Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
o, a ja spakowałam pampersy. To wezmę pampersy jedynie na ten pierwszy etap, na salę intensywnego nadzoru, bo tam podobno trzeba osobną torbę, a resztę przywiezie mąż i tam wsadzę newborny z dady.
normalnie mam to bolesne uczucie rozchodzenia się kości "cipnych"sorki za wyrażenie
palce mam jak paróweczki
duszno jak jasny gwint
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Kajoni mnie boli krocze jakby mi ktos kopa miedzy nogi zasadzil
ej no bez kitu ryknęłam śmiechem, z tego jak napisałaś, ale wiem, że to wcale nie jest śmiesznebo mnie też boli, szczególnie jak leżę, chcę się obrócić albo podnieść.
Camille87, amela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny dwa pytania::
- te co mają miec CC ile dni przed terminem macie wyznaczoną cesarkę??
- czy macie upławy? ja cały czas musze nosić wkładkę. CZasem jest tak że czuje jak ze mnie wylatuje sporo ide do toalety a tu cała masa żółtej wydzieliny. Kuźwa zaczynam się martwić czy nie mam infekcji?? chociaz wiem ze uplawy w ciąży sa normalne ale już nie wiem ile ich może być a ile nie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 19:33
mala_mi lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny jestem po wizycie mile zaskoczona, pabi ginekolog zbadala mi szyjke-jeszcze trzyma, mialam usg i wszystkie wymiary zgodnw z wiekiem ciazy (niestety wymiarow nie dostalam). jedyne co mnie zmartwilo to wysokie cisnienie 140/90 teraz mierzylam i dalej takiw wysokie ale dopiero wrocilam do domu na 3 pietro wiec odczekam pol godzinki i zmierze. mam mierzyc cisnienie 4 razy dziennie i zapisywac a za tydzien do kontroli . pani doktor uswiadomila mnie ze n ip mam jechac z kazda dolegliwoscia gdy mnie cos zaniepokoi a w przypadku odejscia wód-od razu!
podłamana jestem tym cisnieniem eh:(
mala_mi nawet nie chce sobie wyobrazac takiej sytuacji, czasem sobie mysle ze wolalabym miec chyba cc.. ale ja jestem taka panikara ze napewno od razu polece do szpitala z pjerwssymi skurczami bo nie wyobrazam sobie czekac kilku godzin zeby zaobserwowac czy sa regularne czy nie. no i jesli cisnienie bedzie wyzsze to od razu ip, dostalam dopel cos tam na cisnienie. no i dalej bakterie w moczu-jwdna saszetka morular na tokada24, mala_mi, Camille87, Ruda27, celia, amela lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
znalazłam coś takiego :
"Wydzielina nie jest zbyt gęsta, pojawia się jednak w dość dużych ilościach i przybiera białawą lub żółtawą barwę. Może posiadać lekki zapach, u niektórych kobiet jest to jednak wydzielina całkowicie bezwonna. Jej obecność nie powinna zatem stanowić powodu do niepokoju"
i już nie wiem??? -
Mila, ja byłam na konsultacji 1 lipca i wtedy wyznaczyli mi termin na 1 sierpnia , tydzień przez planowanym porodem, który miał wypaść 8 sierpnia.
Drugie pytanie: ja chyba mam. Też ciągle noszę wkładki i wycieka ze mnie coś żółtego, czasem z grudkamiale ja czytałam, że to teraz może się zwiększać ilość wydzieliny pochwowej. Nie swędzi mnie nic ani nie piecze, więc może to jest to?
A Ty Kada masz wyniki paciorkowca? bo może nie doczytałam. Ja miałam pobrany 4 lipca i mam wizytę w poniedziałek to pewnie się dowiem, nie dzwonię niepotrzebnie. -
kajoni za tydzien mam miec wynik wiec sobie zadzwonie i zapytam a jak bedzie dodatni to jeszcze moze pojde zrobic test na penicyline czy w 100% jestem uczulona bo mam jakkies wyniki ale to z x lat maja hehe i tam jest ze jestem uczulona na penicyline amoksiklav itp..
a wydzielina tez biala albo zolta i lekarz mowi ze sluz ok wiec jest okeyMILA lubi tę wiadomość
-
nie powiedziala mi nawet,tylko ze ladnie przybiera a ja zestresowana tym cisnieniem nawet nie zapytalam:/
kada dobrze ze wszystko ok i Mateuszek tak urosl.czyli jeszcze nie rodzisz skoro szyjka sie nie skraca:P
chociaz moze sie skrocic na dniachMonis
[/link]
-
nick nieaktualnyMala mi strasznie Ci wspolczuje
jejku co za przezycie.. Tera napewno bedzie wszystko dobrze!
A jak poznac ze maly sie slabiej rusza? No fakt czasami mozna, ale tez czasami dziecko spi przeciez. Ja tera troche sie zeschizowalam bo moj tak dlugo sie wiercil i tak duzo ze az sie wystraszylam.. Przylozylam stetoskop serduszko slyszlam ale nie caly czas, albo dlatego ze sie wiercil albo ja nie wiem.. Oszalec idzie do porodu
Kada ciesze sie se na wizycie ok!
Monia super ze lekarka fajna i wsYstko posprawdzalajak maluszka zmierzyla to napewno jestt dobrze!
Ja bylam z kolezanka na kebabiw, teraz odpoczywamy. Obie ciezarowkija jestem taka zmeczona ze masakra
Moni&, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila ja tez caly czas nosze wkladke i leci ze mnie dosc obficie, nie mam zadnej infekcji wyniki wszystkie mam dobre wiec mysle ze to normalne
Monia dobrze ze na wizycie wszystko ok! Ja mierze w domu tez cisnienie ale w domu mam niskie - dzis 117/63. Moze to jednodniowy skok, ale skontroluj to!
Ja juz smaze hamburgery