X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna dlatego kazala jak najdluzej w domu zostac jak zaczna sie skurcze bo jak pojedziemy za szybko do szpitala to adrenalina moze spowolnic akcje :-)

MILA lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak gotować kukurydzę? w sensie ile to trwa? zawsze mi się wydawało, że bardzo długo i kupowalam sobie w kfc jak mnie naszło

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • amela Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie...nie ma mnie raptem 3 godziny a tu tyle stron do nadrobienia !!! Chyba nasz wątek jest najbardziej obfity :D

Oj naprawde ten sen był cudowny, teraz chodze i go sobie przypominam <3

Biedna Lanusia szkoda że nie zdjeli jej tego krążka ... :(

Ja na obiad mam pomidorówke !
    Upał przeokropny siedze w domu bo jest najchłodniej!

Camille87, Ruda27, Kajoni, mala_mi, MILA lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast ok 15 minut sie gotuje :P

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie gotuje sie dlugo bo czym dluzej gotujesz tym twardsza jest.
    biedna Lanusia sie nastawila na dzisiaj a tu lipa

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo, dzięki, to ekspresowo, nie wiem co mi się ubzdurało, że to sie gotuje bardzo długo...jutro sobie kupię, bo też bardzo lubię

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, no nie przyjedzie nikt. Moja mama bardzo by chciała, ale nie ma gdzie. Wynajmujemy z Pawłem pokój, we 3 + dziecko byśmy się tu wykończyli. Muszę sobie jakoś dać radę sama niestety. Ale jestem na to nastawiona od początku, więc nie jestem jakoś spanikowana póki co tą wizją. Zobaczymy jak to będzie. Jakoś na pewno. ;)

celia lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette, ja też sobie muszę radzić sama, niby moja mama będzie miała wolne, bo jest nauczycielką i ma wakacje, ale stwierdziłam, że nie chce żeby przyjeżdzała, dla nikogo to nie będzie naturalna sytuacja, dla nas i dla niej. Jakoś sobie poradzimy.

a co do odwiedzin to u mnie na szkole rodzenia mówili żeby dać dziecku trochę przestrzeni, czasu żeby sie zapoznało z domem, goście niech wstrzymają bóle. może sie np tak zdarzyć, że dziecko dostanie wysypki na kontakt z czyjąś skórą(np teściowej haha) ale to jednorazowe, później już będzie pamiętał, że tę osobę już zna.

celia, Sproquette lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No znowu siedze i siedze i nadrabiam :D nie bylo mnie moze z 4 godzinki a tu tyle stron,kurcze i tak zapomnialam juz co mialam napisac.. :D

Daria kochana zapomnialam rano pogratulowac Ci ciazy donoszonej i 38 tyg <3

Celia sliczny ten stanik ale ja raz kupilam na allegro i sie sparzylam :/ niby moj rozmiar ale byl strasznie szeroki. WOle jednak w sklepie przymierzyc :) Po za tym trzymam caly czas kciuki zeby Justysia sie obrocila jeszcze ! :)

Kajoni tez fajny staniczek :) wlasnie taki sam musze sobie jeszcze kupic bo te co mam w domu nie maja odpinanych ramiaczek. A wydaje mi sie ze to jednak jakies ulatwienie.

Biedna Lanusia,tak oni robia..czlowieka maja za nic. Najpierw sie umawiasz a oni maja Cie gdzies..jak by taka podroz wcale nie byla meczaca dla nas :/ debile normalnie.

Monia ja Ciebie tez doskonale rozumiem,tez mam nerwy nie wiem z jakiego powodu :( wszystko mnie irytuje.
    A co do odwiedzin to ja sie tez tlumow nie spodziewam. Napewno przyjada moi rodzice..ewentualnie bracia chociaz tego bym nie byla taka pewna.. i moze ktos od mojego meza strony. I to wszystko.

Aggie i Ewa gratulacje 36 tc :)

Ja tez co chwile spogladam na papier i na wkladke czy nic nie ma :D teraz juz chyba kazda z nas ma stracha :P

Pekinko czekamy na jakies wiesci :)

Kada Ty masz dzis wizyte ? bo juz mi sie kreci to wszystko :D
    A ktora ma jutro ??

Sylka odpoczywaj :)

Jus a co u Ciebie :)

Sylka, amela, celia, Moni&, Kajoni, MILA, Aggie lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubie kukurydze z maselkiem,ostatnio jadlam w Holadni jakies 4 lata temu :D chyba tez sobie kupie i ugotuje..ale to jutro :)

Ja tez bede sama po porodzie,tzn z mezem i babcia :D mama dopiero ma urlop na koniec wrzesnia...no ale coz.. zycie.. :)

Kajoni lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade zaraz do sklepu kupić sobie świeże bułeczki :)

Na śniadanie jadłam tosty :D

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • agapast Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałyście o tych stanikach i poszłam przymierzyć swój, który kiedyś kupiłam w lidlu i pierdyknęłam do szafy. coś czuję, że na początku będzie ciężko, jakoś nieudolnie mi idzie to odpinanie:) póki co mam jeden, kolejne kupię jak już będę znała rozmiar, na chwilę obecną cycki stoją w miejscu, jedynie może obwód pod sie trochę zwiększył...a podobno w ciązy miały być takie wielkie...

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas to pewnie siostra wpadnie i moj tata, oczywiscie jak juz bedziemy w domu, tesciu bierze urlop na poczatku sierpnia i tez brat z bratowa z gdyni przyjezdzaja na poczatku sierpnia (jak nie chca spac to niech przyjezdzaja :P). Tuz po porodzie bedziemy tylko w trojke z mezem, polozna mowila ze czesto dzieciom oczka ropieja jak za duzo odwiedzajacych jest kazdy swoje bakterie przynosi :/ kolezanki wpadna moze troche pozniej, wiadomo pierwsza rodzina :-)

amela, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast tez liczylam na powiekszenie rozmiaru biustu :P
    Mi sie tez zwiekszyl obwod i odstep miedzy piersiami :P moze troche urosly ale szalu nie ma :(

agapast, Kajoni lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na cycki nie moge narzekac, w ciazy chociaz "poszlo w cycki" ghehe, obwod pod tez.. ciagle nie moge sie zabrac do kupienia tego biustonosza do karmienia.
    a ja na obiad zrobilam sobie ryz z jablkiem i maslem bo naprawde tak ochoty na tego kurczaka nie mialam, wstret do miesa mi powrocil.
    zbieram sie powoli, jeszcze chce po miescie pochodzic, moze cos kupie no i na wizyte pewnie wroce dopiero wieczorem, bo potem od razu na msze i do rodzicow podjedziemy posiedzimy troche.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila i Aga lubie Wasze posty o cyckach ze nie urosly zbytnio ;P wiem, jestem swinka ale pociesza mnie fakt, ze nie tylko moje nie ruszyly za bardzo :D ze nie jestem sama z tym problemem, a nie wiem czemu mam na nich okropn rozstepy, po prostu mega :/ jakby urosly co najmniej ze 3 rozmiary. Bardzo delikatnie mam na boku lewym, ale prawie nie widac i mam tez na przodzie ud przy linii majtek. A tak to bez konkretnych zmian :-)

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni no mi tez nie urosly piersi ale rozstepy to sie pojawily. Najwiecej na prawej piersi a na lewej mniej.. dzis meza poprosze zeby sprawdzil ich wielkosc bo dawno ich nie dotykal :( ... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 14:42

Kajoni, Aggie lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz siedze i notuje sobie skurcze.

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kajoni pocieszasz sie naszym nieszczesciem :P
    Poczekajmy az laktacja ruszy z kopyta po porodzie to i cycki sie powieksza :P

Kajoni lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Kajoni, te rozstępy to już jest chamstwo! jeszcze rozumiem jakby urosły, ale tak bez powodu...współczuję. Ja smarowałam od samego początku,na wszelki wypadek i jeszcze sie nie pojawiły, z nasiskiem na "jeszcze" podobno w ostatnich tygodniach mogę rozstępy wyleźć.

Kajoni lubi tę wiadomość

‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ