Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMala mi ja nic nie pisalam o porodach a poronieniu
to chyba nie do mnie odniesienie
Lanusia Ty to rzeczywiscie pechowa jesteskurde ze tak wszystko zniknelo, wspolczucia
Powodzenia na sciaganiu krazka, ciekawe kiedy to u Ciebie ruszy
Sylwia zmierz sobie cisnienie.. Odpoczywaj i sie nie przemeczaj
Wszystkie te staniczki sa sliczneja sie boje wziac w ciemno stanik za tyle.. Za 10-20 zl co innego ale juz dac ok 50 to mi szkoda, jak sie okaze ze bedzie zly
Lanusia93, Sylka, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Hej Lanusia! Powodzenia z tym krążkiem! Może Ty będziesz kolejną Mamuśką!
No nie ciekawie masz z tym laptopem, ja bardzo dbam, by mi się żadne syfy na ściągały na komputer, bo później trzeba zrobić format, wgrywać wsio od nowa i człowiek się nie może połapać co i gdzie ma.
Sylka! Odpoczywaj! Leż! Nie ruszaj się!
Mała_mi, ja też słyszałam że depresja to częściej po cc. Tak mi też mówiła moja babka od biologii w LO, że jak miała cesarkę, ogłupili ją Jaśkiem, później pokazali dziecko, to ona miała takie obojętne podejście do niego, że "moje dziecko? spoko, ahaaaa, fajne..." i tak kilka dni. Mam nadzieję, że ja swojemu nie zafunduję takiego podejścia
Chodzenie po schodach przyspiesza poród? to ja już dawno powinnam urodzić. Ile ja się nalatam u nas po schodach, to szkoda słów. Mycie okien? Przydało by mi się. I co, sexik? może jak się wcześniej zacznie akcja to to cc mi zrobią wcześniejLanusia93, mala_mi, Sylka, Moni&, celia lubią tę wiadomość
-
Jeeezu znalazłam tego mojego wirusa
http://www.fakt.pl/Usuwanie-wirusa-ukash-Usuwanie-wirusa-tu-policja-Jak-usunac-wirusa-tu-policja-twoj-komputer-zostal-zablokowany,artykuly,209632,1.html
Nie wiedziałam, że jest tak popularny
Antywirus jest konieczny, ale widzę, że mogę to naprawić samaO ile dam radę...
Zmykam, wszystkiego dobrego jeszcze raz i na pewno dam znać szybkim smskiem Kamili jak zacznę rodzić albo jak będę miała jakieś rozwarciePo wizycie do niej skrobnę dwa, trzy słówka
Sylka, Camille87, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Ruda27 wrote:Mala mi ja nic nie pisalam o porodach a poronieniu
to chyba nie do mnie odniesienie
Haha, Ruda, no to sorki. Wszystko przez to, że czytam hurtowo i potem się gubię, bo pamięć mi wymięka z upałuAle ktoś się odniósł do tematu, może Kada.. Mniejsza z tym
A wiecie.. staniki do karmienia kupiłam w szmateksie. Akurat był chyba wyrzut takiego towaru, bo wybór był ogromny i wyszperałam kilka sztuk angielskich firm: M&S, Next i Motherhood dosłownie za parę złotych. Są miękkie i wygodne. Kupiłam też 2 nowe w h&m i w KappAhl i muszę przyznać, że używki są o wiele wygodniejsze.
Lanusia, trzymam mocno kciuki && :*Lanusia93, Ruda27, Camille87, celia, amela lubią tę wiadomość
-
mała mi dziękuję za pamięć... ja do was zaglądam ale jak wypadłam z forum ciężko już mi jest wrócić... do tego dziewczyny strasznie dużo piszą... i być na bieżąco graniczy z cudem...
moja malutka nadrabia teraz cały okres ciąży... szybko przybiera na wadze i już dogoniła starszą siostrę w tym samym okresie ciąży...
dla mnie najważniejsze jest że przekroczyła próg 2500 i teraz niech się dzieje wola nieba... wiem że po porodzie sobie poradzi...
lanusia trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie... skoro już tak bardzo chcesz... i pisz choć do kamili byśmy wiedziały co u was słychać...
Ruda27, mala_mi, Moni&, celia, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Moniś, nie denerwuj się
hormony!
Ja wczoraj się tak z babcią ścięłam przez telefon, że szok. Aż się ze złości poryczałam, co jeszcze mi się w ciąży nie zdarzyło, żeby ryczeć, bo trzymałam emocje na krótkiej smyczy.
Co do ktg to idę w poniedziałek rano. A słyszałam opinie, że tam w tym szpitalu gdzie mam zamiar rodzić, to po ktg wraca się z dzieckiem do domu heh, ale by było cudownieRuda27, Moni&, celia lubią tę wiadomość
-
Lanusia jakbyś miała problem z tym wirusem to daj znać bo ostatnio mój mąż też z nim walczył na swoim laptopie więc jest na bieżąco
Dzięki dziewczyny za rady, na razie siedzę i nic nie robię tylko piję wodę jak jakiś wielbłąd.. Jestem taaaaaka miękka jakbym zaraz miała się rozpaść. Zmierzyłam ciśnienie ale jest ok 113/63. Na dworze chłodno, pochmurno.. Może to jakieś przesilenie.. Nawet malutki się nie rusza zbyt wiele, mimo swojej pory...
Monia dlaczego jesteś taka nerwowa?Lanusia93, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOk, wiec czekam na info od Lanusi
Seneka szyjka moze sie rozwierac ale nie martw sie, na lipcowkach dziewczyny po 2-3 tygodnie z rozwarciem chodzily, choc u ciebie za 2-3 tygodnie porod bylby ok
Ja sie nie moge zwlec z lozka, leze w pizamie i mi sie nic nie chceglowa mnie boli buu
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nie wiem czemu jestem taka nerwowa, samo z siebie jakos ehh:/
pojde chyba sie polozyc i obejrze jakis film.
kada mam nadsieje ze nie jestes uczulona na jad ? mojego M dsis w nocy komary pogryzly a mnie nic a nic:P
kurde ja bym chciala wiedziec chociaz jak moja szyjka ale znajac zycie gin na zastepstwie mi nie sprawdzi:/Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylka wrote:Kamila leż póki możesz..
Też chętnie bym się położyła, ale zjadłam płatki i popiłam kawą.. Jak się położę to mi się cofnie...
Mam to samo, jak sie klade po jedzeniu to zgaga murowana albo reflux
Wstaje bo trzeba sniadanje zjescmaz swieze buleczki juz kupuje.
Sylka lubi tę wiadomość
-
Ja też mam zgagi
i często jak po zjedzeniu albo wypiciu czegoś się położę, potem obrócę, to czuję że mi się cofa do gardła wszystko
Ale wiecie co, załamałam się. Zapisuję wszystkie ceny wizyt i badań i jak podsumowałam to wszystkie badania i wizyty związane z ciążą (nawet te, które robiłam przed ciążą, ale pod kątem ciąży - toxoplazmoza, cytomegalia, różyczka, badania mikrobiologiczne pochwy) i wyszło mi jakieś 2300zł. Nie licząc wykupowania recept na jakieś infekcje i preparatów witaminowych.... pff... -
Ruda27 wrote:Wszystkie te staniczki sa sliczne
ja sie boje wziac w ciemno stanik za tyle.. Za 10-20 zl co innego ale juz dac ok 50 to mi szkoda, jak sie okaze ze bedzie zly
Daria ja z reguły zamawiam po dwa numery takiego samego stanika, dobieram, a resztę odsyłam. Tutaj miałam problem z głowy, bo się okazało, że firma jest w wawie więc wybrałam najwygodniejsze
Mala_mi no to mnie nie pocieszyłaś z tym baby bluesJa mam takie tendencje do huśtawek nastrojów ... no nic, a może uda się ominąć
W każdym razie zapowiedziałam mojemu M, że ma mnie wspierać, bo różnie mogę się czuć po
Moniś jak ja Cię rozumiem ...mala_mi, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila moze na wkladce miala.. Ja wypatruje teraz na wkladce co do wc ide hahaha
Kada podobno w ciazy jad pszczoly jest dobryze dziecko nie bedzie uczulone
ale i tak wspolczuje..
Mi tez sie odbija jak sie klade po jedzeniu, ale czasami i tak to robie
Monia to hormony, ja tez mam co jakis czas taki wisielczy nastroj i to bez powodu.. Ciezko sie go pozbyc, ze az plakac sie chce.. Trzymaj sie :*Kajoni, Moni& lubią tę wiadomość
-
Kajoni, ja właśnie dlatego, by się nie denerwować nie zapisuję i nie sumuję kosztów ciąży
Zgagi współczuję. Mnie na szczęście ominęła ta przypadłość. Za to dość często mam mdłości po śniadaniu i obiedzie, ale już się nauczyłam, by jeść mało a częściej. Już niedługo i zaczną się inne, nowe dolegliwości nasze i naszych maleństw
-
nick nieaktualnyKajoni dlatego ja tez nie licze.. Wydalam juz bardzo duzo na lekarza, badania itd..
Ja tez mam nadzieje, ze baby blues mnie nie dopadnie. U mnie troche latwiej bo jestem u mamy, to wiem ze mi pomoze i nie bede sama.. Do tego maz juz poczytal o tym i wie ze ma mnie wspierac ze takie cos moze byc.. Juz mi nawet powiedzial ze na zakupy bedzie jezdzil spozywcze bo ja nie bede miala jak i glowy do tego