X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje ze pytasz Kamilka, niestety nie :( w carefourze była promocja ale od rozmiaru 3 a w rossamnie nie było już. Kupiłam te za 21,90 43 sztuki to jest też dobra cena bo jak kupie dwie paczki to mam 44 zł za 86 sztuk więc podobnie co była ta promocja na 78 sztuk w rossmanie

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lece bede później :*

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale szalejecie z tymi pieluszkami :P ja to chyba potem meza bede wysylac bo 3 paczki sie szybko skoncza:P no wlasnie oriebtujecoe sie na ile wystarczy taka jedna paczka panpersow powiedzmy 24 sztuki? tak z ciekawosci :P
    Kajono dzieki za link:* jeju jakie te malszki sa slodkoe, jiz sie nie moge doczekac az swojego zobacze <3
    Kajoni jedz jak najszybciwj, bedziesz miala to z glowy. tym bardziej ze masz miec cc to jakby sie mialo zaczac cos dziac to lepiwj jak Ci zrobia wczesniej:) powodzenia, daj znac!:)
    a ja znowu utykam przez to spojenie.

ciekawe czy jak sie u mnie cos zacznie to czy bede miala sensacje zoladkowe bo tak jak mowie u mnie jest ciezko cokolwiek "wowolac", np popijanie brzoskwin mlekiem hhe:P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez biore caly czas witaminy vitaminer prenatal z dha, ale jak bralam te co wy prenatal classic to nie mialam zaparc :-)

Amela tak te zielone jedynki sa najtansze i wychodza faktycznie taniej ale te biale sa ogolnie drozsze i ponoc lepsze, nie wiem wzielam dwie paczki zobaczymy :-)

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na drugie sniadanie robimy tosty po hawajsku ;-)

• karolina_W Nowa

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ze stanikami, to tak jak pisałam wcześniej, ja kupiłam 2 droższe (alles), bo są z tych co mają różne rozmiary, a nie standardowe 75C. Nawet jeśli, nie daj Bóg, miałabym problemy z laktacją, mogę w nich chodzić tak normalnie. Zresztą już teraz w kółko je zakładam ;D

Ja to samo - kupiłam staniki z allesa i zachwyciłam się :) teraz już innych nie kupuje i w innych nie chodzę :D

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm tosty po hawajsku a co to?:P
    ja dalej nie dokupilam jednego stanika do karmienia. dobrze wiedziec ze polecacie allesa:)

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosty z szynka ananasem i serem zapiekane w piekarniku :P
    A na deser lodyyyy :D

Moni&, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm pychotka chyba mam juz alternatywe na dzis albo jutro na.kolacje :P
    a ja wczoraj jadlam lody w mcdonaldsie z polewa czekoladowa. a co trzeba jeszczw poszalec bo potem koniec dobrego:P

Camille87, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zeby Wam jeszcze smaczka zrobic- dzis mam na obiad fasolke szparagowa :D

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla nie rob smaka :D tostow juz tez dawno nie jadlam :)

No to bede musiala dokupic tewitaminy jeszcze.

A co to za staniki alles,nie slyszalam o nich? ja kupuje w h&m i tez jestem zadowolona.

Camilla a wczoraj gdzies wyczytalam ze biale ponoc uczulaja. Ale to tak jak ze wszystkim,trzeba samemu sie przekonac.

celia lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaki upał nogi jak balony a tu jeszcze impreza przed nami eh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Hej ja sie dzis wyspalam,maz wczoraj pojechal na ryby na nocke (oczywiscie nic nie zlowil :D) a teraz spi.

Kurcze mi tez coraz bardziej nic sie nie chce.. chcialam isc po jakies mieso na jutro na obiad ale nie chce mi sie ruszyc :/ mam blisko pod nosem i targowisko..i rozne sklepy i najlepiej mi sie samej robi zakupy,a teraz czuje sie jak inwalida :( kiedys moglam dwa razy isc po zakupy za jednym razem a teraz ? :( mam nadzieje ze to przejdzie po ciazy. Moze pozniej pojedziemy do jakiegos marketu jak on wstanie.

Moni gratulacje 39 tc :)

Mila fajnie ze jestes ;)

Mika 28 ja mialam to samo co ty...taki bol nagdarstka w nocy. Teraz troche jakby samo przeszlo ale w nocy i nad ranem i tak nie moge zgiac palcow od rak. Przeczytaj sobie ten artykul,kiedys ktoras go wrzucala tutaj
    http://www.e-brzuszek.info/dretwienie-i-bol-rak-w-czasie-ciazy/

Daria milego popoludnia ;)

Wstalam dzis o 10 i juz mam kostki spuchniete :( a wcale nie jest goraco,jest zachmurzone niebo i grzmi.

No dzięki też już czytałam o tym teraz sie modlę tylko o to żeby mi to znikło po ciąży i zebym o tym więcej nie szłyszała i nie poczuła :(
    Mam nadzieje że i Tobie i dziewczyna które maja taką przypadłość to minie a jesli o witaminy chodzi to Ja jeszcze biore i brać bedę do czasu karmienia bo w 1 ciąży włosy gubiłam kłębami i brałam potem witaminy na gwałty rety a teraz będę po prostu kontynuować:)

Życzę Wam miłego wypoczynku w weekend :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam Magda uczulenie nie zalezy od pieluch a od dziecka :-)
    My dzis obiad jemy w tej "naszej" restauracji ciekawe co dzis serwuja :D

celia lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla ale skoro jakies tam pieluchy uczulaja to z tego wychodzi ze one maja jakis skladnik uczulajacy w sobie a nie dziecko.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . :)

No ja robiłam w srode badania na tą cholestaze , a wczoraj byłam u ginka i wyniki są pozytywne niestety . ;/ póki co dał mi tabletki i zobaczymy co dalej , mam przyjsc we wtorek. Mówi ze bede musiała byc teraz kontorlowana czy to sie podnosi czy nie i bedzie musiał sprawdzac tętno małej i przepływ w pępowinie .

Ale słuchajcie mam od paru dni mocne bóle podbrzusza mała sie pcha w dół ale to takie okropne są nieraz te bóle i przy tym tez bolą krzyze.. do tego właśnie mnie przeczyściło i nie wiem czy to przez ten lek czy przez co , ale po tym jak mnie przeczyściło z mocnym bólem brzucha i krzyża podcierając się zobaczyłam taką galarete na papierze to sie tak ciągło az no nie wiem czyzby czop ? krwi tam nie wypatrzyłam , poleciałam do mamy ,ze to chyba juz niedługo ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:09

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gdyby mialy jakis skladnik wyjatkowo uczulajacy to pewnie producent by to zmienil a te pieluchy sa drozsze niz te zielone. Ja tam nie slyszalam zeby te pieluchy jakos bardziej uczulaly niz inne - jedne dzieci uczula dady inne pampersy normalna sprawa zalezy od skory dziecka. Takie jest moje zdanie. Tak samo jak z kosmetykami jedne dzieci uczuli johnson inne bambino i tyle w temacie tak jak piszesz sprawdzimy w praktyce..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:09

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona to niedobrze ze wyszla Ci cholestaza alewazne ze zostalo wdrozone leczenie. ja tez czuje jak mały sie rozpycha glowka w dole, a jest juz nisko bo praktycznie nad spojeniem lonowym i tez czuje bóle w podbrzussu i w plecach.
    moze to rzeczywisciw czop albo zwiekszona ilosc sluzu poprostu. ja tez kiedy mialam sluz taki galaretowaty. nie wiem czy czop zawsze musi byc z krwia?

ona20 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tez twierdze ze kwestia uczulen zalezy od skory dziecka a nie od kosmetykow. nas tez moze uczulac jakis krem a inna osoba dobrze na niego zareaguje. musimy sie po prostu same przekonac czy cos bedzie uczulalo nasze dzieci.

Camille87, aguś82 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ona, kurde niedobrze ze wyszla ta cholestaza :( dobrze ze bylas czujna i sama zrobilas badania! Skoro bylas na konsultacji u gina dostalas leki to mysle ze na razie mozesz byc spokojna!
    Co do "galarety" to moze byc czop, ciezko powiedziec bo ja tez mialam taka galaretowata wydzieline ale szyjke mam zamknieta wiec raczej to czop nie byl a bylo tego sporo..
    Obserwuj skurcze bo jeszcze za wczesnie u Ciebie na porod moim zdaniem :(

‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ