Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kada a jak cie badał zeby okrślić szyjkę ?? ręcznie czy usg ?
Mała mi nawet nie jesteśmy w stanie sobie tego wyobrazić
Ja też uważam, ze powinno się jechać bo do tragedii krótka droga. Ponoć w moim szpitalu są fajne położne i w razie czego raczej nie potraktują mnie tak jak przy poprzednim porodzie tzn jak intruza. Ale jak sobie przypomnę to kur.... normalnie pozabijała bym za takie traktowanie. Wtedy pojechałam tak że byłam 1 dzień po terminie i też się juz bałam, no bo człowiek staje się przewrażliwiony i tyle. ALe nie żałuję i zrobiłabym to drugi raz chociaż się z tego powodu nacierpiałam zanim jeszcze zaczelam rodzić (pindy jedne !!!!!)
Także w dupie mamy co sobie pomyślą !!!! Jezli poczujecie potrzebę ze chcecie jechać to trzeba jechać i tyle !!! łaski nie robiąCamille87, mala_mi, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Aha kupiłam pieluszki DADA newborn i wydają się fajne
wogóle już opakowanie przyciąga wzrok, jestem miło zaskoczona.
A jakie pieluchy wy zabieracie do szpitala?? bo ja nie mam zamiaru brać papmersów.
Wezmę Dady i ewent. 3 pampersy gdyby się okazało że dada coś tam nie pasuje.
Ale szkoda mi dawac całą paczkę. Tzn co innego jak mały juz bedzie tylko ze mną. Ale po CC to tak od razu nie dają dziecka. Nie chciałabym sytuacji że ja daję paczkę pampersów a tam wrzucają ja na kupkę z innymi do magazynu a syna mi przywiozą na karmienie nie w pampersie tylko w jakiejś innej taniej pieluszce, no bo któraś mama przywiezie właśnie takie.Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila z tymi pieluchami to tez sie zastanawiam wlasnie czy tak nie bedzie,
Ale ja zrobie tak ze przygotuje ubranko i jednego pampersa do torebki a reszte paczki bede trzymala u siebie w torbie - nie dam nikomu calej paczki. Bo dziecko jest ze mna na sali poporodowej i na poczatku przychodzi pielegniarka i pokazuje jak przebrac umyc itd a potem sama robie wszystkoMILA lubi tę wiadomość
-
MILA wrote:Także w dupie mamy co sobie pomyślą !!!! Jezli poczujecie potrzebę ze chcecie jechać to trzeba jechać i tyle !!! łaski nie robią
MILUŚ, święte słowa! Nie ma co się wahać czy wypada, czy nas wezmą za panikary, co sobie pomyślą. Niestety, w naszym kraju trzeba domagać się swoich praw i samemu dbać o siebie. Nie chciałam nikogo straszyć, ale uznałam, że lepiej opisać swoją tragedię, by Was ostrzec. Tych parę zdań wystarczyło, by wróciły wspomnienia i zalałam się łzami:/ Cóż, ta trauma będzie już mi zawsze towarzyszyć. Boję się najbliższych 3 tygodni, ale liczę, że tym razem wszystko zakończy się szczęśliwie. Dlatego dla pewności będę miała cc, by nie ryzykować oczekiwania na pn.
Macie rację, że przywiezione do szpitala pampersy mogą być założone innemu dziecku, a nasze dostanie "no name'y". Dlatego wezmę huggiesy, które kupiłam, a potem dopiero doczytałam, że mają takie sobie opinie.
Camille87, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa rozumiem was dziewczyny i pewnie, jako ze to moja pierwsza ciaza, pojade i tak duzo za wczesnie do szpitala ale polozna nie mowila ze mamy zostac w domu az do momentu regularnych skurczy tylko ze z doswiadczenia wie ze w szpitalu ktory na pewno powoduje stres - akcja porodowa wycisza sie. Oczywiscie mamy prawo pojechac kiedy chcemy i akurat argument ze wezma mnie za panikare mnie w ogole nie obchodzi
My przyjechalismy na dzialke, zjadlam pare agrestow prosto z krzaczka mam nadzieje ze nie umre
Dzis na kolacje planujemy hakburgery wlasnej roboty, bo zobaczylam reklame mc donalda i az mnie skrecilo -
nick nieaktualnyKada dlatego ja wlasnie swoje hamburgery zrobie
Gadalam z siostra i jednak do szpitala wezme gorsze pampersy, powiedziala ze pierwsze dni sa najgorsze pod wzgledem ilosci j czestotliwosci kupy wiec nawet szkoda tych drogich zakladac na "chwile"
Kupie dady w bezdomce -
nick nieaktualny
-
Mala mi... tak mi przykro
nie jestem w stanie wyobrazic sobie Waszego bolu... nie jestem w stanie wyobrazic sobie nawet takiej sytuacji
tule :* ale wierze ze tym razem bedzie inaczej :*
Dzis mi na pol godziny igielki w plecy zapodali, i w kilka dodatkowych miejsc, moze to cos pomoze bo juz serio nie dawalam rady, kolejna akupunktura za tydzien
Czuje jak mala sie "wkreca" nizej... moje spojenie lonowe jest strasznie obolale, chodzic nie moge, ale to raczej normalne, wiec rozpaczac nie bede... -
nick nieaktualny