Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja chyba też nie będę gotowała na zapas. Mam zamrożone kilka rzeczy typu sos do spaghetti, pesto, pierogi czy jakiś gulasz, ale nie będę mrozić tylu rzeczy. Nie chce mi się wierzyć (choć może te dziewczyny, które mają dzieci będą mogły mnie zbesztać
), że nie znajdę godzinkę czasu na zrobienie obiadu
Camille87, amela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez nie gotuje na zapas bo nie mam miejsca niestety a tez o tym myslalam. Jak bym miala wiekszy zamrazalnik,czyt.nie musialabym go dzielic z babcia, to na pewno bym porobila jakies zapasy
Ja sie wogole martwie o to czy sie w lodowce pomiescimy
bo juz teraz jest ciasno.
Camilla ale Polki wcale nie sa lepsze,tez pala, pija, cpaja.Kiedys nawet mowili ze jakies tam dziecko urodzilo sie pijane z promilami we krwi ;/ -
Domi, ja nie gotuje bo... i tak zadko to robie
Darek moj gotuje w sumie czesciej
no i przez pierwsze dwa tyg bedzie ze mna. Ja to bym w sumie zrobila zapasy zeby miec z czego robic jakis obiad
Kajoni, ale podobno lepiej dla malca jak w zacienionym miejscu bedzie mialo lozeczko, wiec wieszmoje tez jest z dala od okna, jasno tam jest jak slonce popoludniu uderzy
w miedzyczasie jak juz synus bedzie wiekszy mozesz pokombinowac bardziej, moze jakies swiatelka?
Kajoni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda wiem o tym nawet u mnie w szpitalu bylo kilka przypadkow ze matka byla pijana i dziecko niestety tez ale to patologia a w tym programie pok azywali normalne rodziny przynajmniej z pozoru i nawet nie chodzilo o sam fakt palenia a o ich myslenie ze to zdrowe
-
Mnie zawsze draznil widok ciezarnej z papierosem, zwlaszcza na ulicy jak taka dumna z siebie maszerowala... mialam nadzieje ze uda mi sie dla dobra maluszka rzucic, ze bede wystarczajaco mocno dbala o zdrowie nienarodzonego jeszcze cudu... i da sie? oczywiscie ze sie da... palilam ponad paczke dziennie, teraz nic... i mam nadzieje ze tak zostanie przynajmniej do konca karmienia
i nikt mi nie powie, ze nie da sie, wiec takie cipy (sorry) powinny po mordzie dostawac za kazdego spalonego fajka!
Kajoni lubi tę wiadomość
-
U mnie stoi właśnie tak, żeby nie stało między drzwiami a oknem, w razie czego żeby nie było przeciągu. Ściany mam jasny beż, więc nie jest aż tak źle. Lampkę chcemy powiesić, wybraliśmy ledowe http://allegro.pl/lampka-led-disney-kubus-puchatek-rozne-wzory-25x25-i4343890413.html, taką jak w oknie głównym na aukcji
strasznie mi się spodobała. I jakby kiedyś Adaś miał mieć siostrzyczkę to jest taka też i dla dziewczynki
Boję się jedynie, bo mam półkę nad łóżeczkiem. Nigdy nic się nie działo, wisi tam z 10 lat, ale wiecie, heh teraz się znajduje wiele rzeczy, które są nie tak a powinny.
Gorrrrrąc.... Mila, wracaj znad tego basenu, weź nie rób na złość
Co do tych matek, to wszędzie tak jest. Dla mnie to jest już patologianajgorsze jest to, że można super dbać o siebie całą ciążę i urodzić chore dziecko, a większość tych dzieci, które rodzą się np. z promilami we krwi, to ma się później całkiem dobrze. Tzn. dobrze i dla nich oczywiście, nie mówię, że nie, ale czasem taka niesprawiedliwość
celia, Aggie lubią tę wiadomość
-
My właśnie wróciliśmy od teściów, u nas burza za burzą i pada cały czas ! Pogoda super, rześkie powietrze
Madziu no ja się jakoś dogadałam, ale mój stwierdził, że to ja się na niego wydarłam zaczęłam coś tam gadać, a tak nie było...ale już nie mam siły się z nim sprzeczać !Powodzenia jutro na wizycie
Kajoni u mnie obrączka też od 2 miesięcy leży i grzecznie czeka
Ja też nie bede gotować na zapas, uważam tak jak Kajoni tą godzinke na pewno znajde na ten obiad, z resztą mąż ma cały sierpień urlop więc pomoże
Kamilka jaki Ty w końcu zamówiłaś ten termometr bo ja nie wiem który:
http://www.doz.pl/apteka/p63669-Termometr_Microlife_NC_120_bezkontaktowy_elektroniczny_1_sztuka
http://www.doz.pl/apteka/p58020-Termometr_Microlife_NC_100_bezkontaktowy
Kajoni lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyMoj maz jak na miescie czy gdzies w tv widzi kobiete ciezarna z papierosem to az mu sie krew gotuje zreszta mi tez! Mowi "wpierdolic jej za to"
wiadomo ze nie doslownie.. czytalam w ksiazce ze palenie 20 papierosow dziennie w ciazy zwieksza osmiokrotnie ryzyko naglej smierci lozeczkowej, wiec chwile "przyjemnosci" z fajem a potem dlugie miesiace stresu o dzicko..
Aggie jestem z Ciebi dumna ze udalo Ci sie rzucic
Najlepiej juz nigdy nie wracac do tego naloguona20, Aggie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitko ja zamowilam nc100 - przetestowany na mnie, na mezu, na psie i powietrzu po kilka razy i mierzy super!
A z facetami to czasem warto udac ze maja racje niech maja ta satysfakcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 18:03
amela lubi tę wiadomość
-
Hej
No ja tez nie rozumiem kobiet które palą w ciązy .. Niby mówią jak kochają dzidziusia a trują go cały czas.. Mam kolezanek bardzo duzo które paliły w ciązy twierdząc ze one by nie dały rady rzucic.. Wszysto sie da ! Mi było bardzo ciężko rzucic , ale nie robiłam tego dla siebie tylko dla dzidziusia i udało sie ! więc niech mi nikt nie mówi, ze sie nie da !
Jak widze ze ktos pali lub pije alkohol w ciazy to pytam czy jak dzidzius sie urodzi czy zapali przy nim papierosa lub da mu do ust i czy naleje alkoholu do butelki oni odpowiadają ze nie ja mowie , no właśnie a teraz ta malizna jest jeszcze mniejsza i musi to wdychac..
znam taka dziewczyne ,która paliła w ciązy nie mówiąc o tym ze piła czasem .. a jak dziecko sie urodzilo normalnie przy nim paliła w domu i wszedzie.. robi sobie imprezy w domu zaprasza ludzi palą tam wszyscy przy dziecku nie mówiąc o tym ze cpają i piją .. do tego jest tam kominek i jak w nim palą to nie wietrzą jest cały dom zadymiony tak ze nic nie widac oni przesmierdnięci łącznie z dzieckiem. jak była mała chora to odkrztusiła czarną wydzielinę !! Nie mowiąc o wiecznie odparzonej pupie co sie okazało ona tą odparzoną pupe z żywą rana smarowała maścią rozgrzewającą !! przeciez to dziecko musiało sie wściekac z bólu.. ;/ Patologia..;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 18:16
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
nick nieaktualny
-
Kamila tez jestem tego zdania .. Ona zostawia kazdemu dziecko raz mi przyniosła zostalam jej z tym dzieckiem to robiłam wszystko zeby chociaz troche jej ta pupka poodychała włączyłam w pokoju dmuchawe zeby jej zimno nie było i mała leżała sobie z gołą pupą zadowolona jak nigdy
biedna jeszcze taka prześmierdnięta tymi dymami .. ubranka az czarne brudne . ;/ biedulka .
https://www.maluchy.pl/li-69616.png