X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ja nic nie pisalam o porodach a poronieniu :P to chyba nie do mnie odniesienie :P
    Lanusia Ty to rzeczywiscie pechowa jestes :( kurde ze tak wszystko zniknelo, wspolczucia :/
    Powodzenia na sciaganiu krazka, ciekawe kiedy to u Ciebie ruszy :D
    Sylwia zmierz sobie cisnienie.. Odpoczywaj i sie nie przemeczaj

Wszystkie te staniczki sa sliczne :) ja sie boje wziac w ciemno stanik za tyle.. Za 10-20 zl co innego ale juz dac ok 50 to mi szkoda, jak sie okaze ze bedzie zly

Lanusia93, Sylka, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lanusia! Powodzenia z tym krążkiem! Może Ty będziesz kolejną Mamuśką!
    No nie ciekawie masz z tym laptopem, ja bardzo dbam, by mi się żadne syfy na ściągały na komputer, bo później trzeba zrobić format, wgrywać wsio od nowa i człowiek się nie może połapać co i gdzie ma.

Sylka! Odpoczywaj! Leż! Nie ruszaj się!

Mała_mi, ja też słyszałam że depresja to częściej po cc. Tak mi też mówiła moja babka od biologii w LO, że jak miała cesarkę, ogłupili ją Jaśkiem, później pokazali dziecko, to ona miała takie obojętne podejście do niego, że "moje dziecko? spoko, ahaaaa, fajne..." i tak kilka dni. Mam nadzieję, że ja swojemu nie zafunduję takiego podejścia :)

Chodzenie po schodach przyspiesza poród? to ja już dawno powinnam urodzić. Ile ja się nalatam u nas po schodach, to szkoda słów. Mycie okien? Przydało by mi się. I co, sexik? może jak się wcześniej zacznie akcja to to cc mi zrobią wcześniej :D

Lanusia93, mala_mi, Sylka, Moni&, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeezu znalazłam tego mojego wirusa :O

http://www.fakt.pl/Usuwanie-wirusa-ukash-Usuwanie-wirusa-tu-policja-Jak-usunac-wirusa-tu-policja-twoj-komputer-zostal-zablokowany,artykuly,209632,1.html

Nie wiedziałam, że jest tak popularny :O

Antywirus jest konieczny, ale widzę, że mogę to naprawić sama :) O ile dam radę...

Zmykam, wszystkiego dobrego jeszcze raz i na pewno dam znać szybkim smskiem Kamili jak zacznę rodzić albo jak będę miała jakieś rozwarcie ;) Po wizycie do niej skrobnę dwa, trzy słówka ;)

Sylka, Camille87, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Mala mi ja nic nie pisalam o porodach a poronieniu :P to chyba nie do mnie odniesienie :P

Haha, Ruda, no to sorki. Wszystko przez to, że czytam hurtowo i potem się gubię, bo pamięć mi wymięka z upału :P Ale ktoś się odniósł do tematu, może Kada.. Mniejsza z tym :)

A wiecie.. staniki do karmienia kupiłam w szmateksie. Akurat był chyba wyrzut takiego towaru, bo wybór był ogromny i wyszperałam kilka sztuk angielskich firm: M&S, Next i Motherhood dosłownie za parę złotych. Są miękkie i wygodne. Kupiłam też 2 nowe w h&m i w KappAhl i muszę przyznać, że używki są o wiele wygodniejsze.

Lanusia, trzymam mocno kciuki && :*

Lanusia93, Ruda27, Camille87, celia, amela lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi dziękuję za pamięć... ja do was zaglądam ale jak wypadłam z forum ciężko już mi jest wrócić... do tego dziewczyny strasznie dużo piszą... i być na bieżąco graniczy z cudem...

moja malutka nadrabia teraz cały okres ciąży... szybko przybiera na wadze i już dogoniła starszą siostrę w tym samym okresie ciąży...
    dla mnie najważniejsze jest że przekroczyła próg 2500 i teraz niech się dzieje wola nieba... wiem że po porodzie sobie poradzi...

lanusia trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie... skoro już tak bardzo chcesz... i pisz choć do kamili byśmy wiedziały co u was słychać...

Ruda27, mala_mi, Moni&, celia, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś, nie denerwuj się :) hormony!

Ja wczoraj się tak z babcią ścięłam przez telefon, że szok. Aż się ze złości poryczałam, co jeszcze mi się w ciąży nie zdarzyło, żeby ryczeć, bo trzymałam emocje na krótkiej smyczy.

Co do ktg to idę w poniedziałek rano. A słyszałam opinie, że tam w tym szpitalu gdzie mam zamiar rodzić, to po ktg wraca się z dzieckiem do domu heh, ale by było cudownie :D

Ruda27, Moni&, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak nie urok to sraczka byłam na łące i mnie pszczoła uwalila w stopę wrrr za chwile szykuje się na wizytę

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia jakbyś miała problem z tym wirusem to daj znać bo ostatnio mój mąż też z nim walczył na swoim laptopie więc jest na bieżąco ;)

Dzięki dziewczyny za rady, na razie siedzę i nic nie robię tylko piję wodę jak jakiś wielbłąd.. Jestem taaaaaka miękka jakbym zaraz miała się rozpaść. Zmierzyłam ciśnienie ale jest ok 113/63. Na dworze chłodno, pochmurno.. Może to jakieś przesilenie.. Nawet malutki się nie rusza zbyt wiele, mimo swojej pory...

Monia dlaczego jesteś taka nerwowa?

Lanusia93, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, wiec czekam na info od Lanusi :-)
    Seneka szyjka moze sie rozwierac ale nie martw sie, na lipcowkach dziewczyny po 2-3 tygodnie z rozwarciem chodzily, choc u ciebie za 2-3 tygodnie porod bylby ok ;-)

Ja sie nie moge zwlec z lozka, leze w pizamie i mi sie nic nie chce :/ glowa mnie boli buu

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila leż póki możesz.. ;)
    Też chętnie bym się położyła, ale zjadłam płatki i popiłam kawą.. Jak się położę to mi się cofnie... :P

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celiuś mały od 31 tyg już jest główką w dole. Czasami tak nią napiera że szok :-)
    Oby wytrzymać jeszcze trochę.

Jedziemy dzisiaj na komisję przypisania działki-w końcu :)

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu jestem taka nerwowa, samo z siebie jakos ehh:/
    pojde chyba sie polozyc i obejrze jakis film.
    kada mam nadsieje ze nie jestes uczulona na jad ? mojego M dsis w nocy komary pogryzly a mnie nic a nic:P
    kurde ja bym chciala wiedziec chociaz jak moja szyjka ale znajac zycie gin na zastepstwie mi nie sprawdzi:/

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam ten artykul od Darii, fajny i rzeczywiscie pisza o tych niteczkach krwi co miala pekinka.. ale jak ona dojrzala taka 3mm niteczke? :-?
    Ja jak sie podcieram to nawet nie spogladam na papier :P

celia, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Kamila leż póki możesz.. ;)
    Też chętnie bym się położyła, ale zjadłam płatki i popiłam kawą.. Jak się położę to mi się cofnie... :P

Mam to samo, jak sie klade po jedzeniu to zgaga murowana albo reflux :/
    Wstaje bo trzeba sniadanje zjesc :-) maz swieze buleczki juz kupuje.

Sylka lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zgagi :/ i często jak po zjedzeniu albo wypiciu czegoś się położę, potem obrócę, to czuję że mi się cofa do gardła wszystko :/

Ale wiecie co, załamałam się. Zapisuję wszystkie ceny wizyt i badań i jak podsumowałam to wszystkie badania i wizyty związane z ciążą (nawet te, które robiłam przed ciążą, ale pod kątem ciąży - toxoplazmoza, cytomegalia, różyczka, badania mikrobiologiczne pochwy) i wyszło mi jakieś 2300zł. Nie licząc wykupowania recept na jakieś infekcje i preparatów witaminowych.... pff...

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam trochę opuchnięta noge ale to może być ja nie mam na jad uczulenia za dziecka tyle razy mnie ugryzla he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Wszystkie te staniczki sa sliczne :) ja sie boje wziac w ciemno stanik za tyle.. Za 10-20 zl co innego ale juz dac ok 50 to mi szkoda, jak sie okaze ze bedzie zly

Daria ja z reguły zamawiam po dwa numery takiego samego stanika, dobieram, a resztę odsyłam. Tutaj miałam problem z głowy, bo się okazało, że firma jest w wawie więc wybrałam najwygodniejsze :)

Mala_mi no to mnie nie pocieszyłaś z tym baby blues :( Ja mam takie tendencje do huśtawek nastrojów ... no nic, a może uda się ominąć ;) W każdym razie zapowiedziałam mojemu M, że ma mnie wspierać, bo różnie mogę się czuć po :)

Moniś jak ja Cię rozumiem ... ;)

mala_mi, Moni& lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila moze na wkladce miala.. Ja wypatruje teraz na wkladce co do wc ide hahaha
    Kada podobno w ciazy jad pszczoly jest dobry :P ze dziecko nie bedzie uczulone :P ale i tak wspolczuje..
    Mi tez sie odbija jak sie klade po jedzeniu, ale czasami i tak to robie :P
    Monia to hormony, ja tez mam co jakis czas taki wisielczy nastroj i to bez powodu.. Ciezko sie go pozbyc, ze az plakac sie chce.. Trzymaj sie :*

Kajoni, Moni& lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, ja właśnie dlatego, by się nie denerwować nie zapisuję i nie sumuję kosztów ciąży :)

Zgagi współczuję. Mnie na szczęście ominęła ta przypadłość. Za to dość często mam mdłości po śniadaniu i obiedzie, ale już się nauczyłam, by jeść mało a częściej. Już niedługo i zaczną się inne, nowe dolegliwości nasze i naszych maleństw ;)

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni dlatego ja tez nie licze.. Wydalam juz bardzo duzo na lekarza, badania itd..
    Ja tez mam nadzieje, ze baby blues mnie nie dopadnie. U mnie troche latwiej bo jestem u mamy, to wiem ze mi pomoze i nie bede sama.. Do tego maz juz poczytal o tym i wie ze ma mnie wspierac ze takie cos moze byc.. Juz mi nawet powiedzial ze na zakupy bedzie jezdzil spozywcze bo ja nie bede miala jak i glowy do tego :P

‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ