Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No właśnie wczsniej az tyle tego nie było podtarłam sie raz patrze cos sie ciągnie drugi raz a tam tyle wydzieliny takiej mocno galaretowatej .. sama juz nie wiem..
co chwile takie bóle w podbrzuszu sama nie wiem co sie dzieje , ale jakos dziwne mi sie to wydaje ..
a co do cholestazy jeden lek ,który mi przepisał kosztuje 170 zl podobno , bo pan w aptece powiedział ze obnizył jak tylko mógł i zapłaciłam 140 .Ale co zrobic najwazniejszy dzidzius
Kamila no na poród niby wczesnie , ale moja dzidzia jest juz duza waży 3 kg więc chyba zle by nie było .Gin mówił ze mówi sie ze ciąża donoszona w 37 tyg w sumie juz skonczonym , bo dzidzius musi miec tą swoją wagę przynajmniej 2.5 kg a moja juz ma nawet więcej
i mówi ze jedno dziecko potrzebuje żeby dojrzec 37 tyg a drugie np 40 .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:21
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
no a nie zawsze musi odejsc przed porodem wiec musimy cierpliwie czekac
ona ale pamietaj ze to nie waga swiadczy o dojrzalosci dziecka do zycia poza brzuszkiem a rozwiniecie narządow a tego lekarz na usg nie sprawdzi. takze uwazaj na siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:54
Dodi lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyOna waga z usg jest waga orientacyjna a poza tym tu chodzi o rozwoj narzadow glownie pluc aby dzidzia nie musiala lezec w inkubatorze. Cofnij sie kilka stron Dodi dodala super artykul na temat wczesniejszych porodow, no ale zrobisz jak uwazasz!
Dodi lubi tę wiadomość
-
No to nie zalezy ode mnie kiedy sie poród zacznie , nawet jak teraz to ja nie mam na to wpływu .
czytałam duzo o tych porodach wypowiadających sie matkach i nie zawsze konczyło sie inkubatoremmam nadzieje ze moja dzidzia posiedzi chociaz z tydzien jeszcze , a pozniej nawet lepiej jak wyjdzie wczesniej jak w terminie , bo ta cholestaza jest niebezpieczna , a tego w ciązy sie nie da wyleczyc , dopiero jak urodze to przejdzie.. Często nawet przez to wczesniej przerywają ciąze .
Ruda27 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
nick nieaktualny
-
No wiec dlatego napisalam ze kazda z nas sie sama przekona co uczula nasze dzieci a co nie.
Ona20 to jednak dobrze wyczulas ze mozesz miec ta cholestaze. Ale dnajwazniejsze ze jestes juz pod opieka lekarza. A co do czopa to moze to byc to..i moze byc tez bezbarwny. Obserwuj to caly czasCamille87 lubi tę wiadomość
-
Ona to link o ktorym mowila Kamila, jakbys byla zainteresowana lektura, ciekawe informacje tam sa http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/
A ja dzis bardzo zle sie czuje, glowa boli, zoladek malo co jem bo mi tez niedobrzeloda teraz zjadlam i jakby zelzalo troszke, zaraz postaram sie zjesc jakas kanapke, no i spac mi sie chce diabelnie, juz drzemalam dwie godziny oO
Kajoni trzymam kciuki za Ciebiewyglada na to ze sie cos tam szykuje, dawaj znac
Camille87, Magda2013, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
A no i moj do brata wlasnie pojechal
jutro wroci... w razie co w ciagu okolo 3 godzin moze byc w szpitalu, nie najgorzej
A i wyplacili mi pieniadzejeden stres mnie
i o 100 funtow wiecej dostalam niz wyliczalam, ale i tak bede pisac oficjalna skarge.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:05
Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kama, u nas gorac i slonce... pewnie po prostu zmeczenie uderzylo mocniej i tyle, plus oczywiscie cholerny bol glowy. A co do wiekszej wyplaty to ja moglam sie pomylic, bo my nigdy nie wiemy jak naliczaja (raz do 22, innym razem do 25 kazdego miesiaca, wiec ciezko okreslic), ale milo dostac wiecej niz sie liczylo
Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHahaha Monia Sherloku
Ja wrocilam niedawno i musze was nadrobic
Bylam z ta kolezanka na lodach, pozniej pojechalam z nia i jej mezem do centrum handlowego. W mc donaldsie bylismy i kupilam tez malemu szelki i buciki na zime
Musze wam powiedziec, ze w smyku jest masaasa przecenpiekne rzeczy sa, normalnie juz pare trzymalam w rece, ale tez nie bylo rozmiarow jakie chce, bo planowalam na 68 pokupowac tez.. Ogolnie dziewczyny jest wiecej przecen niz jak bylam tydzien temu jakos, piekne rzeczy
Ja tez widzialam synka Pekinki pare dni temuale nie chcialam nic mowic, zeby nie bylo ze tak wesze na fb i wchodze na jej faceta profil
A macie racje, Marcel jest normalnie tak slodki ze mozna na niego patrzec i patrzec
Kajoni daj znac jak zdecydujesz sie jechac do szpitala z tymi plamieniami. Ja bym tez to skonsultowala, bo moze ta szyjka sie bardzo rozwiera
Camille87, Magda2013, Kajoni, celia, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość