Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Daria ja też jakoś nie chce wielu odwiedzających, na pewno moi rodzice i siostra, mama bedzie przy porodzie więc od razu bedzie ze mną
potem teściowie i moja przyjaciółka z mężem
Myśle, że reszta rodziny nie bedzie się pchała do szpitala tylko poczeka
Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
no nie wiem strasznie okropna sie zrobilam przez ostatnie dnie, tak mnie wszystko irytuje.
Pekinka pewnie nie ma dostepu do neta w szpitalu a pewnie polezy dluzej niz standardowo 3 dni bo mały w inkubatorku.
Amela piekny sen mialas:) ja tez ostatnio mialam sen z Kacperkiem ze sie juz urodzil i lezelismy w 3 w lozku szczesliwi:)
z odwiedzinami to sie nie zastanawialam jeszcze, napewno moja irytacja tak szybko po porodzie nie minie, dojdzie jeszcze samopoczucie wiec nikogo poza rodzicami przez pierwsze 2 tygodnie bym nie chciala przyjmowac no ale to wszystko wyjdzie w praniu. no a w szpitalu no na pewno mąz, rodzice i tesciowie tłumow sie nie spodziewam:PWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 09:34
MILA, amela, Ruda27, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
dobrze ze to juz koncowka bo po pierwsze i najwazniejsze chce juz przytulic synka. ciaza jest pieknym stanem ale juz wystarczy:P jak patrze do mojej szafy to olaboga, coraz mniej ciuchow w ktore sie mieszcze, juz marze zeby zalozyc normalne dzinsy na tyłek, zaczac diete i zrzucac kilogramy. bo jak ostatnio uslyszalam od znajomej ze bardzo przytylam to mnie zalamalo
celia, MILA lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyhttp://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/co-sie-dzieje-w-czasie-ostatnich-chwil-przed-porodem_36767.html
Moze as zaiteresujetam na koncu pisze o tych nitkach krwi, czyli to co Pekinka miala,. Ze to oznacza rozwieranie szyjki i ze dochodzi do porodu
takze wiemy tez na co czekac
amela, Aggie, Camille87, Moni&, celia, MILA, Kajoni, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Eva, Daria gratuluję nowych tygodni!
Moni, Kada powodzenia na wizytach!
Ja dziś mam ostatni dzień spokoju, od jutra przyjeżdżają goście na 10 dni.. Na samą myśl mam gulę w gardle.. Niby fajnie, bo czas jakoś zleci, ale tak jak mówicie - irytuje mnie strasznie, że ktoś wkracza w "moją przestrzeń życiową" i będzie zakłócał mój ustalony tryb dnia.. Jestem okropnaMoni&, Ruda27, MILA, mala_mi, Sproquette, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry,
Daria w koncu sie doczekalas donoszonej ciazygratulacje!!
Co do gardla to chyba nie ma takich specyfikow ktore lecza w jeden dzienmusisz troche poczekac, zdrowka!
Monia ale mialas sen hehe mi sie ostatnio nikt z forum nie snikiedys bardziej przezywalam hehe
Anitko a Ty za to cudowny sen mialas!
Tez jestem ciekawa co u pekinki, ale pewnie nie ma glowy biedna do pisania
Daria dzieki za link zaraz poczytam
Ja sie dzis obudzilam przed 5 z silnym bolem nie moglam zasnac ale w koncu jakos sie udalo, teraz nie boli juz!
U mnie pogoda marna, dzien do d..celia, Moni&, MILA, Ruda27, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
Rany dziewczyny, nawet spokojnie sprzątać nie można, bo produkujecie strony i ciągle mam zaległości
Ja dziś raniutko poszłam na wizytę, ale taką bez usg. Wyniki super, szyjka długa, zamknięta. A Justysia pośladkowoMały uparciuch nijak nie chce się przekręcić
Mała_mi no to czekamy do piątku
Paulia ładna dataSuper, że już wiesz na czym stoisz
Aggie kochana całe szczęście, że wszystko w najlepszym porządku
Amelka ja kupiłam tu 2 staniki z odbiorem w WarszawieBardzo fajny sklep mam np taki http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-caffe-latte-75g-i4348325718.html I spokojnie mogę je nosić również po czasie karmienia
Ona super, że jesteś pod opieką. Piękna waga małej
Quendi ja też mam kiepski tydzieńAle u Ciebie mały jest główką w dół? Aha no i też jestem szczęśliwą posiadaczką paciorkowca
Kamilka obrośnie jeszcze w tłuszczyk Kubuś na pewno
Magda2013 współczuję, stwierdzam jednak, że mi nie puchnąAle za to jak ja się pocę
Daria gratuluję ciąży donoszonej
Camille87, Kajoni, Moni&, Aggie, Ruda27, mala_mi, amela, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
Ktoś już dziś urodził?
Ja już po śniadanku, zanosi się na gorrrący dzień w Krakowie, mamy już 21 stopni.
A ja mam smak na lody gałkowane. O smaku czerwonej pomarańczy. Jadłam raz w życiu w Chorwacji i aż żal, że tylko raz
Aggie, cieszę się, że wszystko jest w porządku! Mała robi Ci psikisy!
Mój Adaś chyba nie ma pór kopania, kopie wtedy kiedy usiądę lub się położę. Ale w nocy zauważyłam, że jest dosyć spokojny. Jak wstaję na siku i kładę się to nie zaczyna wojować. Ale, ale! Mam ciekawostkę. Ostatnio jak byłam na tej konsultacji ordynatorskiej, to przygadałam się z babeczką siedzącą koło mnie, to ona mówiła, że zauważyła u siebie i swoich znajomych, że jak wstaje się i je w nocy, to dziecko też będzie się budziło w nocy często na jedzenie. A jak się je tam do którejś godziny i później rano dopiero i nie podjada w nocy, to dziecko raczej przesypia. Chciałabym, aby i u mnie się sprawdziło, bo nie jadałam w nocy w ciąży
Wracając do biustonoszy do karmienia, no to nie mam żadnego. Pościel nie wyprana, łóżeczko nie rozłożone.
Ale wstyd! Tak mnie długo nie było, że ja nawet nie wiedziałam, że mamy nową koleżankęWitam Ciebie Sproguette :* masz czadowy pępuszek
Kamilka, nie przejmuj się, że Kubuś malutki. Z resztą wcale nie taki malutki, a i może się okazać, że jest większy. Kilka tygodni temu odwiedzałam koleżankę w szpitalu po porodzie, to leżała z babeczką, która mówiła, że jej dzidzia miała po ostatnim usg kilka dni przed porodem 4100 a urodził się prawie 5kg!
I tak, mnie też boli spojenie łonowe. Rozchodzą nam się pipkiJa mówię to do męża, a on do mnie "przeciez Ty masz mieć cc". A ja na to, żeby wytłumaczył to mojemu organizmowi haha
Kada, życzę powodzenia, żebyś rodziła sn! Ale dobrze Kamilka pisze jak to wygląda w praktyce. Lipcówki doskonałym przykładem. I udanej wizyty!
Daria, grtuluję kolejnego tygodnia! A co do odwiedzin, to powiedziałam mężowi, że nie chce w szpitalu nikogo oprócz niego i mojej przyjaciółki jakby chciała przyjść a po powrocie do domu też przez jakiś czas żeby był spokój. My mieszkamy z rodzicami w dożym domu, to oni zawsze tu gdzies będą, ale cała reszta niech kurcze czeka, bo ja pewnie po cc to nie będę taka sprawna od razuA jak to się stało, że na liście masz termin na lipiec? Co mnie ominęło?
Magda, Twoje stopy są jak moje! Ja się śmieję, że wyglądam jak Hobbit! Moczę je w letniej wodzie, mąż mi masuje, ale nic to nie pomaga. Jedynie jak spadnie temperatura, na co się aktualnie nie zanosi.
Quendi, moja ginka nigdy mi nie mówi o długości szyjki, jedynie jak bada mnie, to mówi, że wszystko jest wysoko i daleko, że mały się nigdzie nie wybiera.
Uf, esejcelia, Moni&, Aggie, mala_mi, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hormony buzują, chyba eiekszosc z nas jest taka wredna teraz heh, ja bym najchetniej przespala ile trzeba i obudzila sie na poród
u mnie dzis pogoda ładna, słonko swieci ale pewnie znowu bedzie za gorąco po południu...celia lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
hej melduję się i ja... nadal w dwupaku
moja Alicja waży ok 2600 i w sumie mogę ją urodzić już w każdej chwili... nie wiem czemu lekarz zakłada że urodzę przed terminem... ale podobnie było ze starszą córką... szyjka była długa a urodziła się w 37 tyg...
póki co cisza na horyzoncie...
dziewczyny gratuluję wam donoszonych ciąż... mam nadzieję że wszystkie dolegliwości szybko wam miną po porodzie...
a i czytałam że pekinka jeszcze nie pisała... ale jest już z synkiem... cieszę się bardzo i czekam jak wy na więcej info...
ruda super artykuł ... szkoda że szybciej go nie czytałyśmy... ostrzegłybyśmy pekinkę
Moni&, celia, Kajoni, MILA, mala_mi, Camille87, Ruda27, Sylka, Lanusia93, Aggie, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kajoni to rzeczywiscie esej napisalas:P
ciekawa ta teoria o podjadaniu w nocy. ja tez w nocy nie podjadam dopiero rano kolo 7-8 jem sniadanie wiec mam nadzieje ze sie sprawdzi
positive super, malutka rosnie jak na drozdzach:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 10:02
celia, positive, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Moniś co do nastroju i wredności, to ja chyba biję rekordy
Mój M ciągle pyta - 'ale czemu jesteś taka zdenerwowana' czym mnie jeszcze bardziej wkurza. Szczególnie, że nie znam powoduKompletnie nad sobą nie panuję
Miewam też regularnie spadki nastroju co mnie martwi pod kątem ewnetualnej baby bluesMILA, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość