Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ja nic nie pisalam o porodach a poronieniu :P to chyba nie do mnie odniesienie :P
    Lanusia Ty to rzeczywiscie pechowa jestes :( kurde ze tak wszystko zniknelo, wspolczucia :/
    Powodzenia na sciaganiu krazka, ciekawe kiedy to u Ciebie ruszy :D
    Sylwia zmierz sobie cisnienie.. Odpoczywaj i sie nie przemeczaj

Wszystkie te staniczki sa sliczne :) ja sie boje wziac w ciemno stanik za tyle.. Za 10-20 zl co innego ale juz dac ok 50 to mi szkoda, jak sie okaze ze bedzie zly

Lanusia93, Sylka, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lanusia! Powodzenia z tym krążkiem! Może Ty będziesz kolejną Mamuśką!
    No nie ciekawie masz z tym laptopem, ja bardzo dbam, by mi się żadne syfy na ściągały na komputer, bo później trzeba zrobić format, wgrywać wsio od nowa i człowiek się nie może połapać co i gdzie ma.

Sylka! Odpoczywaj! Leż! Nie ruszaj się!

Mała_mi, ja też słyszałam że depresja to częściej po cc. Tak mi też mówiła moja babka od biologii w LO, że jak miała cesarkę, ogłupili ją Jaśkiem, później pokazali dziecko, to ona miała takie obojętne podejście do niego, że "moje dziecko? spoko, ahaaaa, fajne..." i tak kilka dni. Mam nadzieję, że ja swojemu nie zafunduję takiego podejścia :)

Chodzenie po schodach przyspiesza poród? to ja już dawno powinnam urodzić. Ile ja się nalatam u nas po schodach, to szkoda słów. Mycie okien? Przydało by mi się. I co, sexik? może jak się wcześniej zacznie akcja to to cc mi zrobią wcześniej :D

Lanusia93, mala_mi, Sylka, Moni&, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeezu znalazłam tego mojego wirusa :O

http://www.fakt.pl/Usuwanie-wirusa-ukash-Usuwanie-wirusa-tu-policja-Jak-usunac-wirusa-tu-policja-twoj-komputer-zostal-zablokowany,artykuly,209632,1.html

Nie wiedziałam, że jest tak popularny :O

Antywirus jest konieczny, ale widzę, że mogę to naprawić sama :) O ile dam radę...

Zmykam, wszystkiego dobrego jeszcze raz i na pewno dam znać szybkim smskiem Kamili jak zacznę rodzić albo jak będę miała jakieś rozwarcie ;) Po wizycie do niej skrobnę dwa, trzy słówka ;)

Sylka, nick nieaktualny, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Mala mi ja nic nie pisalam o porodach a poronieniu :P to chyba nie do mnie odniesienie :P

Haha, Ruda, no to sorki. Wszystko przez to, że czytam hurtowo i potem się gubię, bo pamięć mi wymięka z upału :P Ale ktoś się odniósł do tematu, może Kada.. Mniejsza z tym :)

A wiecie.. staniki do karmienia kupiłam w szmateksie. Akurat był chyba wyrzut takiego towaru, bo wybór był ogromny i wyszperałam kilka sztuk angielskich firm: M&S, Next i Motherhood dosłownie za parę złotych. Są miękkie i wygodne. Kupiłam też 2 nowe w h&m i w KappAhl i muszę przyznać, że używki są o wiele wygodniejsze.

Lanusia, trzymam mocno kciuki && :*

Lanusia93, nick nieaktualny, nick nieaktualny, celia, amela lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi dziękuję za pamięć... ja do was zaglądam ale jak wypadłam z forum ciężko już mi jest wrócić... do tego dziewczyny strasznie dużo piszą... i być na bieżąco graniczy z cudem...

moja malutka nadrabia teraz cały okres ciąży... szybko przybiera na wadze i już dogoniła starszą siostrę w tym samym okresie ciąży...
    dla mnie najważniejsze jest że przekroczyła próg 2500 i teraz niech się dzieje wola nieba... wiem że po porodzie sobie poradzi...

lanusia trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie... skoro już tak bardzo chcesz... i pisz choć do kamili byśmy wiedziały co u was słychać...

nick nieaktualny, mala_mi, Moni&, celia, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś, nie denerwuj się :) hormony!

Ja wczoraj się tak z babcią ścięłam przez telefon, że szok. Aż się ze złości poryczałam, co jeszcze mi się w ciąży nie zdarzyło, żeby ryczeć, bo trzymałam emocje na krótkiej smyczy.

Co do ktg to idę w poniedziałek rano. A słyszałam opinie, że tam w tym szpitalu gdzie mam zamiar rodzić, to po ktg wraca się z dzieckiem do domu heh, ale by było cudownie :D

nick nieaktualny, Moni&, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak nie urok to sraczka byłam na łące i mnie pszczoła uwalila w stopę wrrr za chwile szykuje się na wizytę

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia jakbyś miała problem z tym wirusem to daj znać bo ostatnio mój mąż też z nim walczył na swoim laptopie więc jest na bieżąco ;)

Dzięki dziewczyny za rady, na razie siedzę i nic nie robię tylko piję wodę jak jakiś wielbłąd.. Jestem taaaaaka miękka jakbym zaraz miała się rozpaść. Zmierzyłam ciśnienie ale jest ok 113/63. Na dworze chłodno, pochmurno.. Może to jakieś przesilenie.. Nawet malutki się nie rusza zbyt wiele, mimo swojej pory...

Monia dlaczego jesteś taka nerwowa?

Lanusia93, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, wiec czekam na info od Lanusi :-)
    Seneka szyjka moze sie rozwierac ale nie martw sie, na lipcowkach dziewczyny po 2-3 tygodnie z rozwarciem chodzily, choc u ciebie za 2-3 tygodnie porod bylby ok ;-)

Ja sie nie moge zwlec z lozka, leze w pizamie i mi sie nic nie chce :/ glowa mnie boli buu

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila leż póki możesz.. ;)
    Też chętnie bym się położyła, ale zjadłam płatki i popiłam kawą.. Jak się położę to mi się cofnie... :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celiuś mały od 31 tyg już jest główką w dole. Czasami tak nią napiera że szok :-)
    Oby wytrzymać jeszcze trochę.

Jedziemy dzisiaj na komisję przypisania działki-w końcu :)

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu jestem taka nerwowa, samo z siebie jakos ehh:/
    pojde chyba sie polozyc i obejrze jakis film.
    kada mam nadsieje ze nie jestes uczulona na jad ? mojego M dsis w nocy komary pogryzly a mnie nic a nic:P
    kurde ja bym chciala wiedziec chociaz jak moja szyjka ale znajac zycie gin na zastepstwie mi nie sprawdzi:/

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam ten artykul od Darii, fajny i rzeczywiscie pisza o tych niteczkach krwi co miala pekinka.. ale jak ona dojrzala taka 3mm niteczke? :-?
    Ja jak sie podcieram to nawet nie spogladam na papier :P

celia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Kamila leż póki możesz.. ;)
    Też chętnie bym się położyła, ale zjadłam płatki i popiłam kawą.. Jak się położę to mi się cofnie... :P

Mam to samo, jak sie klade po jedzeniu to zgaga murowana albo reflux :/
    Wstaje bo trzeba sniadanje zjesc :-) maz swieze buleczki juz kupuje.

Sylka lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zgagi :/ i często jak po zjedzeniu albo wypiciu czegoś się położę, potem obrócę, to czuję że mi się cofa do gardła wszystko :/

Ale wiecie co, załamałam się. Zapisuję wszystkie ceny wizyt i badań i jak podsumowałam to wszystkie badania i wizyty związane z ciążą (nawet te, które robiłam przed ciążą, ale pod kątem ciąży - toxoplazmoza, cytomegalia, różyczka, badania mikrobiologiczne pochwy) i wyszło mi jakieś 2300zł. Nie licząc wykupowania recept na jakieś infekcje i preparatów witaminowych.... pff...

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam trochę opuchnięta noge ale to może być ja nie mam na jad uczulenia za dziecka tyle razy mnie ugryzla he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Wszystkie te staniczki sa sliczne :) ja sie boje wziac w ciemno stanik za tyle.. Za 10-20 zl co innego ale juz dac ok 50 to mi szkoda, jak sie okaze ze bedzie zly

Daria ja z reguły zamawiam po dwa numery takiego samego stanika, dobieram, a resztę odsyłam. Tutaj miałam problem z głowy, bo się okazało, że firma jest w wawie więc wybrałam najwygodniejsze :)

Mala_mi no to mnie nie pocieszyłaś z tym baby blues :( Ja mam takie tendencje do huśtawek nastrojów ... no nic, a może uda się ominąć ;) W każdym razie zapowiedziałam mojemu M, że ma mnie wspierać, bo różnie mogę się czuć po :)

Moniś jak ja Cię rozumiem ... ;)

mala_mi, Moni& lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila moze na wkladce miala.. Ja wypatruje teraz na wkladce co do wc ide hahaha
    Kada podobno w ciazy jad pszczoly jest dobry :P ze dziecko nie bedzie uczulone :P ale i tak wspolczuje..
    Mi tez sie odbija jak sie klade po jedzeniu, ale czasami i tak to robie :P
    Monia to hormony, ja tez mam co jakis czas taki wisielczy nastroj i to bez powodu.. Ciezko sie go pozbyc, ze az plakac sie chce.. Trzymaj sie :*

Kajoni, Moni& lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, ja właśnie dlatego, by się nie denerwować nie zapisuję i nie sumuję kosztów ciąży :)

Zgagi współczuję. Mnie na szczęście ominęła ta przypadłość. Za to dość często mam mdłości po śniadaniu i obiedzie, ale już się nauczyłam, by jeść mało a częściej. Już niedługo i zaczną się inne, nowe dolegliwości nasze i naszych maleństw ;)

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni dlatego ja tez nie licze.. Wydalam juz bardzo duzo na lekarza, badania itd..
    Ja tez mam nadzieje, ze baby blues mnie nie dopadnie. U mnie troche latwiej bo jestem u mamy, to wiem ze mi pomoze i nie bede sama.. Do tego maz juz poczytal o tym i wie ze ma mnie wspierac ze takie cos moze byc.. Juz mi nawet powiedzial ze na zakupy bedzie jezdzil spozywcze bo ja nie bede miala jak i glowy do tego :P

‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ