X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja niestety nie pomoge bo oodobnych dolegliwosci nie mam.mam nadzieje ze po porodzie przestanie Cie to męczyc:*

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

u nas znowu ukrop...a ja za 2h musze jechac na pilke z dziecmi a maz dojedzie jak skonczy prace...poza tym dzisiaj przyjezdzaja znajomi a ja mimo iz w czwartek wieczorkiem posprzatalam chalupke to znaczy bardziej salon ogarnelam to dzieci wczoraj byly w ogrodku no i lataly na boso i to w piaskownicy a to jeszcze gdzie indziej no i mam znowu syf w domciu no nic przezyje sie jakos.....

Kamilka moze Ciebie juz rusza takie przed...? ja pamietam ze chyba ze 2 h przed porodoem wymiotowalam a w pierwszej ciazy to juz w ogole wymiotowalam ale to tez bylo spowodowane znieczuleniem:d

Camille87 lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja takze nie mam takich dolegliwosci wiec przykro mi ale nie pomoge i takze mam nadzieje ze po porodzie odejdzie w nieznane......

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Tylko ze ja wczoraj nie wymiotowalam tylko strasznie bolal mnie zoladek, wlasciwie niedobrze bylo mi juz od ok 13 przed tym jak sie polozylam zdrzemnac, jak wstalam to przeszlo a w nocy znow.

Monia gratuluje 39tygodnia!
    Daria dobrze ze kolezanka wpadnie, wykorzystaj ostatnie chwile na spokojne spotkania :-)
    Quendi fajnie z ta dzialka :-) mozesz sie zrelaksowac! My tez mamy domek na dzialce ale ja nie chce tam nocowac bo sa mrowki i inne robactwa a ja sie brzydze :P
    Mika zespol ciesni nadgarstka miala moja mama i ma tesciowa - to straszna przypadlosc :( wspolczuje! Mojej mamie pomogl zabieg! Oby to przeszlo po ciazy!

Moni&, Dodi, Ruda27, celia, Quendi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w dwupaku nadal :)

Kamilka, dziewczyny moga miec racje ze cos tam sie zaczyna dziac u Ciebie :)

Monia gratuluje 39 tyg :) a widzisz a mi smutno bo nikt nie dzwoni i nie pyta kiedy rodze, jak sie czuje... masakra jakas, jakby mnie nie bylo. Wiec nie narzekaj, masz czyjes zainteresowanie chociaz...

Mika, mi wlasnie fizjoterapeutka mowila o tym zespole nadgarstka cos tam cos tam :P i tez powiedziala niestety ze lekarstwa nie ma, zimna woda u mnnie tez dziala, kapusta niestety nie pomogla :P w ciagu dnia jest nawet znosnie bo co przechodze obok kranu plucze w zimnej wodzie, ale po nocy jest masakra przez paer godzin :(

Tez czytalam ten artykul od Dodi, i tak sobie mysle ze moge sie jeszcze przemeczyc do konca... byleby dojrzala Maya jak trzeba :)

Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kama, Agus:* moze organizm sie juz oczyszcza przed porodem, zachodza zmiany i dlatego ci niedobrze. porod niedlugo!:P
    ale mi maly dsis uciska w dolw brzucha tak sie pcha ze az boli oh yeah ale mnie to cieszy niech siw pcha porzadnie :P
    Agus widzisz i tak zle i tak niedobrze, ja rozumiem zaintereowanie jaies ale z umiarem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 09:28

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miala ten zepol ciesni nadgarstka i pamietam tez ze nic jej nie pomagalo w nocy wstawala machala reka bo tak jej dretwiala, z kolei tesciowa dostaje zastrzyki bo od tej reki to ma az bole karku podobno promieniuje od tej reki! Wspolczuje naprawde wam dziewczyny! :(

Mi zaczely troche palce u rak puchnac.. nawet teraz az mi ciezko palce zgiac! Takie serdelki male hehe obraczki juz nie zakladam..

Monia hehe to chyba jedyny moment kiedy sie czlowiek z bolu cieszy :P moj tez sie wgryza w dole tylko mogloby sie cos zaczac z tego ;-)

• MILA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Ja jestem na działce i w sumie mam dostęp do neta, ale jakoś chęci żeby tu pisać mało :-/

No ale dobra

Mika ja tez cierpiałam z tego powodu więc wiem jak cierpisz. Ja do tego stopnia cierpiałam, ze w nocy budziłam męża i błagałam o masaż i płakałam z bólu. :-P faktycznie po ciązy wszystko minęło jakby nie było tematu o.O
    Kuźwa ile my się musimy nacierpieć w tych ciążach co? :-P

Ja wam powiem że mam już dosyć na maxa :-( kuźwa męczy mnie już wszystko Wczoraj podjechałam z mamą autem na targ. Przeszłam targ i musiałam iść do auta bo myślałam że mi kręgosłup pęknie :-( matko jak bolało !!!!
    Nosz kuźwa ja to już nie mogę sie nigdzie ruszyć na dłuższy spacer bo mnie chyba by wywieźli o.O :-P Jak przejdę dłuższy kawałek to już muszę siadać bo tak mnie kręgosłup boli, tzn głównie w tym odcinku lędzwiowym :-(
    Już nie mówię o problemach z oddychaniem i i nnych pierdołach ale co ja wam będę jęczeć, skoro same wiecie ;-)

A tak poza tym jestem na działce więc cieszę się że zaczyna się znowu ciepło robić bo tu to ja mogę siedzieć ;-) jest basen, świerze powietrze :-)

Pekinka kiedy wrzucisz fotkę synka :-) już nie mogę się doczekać :-)
    Ciągle na FB oglądam Marcelka od Pauli - kochany !!!! :-)
    Już nie długo się posypie chyba pierwsza najbliższa cesarka to Madzikovy prawda ?? :-D

Monia gratuluję kolejnego tygodnia :-)

MałaMi imię córci piękne he he :-) Pamiętam jak na początku razem z Marderkową chciałyście to imię dla córeczek :-) no i dopiełaś swego :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:21

Kajoni, Camille87, Moni&, celia, Magda2013, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28, strasznie mi przykro, że tak Ciebie boli ta ręka. Mój mąż ma zespół cieśni i ma taką opaskę na rękę usztywniającą, zakładał ją na noc jak mu drętwiała ręka. Może poszukaj czegoś takiego i zakładaj? http://www.skleportopedyczny.org/orteza-szynowo-opaskowa-nadgarstka-push-med-splint-id-167.html tak to wygląda, ale to nie jest takie drogie, kiedyś w rossmannie były za kilkadziesiąt złotych.

Ja też nie znoszę jak ktoś się mnie pyta jak się czuję. Drażni mnie to :/ a szczególnie w rodzinie. Moja babcia już się na mnie obraziła za to, bo zawsze jak jej się wymsknie to pytanie to zmieniam temat. Też jestem wredna, ale kurde no nie lubię.

Monia, gratuluję 39 tygodnia!

Kasieńka, nie przemęczaj się! Jesteś już na finiszu to trzeba się oszczędzać :)

Quendi, fajnie, że masz gdzie wyjść na świeższe powietrze. U nas wczoraj tak komary cięły, że zwiałam do domu.

Kamilka, ja serdelki to mam od dwóch miesięcy, obrączkę ściągałam na oliwie :D

Moja noc dziś koszmarna, obudziłam się przed 3, poszłam siku, oczywiście mam brunatną, teraz już rzadszą wydzielinę i troszkę takich jakby skrzepów. Nie spałam aż do rana, jak się jasno robiło za oknem. Bolą mnie plecy, między nogami boli, jakbym miała kołek wsadzony i podbrzusze jak podczas okresu i ciągle się zastanawiam, czy jechać do szpitala... co myślicie?

Camille87, Moni&, celia, Quendi, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni mnie też boli tak jak pisałam kręgosłup i między nogami he he.
    Ale jak ostatnio na wizycie pytałam gina czy to normalne ze odczuwam ból w pochwie i szyjce to powiedział ze na tym etapie już wszystko jest normalne bo to końcówka :-/ no i cóż .... ;-P

A te skrzepy to faktycznie ciekawa sprawa :-/ tzn to może być poczatek końca ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:28

Kajoni, Moni&, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila super ze sie odezwalas! Odpoczywaj na dzialce poki mozesz :-)

Kajoni wlasnie myslalam o Tobie jak tam sytuacja ;-)
    Wiesz, ciezka sprawa - mnie niepokoilyby te skrzepy - moja polozna mowila ze jak bede plamic lub krwawic to mam przyjechac do szpitala. Moze warto to skontrolowac? Moze pojedz :-?

Kajoni, MILA, Moni&, celia, Magda2013, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Kajoni mnie też boli tak jak pisałam kręgosłup i między nogami he he.
    Ale jak ostatnio na wizycie pytałam gina czy to normalne ze odczuwam ból w pochwie i szyjce to powiedział ze na tym etapie już wszystko jest normalne bo to końcówka :-/ no i cóż .... ;-P

tylko, że wiesz, ja jak wczoraj pisałam, to mnie najprawdopodobniej wylazł czop i teraz mam ciągle dosyć rzadką brunatną wydzielinę zamiast normalnego śluzu i nie wiem, czy to jest objaw porodowy czy nie? Jak Ty miałaś?

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko odchodził czop ale powoli, z dnia na dzień ale krwi sobie nie przypominam. Ale u ciebie to moze być już początek końca :-)
    Więc co tu dużo gadac musisz się liczyć z tym że Adaś się szykuje he he he :-)
    Aha no i u mnie mimo że wyłaził czop to nic się samo od siebie nie zaczeło więc być może ta oznaka zabarwionego czopa znaczy że u ciebie bedzie odwrotnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:32

Kajoni lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wsparcie popatrze za ta opaską może rzeczywiście znajdę skoro i tak lekarstw nie ma to ta opaska mi pomoże choć troszkę dziś zamiast tego zelu wziełam apap i powiem wam ze lepiej na ból pomógł niż ten żel który mi się wydaje bardziej niebezpieczny
    Mam nadzieje ze to minie po ciąży bo hyzia dostane Aggi Ja tez mam nadzieje ze to przejdzie
    Mila Ja też dziś obudziłam męża zeby pomasował katorga no ale pozostało jeszcz trochę czasu do porodu i jakoś inne mmuski zniosły to chyba tez zniosę
    Ja równiez gratuluje Monia 39 tygodnia i zazdroszcze Ja też tak chceeeee!!!!!
    Oj dziewczyny damy rade

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh Mika znieść zniesiemy wszystko jak to się mówi ale kuźwa co się namęczymy to nasze :-P wczoraj sobie trochę ponarzekałam a mama mówi a co słoń ma powiedzieć jak w ciąży 2 lata chodzi ha haha :-) no fakt, ale co taki słoń ma innego do roboty ha ha ha :-)

celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Mila super ze sie odezwalas! Odpoczywaj na dzialce poki mozesz :-)

Dzięki Kamilka :-)

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:) Kurde nie moge uwierzyc ze to juz tak blisko a każdy dzien sie dłuży ze hejjj :P
    Mnie tez ciagnie, boli, rozpycha w podbrzuszu, spojenie boli tak ze czasem chodzic nie idzie, pipka tak boli jakby za chwile miało mi cos wyleciec heh to normalne objawy w koncu niedługo zostaniemy mamusiami;)
    Kajoni to pewnie ten czop Ci odchodzi ale jak sie niepokoisz to jedź to sprawdzic, po co masz sie stresowac. A moze Cie juz zostawia gdy na ktg wyjdą skurcze?:P
    U mnie dzis gorąąco, oj bedzie masakra. ale pojedziemy pompoludniu do rodziców na ogródek, basen rozłożyli to chociaz nogi wymocze :)
    Mila super ze sie odezwałas do nas :)
    A Pekinki synka zdjęcie widziałam na FB, jej mąż dodał :)
    A Marcelem Pauli przesłodki, tez go co chwile oglądam :)

MILA, Kajoni, celia, Camille87, Magda2013, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak to że tylko ty widziałaś :-P
    My też chcemy !!!!

To zdjęcie cały czas jest?? bo ja go nie umiem znaleźć ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:49

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś, faktycznie mąż Pekinki wrzucił zdjęcie :) mały słodki blondasek :D

Ja pojadę do szpitala dziś jednak. Póki co najadłam się śliwek suszonych i popiłam kawą z mlekiem, hahah naturalne oczyszczanie organizmu :D

MILA, Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni w razie czego lewatywy nie potrzebujesz ;-)

Kajoni lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ