Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia dobrze ze chociaz na koniec trafilas do tej lekarki
Kamila super ze poszliscie na dzialke
A mi wstyd, nie zebralam sie i do tego zamowilam z mama pizze do domu, a do pizzerii mamy 5 min z butajestem jakas taka totalnie wypluta ze bym poszla normalnie spac
jak pomysle, ze zas weekend upal 30-31 stopni to sie rozplywam
Camille87, Moni&, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria mi sie tez nie chcialo bo film ogladalismy i tak sie rozleniwilam ale uwazam tak jak Ty ze spacery nam dobrze zrobia wiec sie zebralam
ciezko mi sie chodzi ale powolutku doszlismy
Jutro wyjdz koniecznie bo jak przyjda upaly to bedziemy sie kisic w domach!
U nas tez na weekend zapowiadaja 32-34 stopnieaz strach sie bac!
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
nie sposób Was nardobić! gratuluje kolejnych ukończonych tygodni i trzymam kciuki, żeby u każdej z Was wszystko przebiegało super i zgodnie z Waszymi marzeniami
Teraz się jeszcze wyśpijcie na zapas, bo jak Maluszki będą na świecie to początkowo jest z tym do kitu (przynajmniej u nas)
Poza tym zawsze trzeba pamiętać, że tak jak wcześniej już któraś z Was pisała (Kamila?), że wcześniactwo wiąże się z wieloma problemami. Zobaczcie na nas, mamy problem z karmieniem. Całe szczescie Mila już w 35 tygodniu była dojrzała i gotowa na świat, nie miała problemów z oddychaniem, nawet nie była w inkubatorze, ale jest to raczej wyjątek. A na pewno serce by mi pękło gdbybym musiała na to patrzeć...Wiadomo różnie bywa, ale Nasze Dzieciątka wiedzą najlepiej kiedy ich czas!
Mila, już oficjalnie nosi to imię
Radzimy sobie coraz lepiej, cały czas się poznajemy, dziś pierwwszy raz ssała pierś pół godzinytzn nie wiem, czy na pewno jadła, w każdym razie ssała. Też nie do końca prawidłowo, bo mnie bolało (a nie powinno), ale ważniejsze było dla mnie, że w ogóle dała radę!
Jeszcze coś o mnie, w ciąży przytyłam 12 kg, ważyłam się w środę, wiec 10 dni po porodzie i zeszło już 7 kg.
Dziś pierwszy raz zastosowałam pas poporodowy, nosiłam go cały dzień i maść na blizny po CC. Blizna wygląda już naprawdę OK.
Wczoraj miałam pierwszy raz wieczór "pięknośći", tzn, ogoliłam się, wymasowałam specyfikami ujedrniającymi, a dziś zrobiłam sobie nawet paznokcie (pomalowałam), czyli nie jest tak źle! Od razu lepiej się czuję.
Pozdrawuam Was gorąco!
Niestety nie mogę odnieść sie do każdej z Was z osobna....
Moni&, Camille87, Kajoni, mala_mi, Ruda27, celia, Magda2013, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość
-
no ciesze sie, bo tak to bym chodzila zestresowana bez usg i w ogole a tak przynajmniej wiem ze wszystko jest ok:) nie pozostaje nic innego jak spokojnie czekac.
ehh jak pomysle o tych upalach to masze o jakiejs Syberii.
mi szwagierka "prorokuje" dalej 1 sierpnia hehe ale ja w to nie wierze
ale niespodziewalam sie ze glowka kacperka jest juz tak nisko szok:PCamille87, Kajoni, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyZal mi tej dziewczyny z lipcowek! Ja bym chyba zmjenila szpital.. wiekszosc z nas prowadzila wykresy cyklu i wlasciwie co do dnia moznaby wyliczyc owulacje a tu wyjeżdżają z tekstem ze zle wyliczony termin
przenoszone dziecko tez ma problemy glownie skorne z tego co czytalam a nie daj Boze zielone wody!
-
nick nieaktualnyMarderkowa tez uwazam ze Twoja Mila to wyjatek!
super ze urodzila sie taka silna no ale rodzilas w 35tyg nie z wlasnego wyboru.. swoja droga gratuluje ze udalo sie wam zalatwic kwestie imienia!
Wiecie co? Zaczynam sie powolutku denerwowac komentarzami znajomych, sasiadek itd
Dzis spotkalam kolege z pracy, kolezanke i mame przyjaciolki, a idac na dzialke sasiadke z dzialki obok - wszyscy pytali kiedy rodze, a czy jeszcze daje rade itd.. a jak napisalam do kolezanki smsa czy jest w pracy czy w domu to zadzwonila w szoku z pytaniem czy urodzilamehh
celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Maderkowa super ze powolutki wszystko sie uklada no jesli tyle przenosila to strach juz chodzic w ciazy bo jesli dziecko odda smolke w lonie matki to moze sie nimi zatroc skora jest bardzo przesuszona u nas schodzila platami a przenoszony 10 dni i mialam zaklepane wywolanie porodu na niedziele a urodzilam w sobote.....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamila i super ze poszliscie!
Ja jutro juz musze gdzies wyjsc, pewnie wieczorem z mama pojde na spacer..
Pojadlam pizze, w tv jak zwykle nic nie ma
Tyle pisalam posta, ze juz zdazylylyscie tyle naskrobac
Maderkova fajnie ze napisalas i coraz lepiej u wasile juz ma Mila? Moze jakies zdjecie pokazesz?
Kamila ja bym tez zmienila szpital na miejscu tej dziewcyzny, to jest absurd zbey takie cos wyprawiac..
Co do smoczka, wlasnie myslalam tak jak Ty. Ze bede piers przystawiala, bo nie chce od pierwszego dnia dawac dziecku smaczka..
A komentarze i pytania innych mnie jakos nie denerwuja. Wydaje mi sie to naturalne, ze ktos pyta chce byc tez mily..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 20:19
Camille87, mala_mi, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
no ja sie mojego gina w poniedzialek zapytam jak to bedziw jak termin minie bo musze po l4 isc.
ja smoczek wezme na wszelki wypadek ale twz wolalabym uniknac podawania kilkudniowemu malenstwu smoka.
Kamila mnie takie pytania juz tez irytuja. a pytanie "jak sie czujesz" to dziala na mnie juz jak plachta na byka no ilez mozna. dzis kolezanka dzwonila to nawet nie odebralam nie chce mi sie z nikim gadac i spotykac juz przed porodem jestem rozdrazniona i chce siw wyciszyc troche.Camille87, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyNastepna lipcowka wrocila do domu po terminie i bez dziecka.. Masakra!!! Ja mam nadzieje u mnie tak nie bedzie, podobno ok 8 dni po terminie wywoluja.. Bede nalegala wczesniej..
Hehe to ja chyba dziwna jestem, mnie nie denerwuja pytania jak sie czujeale w sumie mnie pyta tylko maz, siostra mama i jedna kolezanka..
czasami ktos jeszcze napisze ale nikt nie jest natretny wiec narazie sie nie denerwuje
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj maz mowi ze dziwna jestem bo ludzie z grzeczności pytaja a ja sie irytuje
ogolnie odpowiadam z usmiechem ale wolalabym unikac takich pytan
Masakra z tymi lipcowkami, ja mam nadzieje ze jesli w najgorszym wypadku pojde do szpitala 6 sierpnia to juz nie wyjde bez dziecka! Skoro indukcje nie przynosza skutków to chyba powinno sie robic cc.. ? -
taa, jak damy 1000 zl do kieszeni to nam zrobia cc na zawolanie to jest niestety polska rzeczywistosc...
ja jiz chce byc po i miec synka po tej bezpieczniejszej stronie... czasem mam dni ze tak sie tego boje wszystkiego kiedy tonastapi czy beda komplikacje ze wolalabym cc...
ale u mnie burza przeszla ale fajnie sie ochlodzilocelia lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
marderkowa ojj..gdyby mozna bylo wyspac sie na zapas to bym spala calymi dniami przez cala ciaze
super ze z coreczka wszysko dobrze
Tez czytalam lipcowki,to jakas masakra...Tylko gorzej jak lekarze sie pomyla to dopiero bedzie
Mnie tez nie denerwuja takie zapytania. Bardziej mnie zdenerwowalo gadanie babci- Magda..a Ty jadlas juz obiad? bo Majka pewnie glodna juz jest.Dodi lubi tę wiadomość
-
Hejka
przez ostatnie 3 dni jak wróciłam do domu z przystani to żyje tylko na fb bo szybko wchodzi a tak przycisnelam sie do roboty żeby jeszcze na weekend wyskoczyć na przystań ze nie miałam czasu na forum. Przyznaje sie szczerze i bez bicia. Na dodatek musiałam jeszcze wymienić wczoraj fotelik samochodowy bo nigdzie ńie było adaptera do stelaza. Ale dzięki temu Zuza ma duuuuzo ładniejszy fotelik
strasznie mi sie podoba. Jutro tylko założe pościel juz do łóżeczka i bedzie wszystko gotowe
Przeczytałam ostatnie 2 strony... I Moni gratuluje udanej wizytydzieci juz sa główka tak nisko, dziś to myślałam ze nie wyrobie tak mi jeździła po ...yy no wiecie.
Maderkowa super ze udało wam sie zarejestrować Milęświetne imię
Dziewczyny ja sie dużo ruszam ale to co chwile twardnienia brzucha wykanczaja. Muszę do wtorku odpoczywać bo przez te skurcze lekarz powiedział,ze wszystko sie moze zacząć wcześniej. A jak sie oszczędzaj to jest ich dużo mniej.Ruda27, Camille87, celia, Dodi, Kajoni, Moni& lubią tę wiadomość