X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka, trzymaj sie :-). Pewnie bedziesz nastepna sierpniowka :-) zaczynamy sie rozpakowywac!!!!! Ale faaaaajnie :-)

Kamila i Kada -potem Wy, haha ale to nigdy nic nie widomo :-)

My tez wczoraj po imieninowym grilu u szwagierki. Pojadlam smakolykow jak nie wiem co, ale juz mnie ssie, wiec musze wstac i isc cos przekasic :-) noc nawet jako tako przespana, ale dzis juz od 6 spac nie moge i maz tez, jest goraco jak cholera, czuje, ze cala sie lepie :/

Super macie zdjecia na fb :-) ja wczoraj tez zrobilam, wrzuce pozniej jak wlacze komputer, to juz pewnie jedne z ostatnich w takim stanie blogoslawionym :-)
    Moj maly teraz kopie jak cholera, ze czuje jakby mial mi wylezc juz na zewnatrz a przy okazji obija mi pecherz. Moj brzu chyba tez opadl, bo jak siedze, to czuje go na udach jak sie opiera, a wczesniej tego nie bylo.

Uf jak goraco..... wstaje....

Moni&, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie! dopiero wstalam. ale tez zle spalam:/ w nocy mialam bóle okresowe coraz czesciej sie zdarzaja i bol z tylu plecow nieprzyjemny raz z lewej raz z prawej pewnie od zbyt dlugiego lezenia na jednym boku:/
    kada gratuluje 37 tygodnia!
    u mnie pod blokiem tez szczeka prawie codziennie taki maly szczekacz bo komua sie nie chce z psem na spacer wyjsc to go przed blok wypuszczaja i drze morde :/
    seneka ojj juz niedlugo:)
    ja mialam jakies porąbane sny bylam na urodzinach u kolezanki ktorej nie lubie, potem mi sie snilo ze poszlam do cyrku chodzic po linie zeby przyspieszyc porod masakra :P
    u mnie goraco dzis znowu jak cholera

Ruda27, celia, Kajoni, amela, kada24 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dlugo na lewym boku spala i tez jak sie obudzilam to myslalam ze mi biodro odpadnie :/ a z tym psem to wspolczuje, u mnie jeszcze rok temu baba ptaki dokarmiala i pod oknem 5-6 rano cala gromada wron golebi i innego dziadostwa krakala! Lawki obsrane, plac zabaw obsrany, trwa wydziobana i nikt palcem nie ruszyl - ja z mezem zalatwilismy temat sami i od roku spokoj :D

Moni&, Kajoni, Aggie lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U mnie dziś noc całkiem znośna :)
    Kada gratuluje 37 tc :)

U mnie pada deszczyk od rana, jest przyjemnie :) bez upałów narazie !

Daria ja też przeczuwam że u mnie nic się nie ruszy przez te dwa tygodnie, zobaczymy jutro mam wizyte !!!

Camille87, Ruda27, kada24, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela gratuluje 39 tygodnia :-)
    Kada, Tobie 37!

amela lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Amela, ja jutro też mam wizytę :)
    Rano na 8 jadę na ktg a wieczorem o 20,20 mam wizytę :) tak że będzie się czym z Wami podzielić.

Kada, gratulacje 37 tygodnia!

U naszego sąsiada jest pies, którego prawie nie wypuszczają z kojca, który ma wielkość może 5x5m. Biedak potrafi wyć cały dzień ;(
    Poza tym my mamy kury i rano jak się je wypuści jak tata idzie do pracy przed 6 to potrafią zrobić taki rumor że szok, ale do tego idzie się przyzwyczaić :D nic tylko czekać aż koguty dorosną :D
    Poza tym jest jeszcze dzięcioł walący w stalowego słupa hahah

amela, kada24, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni daj spokoj :-( biedny pies :( ja nie moge patrzec na psy na lancuchach a co dopiero w kojcach niewypuszczane :-(

A kurki to taki swojski klimat daja :P

No dziewczyny powodzenia na jutrzejszych wizytach :-)
    Ja mam we wtorek!

Kajoni, amela lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Kajoni biedna psina...jak tak można :(

dzięki ;* Ja mam na 16:30 wizyte ;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, Kada gratuluje kolejnych tygodni :D

Seneka, pewnie dlugo sie nie uchronisz jak juz czop odszedl :)

Ja tez mialam noc do bani :( co chwila pobudka do toalety, co chwila kolejny przewrot na drugi bok :( i do tego dlonie, dziewczyny dajcie jakis sposob na opuchniete i bolesne dlonie (palce najbardziej) bo ja serio nie daje rady... nawet rozprostowac palcy nie moge i mam takie jakby szpony :( po jakiejs godzinie od pobudki juz nawet moge ruszac ale dalej bola :(

kada24, amela lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ja ma niestety to samo z dłoniami, pytałam o to lekarza mówi ze niestety nic się nie da na to poradzić i jest to częsta przypadłość kobiet w końcówce ciąży, mi magnez troche pomógl, ale nadal rano jak sie oburze to bolą, później w ciągu dnia jest lepiej, opuchnięte u mnie na szczęscie nie są, może troszke. A bierzesz magnez ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak cieplo ja za chwilę robie obiad i będę męża budzić he trzeba się wybrać nad wodę gdzieś

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela mam w witaminach magnez, dodatkowo nie bralam... mnie w nocy najbardziej dokuczaja, przez nie tez spac nie moge, bo bola i mrowia, czuc tak jakbym nie swoje dlonie miala...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie w nocy jest najgorzej :( chyba musimy po prostu przecierpieć jeszcze te kilka tygodni ..:(

A u mnie jest pochmurno, pada deszczyk i chłodniutko :)

Kajoni lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie u Ciebie Amela, u mnie duszno i deszczowo, czyli bunkruje sie w domu dzis :P moze kolezanka pozniej wpadnie (bo z tej samotnosci to mi odbija juz) :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pomału i do Was dotrze deszczyk :) u mnie wczoraj było okropnie duszno i gorąco!! Miłego spotkania z koleżanką :) My zaraz jedziemy na budowe bo coś tam ze schodami musimy zmienic!
    u mnie teraz grzmi !

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W stolicy lejeeee masakra jakaś, ale deszcz jest potrzebny

amela, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląsk bezchmurny i gorący

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze wam dzisiaj tego deszczu, u mnie duszno jak cholera, masakra sahara jakas.
    niestety Agus nie poradze Ci nic na opuchniete palce bo nie mam tej dolegliwosci. mialam ten problem gdy pracowalam- przez dzwiganie ciezkich rzeczy i prace po 12h czasem codziennie tak mi palce puchly i rece dretwialy ze jakrano wstalam nic nie umialam zrobic, przechodzilo po jakims czasie. pewnie kregoup jest bardziej obciazony i to tez przez to.
    Amela gratuluje 39 tc!:)
    a mi wszyscy mowia ze brzucholek mi sie obbiza jupi:D nawet moj męzus to zauwazyl :)

amela lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pojechałam nad wodę dostałam skurczy i mąż stwierdził że lepiej jak w domu będziemy basen jest więc się córka popluska

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam nadzieje ze juz sie pogodzilyscie ze swoimi mezczyznami :P oni tez sie stresuja ta sytuacja nie mniej niz my..ale nie potrafia o tym mowic..nie potrafia powiedziec co ich gryzie.

Ja ze swoim mezem caly czas mamy lepsze dni,ze tak powiem. Nawet w piatek bylo <3 :D oczywiscie nie chce zapeszac :)

Monia gratulacje donoszonej ciazy :)
    Amela gratki 39 tc a Kada dla Ciebe 37 tc :)

Ja mam tez jutro wizyte i w tym KTG ale na 16 dopiero ide,takze zdam relacje wieczorkiem.

Aggie no ja mam to samo z rekami,palcami i stopami,nie wiem co na to poradZic :( wczoraj mi kuzynka powiedziala ze to zatrucie ciazowe :/ a lekarz powiedzial ze to normalne w ciazy te puchniecia konczyn.

Nie wiem w sumie..bo teraz mi wyszly te bakterie w moczu moze mam to zatrucie..ale cisnienie mam niskie. A przy zatruciu cisnienie jest wysokie. ZObaczymy co jutro powie.

Camilla ja zawsze spie na boku albo prawym albo lewym. Zalezy z ktorej strony Maja nozki wypycha,bo jak z prawej to musze spac na lewym boku a jak z lewej to na prawym :D zalezy od niej. Mam tak samo jak Kada hehe

A wczoraj mi cos weszlo w lewy bok i promieniuje az do kolana i do pachwiny. Nie wiem czy to korzonki czy jakis nerw..nie moge chodzic a jak ide to musze lewa nowe miec wyprostowana, taki bol :(

kada24, Moni&, celia, amela, Ruda27 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ