X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za taką dobroć dla dziecka hehehe i tak cierpimy bo nam ciężko w te upaly

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_mi, Daria, nie sumujcie, macie rację :P
    Ale my od tamtego roku z mężem zbieramy i zapisujemy wszystkie wydatki i zarobki i robimy bilans ile udało się zaoszczędzić, więc tak się z ciekawości wzięłam za podsumowanie. Ale tak to jest, dwa usg 3d to już koszt 500zł. No ale cóż, wiem, że wszystko jest ok, więc nie żałuję.

Kada, widzisz, taka nasza rola... ale niektórzy tego nie doceniają. Ja mówię, że chyba tylko córki w przyszłości będą w stanie być na prawdę wdzięczne swoim matkom, jak juz same zajdą w ciążę. Bo facet to nie rozumie...

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a mi sie jakos skojarzylo ze pekinka pisala ze przy podcieraniu zauwazyla ale pewnosci nie mam ;-)

Ja tez nie podliczam ile wydalam bo boje sie zalamania wlasnie :/
    Ale nie zaluje ze chodze prywatnie.

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila chyba masz racje ze na papierze.. Wazne ze zauwazyla. Ciekawa jestem jej relacji jak to wyszlo..

Ja tez nie zaluje prywatnego lekarza :)

Kajoni lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez kojarze ze pekinka zauwazyla przy podcieraniu niteczki krwi.
    ja chodze na nfz wiec w glowie moge policzyc kossta ktore wydalam na ciaze-badsnie prenatalne, badanie toxo i gbs reszta na fundusz no ale dziewczyny nie macie czego zalowac, przynajmniej na kazdej wizycie mialyscie usg, szyjke sprawdzana a ja pamieram na poczatku moje stresy czekalam na wizyte i sie zastanawialam czy bedsie usg czy nie, czy wszystko jest ok szczegolnie po poczytaniu wszelkich mądrosci wujka Google... teraz juz tylko bedziemy wydawac na maluszka -pieluszki itp:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze ze chodze prywatnie bo (moze nie powinno tak byc) ale kobiety ktore prowadza ciaze na nfz sa w naszym szpitalu, delikatnke mowiac, olane :/ ja wiem ze moge liczyc na swojego gina w szpitalu :-)

A tak przy okazji - pytalam go wczoraj o zaswiadczenie do becikowego to powiedIal ze musze wziac druk z MOPSu i on mi go wypelni, nie musze sie umawiac na wizyte, poeiwdzial ze moge do szpitala przyjsc jak bedzie na dyrzuze to mi wypelni :) ale po porodzie dopiero.

Tez jestem ciekawa jak to sie wszystko potoczylo u pekinki, bo kurna toc to kwestia dnia byla! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 12:19

• agapast Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam gaduły:)
    co do Pekinki, to ona zauważyła na papierze, jak sie dowiedziałam, to przeczytałam jej wpisy, w sumie nic a nic się nie zapowiadało, przynajmniej nic nie pisała.
    ja teraz za każdym razem co jestem w toalecie to patrzę czy tam nie ma żadnej niteczki...
    powiem wam, że z tymi nastrojami to masakra, czasami mam focha na męża i sie zastanawiam dlaczego, on to nawet na to uwagi nie zwraca, dla niego to bardzo śmieszne jest.
    Jeeezu, ja co noc się budzę i zastanawiam sie czy rodzę czy mi się to śni.
    Ja na szczęscie chodzę do prywatnej przychodni, która ma podpisany kontrakt z nfz, więc czy wizyta prywatna czy na nfz to traktują tak samo i usg na każdej, więc jakoś duzo kasy nie wydałam, za to duzo mi z pensji odchodzi na ubezpieczenie, więc tyle skorzystam.

Sproquette, Camille87 lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Daria, u Ciebie donoszona, a u mnie to samo dokładnie za 2 tyg, kiedy to zleciało? :D Ja też w Polsce chodziłam prywatnie do gina i nie zamieniłabym go na żadnego innego, był super. A o odwiedzinach za bardzo nie myślę, ma mnie odwiedzić jedynie znajoma bardziej mojego brata niż moja, ale mieszka w Londynie i rozmawiałam z nią trochę przed wyjazdem bo potrzebowałam paru rad odnośnie służby zdrowia, ubezpieczeń i takich tam. No i ona obiecała mnie tu odwiedzić jak już urodzę. Tak to nie mam tu nikogo, ma to swoje plusy i minusy. Ale i tak pewnie będę wyć do małej z samotności jak Paweł będzie w pracy :P
    Ja też teraz po każdym siusiu uważnie patrzę na papier, haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 12:40

Ruda27, Camille87, celia, Kajoni, mala_mi lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat z artykułu od Rudej:

Odpoczywaj więc, ile się da, zwłaszcza że czasem „skutkiem ubocznym” zachodzących zmian są piękne, kolorowe sny.

hahaha, ja mam erotyczne, normalnie co noc mi się śni jakiś seks, no i się budzę i myslę, ze rodzę:)

Ruda27, Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woohoo zaczelam 9 miesiac :D wedlug belly oczywiscie ale i tak sie ciesze :P
    dzis malo bede sie udzielac... glowa mi peka tak ze myslec nie jestem w stanie i czuje sie tak jak Sylka :( a jeszcze do miasta musze jechac.

Ewus Tobie tez gratuluje 9 miesiaca :D idziemy rowniutko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 12:50

Sproquette, Ruda27, Camille87, amela, Sylka, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u nas tez parno Ja juz tez nie daję rady ta pogoda daje w kość i to niesamowicie :( nie wspomnę ze prawie nic nie jem bo ochoty brak:( juz niech będzie koniec :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja to jestem przerażona trochę :D Jeszcze przeczytałam ten artykuł od Darii i teraz będę tylko dopatrywać tych wszystkich objawów, nieźle napięte będą najbliższe dni/tygodnie :D

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas wczoraj taka pogoda była, musiałam się w końcu położyć, bo jak chodziłam to miałam karuzelę w głowie. :/ Strasznie się czułam. Jak dzisiaj też tak słońce da popalić to chyba fiknę. Paweł ma wolne. Powiem mu, że ma przy mnie siedzieć i robić mi bryzę morską ze spryskiwacza do kwiatków i wachlować. :D Śniła mu się dzisiaj Julka podobno, więc ma dobry humor - powinien się zgodzić na taki układ. :D

Ruda27, Aggie, celia lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to staraj sie wypoczac cos nim wybedziesz z domu,.
    Ewa hehe nie stresuj sie tak, bo moze to opoznic pozniej porod :P

A ja ide ugotowac kukurydze :D

Aggie, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie - adrenalina powodowana przez stres spowalnia wszystko :P
    A ja juz wiem ze te moje bole spojenia, pachwin i podbrzusza spowodowane sa zejsciem glowki do kanalu, nawet gin jak szyjke badal to mowil ze glowka nisko ruchoma.

Daria ja tez mam kukurydze dzis :-)

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria staram sie :P kukurydza? bleee :P ochyda :P

A mi w koncu przyszla ksiazka "Contented Little Baby Book" Zobaczymy co autorka tam nawypisywala :P sporo kobitek tutaj polecalo ja :) lektura na jazde busem :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to maluszek juz jest przygotowany :) moze lada dzien ruszy akcja :D

Aggie ja kocham kukurydze :D

Ewa nikt z rodziny do was nie przyjedzie po porodzie?

Aggie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia pisala ze pojechala do przychodni ale nie bylo jej lekarza ani tego ktory byl ustalony na zastepstwo wiec nie zdjeli jej krazka :/ bardzo mila pani pielegniarka kazala jej przyjechac bo przeciez nic jej nie bedzie. Takze Lanusia zla jak osa ehh

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm kukurydza:)
    ja dzis na obiad mam kurczaka bleeee zjem tylko malutki kawaleczek bo jakos nie mam ochoty...
    kurde a ja bym powiedziala ze stres wlasnie przyspieszy poród:P wiec nie mozemy sie stresowac:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham kukurydze z maselkiem mniammmmm 8-)

Moni&, MILA lubią tę wiadomość

‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ