SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam!
    Noc u mnie masakra :( juz coraz bardziej jestem zalatwiona, katar na maxa, nos zatkany, pokalsuje.. Juz mam dosc, do tego taka duchota ze mokra w nocy jestem.. Ojj ciezko by bylo rodzic i byc chorym
    Wolalam juz wstac bo chyba na lezaco mi gorzej, chociaz jak siedze to tez nos zatkany :/

Quendi, pewnie Hubercik niedlugo sie rozbryka znowu :)
    Matko co tu robic o tej godzinie

Quendi, amela lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pospalam, poszlam wczoraj spac przed 22 a sie czuje jakbym nie apala pól nocy. dobrze ze sie obudzilam bo mąz by zaspal do pracy:P
    Ona sliczne ubranka! a jak rozooowoo!:) ja za to obsesyjnie lubie niebieski :P az ostatnio jak kupowalismy wanienke to juz mialam niebieska ale tatus dla synka chcial zielona bo za duzo niebieskiego to odpuscilam:-) dobrze ze tej dziewczynie zrobili cc. ehh boje sie takich akcjo w szpitalu.
    Quendi kochana Ty nie ogladaj wiadomosci zamiast tego wlacz sobiie cos milegobo nasze hormony teraz tak wariuja ze naprawde lepiej sobie odpuscic przyswajanie takich infornacji. dobrze ze Hubcio jest aktywny:) moj tez mial wczoraj slabszy dzien. rozbryka sie!:)
    Daria ja bym biedna cme wypuscila takie slodkie wlochate stworzonko:P
    Kada wspolczuje ugryzienia komara wredne mendy. mojego meza ostatnio tak pogryzl w nocy a mnie nic a bic ciekawe:D
    Daria na kaszel kup sobie drosetux mi szybko pomógł. kuruj sie kuruj bo poród naprawde nie bylby przyjemny z choróbskiem:/
    ja mialam jakies porąbane sny ale juz dokladnie nie pamietam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 07:25

Quendi, Magda2013, ona20 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a Tobie juz przeszedl kaszel?? Juz jestes zdrowa? Tez Ci sie to zaczynalo z katarem czy gardlem? Kurde tak sie wymecze,.. A jakos nie widze meza na porodowce wycieranacego mi lecace glutki :P on to sie wszystkiego brzydzi :P
    Dziekuje kochana za cynk, napewno go dzisiaj kupie jak juz ten kaszel sie zaczyna :/

Ja natomiast lubie jasne kolory, np biale, szare itd dla dziecka.. Niebieskich tez mam troche, ale wole dodatki typu wanienka itd biale :P ja to troche nawiedzona jestem i nie lubie az tak pstrokatych kolorow :P

Na lipcowkach ruszyla akcja :D chyba z 3 rodza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 07:33

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz sie wyleczylam, zostala tylko lekka chrypa ale nie wiem czy to wynik przeziebienia czy jakiejs alergii. mi na kaszel pomógl dopiero drosetux i syrop z cebuli blee, wypilam tez wczesniej syrop prenalen ale jakos efektow nie bylo. a katar tez mialam to babka w aptece mi polecila krople do nosa prenalen ale jakos srednioo to pomagalo na zatkany nos. a tak to stosuj wszystkie donowe sposoby jakie tylko znasz w koncu musi przejsc! :*

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol tez w nocy nie spałam bo miałam bóle okresowe i jakieś z 4 skurcze eh dostane na głowę zaraz

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Monia :*
    No smaruje nos mascia majerankowa.. Koncze juz syrop prenalen i tabletki prenalen. Uzywam tego tantum verde i dzisiaj kupie ten drosetux.. Zrobie sobie tez mleko z czosnkiem i herbaty z miodem bede pila.. Chyba nie przezyje syropu z cebuli :P
    Najgorsze tez sa te noce, takie upaly, tu otwarte okno, czlowiek sie poci..

Moni& lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Daria mam kaszel został po katarze i bólu gardła eh no ale co zrobić taki mamy klimat

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe na syrop z cebuli to u mnie wszyscy narzekali, tzn bardziej na ten zapach wiec musiałam go na balkon wystawiać :P tez nie lubie syropu z cebuli ale czasem trzeba sie przełamać :)

kada Ty to juz masz dość napewno przez te czeste skurcze. ale jeszcze troche:) ciekawe czy urodzisz tak jak Ci mama powiedziała:D mi wczoraj mama powiedziała ze napewno urodze w przyszłym tygodniu to jej mówie nawet tak nie zartuj, zreszta ja i tak nastawiam sie coraz bardziej ze urodze blizej terminu :P

w ogóle to coraz cieżej sie czuje, tydzien temu jeszcze mogłam śmigac, a teraz masakra, kazdy ruch powoduje jakies ciągniecie, ból pachwin, ciężkosc i twardnienie brzucha... Kacperku wyłaź juz, takie piekne wygodne łózeczko na Ciebie czeka! :P
    A sie wybija dzisiaj, rączką mi jezdzi w dole brzucha <3

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przez te skurcze mam dość a wogole cała spuchnieta jyz jestem ręce ramiona buzia eh wczoraj mnie moja kumpela widziała bo byłam u niej paznokcie robić sobie to mówi matko boska jak ty spuchlas 3 tyg temu nie byłaś taka mąż też gada ze opuchlam wiec teraz tylko czekam kiedy mam ruszać w stronę szpitala

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Aicha sory że nie odp. ale twój post mi umknął :-P w Każdym razie faktycznie idziemy łeb w łeb ha ha :-) to że młody nie będzie więcej ważył niż 3kg to moja sugestia, bo córka urodziła się w terminie z wagą 2800g a tu bedzie CC przed terminem. A cc dlatego że poprzednio tez była cesarka i tak wolę ;-)

Kada torba fikuśna ha ha :-) Każdy ma swój gust więc... byle tobie się podoba i jest praktyczna ;-)
    Ja jednak też wolę bardziej stonowane. Ja wybrałam
    http://allegro.pl/edisa-torba-do-wozka-ewa-producent-i4330324377.html
    pistacja-pistacja kółka

Parasolka jest jak dla mnie nieodzowna. Też kupiłam nie jako gadżet i ozdobę tylko dla ochrony przed słońcem. Bo pamiętam kiedy wychodziłam na pierwsze spacery z córką, młoda zasypiała a tu słońce prosto po oczach jej świeciło. Wkurzała się i ryczała a ja chodziłam z pieluchą tetrową na budzie z gondoli - masakra :-P paskudnie to wyglądało. Od tamtej pory nie rozstawałam się z parasolką na dłuuuugo :-) nawet jak już córka urosła i jeździła w gondolce.

Paula co do tych biegunek to ja nie mam ale faktycznie traktowane to jest jak objaw porodu więc bądź czujna kochana :-)

Ja z kolei dzisiaj się wyspałam. Podejrzewam że dlatego że temp. spadła trochę i super mi się spało. Brzuch nie ciążył, tylko też katar mnie dopadł.
    I ucieszyłam się bo narazie moja waga stoi w miejscu :-) dzisiejsza waga 72,7 kg :-D

Moni&, kada24, amela, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila fajna ta torba:) Ty to jestes chudzinka wow 72 kg :D
    Ja jeszcze nie mam parasolki, musze kupic :P

MILA lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila Ty to laseczka jestes :) daj swoje zdjecie :)
    Co do parasolki zgadzam sie z Toba, tu nie chodzi o gadzet, ale o ochrone przed sloncem, a wiadomo sloneczko anwet w gondolce sie dostanie do dzidzi.. Ja mam co prawda czarna parasolke, niby przyciaga slonce ale ona specjalna jest z jakims tam od spodu uv nie jakas zwykla..

Zamowilam wlasnie jakies byle jakie staniki, chociaz zeby do spania miec. I zaraz torbe zamawiam

Kada trzymaj sie z tymi skurczami.. Jeszcze troszke musisz dac rade

MILA lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byle do konca lipca cipke zaciskam musze to przetrzymac

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kads pod koniec lupca juz mozesz rodzic:)
    Daria te Twoje torby tez fajne,.dzis dopiero link otworzylam:) ciekawe kiedy mi dostarcza, peenie poniedzialek albo wtorek dopiero.
    a ja sie jeszcze zdrzemnelam bo jakas taka senna jestem.
    kurde obawiam sie hemoroidow po porodzie bo juz mnie nieprzyjemnie zaczyna bolec..:/

MILA lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny , jaka laska o.O matko boska :-P :-D

Daria ale wiesz, czarny przyciąga słońce pod względem ciepla ale raczej promieni nie przepuści takze spox :-)

Mój kot mnie wkur... przetwiera mi się tam i z powrotem. Drapie po drzwiach ze chce iść , wypuszczam ją, po czym siadam a ona za 5 min wraca i znowu drapie ze chce wejść wrrrrrrrrrrrr. A dzisiaj rano przyszła do mojego łóżka i najpierw noskiem mnie po brzuchu smerała tak słodko, a potem polizała he he :-) ta jak by czuła ze ktoś tam jest co? :-) Normalnie to ona śpi z nami ale głównie śpi ma moim mężu :-) dokładnie śpi na nim o.O pytam go nieraz czy mu to nie przeszkadza a on na to że nie czuje. Jak można nie czuć że coś ci na klacie leży o.O a jak nie na klacie to na nodze itd :-) A jak rano mu zadzwoni budzik to ta już znowu włazi na niego i mruczy - mrrrrrr, mrrrrrr, mrrrrr - bo już wie ze zaraz wstanie pffffffffff szajby można dostać a niby się mówi że mruczenie kotecka uspokaja :-P

mala_mi, Ruda27, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila i dlatego ja kota nie mam heheh jak chce kota poglaskac to moge jechac do dwoch moich braci oni maja koty heheheeh

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy wczoraj na FB widziałyście artykuł o tym jak 8 letnia dziewczynka w Jemenie zmarła podczas nocy poślubnej. :-( MAtko boska :-( to dziecko było w wieku mojej córki :-( jak sobie pomyślę jak ona cierpiała bo chory naród pozwala na jakieś śluby z dziećmi a potem 40 letni facet uprawia z nią sex to po prostu nie mogę :-( ryczeć mi się chciało :-( jak kur... trzeba być zacofanym zeby coś takiego robić :-( popierdolony kraj - zresztą nie tylko tam się to zdarza. ehhhhhh Jak Bóg moze na takie rzeczy pozwalać :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy labrador, ale kurde pies w domu to potem człowiek gdzieś wyjeżdza to co z nim zrobić :-( ale bardzo mi się podobają te psy. I jak juz miałabym mieć to takiego, żadnego tam szczekacza kanapowego.

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam ten artykul masakra eh..... labradora ma moj brat i powiem ze do dzieci idealny hehe tylko gdzie pozniej zostawic...

kurde oszaleje juz 3 raz ide do wc robic kupe wrrrrrrrrrrrr

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam Milcia. Jemen to zacofany region, pełen zabobonów i debilizmu. Szkoda tych biednych dziewczynek!!!
    Pogrom

MILA lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ