Seneka to obserwuj dobrze, ciekawe co to za rozowa wydzielina..

Ja mialam wybyc z domu, a tu siostra zadzownila czy moze siostrzenca podrzucic, bo wczoraj sie wywrocil i cos ma z noga.. Bidulek..

Moni&, MILA, celia lubią tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no porazka ja nie wiedziałam co sie dzieje , ale spoko niech im bedzie :)
    No właśnie pewnie jakas inna jestem moze one siedzą o 4 rano na kibelku :)

Chyba nie to chyba jakis koles nie wiem czy z psychiatryka czy skąd to sie darł ,ale nie ukrywam zylam w stresie hehe :) calutką noc i jeszcze rano nadrabiał :)
    z porodówki podobno czasem tez tu słychac , bo ja jestem na patologii ciązy .

Leże z dziewczyną która juz 3 dni po terminie i czeka biedna dalej ;)
    Obok w sali leżała dziewczyna , która była tu 10 tyg bo miała skurcze i ordynator ją teraz chcial do domu wysłac , ale inny lekarz kazał ją zostawic i zrobili wczoraj cesarke była w 37 tyg :)

Moni&, MILA, celia lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, hehe ale masz przeżycia :) Mila ma rację, jak możesz nie siedzieć od rana w toalecie? To niedopuszczalne.

W moim szpitalu sale poporodowe są na jednym korytarzu z salami do porodu, to mi koleżanka mówiła, że słychać, oj słychac np. w środku nocy jak babeczki krzyczą jak rodzą :P

Ja właśnie zamówiłam sobie taki biustonosz: http://allegro.pl/elegancki-biustonosz-do-karmienia-bianka-85-c-i4388155934.html
    A drugi to sobie gdzieś dokupię :) najwyżej będę chodzić bez :D mnie wcale cycki nie urosły :/

Seneka, to już? kurcze, ja bym schizowała :D

ona20, MILA, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona tak to już w tych szpitalach jest... z reguły o stolec pyta się przy popołudniowym mierzeniu temp...

ja pamiętam swój pobyt na patologii... przez 4 dni spałam może jedną noc w miarę bez pobudek...

celia lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego sie zdziwiłam ze zapytali tak z rana jak dopiero człowieka obudzili :) Z tym spaniem to tu cięzko , ale ja musze walczyc zeby wyjsc jak najszybciej nienawidze szpitali :)

MILA lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne są te staniki z alles.. ja na pierwszy rzut mam dwa z lidla... jak laktacja się rozkręci i utrzyma też się na nie skuszę tylko ja skazana na net jestem i zakup bez przymiarki...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona to niezle, nie dosc ze bydza tak wczesnie to jeszcze wariaci jacys tam leża:P
    mnie ten cholerny kaszel dobije zaraz:/
    posprzatalam troche i nie wiem co mam z soba zrobic, porobilabym cos a z drugiej strony mi sie nie chce...
    chcialam z tesciowa okna myc ale mi nie pozwoli hah:P a potem mi sie nie bedzie chcialo a bede musiala:P
    Ewa obserwuj ta wydzieline.
    mnie tez boli spojenie lonowe, szczegolnie jak sikam :p

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive, nareszcie się odezwałaś! Czekałam na jakieś info, bo dawno nie widziałam Twoich postów. Alicja ma piękną wagę - a tak Cię straszono jej niedowagą!

Ruda, poronienia raczej nie są wskazaniem do cesarki. Paulina musi mieć jakiś poważniejszy problem i dlatego lekarz boi się ryzyka krwotoku - i bardzo dobrze.

Magda, rety, współczuję opuchnięcia. Najgorsze, że upały wracają i mają trwać niemal do końca lipca :/ A liczyłam na ciut chłodniejsze lato..

Kajoni, a ja lubię takie długie eseje. Zawierają przynajmniej konkretne fakty i łatwiej się do nich odnieść. I pomagają mi ogarnąć sytuację na forum ;) Bo już po pół dnia niezaglądania tu mam takie zaległości, że gubię się w wydarzeniach forumowych ;)

Celia, podobno po cc rosną szanse na baby blues :/ Statystycznie częściej dopada mamy po cięciu niż po pn. Ale pewnie to tylko teoria i aktualne wahania nastroju nie muszą oznaczać depresji po porodzie. Bądźmy dobrej myśli.

W sprawie odwiedzin to stawiam sprawę jasno: w szpitalu nie chcę żadnych wizyt rodzinnych. Uważam, że mam prawo do spokoju i mała też. W sumie na początku dziecko potrzebuje jedynie obecności rodziców, a nie całej familii. I zamierzam być stanowcza w swoim postanowieniu, a jakby co zrzucę winę na hormony :P i nikt się nie powinien obrazić ;)
    Poza mężem jedyną osobą, która wpadnie będzie położna - moja kuzynka. Uparła się, że już w szpitalu chce mnie zobaczyć, więc uległam dla dobra sprawy ;)
    A w domu też będę chciała co najmniej tydzień spokoju od gości dla ogarnięcia nowej rzeczywistości.

PS. łomatko, zanim skończyłam pisać ten komentarz już naprodukowałyście półtora nowej strony! :O

Moni&, Lanusia93, Ruda27, Kajoni, positive, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kiepsko się czuję, serce wali jak szalone, Zimne poty mnie oblewają, czuje się jakbym miała zaraz zemdleć.. A przecież nic jeszcze nie zrobiłam... Od rana siedzę..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kiepsko się czuję, serce wali jak szalone, Zimne poty mnie oblewają, czuje się jakbym miała zaraz zemdleć.. A przecież nic jeszcze nie zrobiłam... Od rana siedzę..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Seneka to moze sie szyjka rozwierac jak jest rozowa wydzielina :)

Też to podejrzewam

qq873e5erivgw16d.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3

Mam życiowego pecha :D Ale to już wiecie. Ściągnęłam na laptopa jakiegoś cholernego wirusa, który skasował mi wszystkie dane o.O Wszystkie moje zdjęcia, dokumenty poleciały w świat albo nie wiadomo gdzie...
    Jestem wścieeeekła, ale to wynik mojej głupoty- latałam sobie po przeróżnych stronach bez antywirusa. Ostatnio jak wpadłam na belly zaakceptowałam jakieś dziwne komunikaty, niby od belly, laptop mi się natychmiast wyłączył, później sam włączył. I wtedy zaczęły się cyrki- wyświetlały mi się dziwne rzeczy, programy same włączały, komunikaty i dziwne zdjęcia Komorowskiego (poważnie...) wyświetlają się nawet kiedy laptop jest odłączony od internetu :( Wolę już nie ryzykować i będę się z Wami kontaktowała przez facebooka, czasami zajrzę na forum, ale to z kawiarenki, bo mój komputer otrzymał wieeeele razy wirusa ode mnie i więcej mu tego nie zafunduję :)

Za 2 godzinki lecę na zdjęcie krążka, zobaczymy czy poród nastąpi szybciej czy tak mi podtrzymał szyjkę, że ponoszę jeszcze 2-3 tygodnie. Oby nie :D
    Ale bym chciała mieć rozwarcie... Chociaż centymetrowe :D Trzymajcie kciuki, proszę <3

Na razie kombinuję z bieganiem po schodach, praniem ręcznym, herbatką z liści malin, od dziś dołączam wiesiołka ;)

Pekinka się odzywała? Ktoś mnie odeśle do tej strony?

Wydarzyło się coś ważnego, mamy kolejną rozpakowaną? ;)

Zdrówka i dużo sił dla każdej z Was! <3

Moni&, mala_mi, positive, Aggie, Sylka, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to jak nie musisz to nie rób po prostu nic. :)
    Lanusia dobrze ze sie odezwalas:) na razie zadnaz nas oprocz Pekinki nie urodzila:) Izka jakby co to bedziemy informowac na fejsie o nastepnym wypakowaniu:P
    jezuu ja dzisiaj zwariuje jestem wkurw.... namaxa nie wiem na co i beczec mi sie chce no rozsadzi mnie dzisiaj
    Lanusia moze zob od razu format kompa i od razu zainstaluj antywirusa to komputer nie bedzie tak swirowal

Lanusia93, Sylka, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ