X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, nie zawsze czop musi byc z krwia, ale Ty tez masz szyjke zamknieta wiec pewnie czop jeszcze siedzi ;-)

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wczsniej az tyle tego nie było podtarłam sie raz patrze cos sie ciągnie drugi raz a tam tyle wydzieliny takiej mocno galaretowatej .. sama juz nie wiem..

co chwile takie bóle w podbrzuszu sama nie wiem co sie dzieje , ale jakos dziwne mi sie to wydaje ..

a co do cholestazy jeden lek ,który mi przepisał kosztuje 170 zl podobno , bo pan w aptece powiedział ze obnizył jak tylko mógł i zapłaciłam 140 . :) Ale co zrobic najwazniejszy dzidzius :)

Kamila no na poród niby wczesnie , ale moja dzidzia jest juz duza waży 3 kg więc chyba zle by nie było . ;) Gin mówił ze mówi sie ze ciąża donoszona w 37 tyg w sumie juz skonczonym , bo dzidzius musi miec tą swoją wagę przynajmniej 2.5 kg a moja juz ma nawet więcej ;) i mówi ze jedno dziecko potrzebuje żeby dojrzec 37 tyg a drugie np 40 . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:21

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a nie zawsze musi odejsc przed porodem wiec musimy cierpliwie czekac :)
    ona ale pamietaj ze to nie waga swiadczy o dojrzalosci dziecka do zycia poza brzuszkiem a rozwiniecie narządow a tego lekarz na usg nie sprawdzi. takze uwazaj na siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:54

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona waga z usg jest waga orientacyjna a poza tym tu chodzi o rozwoj narzadow glownie pluc aby dzidzia nie musiala lezec w inkubatorze. Cofnij sie kilka stron Dodi dodala super artykul na temat wczesniejszych porodow, no ale zrobisz jak uwazasz!

Dodi lubi tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie zalezy ode mnie kiedy sie poród zacznie , nawet jak teraz to ja nie mam na to wpływu . ;)

czytałam duzo o tych porodach wypowiadających sie matkach i nie zawsze konczyło sie inkubatorem ;) mam nadzieje ze moja dzidzia posiedzi chociaz z tydzien jeszcze , a pozniej nawet lepiej jak wyjdzie wczesniej jak w terminie , bo ta cholestaza jest niebezpieczna , a tego w ciązy sie nie da wyleczyc , dopiero jak urodze to przejdzie.. Często nawet przez to wczesniej przerywają ciąze .

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak uwazasz ona, ja sie juz na podobny temat wypowiadalam wczoraj.

Kurde plecy mnie bola na dole, musze sie zdrzemnac :(

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec dlatego napisalam ze kazda z nas sie sama przekona co uczula nasze dzieci a co nie.

Ona20 to jednak dobrze wyczulas ze mozesz miec ta cholestaze. Ale dnajwazniejsze ze jestes juz pod opieka lekarza. A co do czopa to moze to byc to..i moze byc tez bezbarwny. Obserwuj to caly czas :)

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będe sie teraz obserwowac i oszczędzac na wrazie czego :) we wtorek powiem ginowi to mnie zbada czy jest jakies rozwarcie czy nie . no zobaczymy .. wolałabym zeby posiedziała jeszcze z tydzien.

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni- to Ty masz tez cesarke 1 ego z tego co czytam. Jak ja:) Trzymam kciuki!!!!!!!!!

Kajoni, celia, Dodi lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Dziewczynki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:51

MILA, Moni&, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to link o ktorym mowila Kamila, jakbys byla zainteresowana lektura, ciekawe informacje tam sa http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

A ja dzis bardzo zle sie czuje, glowa boli, zoladek malo co jem bo mi tez niedobrze :( loda teraz zjadlam i jakby zelzalo troszke, zaraz postaram sie zjesc jakas kanapke, no i spac mi sie chce diabelnie, juz drzemalam dwie godziny oO

Kajoni trzymam kciuki za Ciebie :) wyglada na to ze sie cos tam szykuje, dawaj znac :)

Camille87, Magda2013, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinko kochana kiedy wrzucisz zdjecie Emilka? :) i czemu nie zagladasz do nas? :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i moj do brata wlasnie pojechal :( jutro wroci... w razie co w ciagu okolo 3 godzin moze byc w szpitalu, nie najgorzej :P

A i wyplacili mi pieniadze :) jeden stres mnie :D i o 100 funtow wiecej dostalam niz wyliczalam, ale i tak bede pisac oficjalna skarge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:05

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wspolczuje bolu :-( ja tez mam czasem takie dni ze bym tylko spala szczegolnie gdy slonca nie ma :(

Pekinko tez czekam na zdjatko Emilka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie widzisz jaka solidna firma :P dorzucili za straty moralne ;-)
    Najwazniejszs ze juz sie nie musisz stresowac ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, wo bist du? :P

• Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus dobrze ze Ci wyplacili ta kase:)
    Daria siedzi na FB wiec jeszcze chyba nie urodzila:P

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, u nas gorac i slonce... pewnie po prostu zmeczenie uderzylo mocniej i tyle, plus oczywiscie cholerny bol glowy. A co do wiekszej wyplaty to ja moglam sie pomylic, bo my nigdy nie wiemy jak naliczaja (raz do 22, innym razem do 25 kazdego miesiaca, wiec ciezko okreslic), ale milo dostac wiecej niz sie liczylo :)

Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pewnie ze lepiej dostac wiecej niz mniej ;-)
    A widzisz Monia - Sherloku wyweszylas Darie :P

Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Monia Sherloku :P
    Ja wrocilam niedawno i musze was nadrobic :P

Bylam z ta kolezanka na lodach, pozniej pojechalam z nia i jej mezem do centrum handlowego. W mc donaldsie bylismy i kupilam tez malemu szelki i buciki na zime :P
    Musze wam powiedziec, ze w smyku jest masaasa przecen :D piekne rzeczy sa, normalnie juz pare trzymalam w rece, ale tez nie bylo rozmiarow jakie chce, bo planowalam na 68 pokupowac tez.. Ogolnie dziewczyny jest wiecej przecen niz jak bylam tydzien temu jakos, piekne rzeczy :P

Ja tez widzialam synka Pekinki pare dni temu :) ale nie chcialam nic mowic, zeby nie bylo ze tak wesze na fb i wchodze na jej faceta profil :P
    A macie racje, Marcel jest normalnie tak slodki ze mozna na niego patrzec i patrzec :P

Kajoni daj znac jak zdecydujesz sie jechac do szpitala z tymi plamieniami. Ja bym tez to skonsultowala, bo moze ta szyjka sie bardzo rozwiera :D

Camille87, Magda2013, Kajoni, celia, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ